ΠΟΣΔΕΠ προς Πρυτάνεις: Τα μέλη ΔΕΠ θα συνεννοηθούν με τα δικηγορικά γραφεία για τις αμοιβές

Να δοθεί προτεραιότητα από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες των Πανεπιστημίων για τον υπολογισμό καταβολής αναδρομικών για κάθε μέλος ΔΕΠ

19/12/2018

Άκουσε το άρθρο

Να μην  καταβληθούν απ’ ευθείας από τα Πανεπιστήμια οι αμοιβές των δικηγόρων για αγωγές που κατέθεσαν τα μέλη ΔΕΠ για τις μισθολογικές διαφορές της ίδιας περιόδου (2015-16), αλλά οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί να   συνεννοηθούν κατά περίπτωση με τα δικηγορικά γραφεία που συνεργάστηκαν, και ανάλογα με τις συμφωνίες που έκαναν, θα διευθετήσουν τις τυχόν υποχρεώσεις τους.

Αυτό ζητά η ΠΟΣΔΕΠ με επιστολή προς τους   Πρυτάνεις των ελληνικών Πανεπιστημίων , ενώ απευθύνει έκκληση προς τις οικονομικές υπηρεσίες των Πανεπιστημίων να δώσουν  προτεραιότητα,  ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες υπολογισμού των ποσών που αντιστοιχούν στον καθένα (αναγνωρίζοντας κι εμείς ότι οι υπολογισμοί αυτοί είναι αρκετά δύσκολοι και χρονοβόροι).

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

Αξιότιμοι κ.κ. Πρυτάνεις

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να καταβάλλει στα μέλη ΔΕΠ αναδρομικά τα ποσά που δικαιούνται για την περίοδο 2015-16, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, θα παρακαλούσαμε για τα εξής:

1.    Να δοθεί προτεραιότητα και να γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες των Πανεπιστημίων ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες υπολογισμού των ποσών που αντιστοιχούν στον καθένα (αναγνωρίζοντας κι εμείς ότι οι υπολογισμοί αυτοί είναι αρκετά δύσκολοι και χρονοβόροι).

2.    Σχετικά με απαιτήσεις που εγείρονται προς τα Πανεπιστήμια από δικηγορικά γραφεία ώστε να καταβληθούν απ’ ευθείας σε αυτά αμοιβές για αγωγές που κατέθεσαν για μισθολογικές διαφορές της ίδιας περιόδου (2015-16), ζητάμε από τα Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν με βάση το νόμο, διαφυλάσσοντας τα νόμιμα συμφέροντα των μελών ΔΕΠ. Θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι αναθέσεις που έγιναν από μέλη ΔΕΠ σε δικηγορικά γραφεία για κατάθεση αγωγών με σκοπό να διεκδικηθούν τα ποσά αυτά δικαστικά,  βασίστηκαν στην αρχική απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ μετά από σχετική προσφυγή της ΠΟΣΔΕΠ. Η απόφαση της Κυβέρνησης για την καταβολή των αναδρομικών ελήφθη μετά από τις πιέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των διαφόρων κλάδων, της ΠΟΣΔΕΠ στη συγκεκριμένη περίπτωση για τα μέλη ΔΕΠ, τις δικαστικές ενέργειες που έκαναν, αλλά και την παρούσα πολιτική συγκυρία. Με αυτά τα δεδομένα, τα μέλη ΔΕΠ θα συνεννοηθούν κατά περίπτωση με τα δικηγορικά γραφεία που συνεργάστηκαν, και ανάλογα με τις συμφωνίες που έκαναν, θα διευθετήσουν τις τυχόν υποχρεώσεις τους.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος  Στάθης Ευσταθόπουλος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.    
Ο Γραμματέας Χαράλαμπος Φείδας Καθηγητής Α.Π.Θ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ