Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αντίθετος ο Κ. Μητσοτάκης στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως η μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ακυρώσει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή.
Δημοσίευση: 20/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την αντίθεση του στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, τόνισε , εκ νέου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,   Κυριάκος Μητσοτάκης , κατά τη σημερινή συνάντηση  στα γραφεία του κόμματος   με τον Κοσμήτορα και εκπροσώπους των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ, την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης καθώς και με Προέδρους άλλων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδος.

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε  πως οι πρόχειρα σχεδιαζόμενες αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης υπακούν μόνο σε πελατειακή λογική και δεν συμβάλλουν στη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων ούτε εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Αντί η κυβέρνηση να βελτιώσει το υποβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον και τις υποδομές των υφιστάμενων σχολών, είπε, ακροβατεί με πειραματισμούς που αναστατώνουν φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε πως η μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ακυρώσει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εξαγγελία της κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών και παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόφαση αυτή.

Οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν πως η ίδρυση μιας ακόμα Νομικής Σχολής στην Ελλάδα θα επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των υφιστάμενων Νομικών Σχολών. Προβλήματα που συνδέονται τόσο με την υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και την έλλειψη ακαδημαϊκού προσωπικού όσο και με τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων τους.

Σε ότι αφορά τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την εθνική σημασία της για τη βόρεια Ελλάδα, η οποία θα πληγεί από την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης.

Σχόλια (11)

 
ΒΓ
20 Δεκ 2018 18:20

Επιτέλους και ένα όχι στον πληθωρισμό των Πανεπιστημιακών Σχολών.

 
St
20 Δεκ 2018 19:35

καλά όταν , και αν βγεις κυβέρνηση Κάνε κωλοτουμπες

 
Κωνσταντίνος
20 Δεκ 2018 20:26

Ο πληθωρισμός είναι σε όλες τις άλλες σχολές,ακόμα και στις πιό απίθανες κι όχι στις Νομικές Σχολές.Τα έχουμε ξαναπεί.Κοιτάξτε στο μηχανογραφικό δελτίο και το παλιό και το καινούργιο που θα προκύψει από τα συγχωνευμένα Πανεπιστήμια.
Πάμε λοιπόν:Τμήματα Θεατρικών Σπουδών:4.Τμήματα Μουσικών Σπουδών:5. Τμήματα Πολιτικής Επιστήμης:6.Τμήματα Φιλοσοφίας:5.Τμήματα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών:5.Τμήματα Επικοινωνίας κ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: 4.Τμήματα Περιβάλλοντος-Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος :4.Τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών:6.Τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών:5.
Διάλεξα τις πιό κορεσμένες ή με χαμηλή ζήτηση σχολές όσο αφορά την αγορά που μάλλον άνεργους παράγουν κι απ'ό,τι φαίνεται,όλες έχουν πάνω από 4 τμήματα σ'όλη τη χώρα.Σε καμία απ'αυτές δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανένα πολιτικό ή τοπικό παράγοντα η περαιτέρω επέκταση σε πανεπιστήμια της χώρας.Γιατί αυτό αφορά πάντα τις Νομικές Σχολές που εδώ και σαράντα χρόνια είναι πάντα 3;

 
Σταματίνα
20 Δεκ 2018 21:57

Δίκιο έχει. Η Σόλωνος ασφυκτιά από τις μετεγγραφές Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης. Όλοι από Πάτρα θα ζητούν να έρθουν Αθήνα, όπως γίνεται με το οικονομικό Πάτρας. Αν ήταν να γίνει άλλη Νομική θα γινόταν Πάντειο, ακριβώς για να αποφευχθεί το φαινόμενο των μετεγγραφών από επαρχία. Στην Πάτρα θα υπάρχει απλώς μια ταμπέλα, οι ΔΕΠ θα είναι Αθήνα και τα 2/3 θα αιτούνται μετεγγραφή για το κέντρο. Κάκιστη επιλογή.

 
St
20 Δεκ 2018 22:39

" ΒΓ20 Δεκ 2018 18:20
Επιτέλους και ένα όχι στον πληθωρισμό των Πανεπιστημιακών Σχολών."
+1 Απο σένα δηλαδή

 
Αναστάσιος Χατζηστεφάνου
21 Δεκ 2018 04:40

Του εν λόγω κυρίου του αρέσει να κλείνει σχολές (Σχέδιο Αθηνά) και όχι να ανοίγει...
Αν ποτέ γίνει Πρωθυπουργός (πράγμα απίθανο κατ΄εμέ) ας την καταργήσει

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
21 Δεκ 2018 07:01

Όχι στην 4η Νομική σχολή στην Πάτρα, αλλά συμφωνεί στην ίδρυση ιδιωτικών νομικών σχολών με την κατάργηση του άρθρου 16 στο Σύνταγμα. Τι να πει κανείς .........

 
Κωνσταντίνος Δ.
21 Δεκ 2018 10:53

Ο κ. Μητσοτάκης όπως και οι προηγούμενοι σκέφτονται πάντα τους ψηφοφόρους τους και εξηγούμαι, στην Πάτρα ο Μητσοτάκης δεν έχει πολλούς ψηφοφόρους ενώ στην Κομοτηνή και στη Θράκη έχει ,έτσι σκέφτεται και έτσι δρά , πάντα με ψηφοθηρική λογική ,είναι απλά τα πράγματα. Αν ήθελε να διορθώσει κάποια πράγματα θα έπρεπε να ανακοινώσει το κλείσιμο όλων των νομικών σχολών για πέντε χρόνια έτσι ώστε να αποφοιτήσουν αυτοί που είναι μέσα ,γιατί πήξαμε στους δικηγόρους .Μπορεί να το κάνει ;

 
Ευαγγελία
21 Δεκ 2018 12:09

Οι ιδιωτικές σχολές δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, και μάλιστα με επαρχιακά τμήματα "ταμπέλες". Όποιος θέλει πληρώνει και πάει. Δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο.

 
Κωνσταντίνος
21 Δεκ 2018 15:15

Ο αυριανός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς.
Δυστυχώς,κι άλλες φορές επιχειρήθηκε να ιδρυθεί Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών,τη μία μάλιστα απ'αυτές ήταν η Ν.Δ.στην εξουσία.Τότε όμως, πάλι μπήκαν στη μέση οι τοπικοί κι εκπαιδευτικοί παράγοντες της Κομοτηνής κι αξίωσαν τα ίδια ακριβώς πράγματα.Την ίδια ακριβώς στάση τήρησαν και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και η κυβέρνηση βέβαια γιά να μην αδυνατίσει την ακριτική εκπαίδευση,ματαίωσε το εγχείρημα.Μπορεί να είναι πολύ παλιά ιστορία,όμως ο Κυριάκος πρέπει να τη μελετήσει και να μην ενεργήσει όπως ενέργησε η τότε αντιπολίτευση που τορπίλισε έντεχνα το εγχείρημα και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις γιατί τότε υπήρχε το ενιαίο,το όλον ΠΑΣΟΚ.
Όσο γιά τις ψήφους,πρέπει να πούμε τα εξής:Μετά την παράδοση των εθνικών οδών του δυτικού άξονα,τόσο το Αγρίνιο,όσο και η Κέρκυρα και κυρίως τα Γιάννενα έχουν έρθει σε απόσταση αναπνοής από την Πάτρα.Σ'αυτές τις πόλεις,πρέπει να προστεθούν κι άλλες από την Πελοπόννησο,όπως το Αίγιο,ο Πύργος,η Τρίπολη,Καλαμάτα κλπ. και όλα τα Ιόνια νησιά.Στη γενιά μου επίσης δεν υπήρχαν οι δύο γέφυρες στο Ρίο-Αντίρριο και στο Άκτιο που άλλαξαν τελείως τη σημασία της Πάτρας στη Δυτική Ελλάδα.
Αν λοιπόν ο Μητσοτάκης δε θέλει να χάσει Περιφέρεια και Δήμο στην ευρύτατη αυτή περιοχή ,γιατί πρώτα γίνονται οι τοπικές εκλογές,πρέπει να μετρήσει καλά ότι ο κόσμος μπορεί να μην ψηφίσει με κομματικά κριτήρια σ'αυτές όπως στις βουλευτικές,ενώ το ίδιο κάνει παραδοσιακά και στις ευρωεκλογές που γίνονται ταυτόχρονα με τις τοπικές, και τότε να βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κι ακόμα η Χρυσή Αυγή και να πανηγυρίσουν ότι στις βουλευτικές παίζεται το παιχνίδι.Μαθαίνω μάλιστα ότι αυτή την αντίθεσή του σκοπεύουν να την εκμεταλλευτούν ήδη αρκετοί περιφερειακοί υποψήφιοι αυτής της ευρύτατης περιοχής. Εξάλλου,υπάρχουν κι άλλα κόμματα και συνδυασμοί.

 
Νομική Σχολή Πατρών
23 Δεκ 2018 00:20

Με την ίδια λογική γιατί να υπάρχουν 6-7 τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής απλωμένα στην Ελλάδα; Γιατί να λειτουργούν 6 Ιατρικές Σχολές;

Η Ιατρική Κρήτης, Πατρών και Ιωαννίνων στέκονται τόσα χρόνια με μόνιμα μέλη ΔΕΠ και σοβαρό ερευνητικό έργο, και έχουν αποφοιτήσει από αυτές δεκάδες αριστούχοι απόφοιτοι.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν είναι ένα αδύναμο και απαξιωμένο περιφερειακό ίδρυμα, είναι ένα αξιόλογο μεσαίου μεγέθους ΑΕΙ, με διεθνή ερευνητική παρουσία, που έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει μια Νομική Σχολή ισάξια με τις τρεις που ήδη λειτουργούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η πρόταση για ίδρυση Νομικής Σχολής στη Πάντειο δεν εξυπηρετεί κανένα ακαδημαϊκό σκοπό: από τη στιγμή που λειτουργεί η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ τι νόημα έχει η λειτουργία άλλης μιας ίδια σχολής στην Αττική;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.