Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας όπως ψηφίστηκε στην ΕΜΥ της Βουλής

Με όλες τις τροπολογίες και νομοτεχνικές βελτιώσεις των διατάξεων
Δημοσίευση: 11/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις»,με όλες τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και τις τροπολογίες, όπως ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη.

Σχόλια (8)

 
Βάσω Αντωνιάδου
11 Ιαν 2019 20:55

Με ποιο σκεπτικό να μοριοδοτηθει παραπάνω ο βαθμός πτυχίου Όταν τα πτυχία είναι από σχολές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας;Ίδιας δυσκολίας τα μαθήματα σε κεντρικά πανεπιστήμια από αυτά τις περιφερειας;Και ξέρατε κάποτε δε μετρούσε ο βαθμός πτυχίου...Τώρα αναδρομικά θα τον βάλετε να μετράει τόσο πολύ....Ήδη οι 20 μονάδες είναι πάρα Πολλές....Και γιατί δεν το βάλατε αλλιως;Δηλαδή....βαθμός 6....6×2=12 μόρια...βαθμος10....10×2=20...νομίζω θέλετε να βολεψετε τα δικά σας παιδιά....όλοι ίδιοι είστε τελικα

 
Κωνσταντίνος
11 Ιαν 2019 22:49

Το διορθωμένο νομοσχέδιο στο άρθρο 9 γράφει ότι "οι εγγεγραμμένοι φοιτητές στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που δεν έχουν τελειώσει τις σπουδές τους,εγγράφονται αυτοδικαίως στο οικείο Πανεπιστήμιο..."Και ενώ παρακάτω προσδιορίζει με ακρίβεια σε ποιό τμήμα μπορούν να ενταχθούν οι φοιτητές όλων των τμημάτων, αφήνει απέξω τους φοιτητές των τμημάτων Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Ψαχνών (Χαλκίδας).Γι'αυτούς δε λέει τίποτα.
Τί θα κάνουν;Θα συνεχίσουν στα παλιά τμήματα που καταργούνται και μέχρι πότε,αφού την παρούσα χρονιά 2018-19 τα τμήματα έχουν πάρει φοιτητές οι οποίοι τώρα βρίσκονται στο πρώτο έτος.Κι αυτό δεν το λέει το νομοσχέδιο. Θα χάσουν το πτυχίο τους;Δεν αναφέρει πάλι τίποτα το νομοσχέδιο.Από το αρχικό νομοσχέδιο έχουν γίνει πολλές διορθώσεις.Δε βρέθηκε κάποιος βουλευτής που ψήφισε κιόλας!(μετά θα λέει δεν το είδα) σύμβουλος, υπουργός,γενικός γραμματέας να δεί ότι θ'αδικηθούν πολλοί φοιτητές αφού αυτό το θέμα δε διορθώνεται;Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή κάποιος υπεύθυνος να δει το άρθρο μου και να το διορθώσει γιατί τη Δευτέρα θα ψηφιστεί με αυτό το λάθος.

 
Βελισσαρίου Ευστάθιος
12 Ιαν 2019 00:19

Το Νομοσχέδιο αγνοεί τελείως τους φοιτητές της Διοίκησης Τουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων φιλοξενίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά σε αυτούς. Φέτος εισήχθησαν στη συγκεκριμένη εισαγωγική κατεύθυνση (μετά από εξετάσεις σε ειδικό μάθημα και ειδικότερα σε μία ξένη γλώσσα) 169 νέοι φοιτητές, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών φοιτητών στους 1000.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού, το Νομοσχέδιο δεν δίνει καμία δυνατότητα στους συγκεκριμένους φοιτητές, απόκτησης πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών στον επιστημονικό πεδίο του Τουρισμού, όπως συμβαίνει με τους φοιτητές των άλλων ΤΕΙ που συγχωνεύθηκαν (π.χ. ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιώς κ.λπ.). Και ενώ από τα άλλα ΤΕΙ οι φοιτητές θα μπορούν να λάβουν Πανεπιστημιακό Τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Τουρισμού, οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας (κατ΄ εξαίρεση) δεν θα μπορούν. Αν επιθυμούν να λάβουν πανεπιστημιακό τίτλο, θα πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση σπουδών και να σπουδάσουν Διοίκηση επιχειρήσεων, το οποίο αφενός είναι άδικο και αφετέρου δεν είναι απλό, λόγω της σημαντικής διαφοροποίησης των δύο προγραμμάτων σπουδών.
Αυτή η μεροληπτική μεταχείριση των φοιτητών της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας από πλευράς του Υπουργείου είναι ακατανόητη και παραβιάζει κάθε έννοια ισονομίας, δικαιοσύνης, αλλά και ακαδημαϊκότητας. Μάλιστα το Υπουργείο δεν δέχθηκε ούτε την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας για πρόβλεψη (έστω) στο Νομοσχέδιο της δημιουργίας κατεύθυνσης σπουδών στην Διοίκηση Τουρισμού στο νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 
@ Βάσω Αντωνιάδου
12 Ιαν 2019 10:06

Λέτε "νομίζω θέλετε να βολεψετε τα δικά σας παιδιά" επειδή μάλλον θα μετράει αρκετά μόρια ο βαθμός πτυχίου.

Από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα σας; Μήπως κάποιο κόμμα της Βουλής έχει αποφοίτους με υψηλούς βαθμούς;;;

 
λαρισα
12 Ιαν 2019 14:39

@Βελισσαρίου Ευστάθιος. Γιατί το ψήφισαν οι καθηγητές αυτό το έκτρωμα για τη Λάρισα και τους φοιτητές της . Κατακρεουργήθηκε το ΤΕΙ Λάρισας . Οι καθηγητές έπρεπε να προτάξουν το όφελος των φοιτητών τους και όχι το προσωπικό τους όφελος. Δεν κατάφεραν να κερδίσουνε τίποτα γιατί απλά δεν πάλεψαν. Συμφωνώ με αυτά που γράφετε άλλα είναι αργά για δάκρυα και τα δύσκολα δεν τα είδατε ακόμα για τους φοιτητές και τους καθηγητές του ΤΕΙ. Οπλιστείτε με δύναμη και κουράγιο γιατί αν δεν πετύχει το πείραμα θα έχουν οι καθηγητές το βάρος και της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας , γιατί απλά οι συνέπειες θα είναι για τις άλλες πόλεις εκτός από τον Βόλο που δεν πειράχτηκε στο παραμικρό.
Όλη η περιουσία του ΤΕΙ να διαχειρίζεται από Βολιώτες δεν χωνεύεται.

 
Πως πρέπει να μετράει ο βαθμός πτυχιου
12 Ιαν 2019 16:57

Ο βαθμός πτυχίου πρέπει να μετράει χ2 ή το πολύ χ3 και να το κάνω πιο κατανοητό.
1. Κάποιος με πτυχίο 6.49 θα πάρει ή 12.98 ή 19.47 και κάποιος που έχει βαθμό πτυχίου 6.51 θα έχει 13.02 ή 19.53. Η διαφορά λοιπόν των δύο αυτών πτυχίων θα είναι 0.04 ή 0.05. Ενώ μ αυτό που προτείνεται στο σ. ν. με το διαχωρισμό καλώς με λίαν καλώς ή διαφορά θα είναι 7 μόρια δηλαδή 7 μήνες προϋπηρεσία είτε σχεδόν μισό δεύτερο πτυχίο.

 
Dimitris
13 Ιαν 2019 13:30

Ελπίζω έστω και την ύστατη στιγμή να μη περάσει από την ολομέλεια της βουλής αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη Λάρισα.έχουν τεράστιες ευθύνες οι βουλευτές του Σύριζα καθώς και ο δήμαρχος

 
Στράτος
13 Ιαν 2019 14:16

Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος, αλλά κατά 99% ισχύσει το εξής:

Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ζητά ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και με δεδομένο ότι η σχετική επιστολή του έχει ήδη δοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και μέχρι την έναρξη της σχετικής συζήτησης την Τρίτη, παύει κάθε άλλη δραστηριότητα της Ολομέλειας της Βουλής. Ως εκ τούτου η προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του νέου συστήματος διορισμών εκπαιδευτικών δεν θα γίνει.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ