Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Το Σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κατατέθηκε, προς ψήφιση στη Βουλή- Θα ψηφιστεί μέχρι 15 Ιανουαρίου
Δημοσίευση: 29/12/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατατέθηκε, προς ψήφιση στη Βουλή του Σχέδιο Νόμου “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το Σχέδιο Νόμου , που αποτελείται από 52 άρθρα, αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι και 15 Ιανουαρίου.

Σχόλια (60)

 
νικος
29 Δεκ 2018 23:40

Κρίμα για τη Λάρισα!!! η μοναδική πόλη χωρίς ίδρυμα!! Κατάντησε παράρτημα του Βόλου . Το μεγαλύτερο φιάσκο θα είναι το Αβερώφειο Γεωργικό Πάρκο και οι σχολές 4 φοίτησης ( Περιβαντολογοι , Ενέργειας ) , απόφοιτοι χωρίς δικαίωμα υπογραφής είναι στάνταρ θνησιγενείς.

 
Περιφερειακά ΑΕΙ
30 Δεκ 2018 00:51

Τα ΑΕΙ που δεν έχουν ως προτεραιότητα την ακαδημαϊκή αποστολή τους είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

Ακόμα και την ύστατη στιγμή, ας σκεφτούν το καλό των φοιτητών και ας αναθεωρήσουν τις προτάσεις τους: αδύνατον να λειτουργήσουν αποδοτικά, σε διδασκαλία και έρευνα και φοιτητική μέριμνα, τμήματα και σχολές απλωμένα σε 5 ή 6 διαφορετικές τοποθεσίες.

 
giorgos
30 Δεκ 2018 09:55

Ντροπή να παίζει το υπουργείο με τη νοημοσύνη μας. Κατέθεσε ένα νομοσχέδιο στο οποίο δεν άλλαξε ουσιαστικό, ούτε για φοιτητές, ούτε για προσωπικό, ούτε για περιουσίες. Συγχαρητήρια στη δημοκρατία του λόγου.

 
THOMAS
30 Δεκ 2018 09:55

Το μέλλον για Επαγγελματικα Δικαιώματα είναι στα ΚΟΛΕΓΙΑ

 
Γιωργος
30 Δεκ 2018 10:08

Η Λάρισα πρωτεύουσα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ουσιαστικά μένει χωρίς πανεπιστήμιο. Όταν γίνεται τέετοια αναδιάταξη ( κλείσιμο ΤΕΙ) η συζήτηση έπρεπε να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Είναι μείζον θέμα για την πόλη της Λαρισας. Λάθος που αφεθηκε μονον στους καθηγητες του ΤΕΙ η σημαντική αυτή απόφαση. Και φυσικά θα ψήφιζαν υπέρ της πρότασης που τελικά περασε (ότι ήθελε το Π. Θ.) αφού θα γίνουν αυτόματα καθηγητές πανεπιστημίου. Τώρα αν κάποια τμήματα του ΤΕΙ κλείσουν (είναι μειοψηφια οπότε δεν μπορούν να αντιδράσουν σιγά και τι έγινε. ....) Οι ΣΈΡΡΕΣ μπορουν να έχουν τμήμα μηχανολόγων κλπ ενώ η ΛΆΡΙΣΑ όχι. Τι να πει κανείς με την ανικανότητα των κρατούντων.

 
Λάρισα
30 Δεκ 2018 11:44

Ο Δήμαρχος Λάρισας, ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές άκρα του τάφου σιωπή! Αποτέλεσμα: χωρίς ίδρυμα η Λάρισα, χαιρόμαστε που βγαίνει η πόλη του καφέ, του παζαριού και του πάρκου των Ευχών!! Μπράβο μας!!!! Κατώτεροι των περιστάσεων!

 
Μαίρη
30 Δεκ 2018 13:05

Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Λάρισας και τον Περιφερειάρχη! Πείραν μια πόλη με ΑΕΙ και θα την παραδώσουν χωρίς ΑΕΙ!
Ας τους ξαναβγάλουμε μήπως κλείσουν και τα λύκεια... (Άλλωστε υπάρχουν και στο Βόλο, τί χρειάζονται και στη Λάρισα;)

 
@Γιωργος
30 Δεκ 2018 13:23

Δε μένει μόνο η Λάρισα χωρίς Πανεπιστήμιο αλλά και το Ηράκλειο της Κρήτης......για να λέμε τα πράγματα ως έχουν.

 
Κωνσταντίνος
30 Δεκ 2018 14:55

Οι προηγούμενες απόψεις,μάλλον δεν προσφέρουν τίποτε στο διάλογο γιά το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Υπάρχουν όμως και οι αριθμοί.Τα τρία μητρικά ιδρύματα στις ίδιες πόλεις, αριθμούσαν 38 τμήματα που απέδιναν ισάριθμα πτυχία:18 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,15 το ΤΕΙ Θεσσαλίας και 5 τμήματα στη Λαμία γιά το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.Όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις στην αρχή του χρόνου,οι καθηγητές της επιτροπής συγχώνευσης μιλούσαν αρχικά γιά 33 τμήματα,στα μέσα του χρόνου,όταν παρέμβηκαν οι αυτοδιοικητικοί άρχισαν να λένε γιά 35 και στο τέλος,πάλι με παρέμβαση και των βουλευτών και των ενδιαφερομένων η μπίλια κάθισε στα 38 τμήματα,αριθμός που είναι ίσος με τον αρχικό αριθμό των τμημάτων που συνεισέφεραν στο Πανεπιστήμιο. Ποιός λοιπόν αδικείται;
Όλοι πήραν από κάτι,δεν τα πήραν όλα.Και ο Βόλος ήθελε τα πάντα και η Λάρισα και προπαντός η άδικη Καρδίτσα που διεκδικούσε,αν είναι δυνατόν να φάει τμήματα από τα Τρίκαλα.Οι αυτοδιοικητικοί έκαναν το καθήκον τους και παρέμβηκαν στη βούληση και τελική απόφαση της επιτροπής.
Όσο γιά το τί και πού πήγε,γιά τους Λαρισαίους ισχύουν τα ίδια που έλεγα γιά τους Βολιώτες. Πόσο απέχει η Λάρισα από το Βόλο αδέλφια;45 λεπτά της ώρας. Είναι τόσο πολύ ώστε να επιτίθεστε με αμετροέπεια εναντίον της συγχώνευσης;Ούτε στα όνειρά τους δε θα το έβλεπαν οι εξίσου διασπαστικοί και τοπικιστές πρόγονοί σας.Το Πανεπιστήμιο έγινε μεγάλο και είναι πιά δικό σας.Απομένει και σε σας να αισθανθείτε δικοί σας ο ένας γιά τον άλλο.

 
THOMAS
30 Δεκ 2018 15:51

Όσοι από τούς πολίτες θέλουν να σπουδάσουν σε Τεχνολογικό Ίδρυμα τι θα κάνουν θα πάνε στην Γερμανία για σπουδές ;

 
Κωνσταντίνος Δ.
30 Δεκ 2018 16:42

Όταν η κουβέντα που γίνεται είναι ποδοσφαιρικού τύπου λες και μιλάμε για κόντρα μεταξύ Νίκη Βόλου ή Ολυμπιακού Βόλου και ΑΕΛ τότε μάλλον δεν έχουμε βάλει μυαλό μετά από 8 χρόνια χρεοκοπίας . Πόσα σουβλάκια θα πουλάει ο Βόλος ,η Λάρισα ,τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα . Και βέβαια την τύχη των ιδρυμάτων την καθορίζουν τα μέλη ΔΕΠ και ουχί τα επιμελητήρια και οι καφετέριες .Όσο για τους φοιτητές που φοιτούσαν και φοιτούν στη Λάρισα μια βόλτα στο ΤΕΙ, Πέμπτη και Παρασκευή θα ήταν κατάλληλη για να δείξει τη συμμετοχή των φοιτητών στις διαλέξεις και στα εργαστήρια ( που αν δεν ήταν υποχρεωτικά δεν θα πατούσε κανένας ) . Έτσι στη συντριπτική πλειοψηφία υπάρχουν φοιτητές που μόνο φοιτητές δεν είναι ,έχοντας παρουσία μόνο Τρίτη και Τετάρτη .

 
Κάντε σχολές σε κάθε χωριό.
30 Δεκ 2018 16:52

Και το Δροσάτο Κιλκίς θέλει σχολή και τα Άνω Πορρόια Σερρών και το Καστράκι Καλαμπάκας και το Κορακοχώρι.Όλα τα χωριά θέλουν την Σχολή τους.Όλες οι κωμοπόλεις από ένα ΑΕΙ.Όλες οι πόλεις από Χάρβαντ και πάνω.Κλείσαν τα στρατόπεδα και απαιτείται να δουλεύουν τα σουβλατζίδικα,τα κλαπ και τα ενοικιαζόμενα.Κάντε ΑΕΙ σαν να είμαστε 50 εκατ.πληθυσμός ,ξεχνώντας ότι με την υπογεννητικότητα σε λίγα χρόνια θα είμαστε οι μισοί.Κάντε παντού ΑΕΙ για να γίνουν μορφωμένοι και αιώνιοι ή ετεροαπασχολούμενοι άνεργοι.Κάντε ΑΕΙ για να πληρώνουν οι φορολογούμενοι την λειτουργία τους και να παίρνουν τους απόφοιτους έτοιμους χωρίς να ξοδέψουν ευρώ οι ξένοι.Κάντε παντού αχρείαστα ΑΕΙ για να πληρώνει την λειτουργία τους και το προσωπικό ο αιωνίως ληστευόμενος χωρίς ανάσα φορολογούμενος.Όταν καταρρεύσει η χώρα ή πλακώσει η Τουρκιά να δούμε τι θα τα κάνετε.Οι Βούλγαροι δίπλα έχουν λίγα κεντρικά ΑΕΙ.Ξέρετε τι κάνουν;Μοίρασαν τις πόλεις .Πχ το Παιδαγωγικό του ενός Πανεπιστημίου παίρνει και τέσσερις άλλες πόλεις που μπορεί να έχουν και ΑΕΙ αλλά όχι Παιδαγωγικό.Έτσι οι καθηγητές πάνε 4 φορές την εβδομάδα και διδάσκουν στις 4 πόλεις.Τις δύο υπόλοιπες διδάσκουν στην έδρα τους με ωράριο 9-16.00 παρακαλώ.Θα τους βρείτε στη θέση τους.Αυτό το κάνουν για να μην χρειάζονται οι φοιτητές ειδικά των θεωρητικών σχολών να επιβαρύνουν τους γονείς τους φοιτώντας σε άλλη πόλη.Αυτό έμεινε σε όλες τις χώρες από την εποχή του κομμουνισμού.Αυτοί λοιπόν σκέφτονται τους πολίτες-γονείς.Κάντε το και εδώ και όχι ο γονιός να κάνει το ....παξιμάδι για να σπουδάσει το παιδί του.Επίσης σε όλες αυτές τις χώρες ακόμη και στην Αλβανία πληρώνουν στα κρατικά ΑΕΙ δίδακτρα γιατί είναι αυτοχρηματοδοτούμενα.Δεν θυμάμαι η Βουλγαρία να χρωστά ή η Ρουμανία.Η χώρα του τζάμπα χρωστάει αιώνια.Η μόνη χώρα στην παγκόσμια ιστορία που υποθήκευσε την περιουσία της για 99 χρόνια στους ξένους.Η μόνη παγκόσμια χώρα.Η χώρα του τζάμπα.

 
Πελοπόννησος
30 Δεκ 2018 17:12

Μα πόσα ΑΕΙ είχε/έχει εκεί στα κεντρικο-βόρεια με πόσα πολλά τμήματα σε κάθε πόλη (είτε Πανεπιστήμια, είτε ΤΕΙ), που απέχει-δεν απέχει 1 ώρα δρόμο με τα ΜΜΜ η μία πόλη με την άλλη και πάλι γκρινιάζουν και θέλουν και άλλα.

Τί να πούμε και εμείς στην Πελοπόννησο, που ουσιαστικά οι επιλογές μας ήταν είτε στη Δυτική Ελλάδα (Πάτρα με χάλια δρόμο), είτε στην Αττική (πανάκριβη πρόσβαση)... με 3-4 ώρες δρόμο; Τα Παν. Πελοποννήσου & ΤΕΙ Πελοποννήσου (που ξένιζαν κιόλας και πολλοί ήθελαν να κλείσουν) δεν λογίζονται ουσιαστικά ως επιλογές με 1-2-3 τμήματα μόνο σε κάθε πόλη.

 
Λάρισα
30 Δεκ 2018 17:37

Αφού η Λάρισα απέχει μόλις 45 λεπτά της ώρας γιατί να έχει η Λάρισα Δημαρχείο! Να γίνει το νέο μεγάλο Δημαρχείο Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο! Δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα! Η έδρα ενός Πανεπιστημίου "ανεβάζει" κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά το επίπεδο μιας πόλης. Τι θα ήταν η Κομοτηνή χωρίς το ΔΠΘ? Η Λάρισα, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας δεν θα έχει έδρα Πανεπιστημίου, όταν άλλες πόλεις του ίδιου και μικρότερου μεγέθους έχουν 2 και 3 Πανεπιστήμια π.χ. Πάτρα, Ηράκλειο, Τρίπολη, Κοζάνη κλπ. κλπ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η διοίκησή του με δεδομένα τα προβλήματα που ήδη έχει δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό και θα δημιουργηθεί σύγχυση και θα περάσουν χρόνια για να ομαλοποιηθεί όλο αυτό το εγχείρημα , αν ομαλοποιηθεί και ποτέ!! Καλά όλα αυτά στα χαρτιά η πράξη απέχει πολύ! Και ειδικά όταν δεν το έχεις σχεδιάσει προσεκτικά όλο αυτό και αν μη τι άλλο το συγκεκριμένο σχέδιο επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί πρόχειρο!

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΕΙ
30 Δεκ 2018 17:46

Πανσπερμία Πανεπιστημίων και τμημάτων αυτών. Τι δεν καταλαβαίνετε κύριοι της κυβέρνησης; Δεν θέλουμε άλλα Πανεπιστήμια. Δεν θέλουμε άλλα τμήματα νέα. Έχουμε πληθώρα άνεργων πτυχούχων χαμηλού μορφοτικού επιπέδου, και δεν θέλουμε άλλους. Δεν μπορούμε άλλο να πληρώνουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι τμήματα ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ. Κλείστε τα επιτέλους.

 
frkdn
30 Δεκ 2018 18:01

Υπήρχε κάποτε ένας άνθρωπος ( έχει πεθάνει τώρα) στο χωριό από το οποίο κατάγομαι, που δεν μιλούσε πολύ, δεν ήταν αμόρφωτος, απλά πήγε μόνο κάποιες τάξεις δημοτικού, αλλά μπορούσε πολύ εύκολα να αντιληφθεί καταστάσεις και ενέργειες που οι ΄΄μορφωμένοι΄΄ δεν χαμπάριαζαν. Πάντα είχε δίκιο σε πολύ σοβαρά θέματα, πάντα συμβούλευε και δεν έπεφτε ποτέ έξω και με τον καιρό όλο και περισσότερο κέρδιζε την εκτίμηση όλων. Θυμάμαι εκείνη την περίοδο 80-90 και κάτι όλοι οι βουλευτές τον θέλανε δικό τους. Ποτέ δεν πολιτεύτηκε ,ποτέ δεν πήγε με κανέναν πολιτικάντη κλπ κλπ κλπ. Μια έκφραση ήταν το σήμα κατατεθέν του. ΤΣΑΤΣ ΠΟΥΤΣ. Τί εννοούσε ? πολλά. κάθε φορά που την χρησιμοποιουσε έβγαινε αληθινός. .........ΤΣΑΤΣ ΠΟΥΤΣ ..Κωνσταντίνε προλαλήσαντα...............

 
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΌ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
30 Δεκ 2018 18:03

ΝΤΡΟΠΗ για τη Παιδεία της χώρας. Μια αναδιοργάνωση που δεν έγινε με ακαδημαϊκά κριτήρια.

 
Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λαμία...
30 Δεκ 2018 18:13

Στη Λάρισα έχει ιδρυθεί και λειτουργεί κανονικά από το 1993 Σχολή Επιστημών Υγείας με δύο καθιερωμένα τμήματα, Ιατρικής και Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας. Στα περίχωρα της πόλης βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - δεν έχει αδικηθεί καθόλου η Λάρισα.

Δεν μπορούν όμως να οργανωθούν αποδοτικά μαθήματα και έρευνα ανάμεσα σε τμήματα ενός ΑΕΙ που θα είναι διεσπαρμένα σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λαμία.

Είναι λάθος σχεδιασμός που θα τον πληρώσουν οι επόμενες γενιές, όπως οι σημερινές πληρώνουν τα λάθη της περιόδου 1975-2010 (μετά την Μεταπολίτευση και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία).

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και στην Κρήτη, έχουν ήδη παραδεχθεί ότι δεν μπορούν να οργανώσουν αποδοτικά τη φοιτητική μέριμνα, τις υποδομές, το διαθέσιμο προσωπικό ανάμεσα σε διαφορετικές μονάδες (Ηράκλειο, Ρέθυμνο).

Αυτό που προτείνει η ΑΔΙΠ και όλες οι αξιολογήσεις ως βέλτιστο είναι να εδραιωθεί πρώτα 1 campus για κάθε ΑΕΙ και αργότερα να γίνει επέκταση σε μια αλλη περιοχή, με προσεκτικά μελετημένα βήματα και όχι αφήνοντας απομονωμένα τμήματα-σφραγίδα να λειτουργούν επί χρόνια.

 
ΕΛΕΟΣ
30 Δεκ 2018 18:19

Το θέμα δεν είναι εάν και πόσα τμήματα έχει η Λάρισα, ο Βόλος κτλ., αλλά εάν όλα αυτά τα νέα τμήματα είναι απαραίτητα πχ. Φυσικό, Μαθηματικό κτλ. Άραγε σκέφτεται κανένας του φοιτητές αυτών των τμημάτων που θα μπουν από το νέο έτος και δεν θα έχουν πολλούς καθηγητές, οργάνωση, εξοπλισμό κτλ. Τελικά το ότι καταργήθηκαν ή καταργούνται όλα τα ΤΕΙ ποιον θα ωφελήσει!!! Θα το δούμε σε κάποια χρόνια από τώρα. Τέλος, που ήταν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας όλης της χώρας όταν αποφασίστηκαν όλα αυτά;;;;;

 
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
30 Δεκ 2018 18:29

Τα τελευταία δύο χρόνια πέθαναν 35 και δεν έγινε καμιά βάφτιση.Στα 5 σπίτια τα 3 είναι άδεια,στο 4ο μένουν ηλικιωμένοι και στο 5ο έρχονται τις γιορτές και τα σαββατοκύριακα αραιά όμως και που.Το Πανεπιστήμιο που θα ανοίξετε στο χωριό μου θα γεμίσει τα άδεια σπίτια,θα φέρει τους νέους που έφυγαν γιατί θα ανοίξουν φάστ-φουντ με ντελίβερι και ίσως και κάποιος να θελήσει να εγκατασταθεί.Παλιά είχαμε ένα φυλάκιο με 10 φαντάρους.Έκλεισε το 1975.Η Ελλάδα πεθαίνει και εσείς σκέφτεστε Πανεπιστήμια χώρας 100 εκατομμυρίων.Χίλια μνημόνια και λίγα θα είναι.

 
Θωμας
30 Δεκ 2018 18:34

Αισχρός και ντροπή . Πόσο πρόχειρο σχέδιο πια? Θα κλαίμε στα συντρίμμια του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Πέρασε το σχέδιο Πετράκου καθαρά και του υπουργού. Το σχέδιο απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα. Και τη κανονική λειτουργία ενός σύγχρονου πανεπιστημίου. 1 Σεπτεμβρίου θα εισαχθούν φοιτητές. Το ΠΘ θα είναι έτοιμο άραγε? Εδώ δεν είναι έτοιμο τώρα. Άσχετο οι ηλεκτρολόγοι κάνουν μαθήματα στο Βόλο σε πολυκατοικία και στη Λάρισα κλείνουν ολόκληρη πτέρυγα με εργαστήρια εκατομμυρίων . Έλεος κ Γαβρογλου

 
Λαρισα
30 Δεκ 2018 18:38

Ξύπνα επιτέλους Λάρισα. Με την αλλαγή στο υπουργείο πρέπει να θέσουν θέμα επανακαθορισμού έδρας ο νέος δήμαρχος και νέος περιφερειάρχης γιατί θα υπάρξουν αλλαγές σίγουρα.

 
Κωστας
30 Δεκ 2018 19:08

Απορω πως δέχτηκε το ΠΘ ίδρυση γεωπονικής σχολής στη Λάρισα. Δηλαδή ένα πανεπιστήμιο θα έχει 2 ίδιες σχολές. Απορω πως δεν αντέδρασε κανένας στο Βόλο εκτός αν σε 2 ,3 χρόνια τη συγχώνευσουν στο Βόλο
Αυτοδιοίκητο έχουν ότι θέλουν θα κάνουν και άσε τη Λάρισα να σκουζει .

 
Μακης
30 Δεκ 2018 19:16

Το ΠΘ θα τα καταφερει στη διοίκηση αφού έχει εμπειρία στη διοίκηση απομακρυσμένων τμημάτων αφού το ίδιο το Π Θ είναι διάσπαρτο στο Βόλο . Χαλαρά.!! Το campus της Λάρισα λυπάμαι που πραγματικά θα ρημάξει χωρίς διοικητικές δομές , τεχνικές υπηρεσίες και γενικά χωρίς ένα κόμβο τουλάχιστον όπως αποφάσισε να ίδρυση ο Γαβρογλου στη Καβάλα και Σέρρες. Στη Λάρισα επικρατησαν αλλά κριτήρια , α κ α δ η μ α ι κ α.

 
Λαρισα
30 Δεκ 2018 21:15

Η κατανομη των τμηματων αριθμητικα ειναι η ιδια αριθμητικα για ολες τις πολεις σε σχεση με τα παλια τμηματα, εκτος απο τον Βολο που προικιζεται με 3 νεα τμηματα.Ποιος ο λογος εφοσον εχει την εδρα? Την ιδια στιγμη που οι υπολοιπες πολεις μενουν με μεταλλαγμενα,ασαφη κ πιθανως θνησιγενη τμηματα. Επισης παρατηρουμε φαινομενα δυσαρεστα οπως των Τρικαλων να διεκδικουν τμηματα απο Λαρισα κι απο αλλου κ να το πετυχαινουν μερικως. Αυτη η συγχωνευση παει πισω ολοκληρη τη Θεσσαλια και τη συνεννοηση που με τοσους κοπους επιτευχθηκε καποτε.

 
Τμήματα Πληροφορικής στη Λαμία
31 Δεκ 2018 01:35

Δεν υπάρχει λόγος λειτουργίας δύο τετραετών τμημάτων Πληροφορικής στη Λαμία, «Πληροφορικής» και «Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική», όταν στην Πολυτεχνική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου λειτουργεί πενταετές τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ήδη από το 2000 (ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2000 ως Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και το 2013 μετονομάστηκε σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών).

Επίσης, τα δύο τμήματα «Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος» και «Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος» μπορούν να ενωθούν σε ένα τμήμα Γεωπονίας, με επιμέρους κατευθύνσεις (Ιχθυολογίας, Φυτικής Παραγωγής κ.α.)

Ας σκεφτούν καλά οι ιθύνοντες τι πανεπιστήμιο θέλουν να έχει η Θεσσαλία το 2025 και να μην ερίζουν μεταξύ τους οι διάφορες πόλεις.

 
Και η Σαμοθράκη θέλει την Καβείρια Σχολή.
31 Δεκ 2018 02:08

Και το Άγγιστρο θέλει Τμήμα Θεραπευτικής Υγείας ιαματικών λουτρών.Και η Πικρολίμνη θέλει Τμήμα Θεραπευτικής λασποθεραπείας.Και Η Αλιστράτη θέλει την Σχολή Σπηλαιολογίας.Και η Κως θέλει την Ασκληπεία Ιατρική Σχολή.Και οι Δελφοί θέλουν την Απολλώνεια Σχολή .Κάθε λόγγος και λιβάδι,κάθε κάμπος και βουνό,κάθε καταυλισμός Ρομά,κάθε τσελιγκάτο και οικισμός θέλουν την Σχολή τους.Κάντε παντού σχολές και διορίστε ότι κινείται.Έλληνες και Πακιστανούς.Να είναι οι μισοί Έλληνες διδάσκοντες και οι άλλοι μισοί εργαζόμενοι -δημόσιοι υπάλληλοι.Να δούμε ποιος θα περισσέψει για του φορολογήσετε και την ανάσα για να σας πληρώνει.Και να μοιράζετε πτυχία χωρίς αντίκρυσμα για εργασία.Κάθε Έλληνας και ένα πτυχίο ΑΕΙ.Κάθε λίγο ποιο μελετηρός και ένα μεταπτυχιακό.Κάθε ακόμα ποιο μελετηρός επιπλέον και ένα διδακτορικό.Δώστε πτυχία στο λαό .Ο λαός απαιτεί σε κάθε χωριό και μια σχολή.

 
Μιχάλης Γρ Βραχόπουλος
31 Δεκ 2018 10:43

Πάντα μπαίνει ένα ερώτημα!!!
Τα ιδρύματα των συμπράξεων έχουν αποφάσεις αποδοχής της σύμπραξης, όπως είχε τεθεί ως προϋπόθεση αλλά και όπως ορίζεται συνταγματικά για την ολοκλήρωση της συνέργειας?
Από ότι γνωρίζω το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας δεν έχει θετική απόφαση επ αυτού?
Εφόσον αυτό συμβαίνει να δω τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και όλες τις δυνάμεις με διαφορετική άποψη (δήμους, περιφέρεια κ.λπ.) που και πως θα προσφύγουν.
Μήπως θα έχουμε λαϊκές διαδηλώσεις ?

Βεβαίως ο Υπουργός, ως νέος Νέρωνας δεν τηρεί τις θέσεις του ούτε την συνταγματική επιταγή, ειδικά όταν επί της ουσίας έχει την αποδοχή των δυνάμεων της Βουλής !!!

 
mastoras
31 Δεκ 2018 12:55

@Τμήματα Πληροφορικής στη Λαμία

Μάλλον δεν έχεις καλή εικόνα για τη λειτουργία των τμημάτων που αναφέρεις. Τα γνωστικά αντικείμενα είναι σαφώς διακριτά και τα ΔΕΠ και των τριών τμημάτων συμφωνούν σε αυτό. Επίσης η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων είναι εξαιρετική ενώ το επιστημονικό αποτύπωμα των τμημάτων αυτών διευρύνεται συνεχώς. Αν αυτό χαλάει την πολιτική, συντεχνιακή ή και προσωπική ατζέντα κάποιων, τι να κάνουμε.

 
@mastoras
31 Δεκ 2018 14:24

Ποιοι διδάσκουν στο τμήμα Πληροφορικής; Πόσα είναι τα μόνιμα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Πληροφορικής; Πώς διευρύνεται το επιστημονικό αποτύπωμα του τμήματος Πληροφορικής; Μήπως κ. mastora προσμετράτε και το επιστημονικό έργο των διδασκόντων στις "κανονικές" θέσεις τους;
Αυτά τα επιχειρήματα είναι αδιανόητα, όταν μάλιστα στο ΠαΔΑ συνενώθηκαν δύο διακριτών αντικειμένων τμήματα σε ένα ενιαίο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Υπολογιστών με 39 μέλη ΔΕΠ, καθώς οι ίδιοι οι καθηγητές εφήρμοσαν το ρητό "η ισχύς εν τη ενώσει". Μάλιστα το συγκεκριμένο τμήμα συνεχώς ενδυναμώνεται, προσελκύοντας ΔΕΠ από άλλα τμήματα, καθώς καθίσταται κατανοητό ότι η πληρότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης απαιτεί πλήθος μελών ΔΕΠ και η σοβαρή έρευνα απαιτεί πολυπληθείς ομάδες.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.