Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Οριστικοί Κατάλογοι για την Εκπαίδευση 300 Νέων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου Τ.Π.Ε.

Δημοσίευση: 20/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των 300 νέων επιμορφωτών (Π647/4-6-2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ) της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ)», η οποία διενεργήθηκε από την προς τούτο ορισθείσα Επιτροπή Αξιολόγησης. Οι οριστικοί κατάλογοι επιτυχόντων – επιλαχόντων, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικές με τη διαδικασία επιλογής και την εκπαίδευση των επιμορφωτών (κατάλογος των υποψηφίων που αποκλείστηκαν λόγω μη πλήρωσης των ελάχιστων προϋποθέσεων συμμετοχής, οι αποφάσεις της Επιτροπής επί των ενστάσεων που υποβλήθηκαν κ.α.) διατίθενται στους υποψηφίους εδώ, με χρήση των κωδικών που χρησιμοποιήθηκαν για την υποβολή των αιτήσεων.

Η εκπαίδευση των 300 νέων επιμορφωτών Β’ επιπέδου ΤΠΕ είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019.

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί από ένωση 9 Πανεπιστημιακών Κέντρων Επιμόρφωσης (ΠΑΚΕ), τα οποία είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με επί κεφαλής το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Θα ακολουθηθεί το μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, που περιλαμβάνει σύγχρονες εξ αποστάσεως επιμορφωτικές συνεδρίες με χρήση ειδικής πλατφόρμας, ασύγχρονες δράσεις και μικρό αριθμό διά ζώσης επιμορφωτικών συνεδριών που θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις των ΠΑΚΕ σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ενημερωθούν από το αναλυτικό μήνυμα που θα λάβουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (στη διεύθυνση email που δήλωσαν κατά την εγγραφή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα του Έργου).

Ετικέτες: 
Επιμόρφωση

Σχόλια (7)

 
Κος Ψαχτήρης!!
20 Δεκ 2018 17:53

Καλησπέρα!

Εάν διαβάσει κάποιος την αιτιολόγηση της "κριτικής" επιτροπής επί των ενστάσεων, είναι φοβερό το παρακάτω επιχείρημα που χρησιμοποιούν ως τεκμήριο για να "κόψουν", πολλούς Συναδέλφους (ελάχιστες προϋποθέσεις 2 και 3)! Σας παραθέτω απόσπασμα από το αρχείο pdf με τίτλο: "ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ":

" ... η δικτυακή υπηρεσία mySchool δεν μπορεί να θεωρηθεί αρμόδιος φορέας/υπηρεσία, έστω και αν τέτοιες βεβαιώσεις συχνά βασίζονται σε στοιχεία του mySchool . ... ".

Τι λέτε ορέ παλικάρια; Το mySchool , είναι το επίσημο Πληροφοριακό Σύστημα που χρησιμοποιούν από το 2013 - 2014, όλες οι Σχολικές μονάδες (μέχρι και τα νηπιαγωγεία). Συντηρείται δε και εποπτεύεται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ποιος σας είπε ότι το mySchool δεν μπορεί να θεωρηθεί αρμόδιος φορέας, όταν μέσα από αυτό υλοποιούνται τα πάντα π.χ. άδειες, τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, αιτήσεις πανελλαδικών από μαθητές, εκδρομές, αναθέσεις μαθημάτων, ωρολόγιο πρόγραμμα και χίλια δυο άλλα πράγματα ...

Αν όπως ισχυρίζεστε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αρμόδιος φορέας, τότε πείτε μας τελικά ποιος είναι ο φορέας του: μήπως η Μαρία του Θανάση; μήπως είναι αυτοδιοικούμενο; ποιος άραγε να γνωρίζει σύμφωνα με την επιτροπή;

Αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε όλες οι μονάδες, να μην εκδίδουμε από αυτό ελέγχους, απολυτήρια, καταστάσεις Πανελλαδικών, βεβαιώσεις φοίτησης, πιστοποιητικά - δημοτολόγια!!!!

Μάλιστα δε, διασαφηνίζουν ότι κάνουν αποδεκτά χαρτιά υπογεγραμμένα από Δ/νσεις Εκπαίδευσης και από τους ίδιους τους Διευθυντές, αλλά όχι από το ίδιο το mySchool (στην πρόσκληση πάντως δεν το έλεγαν ότι δεν δέχονται χαρτί από το mySchool).

Κάποιος να επέμβει ... άμεσα ...
Όχι και τόση υποτίμηση πια ...

Να είστε καλά, στις θέσεις που βρίσκεστε!!

Καλές Γιορτές!

 
Δημήτρης
20 Δεκ 2018 20:37

@Κος Ψαχτήρης!!
Συνάδελφε,
Θα πρέπει να ξέρετε πως οι Εγκύκλιοι προϋποθέτουν νόμους. Δεν είναι νόμοι.
Και δυστυχώς το πληροφορικό σύστημα mySchool στηρίζεται σε εγκυκλίους και όχι σε νόμους. Το ότι χρησιμοποιείται από το 2013-14 και εκεί καταχωρίζονται τα πάντα δεν αποτελεί νόμο.
Οπότε, αν η προκήρυξη των Νέων Επιμορφωτών Β’ Επιπέδου Τ.Π.Ε. ζητούσε επίσημες βεβαιώσεις υπηρεσιών σωστά δεν προσμέτρησαν τις παρεχόμενες από το mySchool.

 
teacher
20 Δεκ 2018 22:00

Η προκήρυξη γράφει "Για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης, το ΦΕΚ διορισμού τους για την τεκμηρίωση της επαγγελματικής τους κατάστασης, καθώς και Βεβαίωση/εις από τους αρμόδιους φορείς – υπηρεσίες εκπαίδευσης, κατά περίπτωση, για την τεκμηρίωση της προϋπηρεσίας τους (βλ. 1η, 2η προϋπόθεση συμμετοχής και Κριτήριο Ε)".

Οι αρμόδιοι φορείς λοιπόν είναι η γενικότητα που στέρησε από πολλούς την δυνατότητα να μπουν στους πίνακες γιατί ερμηνεύονται όπως θέλει ο καθένας. Τη βεβαίωση που έβγαλε το myschool την υπογράφει ο Δντης. Αυτός δεν θεωρείται αρμόδιος φορέας; Όπως και να έχει το κριτήριο για την μη προσμέτρηση αναγνωρισμένων προυπηρεσιών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί γράφοντας στην εγκύκλιο "Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών". Χάνεται η ουσία του νόμου όταν η προυπηρεσία είναι καταγεγραμμένη με ημερολογιακή ακρίβεια και ταυτόχρονα μπορεί να ελεγχθεί η ακρίβειά της. Κρίμα και άδικο. Θα έπρεπε βεβαίως να έχει κάποιος την οικονομική δύναμη και όρεξη να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να παει δικαστικώς το θέμα αλλά και πάλι...

 
Κος Ψαχτήρης!!
20 Δεκ 2018 22:30

Αγαπητέ Κε Δημήτρη!

Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας!!
Ήθελα μόνο να πω και γω κάτι, για τελευταία φορά, σύμφωνα πάντα με τη δική σας λογική!

Κάτι ξέρουμε και μεις από εγκυκλίους! Μάλιστα δε, μία φίλη Νομικός (κάποια στιγμή που είχε φεγγάρι), μου είχε πει: ότι μόνο ένας Νομικός είναι σε θέση να διαβάσει και να επικαλεστεί σωστά ένα νόμο!! Εσείς τι θα λέγατε γι αυτό;

Αν όλα ανάγονται στους νόμους, τότε χαρτί (φτιαγμένο πρόχειρα σε Word) διδακτικής προϋπηρεσίας υπογεγραμμένο από Διευθυντή(τρια) αποτελεί νόμο; Από πότε ισχύει αυτό;

Η επιτροπή δεν αναγνωρίζει το mySchool ως φορέα!!! Επίσης δεν αναγνωρίζει ως τεκμήριο χαρτί εκπαιδευτικής / διδακτικής προϋπηρεσίας, εκτυπωμένο από το mySchool, σφραγισμένο με στρογγυλή και υπογεγραμμένο από Διευθυντή(ντρια). Ποιος νόμος, αναφέρει ότι δεν έχει ισχύ ένα τέτοιο χαρτί;

Ποιος είναι ο νόμος που κάνει σαφή διάκριση σε εκπαιδευτική και διδακτική εμπειρία;
Αν γνωρίζετε, θα μου ήταν χρήσιμη η απάντηση σας!

Η προκήρυξη άραγε ζητούσε επίσημα χαρτιά; Και αν ναι ποια μπορεί να ήταν αυτά;
Έχω παραθέσει τα τρέχοντα γεγονότα στην πρώτη μου δημοσίευση, όπως έγιναν και όχι με τα ... αν ... τα δικά σας!

Να είστε καλά,
Χάρηκα για την απάντηση σας!
Ευτυχές το Νέον Έτος!!!

 
Δημήτρης
21 Δεκ 2018 00:44

@Κος Ψαχτήρης!!
Αγαπητέ συνάδελφε,
Η φίλη σας νομικός θα πρέπει να σας ενημερώσει πως οι εγκύκλιοι ερμηνεύουν τους νόμους. Δεν αποτελούν από μόνες τους νόμους. Άρα, για το επίμαχο θέμα του mySchool το ξαναλέω:
Το mySchool χρησιμοποιείται για αρκετά χρόνια. Σε αυτό να καταχωρίζονται πολλές παράμετροι της λειτουργίας ενός σχολείου. Ωστόσο, δεν βασίζεται σε νόμο. Δεν προέρχεται από νόμο. Δεν είναι το αποτέλεσμα ενός νόμου. Δεν υπάρχει νόμος που να τεκμηριώνει την ίδρυση και τη λειτουργία του! Μόνο εγκύκλιοι. Πώς αλλιώς να το θέσω... Η φίλη σας νομικός θα πρέπει να σας ενημερώσει πως το mySchool νομικά δεν υφίσταται.
Άρα, οτιδήποτε πληροφορία έχει αντληθεί από αυτό το πληροφορικό σύστημα και παρά τις ενδεχόμενες σφραγίδες και υπογραφές που βεβαιώνουν το γνήσιο των αναγραφομένων νομικά δεν ισχύει. Τόσο απλά!
Κάποιοι πολύ πριν το 2013-14 σκέφτηκαν να ψηφιοποιήσουν και να εμπλουτίσουν τα τα δεδομένα της "εσχάρας αποτύπωσης" που είχαμε αρχικά. Τώρα, πώς γίνονται όλες αυτές οι διοικητικές και υπηρεσιακές μεταβολές μέσω του mySchool που δεν υφίσταται; Ε, στην Ελλάδα ζείτε... Το μόνο είναι που δεν υφίσταται, αλλά ταυτόχρονα είναι υπαρκτό! Απλά, έτυχε να είστε εσείς από τους πρώτους "τυχερούς" που "ανακαλύψατε" τη μη-νομική-ύπαρξη του mySchool.

Σχετικά με το ερώτημά σας ποιος είναι ο "νόμος που κάνει σαφή διάκριση σε εκπαιδευτική και διδακτική εμπειρία" θα μπορούσε και πάλι η φίλη σας νομικός να σάς ενημερώσει πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος. Αντίθετα, κάθε Συμβούλιο Επιλογής ερμηνεύει την "εκπαιδευτική" και τη "διδακτική" εμπειρία βασιζόμενο σε διαφορετικές κάθε φορά νόμους και διατάξεις, παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν κατά καιρούς εκδοθεί.
Όσο για τα δικά μου "αν" που αναφέρεστε, το αντιπαρέρχομαι γιατί αντιλαμβάνομαι την πικρία σας...
Ταύτα και μένω.
Καλές γιορτές!

 
Κος Ψαχτήρης!!
21 Δεκ 2018 15:13

Χι, χι, πραγματικά, έχει αρχίσει να με διασκεδάζει αυτή η εμμονή σας να επωμισθείτε τα ... της ... πρόσκλησης!!

Στη μία απάντηση σας, αναφέρεστε στους νόμους ενώ στην τελευταία (διαφορά εκπαιδευτικής με διδακτικής), το είπατε και μόνος σας πως δεν υπάρχει συγκεκριμένος νόμος (βλέπετε λοιπόν ότι δεν χρειάζονταν η γνώμη της φίλης Νομικού) για αυτά που γνωρίζουν και τα ... παιδάκια της γειτονιάς ...

Μη βγάζετε εύκολα συμπεράσματα περί πικρίας ... γιατί όπως σας είπα η όλη κατάσταση είναι άκρως διασκεδαστική!!

Με εκτίμηση,
Καλά Χριστούγεννα με Υγεία!
Αίσιον και ευτυχές το 2019!
Υ.Γ.
Το καλές γιορτές που έχετε γράψει είναι λίγο πονηρό, μιας και δεν αναφέρεται στη Γέννηση του Θεανθρώπου!

 
ασεπίτης
21 Δεκ 2018 15:29

@Δημήτρης
@Κος Ψαχτήρης

Ρε συνάδελφοι δε μας αφήνετε στην καψούρα του αποκλεισμού μας και τώρα που γνωριστήκατε και έχει και φεγγάρι (τι μόνο η Δικηγορίνα φίλη;; του Ψαχτήρη θα το βλέπει;;) να τα πείτε και να τα .....πιείτε από κοντά!!!
άντε να τονίσουμε και το πνεύμα -αγάπης- των ημερών...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ