Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ο υπ. Παιδείας προτρέπει την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ «να λύσουν τη σιωπή τους» στις δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη για τους διορισμούς 15.000 εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 15/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Αναμένω, όπως και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να λύσουν τη σιωπή τους και να τοποθετηθούν έστω και καθυστερημένα για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη".

Την έκκληση αυτή απηύθυνε με σημερινές δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ και την δήλωσή του “δεν είμαι διατεθειμένος να δεσμευθώ σε οποιονδήποτε αριθμό προσλήψεων, εάν δεν μελετήσω πρώτα ενδελεχώς τα στοιχεία και διαπιστώσω πόσα πραγματικά κενά υπάρχουν”,.

«Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέλους εκφράστηκε με ειλικρινή τρόπο για τα θέματα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών» τόνισε ο Κώστας Γβρόγλου, και υπογράμμισε:

  • Η Κυβέρνηση μας δεσμεύτηκε για 15.000 διορισμούς σε μία τριετία, και με άμεσο διορισμό 4.500 μονίμων εκπαιδευτικών το 2019.
  • Ο κ. Μητσοτάκης με απόλυτη σαφήνεια δήλωσε ότι δεν θέλει διορισμούς. Τόσο απλά. Τόσο κυνικά. Τόσο απορριπτικός των αναγκών της εκπαίδευσης.
  • Η Κυβέρνηση μας συνεπής στον προγραμματισμό της προχωράει στους μόνιμους διορισμούς.
  • Ο κ. Μητσοτάκης συνεπής με τις αρχές του, δεν θέλει κανέναν διορισμό.
  • Εξάλλου οι 2.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις που υπέγραψε ως υπουργός, τον ίδιο στόχο υπηρετούσαν: Απαξίωση της δημόσιας Εκπαίδευσης, προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  •  

Σχόλια (14)

 
Βασίλης Κοσματόπουλος
15 Ιαν 2019 13:41

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης που ο υπουργός παιδείας συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος ΕΛΜΕ. Ντροπή!

 
Παναγιώτης
15 Ιαν 2019 16:18

Μιλάει ο υπουργός που σκόπιμα πετάει έξω τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς! Πολύ θράσος. Ι Μητσοτάκης είπε ότι θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη το γεγονός της ιδιότυπης ομηρίας όλων των αναπληρωτών και ότι θα γίνει διαγωνισμός για να μπει και κανένας νέος. Πολύ πιο δίκαιο!

 
ΓΣ
15 Ιαν 2019 16:33

Δεν είναι η θέση του Υπουργού να δίνει οδηγίες σε συνδικαλιστικά όργανα.

 
Προς Γαβρόγλου
15 Ιαν 2019 18:22

Και εσείς να πάρετε θέση για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή από ναρκέμπορους στο ΑΠΘ που φωτογράφιζε τα χιόνια στο Πανεπιστήμιο και ...νόμιζαν ότι φωτογράφιζε αυτούς. Να πάρετε επιτέλους θέση και για τις καταστροφές και λεηλασίες της Θεολογικής.Να πάρετε θέση και για τις σποφάσεις του ΣτΕ που δικαιωθηκαν οι προσφύγοντες για αντισυνταγματικές αποφάσεις σας.

 
Bill
15 Ιαν 2019 19:01

Ελα ντε!Γιατι δεν αντιδρουν??

 
Ηλίας Χαντζής
15 Ιαν 2019 21:21

"Αναμένω, όπως και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, ο κ. Υπουργός να λύσει τη σιωπή του και να πάρει πίσω το προσοντολόγιο του ............. ".

 
Ούτε μια δήλωση για τον Καργάκο
15 Ιαν 2019 22:24

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Γαβρόγλου και όλα σχεδόν τα κόμματα όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος των γραμμάτων εκδίδουν ψηφίσματα .Ο ιστορικός και συγγραφέας Καργάκος πέθανε και ούτε ένα κόμμα δεν εξέφρασε την θλίψη του. Τίμιος αριστερός,διωχθείς από την χούντα,πολυγραφότατος σαν ιστορικός και συγγραφέας,αγνός πατριώτης και Έλληνας και ούτε ένα ψήφισμα.Υπάρχει βίντεο με δήλωση του για τον διαμελισμό της χώρας που επιχειρείτε από τους ξένους.Έγραψε βιβλία για τον Μέγα Αλέξανδρο και την ελληνικότητα της Μακεδονίας και ήταν αντίθετος σε κάθε εκχώριση του ονόματος της. Μήπως για αυτόν τον λόγο είναι αυτή η εκκωφαντική σιωπή ;Πόσοι από τους εκπαιδευτικούς δεν διαβάσαμε βιβλία ή άρθρα του;Ας έχει καλό Παράδεισο.

 
xm
15 Ιαν 2019 22:55

Τι κακό είπε; Θέλει να δει τα πραγματικά κενά και να τα καλύψει... τελείωσαν οι παχιές αγελάδες Γάβρο...

 
άνεμος
15 Ιαν 2019 23:29

Πιο διακριτικά υπουργέ μας. Τόση συνεργασία πιά;

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
16 Ιαν 2019 00:17

Όταν σπας το γραφικόμετρο...

 
Και κοτσίδα και τιράντα
16 Ιαν 2019 01:27

Πιο σοβαρά θα πάρω το Μητσοτάκη αν πει οτι μπορεί και θα διορίσει 100 άτομα παρά το Γαβρόγλου που λεει οτι θα διορίσει 14 χιλιάδες τότε που θα είναι άλλοι στην κυβέρνηση, το Φίλη που θα διόριζε 20 χιλιάδες από χρονιά σε χρονιά και την άλλη που δεν θυμάμαι, υπεύθυνη παιδείας του Σύριζα, που έλεγε ότι μόλις πάρουν τις εκλογές το 15, θα γίνουν διορισμοί γιατι τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα!!!

 
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
16 Ιαν 2019 02:11

κ.Γαβρόγλου.Απέρχεστε σε 3-4 μήνες.Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν συνδικαλιστής .Τιμήστε την ιδιότητα του Υπουργού για να σας θυμούνται με καλές εντυπώσεις σε λίγο καιρό που θα φύγετε.Σταματήστε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και να φέρεστε σαν συνδικαλιστής σε φοιτιτική συνέλευση.Επί τη ευκαιρία ο Τσίπρας έλεγε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο και φυσικά και αυτό δεν το έκανε.Οι νόμοι σας και οι επιλογές σας θα καταργηθούν με ένα νόμο .Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη χωρίς κ...τούμπες.

 
Pe19
16 Ιαν 2019 09:09

@xm
Όπως το είπες !!! τι ποιο λογικό πόσα ΠΡΑΜΑΤΙΚΑ κενά έχουμε να καλυφθούν όπως πολλές φορές έχει πει και εδώ ο Δάσκαλος κ. Πλατάρος ήδη α αποτελέσματα τις κρίσης φαίνονται σε Δημοτικό σε λίγο και στη Β/μια με σημαντική μείωση του μαθητικού πληθυσμού. Χρειάζονται προσλήψεις αλλά όχι για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν χρειάζεται να φτιαχτούν νέες Ολυμπιακές Παιδείες. Τι ποιο λογικό και Σωστό. Είναι καλύτερα υπόσχεσαι λίγα και να κάνεις περισσότερα παρά να υπόσχεσαι πολλά και να μην κάνεις τίποτα. Ή να υπόσχεσαι κάτι αδύνατο ξέροντας ότι δεν μπορεί να γίνει και δεν θα το υλοποιήσεις εσύ για να εκτεθεί ο επόμενος.

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
16 Ιαν 2019 12:57

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ .......
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ "ΚΟΥΡΕΛΟΥ" ΕΧΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean