Νέα αναβολή από το ΣτΕ της εκδίκασης της προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων κατά του νόμου “Γαβρόγλου”

Εντός του μήνα αναμένεται να αποφασιστεί από το Γ' πενταμελές τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας εάν τελικά καταργηθεί ή όχι η δίκη, της προσφυγής Διευθυντών Σχολείων

17/01/2019

Ενημερώθηκε: 17/01/2019, 15:46

Άκουσε το άρθρο

Νέα αναβολή πήρε  από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προγραμματισμένη για σήμερα  Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, συζήτηση  της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης ζήτησαν οι δικηγόροι της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων

Η νέα ημερομηνία εκδίκασής της υπόθεσης ορίστηκε για τις 9 Μαίου.

Πρόκειται για την δεύτερη αναβολή. Η πρώτη   προγραμματισμένη συζήτηση για τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε αναβληθεί.

Ο  υπουργός Κ. Γαβρόγλου ήδη, με ανακοινωθέν, έχει κατηγορήσει την ΠΕΣΣ ότι με αυτή τη δικαστική  κίνηση  επιδιώκει να μπλοκάρει το νέο θεσμό των  Συντονιστών Εκπαίδευσης και απηύθυνε έκκληση αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.  
 
“Λειτουργούμε χωρίς  «υποδείξεις» , πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη να τοποθετούμαστε  στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης”, απάντησε η ΠΕΣΣ στον υπουργό Παιδείας.

Στο μεταξύ εντός το μήνα αναμένεται να αποφασιστεί  από το Γ πενταμελές τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας  εάν  τελικά καταργηθεί ή όχι  η δίκη, της προσφυγής Διευθυντών Σχολείων. Υπάρχει ενδεχόμενο  να μην  εκδοθεί  απόφαση, λόγω την νέας υπουργικής απόφασης “Γαβρόγλου” που αφαιρεί την ψηφοφορία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο (σ.σ. μετά από δύο συνεχείς  αναβολές), από το Γ πενταμελές τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας   

Η δίκη  διήρκεσε 20 λεπτά, όπου ο εισηγητής    Πάρεδρος του ΣτΕ Γιάννης Παπαγιάννης έκανε την εισήγησή του.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας δεν παραβρέθηκε στη δίκη  κανείς εκπρόσωπος, καθώς η νομική υπηρεσία κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο γραπτή δήλωση.

Ο Συνήγορος των εκπαιδευτικών που έκαναν την προσφυγή, εισηγήθηκε προς τους ανώτατους δικαστές να μην ακυρωθεί η δίκη , διότι υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, λόγω της νέας υπουργικής απόφασης που εξέδωσε το υπουργείο στις 5 Οκτωβρίου  2018  στην οποία δεν προβλέπεται καμία διαδικασία ψηφοφορίες των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σχόλια (31)

Ηλιάννα
|

@ Νίκος
Οι πρώην ΣΣ δεν ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Τουλάχιστον όχι όσοι δεν ρώτησαν. Νομίζω ότι ο Χρόνης έχει δίκιο σε αυτό που υπονοεί.

Νικος
|

Τα προβλήματα ήταν δικονομικά.Η υπόθεση θα συζητηθεί απαξ την επόμενη φορά.Όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι έχουν ενημερωθεί.Και όσοι έγιναν ΣΕΕ όπως και εγώ επιθυμούμε την συνέχισή της

Να μπεί όριο ετών υπηρεσίας για ΣΕΕ,ΔΕ,ΔΣ κλπ
|

Οι περισσότεροι ΣΕΕ έχουν 38 και πάνω χρόνια υπηρεσίας και ήταν σύμβουλοι από το 2002 και μετά.Δηλ.μέχρι να λήξει η θητεία τους σαν ΣΕΕ και τ.ΣΣ θα έχουν θητεία από 19-15 χρόνια στην ίδια θέση.Το ίδιο και με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολείων.Με τον νόμο Κατρούγκαλου μπορούμε να βγούμε στην σύνταξη ως τα 67.Όσοι είμαστε σε τάξη παρακαλάμε να βγούμε στην σύνταξη στα 35 χρόνια γιατί υποφέρουμε και δεν αντέχουμε άλλο.Τα στελέχη αυτήν την στιγμή έχουν 38-39 χρόνια υπηρεσίας και αν δεν αλλάξει κάτι θα μείνουν ως τα 45 και βάλε.Προφανώς εκτός τάξης δεν υποφέρουν και αντέχουν και δεν ζορίζονται να βγούν στην σύνταξη.
Ας βάλει η κυβέρνηση όριο ετών υπηρεσίας για διεκδίκηση θέσης στελέχους πχ για να διεκδικήσεις θέση στελέχους θα πρέπει όταν λήγει η θητεία της θέσης να έχεις το πολύ 35 χρόνια υπηρεσίας.Έτσι θα ανανεωθούν οι θέσεις από νεώτερες ηλικίες και νοοτροπία και θα ανοίξουν νέα οργανικά κενά γιατί κανένα από τα νυν στελέχη δεν θα γυρίσει σε τάξη και επιτέλους θα συνταξιοδοτηθούν.

Χρόνης
|

Πρόεδρος ΠΕΣΣ έγινε ΣΕΕ.
Πρώην πρόεδρος επίσης ΣΕΕ.
Υπέβαλαν για οργανωτικοί ΠΕΚΕΣ. Μάλιστα υποβάλλουν προτάσεις αναβάθμισης των ΠΕΚΕΣ.
Το μισό ΔΣ της ΠΕΣΣ έγινε ΣΕΕ.

Η ΠΕΣΣ γιατί δεν απαντά;
|

+@ Πέτρος. Γιατί δεν εξηγεί τους ...λόγους που ζήτησε την αναβολή;Ο λόγος είναι ένας.Έχουν γίνει ΣΕΕ και δεν τους ενδιαφέρει το θέμα.Όλος ο θόρυβος ήταν να γίνουν ΣΕΕ με οποιοδήποτε τρόπο και είναι θεμιτό .Τα υπόλοιπα ήταν δικαιολογίες.Αν κέρδιζαν προχθές στο ΣτΕ θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυβέρνηση και στους ίδιους.Ζητήθηκε η αναβολή και θα δουν τότε.Θα έχει τον Μάιο και πολλές εκλογές μαζί και θα ποιος θα το θυμάται.Προσέφυγαν πριν γίνουν ΣΕΕ για να γίνουν ΣΕΕ.Τώρα που έγιναν η προσφυγή ενοχλεί.Όσοι από τους ΣΣ δεν έγιναν ΣΕΕ απλά έμειναν μόνοι.Ας πρόσεχαν όταν τους ψήφιζαν.Και η ΝΔ να ανέβει και να καταργήσει τους ΣΕΕ και να κάνει ΣΣ πάλι οι ίδιοι θα γίνουν.Αυτή η χώρα δεν σώζεται και αλίμονο στους νεώτερους.

Πέτρος
|

@Κωστής Οι πρώην Σχ. Σύμβουλοι κσι νυν Συντ. Εκπ. Έργου, αμαγκάστηκαν να διεκδικήσουν θέση ΣΕΕ διότι καταργήθηκαν οι ΣΣ. ΟΜΩΣ είναι ηλιου φαεινότερο για ποιους λόγους επιθυμούν την κατάργηση των ΣΕΕ και την επιστροφή του θεσμού των ΣΣ: 1) η θητεία που διανύουν ως ΣΕΕ είναι και η τελευταία τους, αφού μόνο 2 θητείες επιτρέπονται και τα χρόνια που υπηρέτησαν ως ΣΣ λογίζονται ως μια θητεία 2) ο ΣΕΕ ως θεσμός εινσι υποβαθμισμένος έναντι του ΣΣ. Διότι πι ΣΣ ήταν στην κορυφή της πυραμίδας ενώ οι ΣΕΕ είναι κάτω από τους Δ/ντες Εκπ/σης. Επομένως ΟΛΑ σνεξαιρέτως τα μέλη της ΠΕΣΣ έχουν τον ίδιο στόχο ανεξάρτητα αν είναι σήμερα ΣΕΕ ή εκπαιδευτικοί στις τάξεις. Δεν υπάρχει κατά συνέπεια τίποτε το περίεργο στην κοινή τους διεκδίκηση και στη συνύπαρξή τους στην ίδια ένωση. Άλλωστε δεν πρόκειται για 2 παράλληλους θεσμούς με αντικρουόμενα συμφέροντα. Ο ένας έπαψε να υπάρχει και ο άλλος μόλις ξεκίνησε. Ένα είναι σίγουρο, όλοι οι πρώην ΣΣ υπηρετούντες σε άλλες θέσεις και συνταξιούχοι, θέλουν την επαναφορά του θεσμού των ΣΣ. Ενωμένοι έχουν πιο πολλές πιθανότητες να πετύχουν κάτι, παρά να είναι διασπασμένοι κσι να διαμαρτύρονται μόνο οι αποτυχόντες.

Καίριο ερώτημα στην ΠΕΣΣ
|

Όταν έγινε η προσφυγή ήταν όλοι ΣΣ και συμμετείχαν οικονομικά στα έξοδα.Άρα για την δικαστική προσφυγή πλήρωσαν ΟΛΟΙ ισότιμα.Για την αναβολή που τους μόνους που ευνοεί είναι η κυβέρνηση,το Υπουργείο,τον Γαβρόγλου και τους ΣΕΕ ρωτήθηκαν ΟΛΟΙ;Δηλαδή και οι ΣΣ που δεν έγιναν ΣΕΕ ;Πέραν του ηθικού μήπως υπάρχει και νομικό θέμα; Γιατί φαίνεται καθαρά ότι οι ΣΕΕ δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η προσφυγή.Είναι όμως ένα μέρος των προσφυγόντων και όχι όλοι που μέσω ΠΕΣΣ προσέφυγαν.Οι δικηγόροι που ζήτησαν την αναβολή εξουσιοδοτήθηκαν από όλους ανεξεραίτως; Και μετά περιμένουν από την ΝΔ να ακυρώσει τον νόμο.Σκέφτηκαν μήπως ότι οι ΣΕΕ είπαν στην ΝΔ να μην κάνει τίποτα γιατί όλα είναι εντάξει και νόμιμα;

Κωστής
|

Η συμμετοχή ΣΕΕ στο ΔΣ και στην ένωση της ΠΕΣΣ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτό δεν μπορεί κανείς δικαστής να το παραγνωρίσει και να μην το λάβει υπόψη του. Ποιον συμφέρει αυτή η ανωμαλία; Πού αποσκοπούν οι ΣΕΕ τέως ΣΣ παραμένοντας ; Γιατί το ανέχονται οι τέως ΣΣ; Δεν αντιλαμβάνονται ότι αποτελεί εμπόδιο στη δικαστική εξέλιξη στο ΣτΕ;

@ Αναστάσιος
|

Η ΠΕΣΣ δεν ενδιαφέρεται για τους δικούς της σχολικούς συμβούλους και περιμένετε να ενδιαφερθεί η ΝΔ; Η ΠΕΣΣ ζήτησε αναβολή της προσφυγής της και συμπερασματικά δεν επιθυμεί την ταχεία εκδίκαση της ή και την εκδίκαση της.Γιατί δεν εξηγούν το λόγο της αναβολής που ζήτησαν; Το μήνυμα που εκπέμπει η ΠΕΣΣ είναι ότι δεν καίγεται για την προσφυγή.Άρα γιατί να ενδιαφερθούν άλλοι;

Αναστάσιος
|

@@ Αναβολή-@ Insider
Δηλαδή τι εννοείτε; Ότι οι τόσες άδικες επιλογές ΣΕΕ θα διατηρηθούν από τη ΝΔ;
Μέγα λάθος!
Η νέα κυβέρνηση θα απαλλαγεί από όλες τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να κάνει δικές της. Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβετε. Από τη στιγμή που καταργείται ένας θεσμός (των ΣΕΕ), καταργούνται και τα πρόσωπα. Ο θεσμός των ΣΕΕ θα αντικατασταθεί από το επανερχόμενο θεσμό των ΣΣ και δε γίνεται να πάρουν τους ΣΕΕ και να τους μεταφέρουν στις θέσεις των ΣΣ. Επιλογές θα γίνουν εκ νέου και όσοι αδικήθηκαν στις επιλογές Γαβρόγλου, θα δικαιωθούν και ηθικά και νομικά.

Αναβολή-@ Insider
|

Περιμένετε από την ΝΔ να καταργήσει τους ΣΕΕ την στιγμή που η δική σας Ένωση ζήτησε αναβολή;Αν είχατε απόφαση υπέρ σας θα ήταν αλλιώς.Προφανέστατα ούτε η Ένωση σας ,oύτε οι περισσότεροι από σας θέλετε να εκδικαστεί τώρα η υπόθεση.Αν και όποτε εκδικασθεί θέλει 6 μήνες να καθαρογραφεί συν να σταλεί ,συν να εφαρμοσθεί πάμε στο 2021 που λήγει και η θητεία των ΣΕΕ.Άρα όλοι σχεδόν βολεύονται.Και εσείς οι σχολ.σύμβουλοι που δεν γίνατε ΣΕΕ θα δικαιωθείτε ηθικά και οι δικοί σας ΣΕΕ που θα ολοκληρώσουν την θητεία τους. Η θητεία των ΣΕΕ θα ολοκληρωθεί κανονικά και η ΝΔ δεν θα κάνει το παραμικρό.

Γιατί ζήτησε αναβολή η ΠΕΣΣ;
|

Οι πλειονότητα των Σχολικών Συμβούλων έγιναν Συντονιστές ΕΕ. Επομένως δεν μπορούσαν να στραφούν εναντίον του εαυτού τους και πολύ καλά έκαναν .Η προσφυγή κατατέθηκε πριν τις επιλογές τους και όταν αποσύρθηκε το όριο των δυο θητειών που ενδιέφερε τους περισσότερους.Από τη στιγμή που δεν υπήρχε ο περιορισμός των δυο θητειών είχε τελειώσει και το ενδιαφέρον για την προσφυγή στο ΣτΕ. Άρα καταρέει και το αφήγημα ότι η ΝΔ θα στηριχτεί στη απόφαση του ΣτΕ για να καταργήσει τους ΣΕΕ που θα ολοκληρώσουν την θητεία τους.

Αλκιμος
|

@Insider
Mητσοτάκης + ΝΔ = κομματοκρατία (όπως παραδοσιακά την έχουν εφαρμόσει) [σε καμία περίπτωση πάντως "αριστεία"]
ΥΣ. Παρεμπιπτόντως κρατάτε μικρό καλάθι στις εκλογές (όταν γίνουν)

Insider
|

Οι δικαίωση των Σχολικών Συμβούλων επήλθε ήδη πολιτικά με σφραγίδα Μητσοτάκη. Το δικαστικό κομμάτι λίγο ενδιαφέρει την Πειραιώς. Ο στρατηγικός σχεδιασμός του κόμματος για την επιστημονική καθοδήγηση και τη διοίκηση της εκπαίδευσης περιλαμβάνει επιλογές από πάνω προς τα κάτω με ΑΣΕΠ.
Ωστόσο, επειδή οι διαιδικασίες επιλογών με τον 4547 έχουν καταγγελθεί σε υψηλό κοινοβουλευτικό επίπεδο, επειδή η ημετεροκρατία θα συνεχιστεί και με τις τρέχουσες επιλογές στη διοίκηση, και τέλος, επειδή οι προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια πληθαίνουν, αποφασίστηκε για λόγους απόδοσης δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, να αντικατασταθούν άμεσα όλα τα στελέχη και μετά να ολοκληρωθούν οι αξιοκρατικές επιλογές εντός εξαμήνου.
Συνάδελφοι, Σχολικοί Σύμβουλοι, η δημοκρατία θα νικήσει, η δικαιοσύνη θα νικήσει, η αριστεία θα επανέλθει.

Φ.Φ.
|

Λογικά σκεπτόμενη, θα γίνει ένας νέος νόμος επιλογής στελεχών και θα αρχίσουν οι επιλογές από την κορυφή προς τη βάση της ιεραρχίας. Μέχρι τις νέες επιλογές θα παραμείνουν οι νυν Σ.Ε.Ε. Όσοι από του Σ.Σ. δικαιωθούν - με την έννοια ότι θα έπαιρναν θέση Σ.Ε.Ε. αν έλλειπε κάποια αντισυνταγματική διάταξη του πρόσφατου νόμου επιλογής - θα τους αποδοθούν αναδρομικά επιδόματα και μόρια ως να είχαν επιλεγεί, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα προλάβουν να τοποθετηθούν μέχρι τις νέες επιλογές.

Τυπολάτρης
|

Και πώς νομίζεις Μεγιστόνοε ότι θα γίνει; Θα έρθει ο Κυριάκος και θα κρατήσει τον θεσμό του Γαβρόγλου;Θα μείνουν οι ΣΕΕ δηλαδή.. Σα να λέει ''ευχαριστώ'' στουν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.. Θα πάει με νόμους ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ;;;Εξολοκλήρου παράλογο το σκεπτικό σου..Μάλλον έχεις επιλεγεί ως ΣΕΕ και δε μπορείς να διανοηθείς ότι το τέλος των θαυματουργών ΠΕΚΕΣ πλησιάζει...

Μεγιστόνοος
|

@Μιχάλης Ε. Είτε "Δούρειοι ίπποι" ,είτε "Δούρεοι όνοι ή ημίονοι" δεν θα τους αγγίξει κανείς.Οι νεοδημοκράτες είναι οι σίγουροι ψηφοφόροι και αυτοί που αναφερόμαστε εμείς είναι οι πιθανοί.Μεταξύ του σίγουρου και του μελλοντικά πιθανού ψηφοφόρου προηγείται ο δεύτερος.Είναι ο βασικός κανόνας της ψηφοθηρίας στον οποίο η ΝΔ είναι ανέκαθεν πρωταθλήτρια άνευ αντιπάλου.Γιατί η Κεραμέως ή ο Μητσοτάκης δεν προειδοποίησαν ,όπως έκανε μέχρι το 2014 ο Τσίπρας,ότι δεν αναγνωρίζουν καμία προεκλογική επιλογή για να έχουν και το άλλοθι ότι προειδοποίησαν όταν και αν το κάνουν; Γιατί απλά δεν θα το κάνουν.Μελέτησε την ιστορία της ΝΔ και θα το διαπιστώσεις.Τέλος πάντων κοντά είναι οι εκλογές , θα το διαπιστώσεις και θα απογοητευτείς,αλλά δεν θα τους νοιάζει γιατί την ψήφο σου τους την έδωσες και δεν υπάρχει επιστροφή.Και μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές θα το έχεις ξεχάσει.

Μιχάλης Ε.
|

@Μεγιστόνοε
Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά που λες, είναι ουτοπία; Είναι δυνατόν να κυβερνήσει η ΝΔ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Σα να λες ότι θα αφήσει το "δούρειο ίππο" να "ροκανίσει" την κυβέρνησή του. Το σχέδιο για την Παιδεία είναι έτοιμο από τη ΝΔ και οι ΣΣ θα επανέλθουν δικαίως,αποκαθιστώντας την αξιοπρέπεια του θεσμού και των προσώπων που αδικήθηκαν.

tera
|

Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει αν υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης!

Αλέξανδρος
|

-Με ποιον τρόπο θα κάνει επιλογές η ΝΔ;
-Οι τωρινοι ΣΕΕ τι θα απογίνουν;

Όσοι έχουν έγκυρη πληροφόρηση, ας απαντήσουν, για να μη διαδίδονται φήμες...

Μεγιστόνοος
|

@Ολιγόνοος&@Βραδύνοος.Μην συγχύζεστε ασκόπως.Ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει το παραμικρό,ούτε και η Κεραμέως. Έχοντας το φοβικό σύνδρομο της αριστεράς δεν θα κάνουν το παραμικρό.Αν ήταν οι άλλοι συνυποψήφιοι του ( Τζιτζικώστας, Μειμαράκης,Άδωνης) θα είχαν ρίξει τον Τσίπρα προ πολλού.Ο Μητσοτάκης δεν κάνει,δεν τραβάει.Θα ψηφιστεί για να φύγει ο Τσίπρας και όχι ότι τον θέλουν,όπως και ο Τσίπρας που ψηφίστηκε για να φύγει ο Σαμαροβενιζέλος.Μην ελπίζετε σε αυτόν και μην χαλάτε την φαιά
σας ουσία.Θα αφήσει τις επιλογές όπως είναι.

Ταχύνοος
|

Δεν θα έχουμε επιλογές. Αντικατάσταση θα έχουμε up-bottom. Οι επιλογές θα ακολουθήσουν.

ΤΕΤΑ
|

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΣΣ;

βραδύνοος
|

ΠΡΟΣ Σχολικό Σύμβουλο
Αν οι αλλαγές γίνουν εντός 30 ημερών, botoom-up, καταλαβαίνω ότι θα ξεκινήσει από τους Διευθυντές Σχολείων - Γυμνασίων - Λυκείων, τους πιο botoom δηλαδή.
Ποιοι up θα τους επιλέξουν;

Σχολικός Σύμβουλος
|

Στο θέμα των Σχολικών Συμβούλων ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση, η λύση θα δοθεί πολιτικά. Η απόφαση του Μητσοτάκη είναι οριστική και αμετάκλητη. Οι εντολές του είναι για άμεση αποκατάσταση των θιγμένων προσώπων και εκσυγρονισμό του θεσμού. Τα παραπάνω όχι σε βάθος χρόνου, αλλά εντός 30 ημερών. Αυτό θα συμπαρασύρει τα πάντα στην εκπαίδευση, μια και οι αλλαγές θα είναι bottom-up

Insider
|

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι επανέρχονται πανηγυρικά. Στα ΠΕΚΕΣ το γνωρίζουν αυτό και έχουν παγώσει τα πάντα. Η επαναφορά του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου και η αποτύπωσή του στο πρόγραμμα της ΝΔ παρουσία του Μητσοτάκη αποτέλεσε την αφετηρία των μετέπειτα εξελίξεων. Τόσο το οργανωτικό όσο και το παιδαγωγικό σκέλος της ανασύστασης του αναβαθμισμένου πλέον θεσμού του Σχολικού Συμβούλου έχει δρομολογηθεί. Τα σχολεία δεν μπορούν να μείνουν στη μοίρα τους, όπως συμβαίνει σήμερα. Η αδικία των προγραφών του καλοκαιριού απέναντι σε ανθρώπους με τεράστια προσφορά και ειδικό βάρος στην εκπαίδευση θα αποκατασταθεί. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

ΣΣ
|

Ισοπέδωση προς τα κάτω.
Οι ΣΣ έπρεπε να καταργηθούν γιατί ηταν υψηλά προσοντουχοι και δεν ήταν κομματικά ελεγχόμενοι. Αντί να αξιολογηθούν για το έργο που πρόσφεραν, μέτρησε κυρίως η θητεία τους στην τάξη, με αποτέλεσμα οι παλιοί ΣΣ να τιμωρηθούν για τγν εμπειρία τους ως ΣΣ και να πριμοδοτηθουν κυρίως οι γυναίκες συνάδελφοι, αφού οι άντρες με 2 χρόνια στρατιωτική θητεία υστερουσαν σε χρόνια στην τάξη. Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ δεν αντεδρασαν καθόλου για την κατάργηση του θεσμού.

Αποδυτηριάκιας
|

Κανένα μέλλον για ΣΕΕ και ΠΕΚΕΣ. Το επιτελείο της ΝΔ, αξιόλογοι επιστήμονες, καρατομηθέντες στις πρόσφατες επιλογές, έχουν ήδη ετοιμάσει το νέο πλαίσιο. Θα τρίβουν τα μάτια τους όσοι επένδυσαν στο ΠΕΚΕΣ .

Πέτρος
|

---Υπάρχει μέλλον με τους ΣΕΕ;;;
---Υπάρχει πιθανότητα δικαίωσης των ΣΣ και ανασύστασης του θεσμού;;;

Γιατί αυτή τη στιγμή το δεδομένο είναι ότι οι ΣΕΕ είναι ανύπαρκτοι στα σχολεία και πολύ κατώτεροι των προσδοκιών σε σχέση με τους ΣΣ.....Πηγαίναμε για καλύτερα και μας ήρθαν τα χειρότερα......Αλλά το θέμα των ΣΣ τέτοιες εποχές είναι λεπτομέρεια μπροστά σε όσα γίνονται στη Βουλή τον καιρό αυτό..... Κρίμα για όλα.

Πλατάρος Γιάννης
|

@ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, καταργήθηκαν υπό τις ιαχές του όχλου που τους φόρτωσε όλες τις αμαρτίες της κεντρικής εξουσίας αφού τους έβλεπε προσωποποιημένους σε αυτήν.
Επί πολλά χρόνια, οι σύμβουλοι, φιλοδοξούσαν ανεπιτυχώς να μεταφέρουν τους προβληματισμούς των Εκπαιδευτικών στο «επάνω» Τους μετέφεραν, δεν αντιλέγω, αλλά εις ώτα μη ακουόντων. Η Κεντρική εξουσία άκουγε και ακούει τους συνδικαλιστές ντλαβεριτζήδες, πάντως όχι τους Συμβούλους. Σε κάθε περίπτωση η σημειολογία της θέσης ήταν κοντά στην εξουσία . Εδέχοντο παράπονα για τα Βιβλία, το ΑΠΣ, τις συνθήκες εργασίας. Λύσεις δεν υπήρξαν Τα βιβλία είναι πιο καλοτυπωμένα με ωραία Σχήματα, αλλά απαράδεκτα σε όλα τα άλλα... Να εξαιρέσω τα ηλεκτονικά βιβλία, αλλά αυτά, δεν τα έχουν πολλοί υπ΄όψιν τους....
Ο χυδαίος λαϊκισμός και ο παρατακισμός έχουν καταγάγει μεγάλες νίκες στην Εκπαίδευση. Όπως λέει ο Αρκάς, «ο πόλεμος κατά της ηλιθιότητας, τελείωσε.....Χάσαμε!»
Αυτή την στιγμή που ομιλούμε, υπάρχει ένας οιονεί υποστηρικτικός θεσμός του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού, μονοπρόσωπος, μακριά κάτι εκατοντάδες χιλιόμετρα, χωρίς ο ίδιος να έχει δικαίωμα στην αποζημίωση της μετακίνησής του σε Σχολεία. Όλο αυτό είναι ένα ανέκδοτο. Έχοντας κεντρικό προγραμματισμό το Υπουργείο να καταργήσει τον θεσμό των Σ.Σ. τα τελευταία χρόνια τους έκοψε την δυνατότητα μετακίνησης. ΕΝΤΕΛΩΣ. Όυτε πενηνταράκι αποζημίωση. Πολλοί έκαναν μετακινήσεις. Από την τσέπη τους. Δεν ξέρω αν έκαναν καλά. Η πλειονότητα, δεν έκανε γιατί δεν περισεύουν σε κανέναν τα λεφτά στην εποχή της ένδειας. Τεχνηέντως επί χρόνια έριχναν το σύνθημα της κατάργησή τους. Διαρροές, φήμες. Δηλώσεις του Υπουργού. Το λάθος της ΠΕΣΣ (ένα λάθος που το ξέρω καλά) είναι ότι δεν διαχώρισε ΣΑΦΩΣ την θέση της από τα διορισμένα μέλη της στις καρατομήσεις των ΔΔΕ. Πίστεψε ότι αναβαθμίζεται, αφού τα μέλη της έκριναν τους Διοικητικούς Προϊσταμένους του Νομού με τους ίδιους να ομνύουν ότι δνε έχουν Διοικητικά καθήκοντα, αλλά σε όλους αρέσει η εξουσία κρίσης.. κτλ Δεν τα γράφω όλα, περασμένα ξεχασμένα. Η ΠΕΣΣ έχσε ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. Η πονηρή εξουσία της παρέσυρε και την παραπλάνησε. Αντέδρασε μόνο όταν έχασε το έδαφος κατω από τα πόδια της.
Ο Νέος «θεσμός» των ΣΣΕ είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο...
Ο λαϊκισμός επελαύνει στα Σχολεία. ...
Εσείς οι πρώην ΣΣ συναξιούχου ή μή ή νυν ΣΣΕ, ξέρετε πολύ καλά ότι «μπροστάρηδες» στον λαϊκισμό δεν είναι τα ανώτατα στελέχη του Υπουργείου είτε ο Υπουργός, αλλά Αναπληρωτές και καθηγητές, οι ΕΛΜΕ, Η ΟΛΜΕ, Η ΔΟΕ , η ΑΔΕΔΥ . ......Ούτε αυτό το αναλύω και δεν επιχειρηματολογώ υποστηρικτικά . Ξέρετε τι λέω.
Ζωή να έχουμε όλοι να δούμε την εργασιακή κατεδάφιση όλων μας, ως απλοί παρατηρητές....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ