Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κοινή πρόταση από τους Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων ζήτησε ο υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 17/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεκτή έκαναν οι  Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων της χώρας , την πρόταση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στη διάρκεια συνάντησής τους  να καταθέσουν  κοινή πρόταση για το νέο θεσμικό πλαίσιο  η οποία θα συζητηθεί σε επόμενη συνάντηση.

Ο Κ. Γαβρόγλου είπε στους Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων ότι αναγνωρίζει την παιδαγωγική και καλλιτεχνική προσφορά των σχολείων αυτών, γι’ αυτό και συνεχίζει να ιδρύει νέα σχολεία και να υποστηρίζει όσο είναι εφικτό τα υπάρχοντα, διαθέτοντας κάθε χρόνο περισσότερες πιστώσεις για την κάλυψη των αναγκών τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η εμπειρία τριάντα χρόνων λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων , τόνισε ο υπουργός Παιδείας, έχει καταδείξει την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξή τους και η επιτυχής τους λειτουργία στις σημερινές συνθήκες.

Σχόλια (2)

 
κάτω τα χέρια από τα μουσικά σχολεία
19 Δεκ 2018 14:14

Ο υπουργός, αφού διαπίστωσε ότι η απόπειρα να νομοθετήσει "νύχτα" τη διάλυση των μουσικών σχολείων δεν πέρασε γιατί ξεσηκώθηκαν όλοι, προσπαθεί τώρα να καλύψει την εμμονική πρόθεσή του πίσω από μια "επίφαση" διαλόγου.
Και είναι επίφαση και όχι πραγματική διάθεση για διάλογο, διότι:
α. στη συνάντηση με τους διευθιυντές το μόνο ουσιαστικό που έκανε ήταν να τους επιπλήξει, γιατί δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών
β. οι σύμβουλοί του δήλωσαν ότι τα ατομικά μαθήματα οργάνων, δλδ ο θεμέλιος λίθος της 30ετούς λειτουργίας των μουσικών σχολείων θα καταργηθούν.
γ. οι διευθυντές δεν συναποτελούν κάποιο συλλογικό όργανο και δεν είναι δυνατό να εκφράσουν ενιαία άποψη και αντικειμένικά αλλά και λόγω της σχέσης εξάρτησης από το υπουργείο.
δ. δεν έχει κληθεί από το υπουργείο μέχρι τώρα κανένας φορέας σχετικός με το θέμα (πχ σύλλογοι γονέων, σύλλογοι αποφοίτων, τα πανεπιστημιακά τμήματα κλπ) στο "διάλογο", προφανώς γιατί οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις-ανακοινώσεις τέτοιων φορέων είναι διαμετρικά αντίθετες από τις προθέσεις του υπουργού και των συμβούλων του.

Είναι αδιανόητο ο "αριστερός" Γαβρόγλου να προσπαθεί να πετύχει ότι δεν κατάφεραν οι Αρβανιτόπουλος και Διαμαντοπούλου, δλδ να ισοπεδώσει ότι πιο δημιουργικό και ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα, τα μουσικά σχολεία.

Δυστυχώς για τον υπουργό και τους συμβούλους του, αλλά και για την κυβέρνηση, την οποία υπονομεύουν με τη δραστηριότητα τους σχετικά με τα μουσικά σχολεία, οι κινητοποιήσεις όλων των ενδιαφερόμενων όχι μόνο δε θα σταματήσουν, αλλά θα ενταθούν και θα μαζικοποιηθούν περαιτέρω.

 
Τα Μουσικά Σχολεία κληροδότημα πολιτισμού και ήθους
19 Δεκ 2018 18:40

Η ανακοίνωση είναι επίπλαστη και μάλλον μας εμπαίζει: λέει επιγραμματικά ότι οι διευθυντές δέχτηκαν την πρόταση του Υπουργού (ποια πρόταση; την πρόταση για "πρόταση από κοινού"!), αλλά ουσιαστικά εννοεί - ότι κάτω από τις πιέσεις της βάσης (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, άνθρωποι του πνεύματος και της Εκκλησίας) - ο Υπουργός συμφώνησε να συζητήσει τις απόψεις των διευθυντών! Εδώ οι διευθυντές των Μουσικών Σχολείων θα αποδείξουν την αξία τους, καθώς στο σύνολό τους είναι άνθρωποι που στηρίζουν 100% τα σχολεία, και δεν θα υποχωρήσουν σε καμία σχέση εξάρτησης από το Υπουργείο! Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κατάργηση π.χ. των ατομικών μαθημάτων οργάνων θα οδηγήσει σε σταδιακό μαρασμό των σχολείων αυτών. Τα ελληνόπουλα (με την ευρεία έννοια των μαθητών που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο) έχουν ανάγκη τον Πολιτισμό, έχουν ανάγκη τα Μουσικά Σχολεία! Γιατί πέρα από τον πολιτισμό και το ήθος μας δεν μας έχει μείνει πια τίποτα άλλο! Και τα Μουσικά Σχολεία έχουν αφήσει το στίγμα τους και συνιστούν ένα κληροδότημα πολιτισμού και ήθους της ελληνικής εκπαίδευσης και κοινωνίας! Ας μην μείνει λοιπόν ο Υπουργός στην Ιστορία ως εκείνος που οδήγησε στο μαρασμό και την "εκ των έσω" κατάργησή των Μουσικών Σχολείων (...άραγε τι θα έλεγαν εδώ ο Δελμούζος και ο Κουντουράς;)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean