Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Πάγωσαν” στα “συρτάρια” του υπ. Παιδείας οι διορισμοί πανεπιστημιακών

Μεγάλο ποσοστό αναπομπών εκλογών πανεπιστημιακών από τον υπουργό Παιδείας-Καθηγητής δικαιώθηκε αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε αργία
Δημοσίευση: 16/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μεγάλος αριθμός θέσεων ΔΕΠ που προκηρύχθηκαν το 2018, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής, κι  εστάλησαν στο υπουργείο Παιδείας οι φάκελοι (ήδη κάποιοι από το Σεπτέμβριο του 2018),  μέχρι σήμερα δεν έχει διοριστεί   κανείς καθώς οι υποθέσεις αυτές βρίσκονται καθηλωμένες στα «συρτάρια» του  υπουργείου.

Η ΠΟΣΔΕΠ με επιστολή στον υπουργό Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου ζητά να ενημερώσει την πανεπιστημιακή κοινότητα:

1. Πότε πρόκειται να διοριστούν όλοι αυτοί οι νέοι συνάδελφοι;

2. Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ οι διορισμοί τους και γιατί δεν πραγματοποιήθηκε κανένας διορισμός από τις εκλεγμένες θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2018

3. Πόσες νέες θέσεις ΔΕΠ προβλέπεται να δώσει η Κυβέρνηση το 2019 στα Πανεπιστήμια για να καλύψουν μέρος τουλάχιστον των κενών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, εκτός αυτών των θέσεων που έχει υποσχεθεί στους Πρυτάνεις Πανεπιστημίων που συγχωνεύθηκαν με ΤΕΙ για τα συγχωνευόμενα ή νέα τμήματα;

Μεγάλο ποσοστό αναπομπών εκλογών από τον υπουργό

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις αναφορές των Πρυτάνεων προς προς τον υπουργό Παιδείας,στην τελευταία   συνεδρίαση της Συνόδου, παρατηρείται, ειδικότερα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αδικαιολόγητα μεγάλο ποσοστό εκλεγμένων μελών ΔΕΠ των οποίων η διαδικασία εκλογής αναπέμπεται από τον υπουργό με διάφορες δικαιολογίες.

Μάλιστα η  Σύνοδος Πρυτάνεων έχει ζητήσει από τον Κ. Γαβρογλου, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται όταν από τον έλεγχο νομιμότητας από το υπουργείο Παιδείας ακυρώνεται ο διορισμός  νέων μελών ΔΕΠ και αυτά έχουν παραιτηθεί από προηγούμενες θέσεις τους.

Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά από τον υπουργό Παιδείας να ενημερώσει  την Πανεπιστημιακή κοινότητα:

1. Για το ποσοστό αναπομπών κατά τα δύο τελευταία χρόνια (ανά έτος).

2. Για το ποσοστό αναπομπών τα προηγούμενα χρόνια (ανά έτος).

3. Για την αιτιολόγηση των αναπομπών (μια στατιστική των αιτιολογιών).

Καθηγητής δικαιώθηκε αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε αργία

Η ΠΟΣΔΕΠ απέστειλε δεύτερη επιστολή στον υπουργό Παιδείας με την οποία του επισημαίνει ότι έχει θέσει   σε αργία έναν αξιόλογο συνάδελφο, , τον καθηγητή της ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ …, με αιτιολογία ένα αδίκημα για το οποίο είχε ήδη αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη πριν την έκδοση της απόφασης σας.

«Σας ζητήσαμε δε το αυτονόητο, δηλαδή να αναιρέσετε την απόφαση σας αυτή, καθώς και να αποκαταστήσετε την υπηρεσιακή κατάσταση αλλά και την υπόληψη του κ. …η οποία επλήγη σημαντικά» επισημαίνει η ΠΟΣΔΕΠ και σημειώνει: «Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τις ενέργειες σας για την υπόθεση αυτή και ο συνάδελφος μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε αργία, παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχετε κάνει για την αναίρεση της απόφασης και την αποκατάσταση του συναδέλφου καθηγητή».

Σχόλια (1)

 
ΓΣ
16 Ιαν 2019 08:58

Ειναι λυπηρό να λειτουργεί (ή να μη λειτουργεί) έτσι ο κρατικός μηχανισμός και να είναι όμηροι άνθρωποι στο έλεος της γραφειοκρατίας και του εκάστοτε Υπουργού, διαχρονικά. Το ίδιο Υπουργείο εγκαλούσε πριν λίγους μήνες τα πανεπιστήμια (ορθώς σε μερικές περιπτώσεις) ότι καθυστερούσαν και δεν έκαναν προκυρήξεις θεσεων που τους είχαν δοθεί. Τώρα, καθυστερεί το ίδιο το Υπουργείο. Εντωμεταξυ ενας καθηγητής έχει παυθεί για "αδίκημα" για το οποίο έχει κριθεί αθώος ΠΡΙΝ ακόμα τον παύσει ο Υπουργός. Είναι ντροπή, προκαλεί θλίψη και θυμό. Προκαλώ τον κάθε καλόπιστο να ψάξει να βρει σε ΠΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ του κόσμου (και ΠΟΙΕΣ) απαιτείται υπογραφή του ΥΠΟΥΡΓΟΥ για να διοριστεί ένας καθηγητής.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ