Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό των εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 12/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό των εκπαιδευτικών , στη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας κατά του νέου συστήματος διορισμού τους.

ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, που οδήγησε στον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της συνδικαλίστριας, μέλους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα, είναι βάρβαρη και καταδικαστέα. Οι υπαίτιοι της επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά , ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των δύο τραυματιών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
& ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Γ. ΔΕΛΗ

Η σημερινή άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, σε βάρος των εκπαιδευτικών, που είχε ως αποτέλεσμα και το σοβαρό τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος νοσηλεύεται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη.

Με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως σκοπεύει ο κ. Τσίπρας -όπως έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι- να “κλείσει τις εκκρεμότητές του”, δηλαδή να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει.

ΔΟΕ

Η Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που διαδήλωσαν την Παρασκευή 11/01/2019 στο κέντρο της Αθήνας, στο μεγαλύτερο και μαχητικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων.

Η κυβέρνηση έδειξε το πιο απεχθές κατασταλτικό πρόσωπό της απέναντι στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στις απολύσεις αναπληρωτών, για το αυτονόητο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία, για να έχουν όλοι οι μαθητές μόνιμους δασκάλους και καθηγητές.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε., η αστυνομία αντιμετώπισε με τυφλές βολές χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων τους εκπαιδευτικούς και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Συνέπεια της βάρβαρης αυτής επίθεσης  ήταν ο τραυματισμός στο κεφάλι της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους  του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Γιάννη Δελή καθώς και άλλων διαδηλωτών, ενώ αρκετοί παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αστυνομική βία, και την κυβερνητική πολιτική που τη γεννάει, την πολιτική που αρνείται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά, της μόνης επιλογής που είναι δίκαιη για τους συναδέλφους που για χρόνια γυρίζουν σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρουν μόρφωση στα παιδιά αυτού του λαού.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που δέχθηκαν τα χτυπήματα και δηλώνουμε ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα για τον μόνιμο διορισμό του συνόλου των αναπληρωτών άμεσα, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς αναβολές.

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταγγέλλει τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγαλειώδους συγκέντρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με κυρίαρχο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου διορισμών.

Μια κινητοποίηση με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων που διαδήλωναν ειρηνικά επιχειρήθηκε να κατασταλεί με την επέμβαση των Μ.Α.Τ. με τη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή και βουλευτή του Κ.Κ.Ε.

Οι πρακτικές αυτές που παραπέμπουν σε παλιότερες και σκοτεινότερες εποχές συσπειρώνουν ακόμη περισσότερο τα μέλη μας και στις προθέσεις της Ομοσπονδίας είναι η συνέχιση και η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τις άλλες δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (Δ.Ο.Ε. & Ο.Λ.Μ.Ε.).

Καλούμε όλους τους συναδέρφους μας να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14-01-2019 και ώρα 15:00 με κυρίαρχο αίτημα την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για τους διορισμούς που απαξιώνει το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία των συναδέρφων μας.

ΑΣΓΜΕ

Το  ΔΣ  της  ΑΣΓΜΕ  καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μέλους του Δ.Σ της ΔΟΕ Θεοδώρας Δριμάλα και του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών απαντάει με καταστολή και αυταρχισμό.

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας θεωρούμε  ότι  οι  κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών και φυσικά δεν λύνουν το πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία.

Ακόμα και σήμερα, στο κουτσουρεμένο σχολείο των περικοπών  και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 30.000 συμβασιούχοι για να εμφανιστεί μια υποτυπώδης εικόνα “κανονικότητας”!

Τα αιτήματά των εκπαιδευτικών  και  των αναπληρωτών  είναι   αιτήματα  των Οργανώσεων Γονέων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς, που είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων. Παλεύουμε μαζί για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Σήμερα Σάββατο 12/1/2019 έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την άγρια κυβερνητική καταστολή απέναντι στην πορεία των εκπαιδευτικών που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν διαδηλωτές  ενώ άλλοι να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα. Συμμετείχαν  σύλλογοι Π.Ε., ΕΛΜΕ και με απόφασή της η κατάληψη αναπληρωτών – αδιόριστων της πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Αρχικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία της συγκέντρωσης, παραπέμποντάς την σε διοικητικούς υπαλλήλους. Μετά από επίμονη απαίτηση συναντήθηκαν με την υπουργό κ. Γεροβασίλη, πρόεδροι σωματείων, ΕΛΜΕ και μέλη των Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Η αντιπροσωπεία απαίτησε από την υπουργό να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την άγρια επίθεση στους διαδηλωτές που από τύχη δεν οδήγησε σε θύματα. Η υπουργός αρνήθηκε, παρόλο που η κυβέρνηση δεν επέτρεψε στην πορεία να φτάσει στο μέγαρο Μαξίμου και  να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των απεργών. Την ίδια στιγμή η ίδια παραδέχτηκε ότι η ρίψη χημικών ήταν τυφλή και καταμετρήθηκαν τουλάχιστον 16 χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνων ενώ προσπάθησε να αποδώσει ευθύνες στους διαδηλωτές για βίαιη συμπεριφορά.

Βίαιη και καταστροφική είναι η πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για να περάσει την πολιτική ΕΕ – ΟΟΣΑ για απολύσεις, φτώχεια, χτύπημα  της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δηλώσαμε, πριν την αποχώρησή μας, ότι η κυβέρνηση θα μας βρίσκει συνεχώς απέναντί της. Προειδοποιήσαμε να μην τολμήσουν, κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής, να επαναλάβουν το ίδιο σκηνικό στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Φραγμό στην κυβέρνηση και την πολιτική της βάζουν οι αποφασιστικός αγώνες των εκπαιδευτικών, της νεολαίας και των εργαζομένων.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί  όλων των αναπληρωτών ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
Μόρφωση - δουλειά για όλους
Συμμετέχουμε όλοι το Σάββατο και την Κυριακή στις δράσεις
της κατειλημμένης Πρυτανείας.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 1.30 μ.μ.. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Δινοπούλου Βαγγελίτσα, αναπληρώτρια, ΔΣ ΔΟΕ
Κλιάφα Άρτεμις, ΔΣ ΔΟΕ
Ζαγανίδης Χρήστος, ΔΣ ΟΛΜΕ
Ιωαννίδου Γιώτα, ΔΣ ΟΛΜΕ

ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Αρκαδίας καταδικάζει το βίαιο χτύπημα της απεργιακής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών εναντίον του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το νέο σύστημα διορισμών (Παρασκευή 11/1/2019).

Οι κλούβες των Μ.Α.Τ που χρησιμοποίησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ¬-ΑΝΕΛ εναντίον των δασκάλων και των καθηγητών που διαμαρτύρονταν για το δικαίωμα τους για δουλειά στο δημόσιο σχολείο.

Η άγρια καταστολή που ακολούθησε έδειξε το αληθινό πρόσωπό της Κυβέρνησης.Διέκοψε την πορεία προς το Μαξίμου  με χημικά και τραυματίες αλλά χειρότερα το  νομοσχέδιο κλείνει το δρόμο προς τη δουλειά και στη ζωή σε χιλιάδες Αναπληρωτές .

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων που απέργησαν και διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά στο σημερινό 1ο απεργιακό βήμα, στα Χανιά, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής της κυβέρνησης απέναντι στη μεγαλειώδη κινητοποίηση των μαχόμενων εκπαιδευτικών στην Αθήνα και την ασύστολη χρήση χημικών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων (μεταξύ των οποίων και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ από χειροβομβίδα κρότου- λάμψης στο κεφάλι). Δεν μας τρομάζουν, μας πεισμώνουν! Συνεχίζουμε.!

Η κυβέρνηση επέλεξε, δύο μόλις μέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, να δημοσιοποιήσει το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων στην εκπαίδευση, που δεν είναι άλλο από το προσοντολόγιο! Κυβέρνηση και υπουργείο, ακλουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. – ΟΟΣΑ, επιδιώκουν να προωθήσουν την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και να αμφισβητήσουν ευθέως το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία που κατοχυρώνει η προϋπηρεσία. Πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων πολλούς μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και τους εξισώνουν με τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Επιδιώκουν να  μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών. Την ίδια στιγμή επιδιώκουν να στρέψουν τους εκπαιδευτικούς τον ένα απέναντι στον άλλο, για μια θέση ελαστικής εργασίας. Με διαδικασία fast – track σχεδιάζουν να το ψηφίσουν τη Δευτέρα 14/1/2019

Να απαντήσουμε αγωνιστικά και ανυποχώρητα!

·        Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, με έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ!

·        Όχι στο προσοντολόγιο-Κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία!

·        Να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά με μόνιμους διορισμούς με βάση την προϋπηρεσία και τον χρόνο λήψης πτυχίου.

·        Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

·        Πλήρη εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

·        Μείωση των μαθητών στα τμήματα για στοιχειωδώς καλύτερα μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα: 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστηριακά μαθήματα.

·        Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.

·        Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου.

·        Έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή της χρονιάς.

Πρόγραμμα δράσης

·         Την Δευτέρα 14/1/2019 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (11:00 με 14:00) από την ΟΛΜΕ και συμπληρωματική 3ωρη στάση (8:00 με 11:00) από την ΕΛΜΕ Χανίων και δίνουμε απεργιακό ραντεβού στις 12:30 Πλ. Αγοράς. Διευκρινίζουμε ότι η 3ωρη στάση της ΟΛΜΕ προκηρύσσεται και για τον απογευματινό κύκλο και τα εσπερινά σχολεία τις 3 πρώτες ώρες του προγράμματος, ενώ της ΕΛΜΕ Χανίων για τις 3 τελευταίες

·         Στηρίζουμε επίσης τη Δευτέρα 14/1/2019 την πανελλαδική συγκέντρωση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στα Προπύλαια στη 1:30 μ.μ., και το συλλαλητήριο-πορεία προς τη Βουλή με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου. Η ΕΛΜΕ καλύπτει το ελάχιστο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των συναδέλφων που θα μεταβούν για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

·         Ζητάμε από την ΟΛΜΕ να ορίσει άμεσα Γ.Σ Προέδρων για να προχωρήσουμε σε συντονισμένες Πανελλαδικές κινητοποιήσεις, με βάση τις αποφάσεις των ΓΣ που θα πραγματοποιήσουν οι ΕΛΜΕ της χώρας.

·         Καλούμε σε Γενική συνέλευση την Τετάρτη 16/1/2019 στις 19:00 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων (Αγορά), για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμά μας στη μόνιμη εργασία!

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ                                   
 
Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου καταδικάζει την άγρια καταστολή, τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σήμερα το μεσημέρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλας Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί με τη σημερινή κινητοποίηση έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις τους  Γαβρόγλου ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η καλύτερη απάντηση σε μια ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που θέλει να ρίξει τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων στον Καιάδα, να τους βάλει στην αρένα τους αλληλοφαγωμού αντί να υλοποιήσει το αίτημα για την μονιμοποίηση 30.000 συναδέλφων για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εκπαίδευσης.

Παρά τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής καταστολής οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αποφασιστικό παρόν και  παρέμειναν στο χώρο της κυβέρνησης με τα συνθήματα.

Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση ότι θα ξεμπερδέψει με την τρομοκρατία, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένη.

Καλούμε τα σωματεία εκπαιδευτικών να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τη βάρβαρη αυτή επίθεση!

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                   

H μαζική συγκέντρωση - διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή το μεσημέρι 11/01/2019 έξω από τη Βουλή, αντιμετωπίστηκε με επίθεση των ΜΑΤ που χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης!!!

Καταδικάζουμε την άγρια καταστολή με την οποία απάντησε η κυβέρνηση στη μαζική και δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων - διορισμών, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και που αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον εκπαιδευτικό Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ και στην Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ που τραυματίστηκαν από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ και νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό.

Δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων το τελευταίο διάστημα που να μην δέχεται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας πολλές φορές αλύπητα όσους διαδηλώνουν ενάντια στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης!!!

Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μαζί με τις διεκδικήσεις για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δε θα υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς απαντάνε στα οξυμένα προβλήματα των σχολείων και των εκπαιδευτικών.

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
                                  
Η  ΕΛΜΕ Κέρκυρας και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταδικάζουν την επίθεση των ΜΑΤ  με  χημικά  και κροτίδες  την Παρασκευή 11/1   εναντίον των  διαδηλωτών –εκπαιδευτικών – απεργών έξω από τα Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συναδέλφου Δριμάλα Θεοδώρας,   μέλους του Δ.Σ της ΔΟΕ, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση μόνο με αυταρχισμό μπορεί να επιβάλει την αντιλαϊκή και αντιδραστική της πολιτική .Τα κροκοδείλια δάκρυα της κ. Γεροβασίλη  δεν πείθουν κανέναν.

Η μαζική και μαχητική παρουσία του εκπαιδευτικού κινήματος την Παρασκευή,  χιλιάδων εκπαιδευτικών στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας, ήταν  η  απάντηση στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας , που επιδιώκουν να μετατρέψουν το δικαίωμα στην εργασία σε κυνήγι προσόντων εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών, της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ.

Η εκπαιδευτική κοινότητα την Παρασκευή δήλωσε περίτρανα την αντίθεσή της στην ανακυκλούμενη ανεργία, στις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, στο ανταγωνιστικό και ανθρωποφαγικό εργασιακό περιβάλλον που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για τους τωρινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους, για μας , για τους μαθητές μας και για τα παιδιά μας.

Τη Δευτέρα 14 Γενάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Δίνουμε την απάντησή μας στην κυβέρνηση.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ
                                     ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας
1.    συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ ( η ΕΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ και τις 3 τελευταίες ώρες του απογευματινού κύκλου και η ΟΛΜΕ  στάση εργασίας 11-2μ.μ και τις πρώτες 3 ώρες του απογευματινού κύκλου)
2.     τη Δευτέρα 14/1 συνάντηση 5π.μ στο λιμάνι( αναχώρηση πλοίου 5.30), ώστε να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση της Δευτέρας στην Αθήνα και 8μ.μ επιστροφή από Αθήνα. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6942015382 για την ΕΛΜΕ και  6976887926 για το ΣΕΠΕ μέχρι την Κυριακή 12μ.μ
3.    Τη Δευτέρα 11π.μ διαμαρτυρία στην Ανουντσιάτα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»  

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ » καταδικάζει την άγρια καταστολή τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11/1 το μεσημέρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλα Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και του φοιτητή Γιάννη Έρη από το ΔΣ του συλλόγου Ιστορικού Αρχαιολογικού.

Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ 12:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ( Π. Κανελλοπούλου 4  στάση  μετρό  Κατεχάκη )

Το Δ.Σ. χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η κινητοποίηση ήταν η καλύτερη απάντηση σε μια ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που θέλει να ρίξει τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων στον Καιάδα, να τους βάλει στην αρένα τους αλληλοφαγωμού αντί να υλοποιήσει το αίτημα για την μονιμοποίηση 30.000 συναδέλφων για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εκπαίδευσης.

Παρά τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής καταστολής οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αποφασιστικό παρόν και  παρέμειναν στο χώρο της συγκέντρωσης με τα πανό τους και τα συνθήματά τους.

Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση ότι θα ξεμπερδέψει με την τρομοκρατία, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένη.

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου! Οργανώνουμε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ &ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝΩΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ     
 

«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς,
χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς.»
Κώστας  Βάρναλης

Ο  Σύλλογός μας καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άγρια, σκληρή και τυφλή επίθεση των δυνάμεων καταστολής, εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.), η οποία και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με ανοιγμένο κεφάλι.

Μετά την αήθη και προκλητική επίθεση κατά των προέδρων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για την αρνητική  στάση που κράτησαν χθες με τις ομιλίες τους στη Βουλή για το σύστημα «Γαβρόγλου» για  τον διορισμό των εκπαιδευτικών που εξαπέλυσε  στις 9 Ιανουαρίου στη Βουλή, ο  πρώην υφυπουργός Παιδείας και πρώην Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας (για να μην ξεχνιόμαστε) Δ. Μπαξεβανάκης, ήρθε σήμερα η μνημονιακή κυβέρνηση την οποία πιστά και στυγνά υπηρετεί, για να πετάξει στα κεφάλια των απεργούντων λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης προκειμένου να επιβάλλει με τον τρόπο αυτό την πολιτική της ομηρίας και ανεργίας χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων εκπαιδευτικών, των χιλιάδων κενών στα σχολεία την κλοπή της  προϋπηρεσίας των συναδέλφων οι οποίοι, επί σειρά ετών, στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

«Συγγνώμη» στην κυβέρνηση και τους θιασώτες της που «χαλάσαμε» τη φιέστα που είχαν οργανώσει για την υποδοχή της κυρίας Μέρκελ, αλλά, εμείς, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσεται 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11:00 - 14:00 με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις Ε.Λ.Μ.Ε. για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα, την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«GO BACK», κύριε Γαβρόγλου και κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μαζί το σύστημα διορισμών σας, που απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας!!!               

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια καταστολή που επέδειξε η κυβέρνηση σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για δουλειά και δικαιώματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της..

Βροχή χημικών και κροτίδων από τα ΜΑΤ ενάντια στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της εκπαιδευτικού και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ Θεοδώρας Δριμάλα, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από τη Φιλοσοφική σχολή.

Έτσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όσους διαδηλώνουν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που παίρνει. Αυτό το αποκρουστικό τους πρόσωπο προσπαθούν μάταια να κρύψουν πίσω από ωραία λογάκια για τη δήθεν νέα μεταμνημονιακή εποχή και τα παραμύθια της «δίκαιης ανάπτυξης» που μας τσαμπουνάνε κάθε μέρα στα ΜΜΕ.

Η επίθεση αυτή δείχνει ότι δεν έχουν κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλουν την πολιτική τους, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με την τρομοκρατία, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση, από τον αγώνα χιλιάδων εκπαιδευτικών για το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένοι.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, κάθε νέο και νέα, όλο τον λαό, να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τη βάρβαρη αυτή επίθεση!

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μόνιμους, αναπληρωτές και τους φοιτητές που σήμερα, ημέρα 24ωρης απεργίας, κατέκλυσαν τους δρόμους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα:

Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να προωθήσει το προσοντολόγιο-έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας, απαξιώνει τα πτυχία και κλέβει τα χρόνια δουλειάς μας, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της ανεργίας.

Καταγγέλλουμε την καταστολή, τα χημικά και τη βία των ΜΑΤ που εξαπέλυσε η κυβέρνηση απέναντι στο μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, προσπαθώντας να καταστείλουν την οργή και την μαχητικότητα της πορείας, με αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν! Αντίθετα μας πεισμώνουν! Δηλώνουμε αποφασισμένοι να δώσουμε ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα διάρκειας μέχρι την οριστική απόσυρση του προσοντολογίου!

Την ίδια στιγμή, στέλνουμε μήνυμα στις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που πόνταραν σε μια άνευρη κινητοποίηση, με μια 24ωρη διεκπεραιωτική απεργία! Υπολόγιζαν σε άμαζες διαδικασίες για να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία πραγματικού αγωνιστικού σχεδιασμού από την πλευρά τους.

Ταυτόχρονα, απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα, ενότητας και συσπείρωσης όλης της κοινωνίας, των εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των άνεργων, των φοιτητών, να δώσουμε από κοινού τη μάχη ενάντια στην «κανονικότητα» κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ. Να παλέψουμε για το δικαίωμα όλων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια.  Για το δικαίωμα όλων σε πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία!

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε:

·                     Τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να καλέσουν ΤΩΡΑ 48ωρη απεργία την Δευτέρα 14/1 - Τρίτη 15/1, Γενικές Συνελεύσεις και ολομέλεια προέδρων στην προοπτική απεργιακού αγώνα διάρκειας

·                     Κάθε συνάδελφο-συναδέλφισσα όλων των Συλλόγων ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να στηρίξουν την κατάληψη της πρυτανείας, να δώσουν τη μάχη της απεργίας της Δευτέρας και να πλημμυρίσουν τους δρόμους την ημέρα ψήφισης του προσοντολογίου

·                     Όλες τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν επιπλέον 3ωρες στάσεις εργασίας. Τη Δευτέρα όλα τα σχολεία κλειστά!

·                     Τους συναδέλφους που δεν θα έρθουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, να οργανώσουν συλλαλητήρια και καταλήψεις των Διευθύνσεων και Περιφερειών σε όλη τη χώρα

·                     Όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να στηρίξουν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Να δώσουμε από κοινού τη μάχη για το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει 24ωρη απεργία τη Δευτέρα

·                     Τους φοιτητικούς Συλλόγους να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, ώστε να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Καλούμε τους συναδέλφους-ισσες να στηρίξουν μαζικά και έμπρακτα την κατάληψη της πρυτανείας, ως κέντρο αγώνα, τις επόμενες μέρες:

Σάββατο

12.00 μμ Συγκέντρωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενάντια στην αστυνομική καταστολή και βία που δέχτηκε η σημερινή πορεία.

2.20 μμ Συγκέντρωση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία σε εργαζόμενο στο Περιστέρι (συγκέντρωση στη στάση μετρό Περιστερίου).

5.00 μμ Συνέλευση κατάληψης

Κυριακή

12.00μμ Απεργιακή Συναυλία στα Προπύλαια

5.00μμ Σύσκεψη-συζήτηση για τις σύγχρονες μορφές ελαστικής εργασίας-δυνατότητες ανάπτυξης κοινού αγώνα των ελαστικά εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

9.00μμ Προβολή ντοκιμαντέρ για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας στην Αμερική

Δευτέρα

9.00μμ Συνέλευση κατάληψης

24ωρη απεργία ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!
1.30μμ προσυγκέντρωση στα Προπύλαια-Πορεία στη Βουλή   

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕ

Οι Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς [Ε.Ρ.Α.] χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, για το σύστημα διορισμού και προσλήψεων αναπληρωτών.
Ταυτόχρονα καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την ωμή βία της αστυνομίας, αστυνομική βία που είχε ως αποτέλεσμα  να τραυματιστούν διαδηλωτές εκπαιδευτικοί. Συνέπεια της βάρβαρης και βίαιης  αυτής επίθεσης  ήταν και ο τραυματισμός των συναδέλφων Θεοδώρας Δριμάλα μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, καθώς και του Γιάννη Δελή βουλευτή του ΚΚΕ.

Η Ε.Ρ.Α.  με τον πιο αυστηρό τρόπο προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν είναι «ανεκτή» η σημερινή στάση και πράξη της αστυνομίας- ΜΑΤ, αλλά, ως δείγμα βούλησης ανάληψης πολιτικής  ευθύνης από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  ζητά άμεσα πολιτικές ενέργειες και πράξεις πέραν της ΕΔΕ που αποφάσισε, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες από την αστυνομία.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν το σταματά καμία αστυνομική βία καμιά προσπάθεια καταστολής. Δυναμώνουμε  και συσπειρωνόμαστε στον αγώνα, με οδηγό τις θέσεις του κλάδου για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, με γνώμονα την χρόνια προσφορά, σε θέσεις μάλιστα πάγιων και διαρκών αναγκών, των συναδέλφων συμβασιούχων αναπληρωτών διεκδικώντας το μόνιμο διορισμό τους  σε όλες αυτές τις θέσεις που είναι απόλυτα αναγκαίες για την εκπαίδευση και τους μαθητές μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία και στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, μέρα ψήφισης της τροπολογίας για το σύστημα διορισμού μονίμων και αναπληρωτών, στις 3 μμ στη Βουλή.

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή απέναντι στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών που απαιτούσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές και τσακίζει το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν την μαζική κινητοποίηση ρίχνοντας στο πλήθος των εκπαιδευτικών δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στο ψαχνό.

Από την άθλια αυτή επίθεση τραυματίστηκε η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και ο εκπαιδευτικός Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Η αντιμετώπιση αυτή φανερώνει τον στόχο της κυβέρνησης να καταστείλει όσους  κινητοποιούνται και οργανώνουν την πάλη τους κόντρα στην αντεργατική πολιτική της. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα χτυπήματα από τις δυνάμεις καταστολής σε εργαζόμενους και σε άλλους κλάδους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ακολουθώντας την πρακτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δεν μας τρομοκρατούν. Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή!

H σημερινή μαζική συγκέντρωση ήταν η καλύτερη απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Χαιρετίζουμε τη δυναμική αυτή κινητοποίηση εκπαιδευτικών και φοιτητών, που παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει, αυτοί παρέμειναν στον χώρο αποφασιστικά, συνεχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα και να διεκδικούν το δικαίωμα στην μόρφωση και την αξιοπρεπή εργασία!

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν το χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να συμμετέχουν στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Γενάρη στις 12 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  (ΣΥΝ.Ε.Κ.)

Οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  (ΣΥΝ.Ε.Κ.) χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, για το σύστημα διορισμού και προσλήψεων αναπληρωτών.
Ταυτόχρονα καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την ωμή βία της αστυνομίας, αστυνομική βία που είχε ως αποτέλεσμα  να τραυματιστούν διαδηλωτές εκπαιδευτικοί. Συνέπεια της βάρβαρης και βίαιης αυτής επίθεσης  ήταν και ο τραυματισμός των συναδέλφων Θεοδώρας Δριμάλα μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ, καθώς και του Γιάννη Δελή βουλευτή του ΚΚΕ.
Οι ΣΥΝΕΚ με τον πιο αυστηρό τρόπο προειδοποιούν προς πάσα κατεύθυνση ότι όχι μόνο δεν είναι ανεκτή η σημερινή στάση και πράξη της αστυνομίας-ΜΑΤ, αλλά επιβάλλονται ως δείγμα βούλησης ανάληψης πολιτικής  ευθύνης από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πέραν της ΕΔΕ που αποφάσισε, άμεσες πολιτικές ενέργειες και πράξεις, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες από την αστυνομία.

Καμία αστυνομική βία, καμία προσπάθεια καταστολής δεν σταματά το εκπαιδευτικό κίνημα, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Συσπειρωνόμαστε και δυναμώνουμε τον αγώνα, με οδηγό τις θέσεις του κλάδου για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, με γνώμονα την χρόνια προσφορά των συναδέλφων συμβασιούχων αναπληρωτών σε θέσεις μάλιστα πάγιων και διαρκών αναγκών, διεκδικώντας το μόνιμο διορισμό τους για την κάλυψη όλων αυτών των θέσεων, σε όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης και των μαθητών/τριών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μαζικά να συμμετέχουν στην απεργία και στο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, μέρα ψήφισης της τροπολογίας για το σύστημα διορισμού μονίμων και αναπληρωτών, στις 3 μμ στη Βουλή.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean