Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Δεν δεσμεύομαι ότι θα γίνουν οι 15.000 διορισμοί στην παιδεία

“Οταν μελετήσουμε τα πραγματικά κενά, θα εξαγγείλουμε πόσες πραγματικά προσλήψεις χρειάζονται να γίνουν στην παιδεία”
Δημοσίευση: 14/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Δεν είμαι διατεθειμένος να δεσμευθώ σε οποιονδήποτε αριθμό προσλήψεων, εάν δεν μελετήσω πρώτα ενδελεχώς τα στοιχεία και διαπιστώσω πόσα πραγματικά κενά υπάρχουν”.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ANT1» και τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:

Πολλά ερωτήματα γι’ αυτό που είπατε πριν, ότι θα περιορίσετε τις προσλήψεις στο δημόσιο, που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, με ρωτούν εδώ, αρκετοί φίλοι στο twitter, αν οι προσλήψεις των 15.000 εκπαιδευτικών που έχει πει η Κυβέρνηση θα γίνουν ή όχι και αν βλέπετε ότι η Παιδεία χρειάζεται ή όχι ενίσχυση αυτήν την περίοδο.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Η Παιδεία χρειάζεται ενίσχυση. Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος, κ. Χατζηνικολάου, να δεσμευθώ σε οποιονδήποτε αριθμό προσλήψεων, εάν δεν μελετήσω πρώτα ενδελεχώς τα στοιχεία και διαπιστώσω πόσα πραγματικά κενά υπάρχουν. Προσλήψεις στον αέρα, μόνο και μόνο για να στέλνουμε ένα «φιλολαϊκό μήνυμα», εγώ δεν πρόκειται ποτέ να εξαγγείλω. Έχω δεσμευθεί ότι οι προσλήψεις στην παιδεία θα ξεκινήσουν από προσλήψεις στην ειδική αγωγή. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί όπως μιλάω, κ. Χατζηνικολάου, για τα πρότυπα σχολεία, για τα πιο χαρισματικά μας παιδιά, εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον δίνω και στην ειδική αγωγή, για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ειδικές δυσκολίες και θέλουν ειδική φροντίδα. Άρα, να ξεκινήσουμε με τα παιδιά που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Από εκεί και πέρα, όταν μελετήσουμε τα πραγματικά κενά, θα εξαγγείλουμε πόσες πραγματικά προσλήψεις χρειάζονται να γίνουν στην παιδεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και το γεγονός, είναι μια πραγματικότητα σήμερα, ότι έχουμε πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι σε ένα καθεστώς ετήσιας ομηρίας μέσα από το καθεστώς των αναπληρωτών. Για τους οποίους θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την προϋπηρεσία τους, αλλά -θα το πω γιατί θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος- με διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ. Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς δεν πρόκειται να γίνουν από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

……

Κ. . ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Το κόστος μισθοδοσίας του δημοσίου αυξήθηκε από το 2015 στο 2019 κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επαναλαμβάνω, 2 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε το κόστος μισθοδοσίας στο δημόσιο. Αυτό θα συγκρατηθεί και πάλι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:

Με ποιον τρόπο θα συγκρατηθεί;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στον αθρόο αριθμό των προσλήψεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:

Επομένως δεν μιλάτε για απολύσεις ή μιλάτε και για απολύσεις;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Έχω πει ότι δεν μιλώ για απολύσεις.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:

Και υπάρχει και μεγάλη αγωνία για τους συμβασιούχους.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Θα μιλήσουμε και για αυτό, γιατί πρέπει να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, να γνωρίζουμε όλοι που στεκόμαστε. Λοιπόν, πρώτον δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις. Δεν θα κουραστώ να το λέω. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε αυτή την προπαγάνδα διαστρέβλωσης αλλά θα γίνονται πολύ πιο λελογισμένες προσλήψεις από αυτές που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν κεντρικού προγραμματισμού. Έχουμε πραγματικά τη δυνατότητα και το έχω αποδείξει στο Υπουργείο που ήμουν, κ. Χατζηνικολάου, να περιορίσουμε το αποτύπωμα του κράτους και να μην υπάρχει αυτή η προκλητική σπατάλη με τους μετακλητούς και τους υπαλλήλους οι οποίοι έρχονται να συνοδεύουν τα κομματικά γραφεία.  Τα ίδια έλεγε ο κ. Τσίπρας και διπλασίασε τον αριθμό των μετακλητών. Έχει ενδιαφέρον, μάλιστα, κοίταζα στο αρχείο μου, μου το υπέδειξε ένας συνεργάτης μου, ότι σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια σε μια συνέντευξη που έδινε σε έναν δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ, είχε πει ότι θα δώσει τέλος στις στρατιές μετακλητών ο κ. Τσίπρας. Ακριβώς πριν από 4 χρόνια -14/1- και τελικά προσέλαβε τον ίδιο τον δημοσιογράφο στον οποίο έκανε αυτή τη δήλωση. Αυτά είναι γνωστά. Έχουν συμβεί, δεν πρέπει να ξανασυμβούν.  Υπάρχει, λοιπόν, μια δυνατότητα και το λέμε ξεκάθαρα, ότι πρέπει να μειωθεί το αποτύπωμα της παρουσίας του δημοσίου και να δοθεί και ο χώρος στον ιδιωτικό τομέα να μπορέσει να αναπνεύσει. Υπάρχουν, επίσης, και πολλές δυνατότητες στο κομμάτι της φορολογικής πολιτικής κ. Χατζηνικολάου. Να μπορούμε να εντοπίσουμε τη μικρή και μεσαία φοροδιαφυγή. Όταν μιλάμε για τη μείωση π.χ. του ΦΠΑ στην εστίαση, όταν την κάναμε εμείς μονομερώς το 2013-2014, είχαμε μεγάλη διαφωνία, ξέρετε, τότε με την Τρόικα. Μας έλεγε η Τρόικα: “θα έχετε μεγάλη τρύπα στα έσοδα‘‘. Τους λέγαμε: “κάνετε λάθος, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση‘‘. Είχαμε δίκιο εμείς. Σε συνδυασμό, λοιπόν, μια μείωση φορολογίας με περισσότερα κίνητρα για ηλεκτρονικές πληρωμές -να πιάσουμε πραγματικά αυτούς οι οποίοι αυτή τη στιγμή φοροδιαφεύγουν και υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή σήμερα- αυτό το πρόβλημα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Αλλά να δούμε λίγο τη μεγάλη εικόνα γιατί δεν θέλω να μακρηγορώ. Υπάρχει κ. Χατζηνικολάου κάποιος επιτυχημένος Έλληνας σήμερα, ο οποίος αισθάνεται ότι δεν πρέπει να καταφύγει σε φοροδιαφυγή ή εισφοροδιαφυγή για να μπορέσει να αισθάνεται ότι υπάρχει μια ανταποδοτικότητα. Την απάντηση τη γνωρίζουν οι τηλεθεατές μας που μας ακούν.  Όταν σε μια κοινωνία η φορολογία και η επιβάρυνση της εργασίας είναι τόσο υψηλή, είτε ο κόσμος θα σταματήσει να δουλεύει είτε δεν θα δηλώνει τα εισοδήματά του και αυτό πρέπει να σταματήσει.  Και, ναι, αυτό χρειάζεται τολμηρές πολιτικές. Αυτές τις πολιτικές θα τις εφαρμόσουμε, θα πάρουμε το ρίσκο μας αλλά πιστεύω ότι θα πείσουμε και την ελληνική κοινωνία και τους πιστωτές μας ότι αυτή η πολιτική είναι η σωστή.

 

Σχόλια (26)

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
15 Ιαν 2019 08:02

Ως αξιωματικη αντιπολιτευση λογικά έως και υπεύθυνα ομιλεί . Αλλά όταν κυβερνούσε η ΝΔ ο Κος Αρβανιτοπουλος ως υπουργός παιδείας είχε απολύσει αρκετούς εκπαιδευτικους και προετοίμαζε κι άλλους ίσως μέσω της συρρίκνωσης του λυκείου με την τράπεζα θεμάτων. Τότε ο Κος Μητσοτάκης ως υπουργός εσωτερικών ( αν θυμάμαι καλά ) δεν αντέδρασε σε όλα αυτά. Τώρα τι να μας πει ...........

 
ΕΛΕΟΣ
15 Ιαν 2019 09:00

Προφανώς ζούσε σε άλλο πλανήτη ο κ. Μητσοτάκης και δεν ξέρει τι κενά έχουν τα σχολεία. Δεν κυβέρνησε ποτέ, δεν έβγαλε ποτέ καθηγητές σε διαθεσιμότητα. Κάποιος άλλος ήταν υπουργός εσωτερικών και τα έκανε αυτά. Τώρα θέλει να μελετήσει το παιδί. Ε ρε τι μας περιμένει....

 
ΑΛΚΙΣ
15 Ιαν 2019 09:35

Ο Μητσοτάκης ξανά χτύπησε. Κανένας διορισμός μόνο απολύσεις.....

 
Φυσικά
15 Ιαν 2019 10:15

πρώτα αξιολόγηση αναγκών και μετά προσλήψεις. Μαζικοί διορισμοί και μαζικές παροχές ...μας πτώχευσαν.
Χρειάζεται και μια αξιολόγηση με νέο μισθολόγιο γιατί με 2 δια. παραπαιδεια κάτι δεν πάει καθόλου καλά....

 
Δημήτρης
15 Ιαν 2019 12:01

Άντε πάλι τα ίδια...
Οι γεννήσεις είναι γνωστές (βλ. ΕΛΣΤΑΤ).
Οι αριθμοί Σχολείων, εκπαιδευτικών κ.λπ. είναι επίσης γνωστοί (βλ. ΕΛΣΤΑΤ).
Οι συνταξιοδοτήσεις είναι επίσης γνωστές (βλ. ΕΛΣΤΑΤ).
Επομένως, οι ανάγκες είναι γνωστές
Επίσης, η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την κυβέρνηση και να προετοιμάζεται για την εξουσία.
Άρα, ποιες παράμετροι εμποδίζουν τον κ. Μητσοτάκη να προγραμματίσει και να μας πει τι θα κάνει με την πρόσληψη εκπαιδευτικών;

 
πανεπιστημιακος
15 Ιαν 2019 12:13

ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!

 
ΑΣΕΠ ΟΠΩΣ ΟΙ Δ.Υ.
15 Ιαν 2019 13:24

Άλλοι δεν θέλουν να καταλάβουν, τι εστί νέοφιλελεφθερισμος. Ελπίδες δίνονται και χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Πως προσλαμβανονται οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι Μηχανικοί και εν γένει όλοι οι Δ.Υ.; Γιατί άραγε θέλετε εξετάσεις μόνο για τους εκπαιδευτικούς. Σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (χωρίς εξετάσεις) προβλέπεται ένα ποσοστό χωρίς προϋπηρεσία, 10% τριτεκνων πολυτέκνων κλπ. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό λ, απλώς δείτε μια προκήρυξη του ΑΣΕΠ, από το 2000 έως σήμερα.
Ποιος κερδίζει και ποιος υποβαθμίζει τα πτυχία των "καθηγητικων" Σχολών;

 
chrislipo
15 Ιαν 2019 13:50

Όπως ανέφερε κι άλλος σχολιαστής, ο Μητσοτάκης μπορεί να δεσμευτεί μόνο για απολύσεις. Έχει ήδη αποκτήσει πείρα με τις απολύσεις στους υπαλλήλους των ΑΕΙ και ετοιμάζεται ξανά ειδικά με την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Θα βγάλει πολύ κόσμο ότι περισσεύει.

 
κώστας
15 Ιαν 2019 14:18

Δεν είναι ακόμη ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Άλλος κυβερνάει τη χώρα και έχει την όλη ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει. Επομένως ας μη βρίσκει ο καθένας ευκαιρία να κατηγορείται κάποιος που τη στιγμή που μιλάμε, δεν βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας.

 
k
15 Ιαν 2019 14:39

Καποιοι δεν καταλαβαν απο που θα βρει τα 2 δις αυξησης μισθοδοσιας των δυ που εγιναν επι τσιπρα οπως ανεφερε. Να ετοιμαζονται οι "νεοι" με 15+ χρονια υπηρεσιας για επιστροφη στα 880 και στο βαθμο Ε.

 
Dim
15 Ιαν 2019 16:11

Πολύ γρήγορα ξέχασαν κάποιοι τι γινόταν επί της θητείας του στην κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα στην εκπαίδευση, βλέπε πειθαρχικό, αξιολόγηση, απολύσεις, νέο μισθολόγιο που έφερε τους νέους δημοσίους υπαλλήλους κάτω από 15 χρόνια στα όρια της φτώχιας, ποσοστά στην αλλαγή βαθμού κ.α.

 
Πανος
15 Ιαν 2019 16:55

Και μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αποκατέστησε όλα αυτά!Τι να πει κανείς!

 
Νικος
15 Ιαν 2019 17:00

Έχει και πλασματικά κενά είπε το αυτονόητο .Τόσοι διορισμοί όσες και οι ανάγκες.Οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. 1 στους 5 είναι σε φορείς άλλους από το υπεπθ και σε δοτές θέσεις μετακλητών.Όλα λοιπόν λογικά όπως και η αξιολόγηση.

 
Yiannis
15 Ιαν 2019 17:50

Με μειουμενο των αριθμο των μαθητων στα σχολεία ειναι τουλάχιστον αστειο να μιλαμε για μαζικους διορισμους... τα σχολεία τους καλοκαιρινους μηνες θα επρεπε να εκτελουν εκπαιδευτικα προγραμματα και με τον τροπο αυτο τα παιδια συνεχίζουν να ερχονται στο σχολείο οχι μονο για να διαβασουν μαθηματα για να αποκτησουν γνωσεις αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες οι οποιες θα ειναι χρησιμες στην καθημερινότητά τους....

 
Bill
15 Ιαν 2019 18:56

Μπορεί όμως να κάνει 15.000 απολυσεις...

 
ΧΡΗΣΤΟΣ Α.
15 Ιαν 2019 19:22

Ποιες προσλήψεις!!
Απολύσεις θα κάνει όπως έχει κάνει το 2014 με απολύσεις 2.500 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ για αρχή!
Η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μούγκα για το θέμα !!

 
Kim
15 Ιαν 2019 19:41

Οταν καλουν τον Μητσοτάκη σε συνεντευξη live ας τον ρωτησουν καμια φορα ποιος θα ειναι ο αριθμος των εισακτεων στα Δημοσια ΑΕΙ ανα ετος σε πραγματικα νουμερα τις μερες που αυτος θα κυβερνουν πιθανων χωρις κανεναν ενδοιασμο θα απαντησει 10 χιλιαδες ή πεντε χιλιαδες φοιτητες δηλαδη μονο οι αριστουχοι με βαθμους προσβασης απο 18.000 εως 20.000 μορια και οι υπολοιποι στα ιδιωτικα(οσοι εχετε λεφτα οσοι ''δεν'' το νοματιον σας λα΄ι΄κιστειν έ το ξερετε) και με υποσχεση οτι θα το κατοχυρωσει αυτο και Συνταγματικα(στην Αναθεωρηση) και που να συμβει αυτο πραγματικα τοτε θα γελασει ο καθε πικραμενος.

 
k
15 Ιαν 2019 21:49

@ Πανος: Δηλαδη δεν αποκατεστησε καποια; Υπαρχουν καποιοι με βαθμο Β που δεν χρειαζονται αξιολογηση και αλλοι με βαθμο ΣΤ που πρεπει να περασουν 5! αξιολογησεις για να φτασουν (λεμε τωρα) στον Β; Οσοι ειχαν βαθμο Ε και ΣΤ τι αυξησεις πηραν ξερεις;

@ Νικος: Λογικο ειναι αυτο που ειπε "οσα τα κενα τοσες οι προσληψεις". Φυσικα με μια αυξηση ωραριου αλλαζουν τα δεδομενα ε; Οσο για τη λογικη αξιολογηση:
Την προηγουμενη που ετοιμαζαν τη διαβασες; Το οτι μιλανε ΔΙΑΡΚΩΣ για αξιολογηση μονο για τους εκπαιδευτικους και ποτε για αλλους (για καποιους ειναι αδιανοητη μαλιστα στο "σκληρο" κρατος) σου λεει κατι; Αφου ειναι τοσο σημαντικοι οι εκπαιδευτικοι γιατι ειναι οι χειροτερα πληρωμενοι στο δημοσιο; Αξιολογηση στη μισθοδοσια δεν υπαρχει;

 
Κωστας
15 Ιαν 2019 22:39

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει δείγματα γραφής εδώ και χρόνια. Απορώ που πολλοί δείχνουν να ξαφνιάζονται από τις απόψεις του. Ο άνθρωπος δε πιστεύει στο δημόσιο σχολείο. Όχι προσλήψεις δε θα κάνει αλλά θα αυξήσει το ωράριο και θα διώξει ίσως και κόσμο!!!

 
χμ
15 Ιαν 2019 22:57

"Θα δω κενά και ανάλογα θα προχωρήσω, δεν μπορώ να δεσμευώ εκ των προτέρων". Χτύπημα στο λαϊκισμό του χθες, που ακόμα και μετά από 10 χρόνια κρίσης δεν μπορεί να εκτιμηθεί από τους Έλληνες.

 
Ένας συνάδελφος...
15 Ιαν 2019 23:10

Αλήθεια … ο Φίλης πόσους είχε πει ότι θα διορίσει όταν βγήκανε το 2015; Σε βάθος πόσων χρόνων έλεγε; Και τι εμποδίζει τον Μητσοτάκη να πει, «εμείς θα διορίσουμε 30.000 και μετά να κάνει ότι και αυτοί… συγνώμη δεν είχαμε τα δεδομένα ή είχαμε αυταπάτες ή κυβίστηση και πάει λέγοντας» Έχει το θάρρος να πει θα δούμε όταν μελετήσουμε τα στοιχεία και τον κατηγορείτε γιατί αναγκάστηκε να βγάλει σε διαθεσιμότητα κάποιους συναδέλφους, οι περισσότεροι των οποίων βέβαια, αν όχι όλοι τοποθετήθηκαν σε άλλες κενές θέσεις…
Αλήθεια ο( πρώην) πρόεδρός είναι απολυμένος ή δουλεύει ;

 
K. G.
15 Ιαν 2019 23:14

Οι δεξιοί δεν ενδιαφέρονται για το δημόσιο. Όλοι θέλουν και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο αμοίβεσαι καλύτερα και έχεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύουν και ψηφίζουν Μητσοτάκη. Αυτός δεν είναι ο λόγος συνάδελφοι εκπαιδευτικοί;

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
16 Ιαν 2019 00:21

Έγιναν 2.500 απολύσεις εκπαιδευτικών από τον Μητσοτάκη; Πρώτη φορά ακούω "απολυμένο" να παίρνει το 75% του μισθού του, εσείς; (παρακαλώ οι Συριζαίοι να μην απαντήσουν).

 
jimmys_b
16 Ιαν 2019 09:07

@Αλλεργικός στο ΣΑΝO, εστιάζετε ΜΟΝΟ στον οικονομικό παράγοντα αγνοώντας τον ψυχολογικό και το δράμα που έζησαν οι συνάδελφοι. Είστε φυσικά συνεπείς με τον νεοφιλελευθερισμό που υποστηρίζετε αλλά καλό είναι να μας υπενθυμίζετε ότι αντιμετωπίζετε τους πολίτες ως νούμερα και όχι ως ανθρώπους. Συνεχίστε.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
16 Ιαν 2019 10:34

H Ελλάδα δεν πάσχει από πολύ.. νεοφιλελευθερισμό (γελάνε και οι πέτρες) αλλά από πολύ σοσιαλισμό. Κάντε ένα κόπο να ψάξετε σε ποιές κοινωνίες είναι υψηλότερο το βιοτικό επίπεδο, στις φιλελεύθερες ή στις λιγότερο φιλελεύθερες. Σε εκείνες που ο κρατισμός είναι εχθρός ή σε εκείνες που υπόσχονται "σεισάχθεια" για τα δάνεια και ιπτάμενα άλογα.

 
KYRIAKOS
16 Ιαν 2019 12:39

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! Ή όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν στις απολύσεις εκπαιδευτικών.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το απαράδεκτο νομοσχέδιο που φέρνει για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και απαντά με αυταρχισμό και καταστολή στις κινητοποιήσεις τους. Στήνει έναν κάλπικο καβγά, πατώντας στις απαράδεκτες δηλώσεις Μητσοτάκη για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.
Η ουσία είναι ότι και τα δυο μνημονιακά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, είναι απέναντι στο δίκαιο και αναγκαίο αίτημα, να γίνουν εδώ και τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση, να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι αναπληρωτές και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί. Συμφωνούν και οι δυο, το πτυχίο να είναι ένα προσόν ανάμεσα στα πολλά που πρέπει ο νέος να κυνηγά πληρώνοντας και βάζοντας πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του. Γι’ αυτό, όσο και να ψάξει κανείς δεν βρίσκει διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Την διαφορά θα την κάνουν οι εκπαιδευτικοί ενισχύοντας τους αγώνες ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, δυναμώνοντας το μοναδικό κόμμα που στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους, το ΚΚΕ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean