ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ-ΚΞΓ

Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για υπογραφή ΣΣΕ στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Πιθανότατα η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών.
Δημοσίευση: 15/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θετικό χαρακτηρίζει η ΟΙΕΛΕ το αποτέλεσμα της σημερινής συμφιλιωτικής διαδικασίας -μετά από αίτηση της- στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και των τριών εργοδοτικών Οργανώσεων στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών  .

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός , αφού τόνισε ότι στο παρελθόν υπήρξε συναίνεση και σοβαρός κοινωνικός διάλογος με εργοδοτικές ενώσεις του χώρου, τόνισε πως η διαδικασία αυτή πρέπει να επανεκκινήσει, ώστε να λυθούν ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

  • Από τις εργοδοτικές ενώσεις αρχικά καταγράφηκαν ορισμένες ενστάσεις.
  • Σε διαφορετικούς τόνους οι εκπρόσωποι των τριών οργανώσεων εξέφρασαν την άποψη ότι από την στιγμή που έχει ψηφιστεί ο νόμος Φίλη, δεν χρειάζεται ΣΣΕ και ότι οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων αν επιθυμούν, μπορούν να προσφύγουν στην διαδικασία της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
  • Ωστόσο, ήταν σημαντική η παρέμβαση του Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη, ο οποίος τόνισε πως ο ρόλος του υπ. Εργασίας δεν είναι να εμπλακεί στους όρους σύναψης μίας ΣΣΕ, αλλά να αποκατασταθεί μια κουλτούρα συνεννόησης και διαλόγου ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους.
  • Μετά από την παρέμβαση αυτή, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών ενώσεων συμφώνησαν να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη με σκοπό την υπογραφή ΣΣΕ.

Πιθανότατα η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.