Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η κατάργηση των Σχολικών Συμβούλων και οι επιλογές Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου

Κατατέθηκε Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης από την Ευρωβουλευτή Μ. Σπυράκη
Δημοσίευση: 21/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την κατάργηση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων και την αντικατάσταση και την επιλογή Συντονιστών  Εκπαιδευτικού Εργου κατέθεσε η  Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.  

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-006108/2018 προς την Επιτροπή

Θέμα:    Κατάργηση Σχολικών Συμβούλων

Σύμφωνα με τον νέο νόμο 4547/2018, καταργείται ο θεσμός των Σχολικών Συμβούλων, η επιλογή των οποίων μέχρι σήμερα γινόταν με αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα ακαδημαϊκά προσόντα, το ερευνητικό έργο και η διδακτική εμπειρία υπό κάθε μορφή (διδασκαλία, διοικητικά καθήκοντα),  και εισάγονται σε αντικατάσταση αυτών οι Συντονιστές Εκπαίδευσης, για τους οποίους προβλέπονται διαφορετικά κριτήρια επιλογής.

Συγκεκριμένα, τίθεται ανώτατο όριο στα ακαδημαϊκά προσόντα που μπορούν να προσμετρηθούν για τη θέση του Συντονιστή, με συνέπεια να υποβαθμίζεται ο θεσμός και η ποιότητα της εκπαίδευσης.

Περαιτέρω, προσμετράται ελάχιστα η προηγούμενη εμπειρία σε θέση Σχολικού Συμβούλου και, αντί αυτής, λαμβάνεται υπόψη υπέρμετρα η εμπειρία σε σχολική τάξη, με αποτέλεσμα να προκρίνονται Συντονιστές χωρίς εμπειρία στο έργο που καλούνται να ασκήσουν. Ακόμη, αυξάνεται ο συντελεστής βαρύτητας της συνέντευξης έναντι των αντικειμενικών προσόντων για την επιλογή των Συντονιστών, γεγονός που θέτει αμφιβολίες ως προς τη διαφάνεια και αντικειμενικότητα της διαδικασίας επιλογής.

Ενόψει τούτων, ερωτάται η Επιτροπή:

Συνάδουν οι αλλαγές αυτές με τα άρθρα 9 και 165 ΣΛΕΕ τα οποία υποχρεώνουν τα κράτη να εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο παιδείας, καθώς και με τον στόχο της βελτίωσης της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, όπως έχει οριστεί στο στρατηγικό πλαίσιο «Εκπαίδευση και κατάρτιση 2020»;

Σχόλια (22)

 
Μίλτος Χ.
26 Δεκ 2018 13:45

@Εκπαιδευτικός ΠΕ04
Καιρό είχα να διαβάσω μια νηφάλια, ήρεμη και με αποδείξεις τοποθέτηση, μακριά από κομματικές τοποθετήσεις. Συγχαρητήρια Εκπαιδευτικέ ΠΕ04

 
Σ
25 Δεκ 2018 16:17

Εκπαιδευτικε 04 επιτέλους κάποιος είπε την αλήθεια! Ο σύριζα απλά συνέχισε την παράδοση των παλιότερων με μια διάθεση αντικειμενικότερης βαθμολόγησης στα επιμέρους κριτήρια. Ευχομαι οι επόμενοι να θέσουν απαραίτητο το διδακτορικο γι αυτές τις θέσεις.

 
Αφιερωμένο... δικό σας #3
24 Δεκ 2018 22:25

Προκήρυξη ΙΕΠ Α.Π. 7176/29-06-2018

Το ΙΕΠ (εποπτευόμενος φορέας του ΥΠΠΕΘ) ανήρτησε προκήρυξη για Συμβούλους Α' και Β όπου "ω του θαύματος" δεν ζητάει διδακτικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες,.. ΚΠΕ,...αλλά διδακτική προϋπηρεσία. (σελ 4. Α. Κριτήρια & Διαδικασία Επιλογής).
Για φαντάσου ωρέ κλεφτόπουλο.. οι Συμβουλοι του ΙΕΠ δεν χρειάζεται να έχουν διδακτικά καθήκοντα σε τάξη.

 
Αφιερωμένο... δικό σας #2
24 Δεκ 2018 22:19

Από τον "κοπτοράπτη" ν. 4547/18
ζ) Εκπαιδευτική ή διδακτική υπηρεσία ή άσκηση διδακτικών καθηκόντων αναγνωρίζεται στους υπηρετούντες στα Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) ή Κ.Ε.Σ.Υ. κλπ

Αλλά δεν αναγνωρίζεται στην/στον Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και σε υπηρετούντες/υπηρετήσαντες σε άλλες υπάρχουσες δομές π.χ. ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ κλπ.

 
Αφιερωμένο.... δικό σας #1
24 Δεκ 2018 22:17

Από τον "κοπτοράπτη" ν. 4547/18 :
η) Άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολική μονάδα: η άσκηση διδακτικών
καθηκόντων σε σχολική μονάδα, περιλαμβανομένων των Δ.Υ.Ε.Π. που λειτουργούν στις μονάδες αυτές ή ως παραρτήματά τους, ή στις υπηρεσίες της περίπτ. ζ΄ ή υπό την ιδιότητα του προϊσταμένου ή του μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Ε.Α. ή του υπευθύνου λειτουργίας ή του μέλους της Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε.
Δηλαδή: θεωρείται ως άσκηση διδακτικών καθηκόντων σε σχολική μονάδα η παρουσία εργαζόμενου σε ορισμένες δομές όπως π.χ. ΚΕΔΔΥ, ΓΡΑΣΕΠ, ΓΡΑΣΥΠ , Κέντρα Αειφορίας και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και δεν θεωρούνται τα επιμορφωτικά σεμινάρια, οι λογής δράσεις βιωματικής επιμόρφωσης, οι υποδειγματικές διδασκαλίες κλπ των Σχολικών Συμβούλων.

 
ΗΡΑ*
24 Δεκ 2018 21:35

Με κάτι τέτοιες γελοίες πρωτοβουλίες Ν.Δ και ΚΙΝ. ΑΛΛ. (= λέγε με καλύτερα ΠΑ.ΣΟ.Κ. νέου τύπου) προσπαθούν να κρατήσουνστην επικαιρότητα ένα θέμα ενόψει και των επερχόμενων εκλογών - που όλο έρχονται και πουθενά δεν φαίνονται, σε κάθε περίπτωση όμως βρήκαν δουλειά οι μάγισσες κι οι χαρτορίχτρες! τροφοδοτώντας με αβάσιμες ελπίδες τους "δικούς τους" ότι τάχα μου μετά τις εκλογές θα ξηλωθεί ο νέον θεσμός και θα αποκατασταθούν οι "αδικίες". Τίποτα απ' αυτά δεν θα γίνει και η Ν.Δ.- εφόσον βεβαίως έρθει στα πράγματα - όχι μόνο θα υιοθετήσει το νέο θεσμό αλλά θα τόν ενισχύσει κιόλας με καθαρά αξιολογικές λειτουργίες, αυτές ντε τις "νέες δομές" που ετοίμασε ο κ. Γαβρόγλου ΚΑΙ για το σκοπό αυτό !

 
DEEEEP
24 Δεκ 2018 10:31

@ΝικΔηΓρυκ. Καλύτερα ασχοληθείτε με fiction όπως άλλωστε προσδιορίζεστε ονοματολογικά !

 
Εκπαιδευτικός ΠΕ04 (ανώτατο όριο)
23 Δεκ 2018 23:02

Εκτιμώ ότι και η δεύτερη δήλωση της κας Σπυράκη "Συγκεκριμένα, τίθεται ανώτατο όριο στα ακαδημαϊκά προσόντα που μπορούν να προσμετρηθούν για τη θέση του Συντονιστή, με συνέπεια....." δεν ευσταθεί διότι:

Νόμος 3467/2006 της Νέας Δημοκρατίας: ΚΑΙ στην 1.Υπηρεσιακή κατάσταση – διδακτική εμπειρία και στην 2. Επιστημονική – παιδαγωγική συγκρότηση αναφέρονται ρητά 10 και 26 αξιολογικές μονάδες (αντίστοιχα) ΚΑΤ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ
Νόμος 3848/2010 του ΠΑΣΟΚ: Και στην 1. Επιστημονική - παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση και στην 2. Υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία αναφέρονται ρητά 26 και 12 αξιολογικές μονάδες (αντίστοιχα) ΚΑΤ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ
Νόμος 4547/2018 του ΣΥΡΙΖΑ: Και στην 1. Επιστημονική συγκρότηση και στην 2. Διοικητική και διδακτική εμπειρία αναφέρονται ρητά 17 και 14 αξιολογικές μονάδες (αντίστοιχα) ΚΑΤ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ.

ΑΡΑ, το ανώτατο όριο τίθεται σε όλους τους νόμους με μοναδικό κριτήριο να μην υπάρχει διακύμανση τελικής βαθμολογίας (δηλαδή ο καθένας υποψήφιος να έχει δική του ανώτερη βαθμολογία) και να απαιτείται νέο κριτήριο για τον μεταξύ τους ισοδύναμο διαχωρισμό. Συνεπώς (κατά την άποψη μου) ο ισχυρισμός της κας Σπυράκη δεν ευσταθεί.

 
Εκπαιδευτικός ΠΕ04
23 Δεκ 2018 22:51

Εκτιμώ ότι ο ισχυρισμός της κας Σπυράκη "Ακόμη, αυξάνεται ο συντελεστής βαρύτητας της συνέντευξης έναντι των αντικειμενικών προσόντων για την επιλογή των Συντονιστών..." δεν ευσταθεί διότι:

Νόμος Νέας Δημοκρατίας (3467/2006): Η συνέντευξη ήταν το 35,7% της βαθμολογίας
Νόμος ΠΑΣΟΚ (3848/2010): Η συνέντευξη ήταν το 30% της βαθμολογίας
Νόμος ΣΥΡΙΖΑ (4547/2017): Η συνέντευξη ήταν το 31% της βαθμολογίας

Ακολουθεί η ανάλυση:
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 2007 (Νόμος 3467/2006 της Νέας Δημοκρατίας)
1.Υπηρεσιακή κατάσταση – διδακτική εμπειρία: 10 αξιολογικές μονάδες.
2. Επιστημονική – παιδαγωγική συγκρότηση: 26 αξιολογικές μονάδες.
3. Προσωπικότητα − γενική συγκρότηση (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ): 20 αξιολογικές μονάδες
Στις κρίσεις του 2007 η συνέντευξη (με τα 20 μόρια ) ήταν το 35.7% της συνολικής βαθμολογίας

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 2011 (ΝΟΜΟΣ 3848/2010 του ΠΑΣΟΚ)
1. Επιστημονική - παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση: 26 μονάδες
2. Υπηρεσιακής κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία αποτιμάται με 12 μονάδες (εκ των οποίων οι 3 μονάδες αναφέρονται αποκλειστικά στη συνδικαλιστική δράση του υποψηφίου)
3. Προσωπικότητα - γενική συγκρότηση (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ): 15 μονάδες
Στις κρίσεις του 2011 η συνέντευξη (με τα 15 μόρια ) ήταν το 30% της συνολικής βαθμολογίας

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (Νόμος 4547/2018 του ΣΥΡΙΖΑ)
1. Επιστημονική συγκρότηση: 17 μονάδες
2. Διοικητική και διδακτική εμπειρία: 14 μονάδες
3. Κριτήριο προσωπικότητας και γενικής συγκρότησης: 14 μονάδες
Στις κρίσεις του 2018 η συνέντευξη (με τα 14 μόρια ) ήταν το 31% της συνολικής βαθμολογίας

 
Ελισσάβετ
23 Δεκ 2018 14:51

@ΝικδηΓρυκ
Όχι δεν είμαι ΣΕΕ (και δεν θέλω να γίνω) και ούτε ΝΔ ψηφίζω. Είμαι μία απλή εκπαιδευτικός που ζητά επιμόρφωση και υποστήριξη. Και δεν έχω τίποτε από τα δύο...τα είχα όμως μέχρι το Σεπτέμβρη. Είμαι από τους τυχερούς; έπεσα στην εξαίρεση; Μπορεί...Δεν μ΄ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια και τα παιχνίδια των συνδικαλιστών. Θέλω , ή μάλλον απαιτώ, αυτό που οι υπάρχουσες δομές και όσοι/ες τις υπηρετούν είναι υποχρεωμένοι να μου προσφέρουν

 
Μίλτος
23 Δεκ 2018 09:57

@ Alekos
Το πρόβλημα του νόμου Γαβρόγλου σχετικά με τη γλωσσομάθεια (σε τουλάχιστον Β2 επίπεδο) δεν είναι ότι την απαιτούσε για τους ΣΕΕ, αλλά ότι την απαιτούσε ΜΟΝΟ από αυτούς. Δεν είναι απαραίτητο προσόν για ΚΑΝΕΝΑ άλλο στέλεχος της εκπαίδευσης, π.χ. Περιφερειακούς Διευθυντές ή Διευθυντές Εκπαίδευσης...

 
Insider
22 Δεκ 2018 19:02

Η Σπυράκη με την ερώτησή της, η ΠΕΣΣ με τη προσφυγή της, η Κεραμέως με τη δήλωσή της παρουσία Μητσοτάκη στο πρόγραμμα της ΝΔ, για την επαναφορά των Σχολικών Συμβούλων, ζεσταίνουν τις μηχανές για άμεση αναπλήρωση στελεχών και νέες επιλογές με νόμο ΑΣΕΠ. Ενοχλελιται το κονκλάβιο;
Δεν πειράζει θα του περάσει σύντομα κιόλας!

 
Δον Κιχώτης
22 Δεκ 2018 18:08

Δεν συνάδουν οι αλλαγές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τα άρθρα... ενώ συνάδει* το έργο που άφησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για τον θεσμό του Σχολικού Συμβούλου!...
Αμέσως νιώθεις το γέλιο που έρχεται. Έρχεται αλλά τελικά δε φαίνεται γιατί άλλα συναισθήματα κυριαρχούν και το ακυρώνουν!... Μετά σκέφτεσαι πως η υποκρισία γεννήθηκε σ' αυτόν τον τόπο και είναι φυσικό να μεγαλουργεί συχνά και ησυχάζεις για λίγο...
Μόλις όμως διάβασα το σχόλιο του ''Νεοδημοκρατική αριστερά'', δεν κρατήθηκα και γέλασα. Ωραίο ανέκδοτο ''οι ιδεολογικές διαφορές τους''. Και εκεί, μεταξύ δεύτερης και τρίτης ανάγνωσης, σκέφτηκα:
ΝΔ.ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΚΙΝΑΛ... και μετά από λίγο:
ΝΔ.ΚΙΝ.ΡΙΖ.Α... δηλαδή Νεοδημοκρατική Κινηματική Ριζοσπαστική Αριστερά!
Επειδή όμως είναι μεγάλο... και το ΝΚΡΑ δεν είναι εύηχο, προτείνω με ένα Ν, ένα Ι,
ένα Κ και ένα Α, το ΝΙΚΑ!
Η νέα μεγάλη ''Αλλαγή'' που έρχεται!

*υπονοείται..

 
Νικος
22 Δεκ 2018 17:40

ΔΕΝ ΥΠΑΑΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΕΚΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.ΑΝ Ο 4547 ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ(Ν.Δ.)ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΕΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ(ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ , ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Η ΟΠΩΣ ΑΛΙΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ,ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ , ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ)

 
Κώστας Κωστίδης
22 Δεκ 2018 09:21

δυο μικρές ερωτήσεις στην κυρία Σπυράκη:
1. οι σχολικοί σύμβουλοι γεννήθηκαν με προϋπηρεσία σχολικού συμβούλου;
2. η κυρία Σπυράκη είχε προϋπηρεσία ευρωβουλευτή όταν ανέλαβε πρώτη φορά ευρωβουλευτής;

 
Νεοδημοκρατική αριστερά.
21 Δεκ 2018 19:38

Η Σπυράκη προέρχεται από τα σπλάχνα του πρώιμου παλιού ΠΑΣΟΚ.Το αυτό και όλο το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την αριστερά,την παλιά ΚΝΕ της εποχής Γράψα και το ΠΑΣΟΚ.Σε συνδυασμό με το άνοιγμα και την προσχώρηση σε αυτήν του σημητικού και εν μέρη του παπανδρεικού περιβάλλοντος μαζί με διάφορους αριστερούς η ΝΔ χάνει την κεντροδεξιά της φυσιογνωμία και γίνεται πολυσυλλεκτική στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ με ακατανόητη αριστερολαγνεία.Αυτό θα φανεί στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου και τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από την δεξιά της πτέρυγα και ίσως να έχουμε και εξελίξεις γιατί η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 5-6% και όχι παραπάνω.Δηλαδή δεν πείθει και ούτε επωφελείται από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ που από ότι φαίνεται δεν έχει πια και ιδεολογικές διαφορές.Επομένως και η προσφυγή της Σπυράκη στο ΕΚ είναι μια αριστερή προσφυγή της ΝΔ.

 
ΝικΔηΓρυκ
21 Δεκ 2018 17:59

Η Σπυράκη καλά θα κάνει να επερωτά για σοβαρά θέματα. Η κυρίαρχη κυβέρνηση κάθε χώρας νομοθετεί και εφαρμόζει. Ο 4547 είναι νόμος του κράτους.
Προφανώς η επόμενη κυβέρνηση (λίγες πιθανότητες να είναι η ΝΔ ) μπορεί να κάνει τις δικές της επιλογές και να κάνει ότι λέει ο insider, αλλά καλά θα κάνει να σκεφτεί τη διαρκή αναστάτωση
Η Ελισάβετ, αν είναι ΣΕΕ απλώς δηλώνει ΝΔ-ΣΕΕ. Η κατάσταση σε ορισμένα ΠΕΚΕΣ πιθανώς να είναι ακόμη προβληματική, ωστόσο τα περισσότερα έχουν ξεκινήσει το έργο τους, το οποίο-φυσικά-θέλει χρόνο για να φανεί. Όσοι βιάζονται να πάρουν καρέκλες, ας κάνουν λίγη υπομονή. Άνοιξη ή φθινόπωρο θα φανούν τα πράγματα. Ό,τι πει ο λαός, αλλά αυτή η χώρα έχει υποφέρει φρικτά από τους φανατισμούς (κυρίως της δεξιάς για να λέμε την αλήθεια) και είναι καιρός να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία και αντικειμενικότητα.

 
Τρύφων
21 Δεκ 2018 16:14

@Insider
1) Τι εννοείς "αναπληρώνονται όλα τα στελέχη";
2) Η θητεία των ΣΕΕ πώς θα παρακαμφθεί νόμιμα, ώστε να ορισθούν νέα στελέχη;
3)Η ΝΔ είναι σίγουρο ότι θα επαναφέρει τον θεσμό των ΣΣ,όπως αναφέρθηκε στο πρόγραμμά της;

 
ΑΝΝΑ
21 Δεκ 2018 15:38

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑ ;

 
Alekos
21 Δεκ 2018 15:07

Πάλι καλά που δεν διαμαρτυρήθηκε η ευρωβουλευτής κ. Σπυράκη για το γεγονός ότι ο σημερινός νόμος ζητά για τους υποψήφιους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου να κατέχουν πτυχίο γνώσης Αγγλικών (επιπέδου Β2/Lower), ενώ πρίν (για τους Σχολικούς Συμβούλους) θεωρούνταν (η γνώση μιας ξένης γλώσσας) ένα ...ήσσονος σημασίας ακαδημαϊκό κριτήριο... Τέτοιου είδους "βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης" υπόσχεται η ΝΔ;... (...τόσος λαϊκισμός;...'Eλεος, πιά!)

 
Ελισσάβετ
21 Δεκ 2018 14:02

Η κατάσταση με τα ΠΕΚΕΣ είναι απαράδεκτη. Οι ΣΕΕ δεν υπαρχουν πουθενά. Όσον αφορά σε κοινές ειδικότητες όπως ΠΕ06 , όπως εγώ, η κατάσταση είναι τραγική. Δεν έχουμε δει ακόμη την ΣΕΕΕ και φυσικά δεν υπάρχει γραφείο όπου μπορούμε να έχουμε μια κατ' ιδίαν συνάντηση. Δεν έχει βρεθεί,λέει, χώρος ακόμη....Δεν θέλουν σχολικούς συμβούλους? Κατανοητό. Όμως άλλαξε το θεσμό με άλλον ο οποίος να βοηθά τους εκπαιδευτικούς.

 
Insider
21 Δεκ 2018 12:10

Αμέσως μετά τις εκλογές αναπληρώνονται όλα τα στελέχη και προκηρύσσονται νέες επιλογές με ΑΣΕΠ. Είναι ειλημμένη απόφαση και άμεσα εφαρμοστέα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ