Αποσπάσεις εκπαιδευτικών μέσω “Κινητικότητας”

Η Επιτροπή Κινητικότητας ικανοποίησε αίτηση εκπαιδευτικού ανοίγοντας έτσι το “δρόμο” για τους συναδέλφους του

17/12/2018

Ενημερώθηκε: 17/12/2018, 22:23

Άκουσε το άρθρο

Απόσπαση   Εκπαιδευτικού από τα Χανιά στην Ημαθία, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς του, γνωμοδότησε θετικά το Συμβούλιο Κινητικότητας, ανοίγοντας  έτσι το “δρόμο”  και για άλλους εκπαιδευτικούς να κάνουν σχετικές αιτήσεις.

Το υπουργείο έφερε αντιρρήσεις στο να εφαρμόσει την ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κινητικότητας, επικαλούμενο την ισχύουσα νομοθεσία.

Ωστόσο  στη συνέχεια, μετά από τρεις μήνες ο εκπαιδευτικός αποσπάσθηκε, με τις ειδικές διατάξεις   του υπ. Παιδείας , μη υπαγόμενες στο πεδίο εφαρμογής της Κινητικότητας.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο Συνήγορος του Πολίτη, στον οποίο το υπ. Παιδείας απάντησε.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τ ο έγγραφο που ακολουθεί είναι η απόφαση του Συμβουλίου Κινητικότητας, από την οποία προκύπτει ότι γνωμοδοτεί θετικά ως προς το αίτημα του εκπαιδευτικού να αποσπαστεί από τα Χανιά στην Ημαθία:

  

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το υπουργείο Παιδείας διατυπώνει τις αντιρρήσεις του να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Κινητικότητας, επικαλούμενο σχετική νομοθεσία.

 

Η   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Στην υπόθεση παρανέβη και ο Συνήγορος του Πολίτη. Τελικά το υπουργείο Παιδείας απάντησε στο Συνήγορο του Πολίτη ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός αποσπάσθηκε όχι μέσω κινητικότητας αλλά μέσω της ισχύουσας νομοθεσίας που επικαλείται:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ