Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: «Κόκκινες» σχολές και «πράσσειν άλογα»

Δημοσίευση: 21/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις νέες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας για νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ με “κόκκινα” και “πράσινα” τμήματα ΑΕΙ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σχολές "κατόπιν εξετάσεων" και σχολές ελεύθερης πρόσβασης.

Σχολές υψηλής και σχολές χαμηλής ζήτησης.

Σχολές "κόκκινες" και σχολές "πράσινες".

Όσο ευφάνταστα και να ονομάσουν τις Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αλήθεια δεν παύει να είναι μία και μοναδική: διαχωρισμός των σχολών -επομένως και των σπουδών- σε υψηλού κύρους, έναντι αυτών που οδηγούνται στην πλήρη απαξίωση.

Δημιουργούν, έτσι, πτυχιούχους δύο ταχυτήτων, με διαφορετικό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχες δυνατότητες σταδιοδρομίας.
 
Αυτό οραματίζεται άραγε ο κ. Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας;

Και τι εξυπηρετούν τελικά οι χρονίζουσες αλλά εντελώς αντιφατικές εξαγγελίες του για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Μήπως είναι άλλο ένα μέσο που χρησιμοποιεί για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς;

Σχόλια (13)

 
Νικητας Χιωτίνης
21 Δεκ 2018 21:30

Αγαπητή Κα Κεραμέως, αντιπολίτευση δεν σημαίνει "όχι σε ολα"! η επικρατούσα προς τούτο νοοτροπία απλώς βοηθά τους επιθεωρησιογράφους και γελοιοποιεί την πολιτική στο σύνολό της. Δεν το αξίζουν αυτό τα κόμματα εξουσίας που διατείνονται σοβαρότητα και γνώση...

 
Συριζαιος καθηγητης απο τα Lidl
22 Δεκ 2018 09:44

Ζητω ο Γαβρογλου,ναι σε ολα!

 
Νίκος Παπαβασιλείου
22 Δεκ 2018 11:47

@Νικητας Χιωτίνης
Ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σας και συμφωνώ απόλυτα. Οι εντελώς προεκλογικού και ψηφοθηρικού τύπου εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου, χρειάζονται απλώς μια καλή δόση χιούμορ.

 
Φοιτητης ΠαΔΑ
22 Δεκ 2018 11:54

Κ. Χιώτινη, έχετε καταλήξει Τσιπροτερος του Τσίπρα!

 
Blind Guardian
22 Δεκ 2018 13:33

κυρα Νίκη,κάποια πρόταση θα πεις ή......θα συνεχισεις μόνο να μας κοιτάς με αυτο το βλεμμα που σκοτωνιει.

 
Κάνετε λάθος κ.Χιωτίνη
22 Δεκ 2018 14:28

Αντιθέτως με τα γραφόμενά σας ή ΝΔ είναι ανύπαρκτη σαν αντιπολίτευση και για αυτό δεν πείθει και η διαφορά της είναι σε πραγματικές δημοσκοπίσεις στο 5%.Δεν είπε όχι και τι θα κάνει με την διδασκαλία των Θρησκευτικών ,ενώ έχουν ήδη βγει δύο αποφάσεις του ΣτΕ που δεν εφαρμόζονται.Δεν είπε όχι και τι θα κάνει με τρόπο διορισμών.Δεν είπε όχι και τι θα κάνει με την διδασκαλία της ιστορίας.Δεν είπε τι θα κάνει με τους ΣΕΕ πραγματικά,με τις επιλογές των Περιφερειακών τώρα και των Διευθυντών Εκπαίδευσης αύριο.Δεν πήρε καν θέση στο θέμα του ότι οι δηλώσεις προτίμησης προηγούνται των συνεντεύξεων.Δεν πήρε θέση στην καταστροφή και την λεηλασία της Θεολογικής.Δεν παίρνει θέση ακόμη με τους νυν Διευθυντές Εκπαίδευσης που η ίδια η καΚεραμέως δήλωσε ότι έχουν νομικό πρόβλημα λόγω της αντισυνταγματική ψηφοφορίας. Να μην σας απαριθμήσω και άλλα.Πού λοιπόν είδατε το όχι σε όλα που ανακριβώς γράφετε;Έλλειψη θέσεων,εκκωφαντική σιωπή και ανυπαρξία αντιπολίτευσης.Ίσως δε και σχεδόν πλήρη ταύτιση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν διαφέρουν εξ άλλου σε πολλά.

 
Πλατάρος Γιάννης
23 Δεκ 2018 10:30

Δυστυχώς έχει δίκιο η κα Κεραμέως για την επιθεώρηση του Δελφιναρίου που έχουμε εμπρός μας και λέγεται « Συριζανέλ είστε σεις και όλοι όσοι δεν τους ψηφίσατε»
Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ διαχωρισμός σε «βοϊδοσχολές» και μη , επιφέρει ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ περεταίρω υπόβάθμισης και με την βούλα του Υπουργείου. Δεν έφθανε η καταβαράθρωση του επιπέδου σπουδών ορισμένων ΤΕΙ υποκάτω του ΝΑΖΙΡ, βρέθηκ φαίνεται και νεώτερο όριο στα τάρταρα, κάτω από το πλην άπειρο...
Η κα Κεραμέως είναι ΕΞΟΧΩΣ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ για να χαρακτηρίσει αυτή την ξεφτίλα που ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ. Ως πολιτικός, λαμβάνει υπ΄όψιν της και την πολιτική αντίληψη των κοινωνικών στρωμάτων. Και τα λέει «ήπια»
Η αλήθεια είνα ιόμως παρασάγγες βρωμεροδέστερη και όζει τυμπανιαίου , σε σήψη πτώματος .
Η Ακαδημαϊκή δεοντολογία πανταχού , απαιτεί ελάχιστο επίπεδο σπουδών.
Αυτό προαπαιτεί ελάχιστο επίπεδο αποφοίτων στην μέση Εκπαίδευση.
Αυτά μπορεί να τα πει το υπουργείο σε όσους δεν γνωρίζουν το επίπεδο των αποφοίτων. Εμείς τυχαίνει, λόγω τυχαίας ενασχόλησης, να το γνωρίζουμε. Όχι το καλό που φαίνεται, αλλά το υποκρυπτόμενο.
Το επίπεδο των σπουδαστών, είναι απελπιστικό, σε πολλές Σχολές και όχι μόνο ΤΕΙ . Το «απελπιστικό» είναι κι αυτό ήπιο.
Απλώς τώρα θεσμοθετείται επισήμως..
Περί αυτού πρόκειται....

 
PE19
23 Δεκ 2018 14:41

@Πλατάρος Γιάννης
Σωστός κ. Διευθυντή !!!!!!!
Με το διαχωρισμό των σχολών σε ελευθέρας βοσκής (συγνώμη πρόσβασης) και πρόσβασης μέσω πανελλαδικών εξετάσεων δημιουργείται de facto κατηγοριοποίηση των σχολών. Αν δε 2-3 συνεχόμενα χρόνια εισαχθούν στο ίδιο τμήμα φοιτητές χωρίς εξετάσεις, δηλαδή χωρίς να έχουν διαβάσει ποτέ μετά το Δημοτικό (όπως κάποιοι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν), το τμήμα αυτόματα υποβαθμίζεται. Άρα και οδηγείται μαθηματικά στο κλείσιμο, εκτός και αν το Ελληνικό κράτος συνεχίζει να καίει χρήματα. Η μόνη περίπτωση να διασωθεί το τμήμα ή το ΑΕΙ αυτό είναι να αναλάβει το κόστος του κάποιος άλλος. Μετά μου λέτε ότι η κυβέρνηση είναι εναντίων των ιδιωτικών πανεπιστημίων !!!!!!! Μια χαρά τους ανοίγει το δρόμο. Δελφινάριο δε λες τίποτα !!!!!!!!!!

 
Δον Κιχώτης
23 Δεκ 2018 18:20

Μέχρι τώρα ήταν πτυχιούχοι μιας ταχύτητας και θα γίνουν δύο με τον κακό ΣΥΡΙΖΑ...
Μοιάζει με ανέκδοτο κα Κεραμέως. Την ίδια βαρύτητα είχε παλαιότερα το πτυχίο της
Ιατρικής Σχολής ή του Πολιτικού Μηχανικού με ένα πτυχίο του Παντείου;
Οι πτυχιούχοι ήταν πάντοτε αρκετών ταχυτήτων και εξακολουθούν να είναι για διά-φορους λόγους που δε χρειάζεται προς το παρόν να αναφερθούν και να σχολιαστούν.
Αντιθέτως χρειάζεται να αναφερθεί πως οι πτυχιούχοι και οι αρκετές ταχύτητές τους είναι έργο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πως ανεξαρτήτως ταχύτητας, σήμερα όλοι θέλουν να φύγουν από την πατρίδα μας... ή να διοριστούν στον Δημόσιο Τομέα.
Μήπως έχει έρθει η ώρα να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου;

 
Κλείσιμο Τμημάτων και Σχολών
23 Δεκ 2018 19:56

Όσα τμήματα και σχολές ΑΕΙ δεν έχουν ικανοποιητικό ακαδημαϊκό επίπεδο πρέπει να κλείσουν.

Τα Πανεπιστήμια να γίνουν πραγματικά πανεπιστήμια, με ανταγωνιστικό επίπεδο έρευνας και διδασκαλίας, και τα Δημόσια ΙΕΚ να στελεχωθούν με αξιόλογο προσωπικό ώστε να παρέχουν σωστή επαγγελματική κατάρτιση.

Ας προσέξουν πολύ τα κομματικά επιτελεία τι είδους προτάσεις θα υλοποιήσουν στον κρίσιμο τομέα της Εκπαίδευσης: Λύσεις υπάρχουν και είναι κρίμα να χαθεί η επόμενη δεκαετία (2020-2030) επαναλαμβάνοντας λάθη του παρελθόντος.

 
Χημικός ΔΕΠ σε ΤΕΙ
23 Δεκ 2018 20:20

Κύριε Πλαταρο,
Καλύτερα να μην "πλατύνετε" σε θέματα που εκτίθεστε.
Τα περί "ακαδημαϊκής δεοντολογίας" δεν περιμέναμε την νέα δημοκρατία να μας τα δείξει. Τόσες δεκαετίες η Νδ και το Πασοκ κατέστρεφαν την Ελλάδα, και τώρα για άλλη μια φορά θα έρθουν να την καταστρέψουν.

 
Πέτρος
25 Δεκ 2018 21:30

Ενώ τώρα είναι όλες άσπρες, μαύρες κ ενίοτε ροζ κ δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα για να μένει ανέγγιχτη η Ιερή Αγελάδα των Πανελλαδικών που όλα τα σφάζει κ τα μαχαιρώνει κ τα μυαλά κ τις ψυχές νέων ανθρώπων σακατευει...

 
Ερώτηση για την κα.Κεραμέως για διορισμούς.
27 Δεκ 2018 00:43

Ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση σαν μόνιμη επωδό είχε ότι όταν γίνει κυβέρνηση δεν θα αναγνωρίσει τίποτα. Απειλούσε ακόμη και τους ξένους επενδυτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί τώρα για διορισμούς που θα κάνετε εσείς σε λίγο που θα είστε κυβέρνηση και εσείς δεν μιλάτε ,δεν λαλάτε .Αρκεί μια δήλωση σας ότι δεν αναγνωρίζετε τον νόμο για διορισμούς χωρίς ΑΣΕΠ και θα κάνετε νέο φτάνει.Η εκλογική σας πελατεία και ίσως η αυτοδυναμία σας κρίνονται από τους 100.000 και πάνω που δεν τους δίνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καμία ελπίδα.Πολλοί λένε ότι αντιπολιτευτική είστε ανύπαρκτοι.Δεν πιστεύω ότι το κάνετε από ανικανότητα.Αν θέλατε τον είχατε ρίξει τον Τσίπρα μέχρι τώρα.Δεν το θέλουν όμως οι ξένοι γιατί τον χρειάζονται για το σκοπιανό και ίσως για το Αιγαίο και την Αλβανία.Όταν τους τα κάνει αυτά θα σας ...επιτρέψουν να κυβερνήσετε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.