Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Συνταγή Κ. Γαβρόγλου:Στη συζήτηση η «μαγκιά» είναι να ακούς. Δεν είναι να λες

Δημοσίευση: 11/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Στη συζήτηση η «μαγκιά» είναι να ακούς. Δεν είναι να λες". 

Η συνταγή αυτή ανήκει στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος τη συνέστησε στους Βουλευτές , κατά τη κατά τη σημερινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας .

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:

 • Αφήστε του Οκτωβρίου. Προφανώς – αυτή είναι  μια ιδεολογική διαφορά  μας και  δεν είναι ανάγκη να το κρύβουμε – δεν έχετε κουλτούρα διαλόγου.
 • Αυτό είναι που μας  χωρίζει και θα  σας πω για ποιο λόγο. Έχεις ένα σχέδιο, πάει σε ένα συλλογικό όργανο, σύγκλητος κ.λπ., έρχεται πίσω στο Υπουργείο, το Υπουργείο το ξανασκέφτεται και το ξαναστέλνει. 
 • Μπορεί και έχει δικαίωμα και ενδεχομένως και υποχρέωση το συλλογικό όργανο να αλλάξει άποψη. Αυτό εμείς λέμε συναίνεση.
 • Όταν λέμε συζητάμε με τον κόσμο, δεν συζητάμε και το κοιτάμε και το τηλέφωνό μας τι μας έρχεται εκείνη τη στιγμή.
 • Είναι ότι ακούμε.
 • Στη συζήτηση η «μαγκιά» είναι να ακούς. Δεν είναι να λες.
 • Αυτό κατάφεραν νομίζω, τόσο καιρό και αυτό απειλεί, γιατί δίνει μια νέα διάσταση, ένα νέο πολιτικό ρόλο, στον κόσμο και τους θεσμούς που είναι εκτός της κεντρικής Κυβέρνησης.
 • Αυτό που επίσης έχει σημασία είναι ότι όχι μόνο καθιερώνεται μια νέα διαδικασία, όχι μόνο γίνεται αποδεκτή αυτή η νέα διαδικασία, αλλά αλλάζει και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ως προς το σχεδιασμό του μέλλοντος των Α.Ε.Ι. στη χώρα μας και αλλάζει σε θετική κατεύθυνση.
 • Θυμάστε τι γινόταν παλαιά, ο καθένας ερχόταν και έλεγε το τάδε τμήμα ανάλογα με τους γνωστούς που είχε.
 • Τελείωσε αυτό.
 • Τώρα αυτό δεν γίνεται και εγώ χαιρετίζω την τοπική αυτοδιοίκηση που πραγματικά ενώ έλεγε τέτοια θέματα, μέσα από τη συζήτηση πείστηκε.
 • Που; Στο να αλλάξει ο δικός της ρόλος.
 • Ποιος; Να λέει σε εμάς τα πράγματα που δεν ξέρουμε.
 • Ποια είναι αυτά; Οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και με βάση αυτές να προχωρήσουμε.
 • Το υπερσύγχρονο υπολογιστικό κέντρο που θέλουμε να έχει ο δήμος Τρικάλων τη χρήση του, είναι ακριβώς επειδή τα Τρίκαλα είναι μία από τις ελάχιστες έξυπνες πόλεις που έχουμε.
 • Αυτό για εμάς ήταν πολύ σημαντικό, να καταλάβουμε τι ανάγκες τέτοιες έχει ή και η Λάρισα ή και η Καρδίτσα κλπ..

Σχόλια (2)

 
Θεσσαλός
13 Ιαν 2019 02:30

Μαθήματα "μαγκιάς" δίνει ο κ.Υπουργός. Θα συμφωνούσα ότι θα ήταν "μάγκας", αν όντως "άκουγε". Όμως ειδικά στο θέμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, δεν μπορεί κανείς να τον "κατηγορήσει" για "μαγκιά". Παρά την εκπεφρασμένη κατανόηση, κώφευσε σε σειρά λογικών αιτημάτων που επανειλημμένα ζητήσαμε και παρακαλέσαμε π.χ. για τα καταργούμενα τμήματα με απήχηση στην αγορά. Προσχηματικός ο όποιος διάλογος. Κατάφερε να διχαστούμε μεταξύ μας για προαποφασισμένη πολιτική. Απορρόφηση/Κατάργηση με σκληρότερους όρους για το Θεσσαλίας, όμως το Κρήτης προτείνεται για Πανεπιστημιοποίηση. Τόσο καλύτεροι εκεί; Ο Υπουργός προχώρησε με την ατζέντα του. Καμία ουσιαστική υποχώρηση. Φάνηκε και στη Βουλή. Ναι ικανοί πολιτικοί να σε "σύρουν" με το ζόρι εκεί που θέλουν. "Μάγκες" όμως, όχι. Μακριά από τέτοιους "μάγκες" συζητητές. Μήπως τυχόν ακούει κι η εκκλησία;

 
Γαβρόγλου:Η μαγκιά είναι να ακούς
13 Ιαν 2019 23:37

Και επειδή η μαγκιά είναι να ακούς κατά τον Γαβρόγλου αυτός άκουσε:
-Τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις επιλογές των Διευθυντών Εκπαίδευσης και σχολείων και τις εφάρμοσε
-Άκουσε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών και τις εφάρμοσε
-Άκουσε τις κραυγές του κόσμου που απεγνωσμένα κατά 80% τους ζητάν να φύγουν και έφυγαν
-Άκουσε τις φωνές της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και δεν υπογράφει την συμφωνία των Πρεσπών
-Άκουσαν την ηθική και την αξιοκρατία και δεν κάνουν επιλογές στελεχών παραμονές εκλογών ,ούτε και διορίζουν προεκλογικές στρατιές δικών τους.
Αυτά για την μαγκιά του απερχόμενου Γαβρόγλου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean