Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Με ποινές προειδοποιεί ο υπ. παιδείας πανεπιστημιακούς που βρίζουν μέσω facebook

Δημοσίευση: 11/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αυστηρές ποινές θα επιβληθούν σε πανεπιστημιακούς δασκάλους που γράφουν υβριστικά σχόλια στο facebook, προειδοποίησε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες, ακόμη και οι κανόνες πολύ αυστηρής ποινής σε όσα μέλη ΔΕΠ έχουν εκφραστεί με τρόπο που δεν θέλω να χαρακτηρίσω μέσω του facebook. Αυτά είναι πειθαρχικά παραπτώματα και θα τιμωρηθούν αυτά. Δεν είναι λοιπόν όλα λουλούδια ανθισμένα και ηλιόλουστες ημέρες".

Σχόλια (17)

 
ΤΙΡΑΝΤΑΚΙΑΣ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ
12 Ιαν 2019 10:22

Έχω χάσει κάθε ιδέα περί "αριστεράς". Οι χουντοφασίστες της 21ης Απριλίου κινηγούσαν τον πατέρα μου για τις ιδέες του. Τώρα φοβάμαι να γράψω ή να εκφράσω οτιδήποτε. Τρέμω μη με στείλουν πειθαρχικό και δεν μπορώ να πάρω ούτε σύνταξη.
Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη εσύ δοξαστική.
Μη παρακαλώ σας μη τη
λησμονάτε τη χώρα μου.

 
Συριζαιος καθηγητης απο τα Lidl
12 Ιαν 2019 13:09

Ειμαστε δημοκρατες...

 
Θάνος
12 Ιαν 2019 14:09

Προς "Τιραντάκια" και κάθε άλλον...

Μπορείτε (μπορούμε) να εκφράζουμε ελεύθερα τις ιδέες μας. Αυτό που δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό είναι βρισιές, προσβολές κλπ. Σιγά μην τρέμεις κάποιο πειθαρχικό! Μπορείς απλά να είσαι σστοιχειωδώς πολιτισμένος και κόσμιος όταν εκθέτεις τις απόψεις σου και τέλος... Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς γραφικά...

 
Θάνος
12 Ιαν 2019 14:11

Άλλωστε ο τίτλος είναι ξεκάθαρος:

"Προειδοποιεί" ο Υπουργός Παιδείας πανεπιστημιακούς που ΒΡΙΖΟΥΝ μέσω facebook!

Εκτός κι αν μας αρέσει η εικόνα αυτών που δεν μπορούν να χωνέψουν τον "Αριστερό" Υπουργό και ξεχύνουν υβρεολόγιο υπονόμου...

 
Λαυρέντης Μπέριας.
12 Ιαν 2019 15:42

@Τιραντάκιας ο αμόρφωτος.Γιατί επιμένεις για κάτι που δεν υπάρχει;Τέρμα η σκέτο αριστερά παγκόσμια.Η σημερινή λεγόμενη αριστερά για το πόπολο δεν διαφέρει σε τίποτα από την δεξιά.Είναι φανατικά φιλοαμερικανική,φιλονατοική και στην Ευρώπη και φιλογερμανική-μερκελική.Με την δεξιά διαφέρει σε ανούσιες λεπτομέρειες.Σε τί διαφέρει ο Τσίπρας από τον Μητσοτάκη επί της ουσίας; Ήρθε η Μέρκελ για να επιβάλει την γερμανική κυριαρχία και να διατάξει τον εθνικό μας αυτοχειριασμό μέσω της άθλιας συμφωνίας των Πρεσπών και δεν κινήθηκε κανείς.Όλοι σούζα. Ο Τσίπρας με φιλιά και επαίνους και τον Μητσοτάκη τον δέχτηκε σε γερμανικό έδαφος δηλ. στην γερμανική πρεσβεία.Αντιλαμβάνεσθε τον συμβολισμό.Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αριστεροί θα σέβονταν την λαική βούληση που το 70% δεν θέλει την συμφωνία των Πρεσπών .Αυτό θα έκανε κάθε ευρωπαική χώρα όταν το 70% των πολιτών της δεν ήθελε κάτι.Δεν υπάρχει αριστερά αλλά αριστεροδεξιά.Δηλ.ένα πράγμα σε διαφορετικό περιτύλιγμα.

 
Λάρισα
12 Ιαν 2019 22:06

Το σχόλιο του Υπουργού αφορά στυγκεκριμένους καθηγητές που εκφράζονται απρεπώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχουν γίνει οι σχετικές δημοσιεύσεις το καλοκαίρι . Όποια ή όποιος εκφράζεται για ένα άλλο πρόσωπο και ειδικά κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην φρασεολογία και τις λέξεις που επιλέγει. Άλλο πράγμα είναι η κριτική και άλλο η ύβρις.

 
ΓΣ
13 Ιαν 2019 15:49

Προφανώς όποιος υβρίζεται είτε στο διαδίκτυο είτε οπουδήποτε αλλού έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη - αυτό δεν άλλαξε. Αλλά το να "απειλείς" με εφαρμογή του νόμου γενικά και αόριστα δεν είναι αποτελεσματικό ούτε φαίνεται ωραίο.

 
Νοτιομακεδόνας
13 Ιαν 2019 20:05

Τους ανήλικους μαθητές που έκαναν καταλήψεις για τη Μσκεδονία και την Πατρίδα σε δηλώσεις του και στο εσος τους συκοφάντησε με τον χειρότερο τρόπο καλυπτόμενος από την ασυλία.Αυτός θεωρεί ότι μπορεί να συκοφαντεί και να προσβάλει ανήλικους μαθητές ατιμώριτα.Αν το κάνουν οι άλλοι για τον ίδιο είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να τιμωρούνται μέσω ΕΔΕ.Τα συμπεράσματα για τον κ.Γαβρόγλου δικά σας.

 
Apostolos
13 Ιαν 2019 21:59

@Λαυρέντης Μπέριας

"Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αριστεροί θα σέβονταν την λαική βούληση που το 70% δεν θέλει την συμφωνία των Πρεσπών .Αυτό θα έκανε κάθε ευρωπαική χώρα όταν το 70% των πολιτών της δεν ήθελε κάτι."

Αν ρωτήσουμε τον κόσμο τι θέλει σε ένα μεγάλο ποσοστό θα μας πει ότι θέλει μια δουλειά χαλαρή (πχ Δημόσιο), υψηλό εισόδημα, κανένα φόρο, άριστες παροχές υγείας & παιδείας, και μπορεί να θέλει και κανένα θρόνο για να κάθετε. Αυτός είναι ο μέσος Έλληνας. Αυτός μας οδήγησε στην χρεωκοπία καιρός είναι να σταματήσουμε να τον εξυπηρετούμε και να κάνουμε αυτό που είναι πραγματικά ωφέλιμο για την χώρα και όχι αυτό που θέλουν οι πολίτες της.

 
@Apostolos
13 Ιαν 2019 23:16

Με άλλα λόγια, "ο λαός δεν ξέρει τι είναι καλό για αυτόν, εμείς ξέρουμε, οπότε δεν θα τον ρωτάμε." Μόλις μας ανέπτυξες το βασικό επιχείρημα του κάθε δικτάτορα.

 
Δημήτρης
14 Ιαν 2019 09:24

@Apostolos
Συνάδελφε, παρακαλώ ενημερώστε μας από πού προκύπτει τεκμηριωμένα το 70%.

 
@Απόστολος
14 Ιαν 2019 11:58

@Δημήτρης.Από ΌΛΕΣ τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις που το ποσοστό κυμαίνεται από 67-70%.Το τονίζω από όλες που δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ.Και όσο πάει με τους θεατρινισμούς της δήθεν διαφωνίας Τσίπρα-Καμμένου θα ανεβαίνει.Φαντάζομαι ότι στεναχωριέσαι γιατί τόσο μεγάλο ποσοστό δεν θέλει το ξεπούλημα της Μακεδονίας.Και που να δεις τα ποσοστά που θα πιάσει εξ αιτίας του σκοπιανού στην Μακεδονία,ο ΣΥΡΙΖΑ.

 
@ Γαβρόγλου
14 Ιαν 2019 15:19

Πάντα δημοκράτης ο υπουργός ...και τόσο ευαίσθητος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Δημήτρης
14 Ιαν 2019 18:33

@Απόστολος,
Συνάδελφε, η πρόσφατη ιστορία μας έχει δείξει πως οι δημοσκοπήσεις είναι για την δημιουργία εντυπώσεων που απλά καταγράφουν κλίμα. Δεν αποτελούν τεκμήριο. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εσφαλμένων δημοσκοπήσεων από την θριαμβολογία της ΝΔ το 2000 (βλ. αρχικά exit polls) με τον εν τέλει σχηματισμό κυβερνησης από το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει (ξεχνιέται, άλλωστε, ο πρόωρος πανηγυρισμός της επί ΝΔ Υπουργού Εξωτερικών;). Πού πήγαν εκεί οι δημοσκοπήσεις;
Άρα, επανερχόμενος στο ερώτημά μου: Μπορείς να μας δώσεις τεκμήρια για το αρχικό ποσοστό που ανάφερες (70%), γιατί αποδεδειγμένα οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τάσεις των ερωτώμενων που διαμορφώνονται από το είδος των ερωτήσεων;
Όσο για αυτά που φαντάζομαι, επέτρεψέ μου να τα κρατήσω για μένα. Δεν χρειάζομαι κάποιον να τα διερμηνεύει.
Ταύτα και μένω.

 
Apostolos
14 Ιαν 2019 21:13

Τα ποσοστά (πρώτη παράγραφος) είναι σε εισαγωγικά και δεν είναι δικά μου, είναι από το σχόλιο του κυριου Λαυρέντη Μπέρια.

 
Ελ. Χ.
16 Ιαν 2019 18:50

N.4229/24 Ιουλίου 1929 (ΦΕΚ 245/Τεύχος Πρώτον/25 Ιουλίου 1929) μετά από πρόταση της κυβέρνησης Βενιζέλου. Ο τίτλος του νόμου ήταν "Περί των μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών".

 
@Δημήτρης 14.01.2019, 18:33
16 Ιαν 2019 19:49

Σε απάντηση του ερωτήματος σας για το ποιές είναι οι δημοσκοπήσεις για την συμφωνία των Πρεσπών,αμφισβητώντας ότι έγιναν αρκετές,σας πληροφορώ ότι η τελευταία δημοσκόπηση της Marc που δημοσιεύθηκε σήμερα και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14-16 Ιαν,δίνει και πάλι ποσοστό 69,6% δηλ 7 στους 10 να απορρίπτουν την συμφωνία των Πρεσπών και μόνο το 26,5% συμφωνεί.Για περισσότερα αναλυτικά στοιχεία διαβάστε την έρευνα ή ρωτήστε την εταιρεία.Το ποσοστό πάντως 70% που είναι εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών παραμένει ίδιο εδώ και μήνες και δεν τη σέβεται η κυβέρνηση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ