Placeholder

ΒΟΥΛΗ

«Μαέστρο» και «Χουντίνι» της παιδείας χαρακτήρισε τον Κ. Γαβρόγλου Βουλευτής, στη Βουλή

Δημοσίευση: 07/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 «Μαέστρο» και «Χουντίνι» της παιδείας χαρακτήρισε τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου ο Βουλευτής της ΝΔ  Κ. Κοντογεώργος , στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας .

Προσπαθείτε, δηλαδή, είπε ο Βουλευτής απευθυνόμενος στον Κ. Γαβρόγλου,  να φανερώσετε μία εικόνα η οποία δεν υπάρχει, σαν μια εικονική πραγματικότητα.

«Με ένα μαγικό τρόπο τα κάνετε όλα ωραία, που εσείς εξασφαλίζετε την προβολή της χώρας τον 21ο αιώνα και στο δεύτερο ήμισύ του, σε μια προσπάθεια η οποία χάνει ο καθένας τον μπούσουλά του. Η διαφορά είναι ότι το κάνετε εκεί που σας παίρνει» τόνισε ο Βουλευτής της ΝΔ. και σημείωσε για τον υπουργό Παιδείας:

  • Όπου δεν έχετε εκλογική πελατεία προσπαθείτε να φτιάξετε και είστε ο «μαέστρος», επαναλαμβάνω, ο «Χουντίνι» της παιδείας.
  •  Με ένα μαγικό τρόπο ικανοποιείτε ρουσφέτια όλων των ετών και με ένα μαγικό τρόπο προσπαθείτε να λύσετε χρόνια προβλήματα της παιδείας.
  •  Για αυτό, λοιπόν, σας απαντούμε ότι, χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς καμία μελέτη των υφιστάμενων δομών, προχωρείτε σε απορροφήσεις και σε καταργήσεις.

Σχόλια (10)

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
08 Ιαν 2019 10:40

Τώρα θα πω την αμαρτία μου.
Συμφωνώ και επαυξάνω 120 περίπου άνθρωποι με τυπικά προσόντα Επίκουρου έφτασε τροπολογία στη βουλή 2 φορές την απέσυρε. Αν η πελατεία είναι λίγη δεν μας νοιάζει αν όμως είναι μεγάλη τάζουμε λαγούς με πετραχήλια και πολλά από αυτά τα κάνουμε με τεράστιο κόστος τόσο οικονομικό όσο και ηθικό. Τι να πεις
Θα το λέω μέχρι να υπάρξει κάποιος να το υλοποιήσει.
Μισθός ΕΔΙΠ ΤΕΙ με 25 χρόνια υπηρεσίας και Διδακτορικό μισθός 1563 € μεικτά . Νηπιαγωγός με τα ίδια προσόντα 2095 € μεικτές αποδοχές. ΕΤΕΠ ΤΕ με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και κανένα άλλο προσόν 1697 € μεικτές αποδοχές.
Απλά απαράδεκτο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
@ ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
08 Ιαν 2019 11:41

Προφανώς έχετε απόλυτο δίκιο για το μισθολογικό. Απορώ γιατί δεν έχει προχωρήσει η συγκεκριμένη διάταξη (είναι πραγματικά ανήθικο).

Όμως άλλο το μισθολογικό θέμα και άλλο η μετατροπή των ΕΔΙΠ σε Επίκουρους Καθηγητές (!!!). Δεν υπάρχει το "τυπικά προσόντα Επίκουρου". Υπάρχει εκλογή σε θέση ΔΕΠ και μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για νέα θέση (τόσες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, δεν βρήκατε κάπου;).

 
Αν θέλεις απαντας
08 Ιαν 2019 18:55

Η δεν γνωρίζεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις. Για να μπορέσεις να συμμετέχεις σε μια προκήρυξη μέλους ΔΕΠ πρέπει να εφάπτεται τουλάχιστον το διδακτορικό σου με το προκηρυσομενο γνωστικό αντικείμενο. Επειδή σχεδόν όλες οι θέσεις είναι υπερβολικά εξειδικευμένες, είναι δύσκολο να συμμετέχεις, αλλά και να συμμετέχεις, αφού η θέση είναι τόσο εξειδικευμένο για ποιον προκηρύχθηκε άραγε;
Ένα απλό ερώτημα, αν θέλεις απαντάς.
Υπάρχει ένας νοσηλευτης σε ένα νοσοκομείο, ο οποίος απέκτησε στην πορεία και πτυχίο Ιατρικής, τι πρέπει να κάνει το Νοσοκομείο να τον μετατάξει σε θέση Γιατρού ή να τον έχει καθηλωμένο Νοσηλευτή;

 
@Αν θέλεις απαντάς
08 Ιαν 2019 21:33

Αν ο νοσηλευτής πάρει δίπλωμα Γιατρού και γίνει γιατρός το νοσοκομείο θα χάσει μια θέση νοσηλευτή. Αν βγάλει καινούρια θέση γιατρού το Νοσοκομείο τότε ο νοσηλευτής μπορεί να διαγωνιστεί με τους άλλους ανέργους ή μη Γιατρούς για αυτή τη θέση και αν είναι ο καλύτερος τότε να τη πάρει.

 
@@Aν θελεις απαντας08 Ιαν 2019 21:33
08 Ιαν 2019 23:29

Η νεα θεση που θα βγαλει το νοσοκομειο δεν θα ειναι για μια ειδικοτητα ενος γιατρου που ηδη εχει (αυτου που ηταν νοσηλευτης κι εγινε γιατρος). Θα προτιμησει μια αλλη ειδικοτητα που εχει ελλειψη. Τα πραγματα ειναι απλα κυριε.

 
@Αν θέλεις απαντάς
08 Ιαν 2019 23:50

"Για να μπορέσεις να συμμετέχεις σε μια προκήρυξη μέλους ΔΕΠ πρέπει να εφάπτεται τουλάχιστον το διδακτορικό σου με το προκηρυσομενο γνωστικό αντικείμενο": μην κολλάς σε τέτοιες λεπτομέρειες, Ελλάδα είσαι...

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
09 Ιαν 2019 00:02

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ανάφερα τα τυπικά προσόντα Επίκουρου, όχι ότι θέλω να γίνω επίκουρος επειδή έχω τα προσόντα !!! Φυσικά, τυπικό προσόν για να είσαι Δάσκαλος στο σχολείο είναι το πτυχίο Παιδαγωγικού δεν σημαίνει ότι όλοι πού έχουν πτυχίο Παιδαγωγικού είναι διορισμένοι Δάσκαλοι. Αυτό που ζητάω είναι έντιμη αντιμετώπιση σε θέματα μισθοδοσίας. Έχω τα ίδια προσόντα με έναν άλλο εργαζόμενο στο δημόσιο που παρέχουμε ανάλογο έργο πρέπει να πληρωνόμαστε ανάλογα αν όχι το ίδιο.
Δεν θέλει κανείς να γίνει καθηγητής από το παράθυρο, απλά να πληρώνεται όσο πρέπει και όχι λιγότερο από τη γραμματέα και τον ΕΤΕΠ που έχουν τα μισά του προσόντα. Τα τυπικά προσόντα για μια γραμματέα είναι το απολυτήριο Λυκείου και για ένα ΕΤΕΠ απλά το πτυχίο ενδεχομένως και ΤΕΙ. Αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό πληρώνονται (και καλώς) παραπάνω, αν δε αποκτήσουν και Διδακτορικό ακόμα περισσότερο. Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στην κατηγορία ΕΔΙΠ ΤΕΙ (αν και το τυπικό προσόν διορισμού είναι το Μεταπτυχιακό) ξεκινούν την σταδιοδρομία τους με μισθό μικρότερο από συναδέλφους τους με τα ίδια προσόντα σε ανάλογες ή και «κατώτερες» θέσεις στο Δημόσιο, ενώ η αύξηση του μισθού τους ανά ΜΚ είναι στο 57% της αύξησης μισθωτού από το Ενιαίο Μισθολόγιο. !!!!!!!!!!!!!!
Αυτό ζητάω (εγώ προσωπικά) δεν είναι να γίνω Λέκτορας ή Επίκουρος με κλειστές διαδικασίες, τουναντίον, αν είμαι καλός σε ανοικτή διαδικασία στο ίδιο ή άλλο (καλύτερα) ΑΕΙ να πάρω τη θέση Επίκουρου και Αναπληρωτή και Καθηγητή αν όχι να μείνω σε θέση ΕΔΙΠ αλλά να πληρώνομαι τουλάχιστον όσο ο Νηπιαγωγός, ο Δάσκαλος, ο Καθηγητής, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο που έχουν τα ίδια προσόντα με μένα αλλά και το ίδιο με τον Γυμναστή με μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο (δεν αναφέρομαι σε κανένα συγκεκριμένα απλά σε ΕΕΠ Παν/μιου με μεταπτυχιακό).

 
Αν θέλεις απαντάς
09 Ιαν 2019 00:56

Στην ειδικοτητα του (νοσηλευτή) γιατρου, αν ο γιατρος ειναι χειρουρός και η θέση που θα προκηρυχθεί παθολόγου;
- Αυτό ακριβως λέμε και εμεις ενω υπάρχει νομοθεσία πως αν τη θέση ΔΕΠ την "παρει" μέλος ΕΔΙΠ, τότε το τμήμα μπορει να πάρει ενα νέο μέλος ΕΔΙΠ. Παρόλα αυτά κανείς δεν προκηρύσει πάνω σε αντικείμενα μελών ΕΔΙΠ.
Γι αυτό αναφέρω τις ειδικότητες των γιατρων για να γίνει πιο κατανοητό.
Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία καταρρίπτεται το επιχείρημά σου, διότι αν την θέση την πάρει νοσηλευτης (ΕΔΙΠ στην προκειμένη), τότε ξαναπροκηρύσεται η θέση του νοσηλευτή (ΕΔΙΠ).
Είναι πολύ απλό, δεν θέλουν τα μέλη ΕΔΙΠ να γίνουν ΔΕΠ, μόνο ελάχιστοι άριστοι ή αρεστοί.
Ας το καταλάβουν και οι ΕΔΙΠ και οι υπόλοιποι.

 
Απορία
09 Ιαν 2019 09:08

@Αν θέλεις απαντάς 08 Ιαν 2019 21:33
Γιατί στην εξέλιξη ενός επίκουρου ή ενός αναπληρωτή απαγορεύεται να διαγωνιστεί με άλλους ανέργους ή μη επιστήμονες για αυτή τη θέση και να την πάρει αν είναι ο καλύτερος αλλά επιτρέπεται να φωτογραφίζει τον εαυτό του αλλάζοντας κατά το δοκούν το γνωστικό αντικείμενο της θέσης;

 
Όχι και Χουντίνι ο κ.Γαβρόγλου.
09 Ιαν 2019 13:50

Ο Χουντίνι είχε εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές και λάτρεις του σε όλον τον κόσμο.Πραγματικός μέντορας αφού διέθετε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε φτωχούς νέους να σπουδάσουν την τέχνη του.Τη μια συγκρίνει ο Τσίπρας τον Υπουργό με τον Αϊνστάιν, τώρα συγκρίνεται με τον Χουντίνι.Ανόμοια μεγέθη που δεν συγκρίνονται.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ