Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το Σχέδιο ένταξης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η απόφαση της Διοικούσας του ΠΑΔΑ
Δημοσίευση: 14/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σχέδιο, που αφορά στις διαδικασίες ένταξης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αποφάσισε να εισηγηθεί στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου η Διοικούσα του ΠΑΔΑ.

Το Σχέδιο προβλέπει την ίδρυση μια νέας Σχολής  με την επωνυμία «Σχολή Δημόσιας Υγείας».

Στη νέα Σχολή μεταφέρεται το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και ιδρύεται ένα νέο Τμήμα.

Η ονομασία του νέου Τμήματος πρέπει να έχει διακριτή φυσιογνωμία και γνωστικά αντικείμενα από το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας. Ένας δόκιμος τίτλος μπορεί να είναι Τμήμα Διοίκησης και Πολιτικής Υγείας.

Τα μέλη ΔΕΠ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.)  εντάσσονται  στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και σε διάστημα ενός μήνα από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου, ύστερα από αίτηση κάθε μέλους εντάσσονται, με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο, σε του Τμήμα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  το οποίο επιλέγουν. Η ένταξη γίνεται με διαπιστωτική πράξη της Διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Παρέχεται επίσης η δυνατότητα λόγω της ίδρυσης νέας Σχολής η ένταξη μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο νέο Τμήμα της Σχολής Δημόσιας Υγείας. Η ένταξη γίνεται  εφ’ όσον υπάρχουν σχετικές αιτήσεις, με βάση το γνωστικό αντικείμενο του αιτούντος, με διαπιστωτική πράξη της Διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
 
Στην νομοθετική ρύθμιση που θα υλοποιήσει τα παραπάνω θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.)να συνεχίσουν να λειτουργούν και να οριστεί ημερομηνία στην οποία θα πρέπει να έχουν επανιδρυθεί, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ν. 4485/2017 (Φ.Ε.Κ. 114/04-08-2017,τ. Α ́).

Με την νομοθετική διάταξη θα ρυθμιστούν τα θέματα του προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), όπως έχει γίνει σε όλες τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις έως τώρα, με τρόπο που να μην θίγεται κανένα εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων και να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ένταξή τους στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττική

Σχόλια (4)

 
κώστας
14 Ιαν 2019 15:18

Τα μέλη ΔΕΠ με μια απλή αιτησούλα πάνε όπου θέλουν χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Αυτά δε γίνονται ούτε στη Ζιμπάμπουε. Δε θα μιλήσει κανείς;;;;;

 
Πανεπιστήμιο
14 Ιαν 2019 19:02

Δεν αρκει μονο αυτη η αλλαγη, θα πρεπει και την σχολη μηχανικων να την μετονομασετε πολυτεχνικη σχολη με 5ετης σπουδες στα τμηματα, οπως ειναι σε ολα τα πανεπιστημια. Το τμημα ηλεκτρολογων και ηλεκτρονικων μηχανικων γιατι το κρατατε; Αφου, στα υπολοιπα τει που θα εξελιχθουν σε πανεπιστημια (οπως το νεο διεθνες πανεπιστημιο ελλαδος) θα τα καταργησετε τετοια τμηματα.
Θα μπορουσατε να το καταργησετε και αυτο και να ειχατε δημιουργησει τμημα ηλεκτρολογων μηχανικων και μηχανικων ηλεκτρονικων υπολογιστων. Αυτες τις αλλαγες δεν τις κανετε. Μισες δουλειες κανετε.

 
Φοιτητές
15 Ιαν 2019 23:46

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Διοικούσας για εισήγηση στο ΥΠΕΘ σχετικά με την ένταξη της ΕΣΔΥ στο ΠΑΔΑ, ωστόσο όμως θέλουμε να επισημάνουμε τα ''αγκάθια'' που υπάρχουν ακόμη στις σπουδές μας και στο μέλλον μας.

Συγκεκριμένα, τι γίνεται με τις αντιστοιχίες των υπολοίπων τμημάτων του ΠΑΔΑ με τα αντίστοιχα τμήματα των υπολοίπων Πανεπιστημίων της χώρας ;
Τι γίνεται με την αποκατάσταση της Σχολής Μηχανικών ως προς τα επ. δικαιώματα;

Από την τελευταία ανακοίνωση της κοσμητείας της σχολής περί αναγκαιότητας μετατροπής σε πενταετή προγράμματα σπουδών την 18/09/2018 δεν έχουμε κάποια άλλη επίσημη ανακοίνωση.

Επισημαίνουμε ότι σε λίγους μήνες ξεκινά η διαδικασία των πανελλαδικών και πλέον δεν θα μπορούμε να κρυφτούμε από κανέναν ως προς την ποιότητα της σχολής μας.
Ήδη σε αρκετά μαθητικά forum, σε forum μηχανικών αλλά και σε αρθογράφους εφημερίδων συζητείτε το φλέγον αυτό θέμα.
Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε το βατερλώ των βάσεων που θα έχουν τα ''προβληματικά'' τμήματα του ΠΑΔΑ, αν μέχρι την ημερομηνία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού, δεν έχουν καταφερεί να εξασφαλίσουν την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών τους.

Είναι περιττό να σας αναφέρουμε την αγωνία των φοιτητών και των οικογενειών τους που του χρόνου θα αποφοιτήσουν και δεν θα έχουν κανένα επαγγελματικό πλαίσιο να δραστηροποιηθούν, να προσληφθούν, να ασφαλιστούν, να εγγραφούν σε επιμελητηριακό φορέα, μιας και δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή που αναρτούμε αυτό το κείμενο, κανένα νομοθετικό πλαίσιο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean