Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Live/Βουλή : Ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Νέα κινητοποίηση από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και 24ωρη από ΑΔΕΔΥ
Δημοσίευση: 17/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συζητείται και ψηφίζεται  σήμερα, σε μία συνεδρίαση, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο  “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το esos συνδέθηκε  με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε  απευθείας τη συζήτηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Νέα κινητοποίηση από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και 24ωρη από ΑΔΕΔΥ

Νέα κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για σήμερα Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.

Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δ.Ο.Ε. την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019)  και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 - 14:00 για την Ο.Λ.Μ.Ε. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις  Ε.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.

Σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας ψήφισης η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αναλόγως.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 11:00 π. μ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α  

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 από τις 11:00 έως τις 14:00 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.  Διευκρινίζουμε ότι η στάση εργασίας αφορά και τους συναδέρφους που εργάζονται στα ολοήμερα σχολεία. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κηρύσσει στάση εργασίας από τις 13:30 έως τις 16:00 για όσους συναδέρφους Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. εργάζονται στα ολοήμερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καλεί τους Περιφερειακούς Συλλόγους να καλύψουν το υπόλοιπο του ωραρίου με 3ωρη στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00 που θα προκηρύξουν εκείνοι.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει το νομοσχέδιο για το σύστημα διορισμών προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. που απαξιώνει την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο των συναδέρφων μας.

Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας ψήφισης του νομοσχεδίου η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αναλόγως.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους μας να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Πέμπτη 17-01-2019 και ώρα 11:00 π.μ.  με κυρίαρχο αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ετικέτες: 
Βουλή Παιδεία

Σχόλια (21)

 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
16 Ιαν 2019 12:56

Με το νεο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Κρήτης πρώην ΤΕΙ Κρήτης τι γίνεται ξέρει κανείς;

 
Φοιτητές Αλεξάνδρειου Θεσσαλονίκης
16 Ιαν 2019 13:43

Η συνένωση του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο τι γίνεται???
Το έβαλαν στο πάγο??? Όλο από αναβολή σε αναβολή πάει...

 
Πανεπιστήμιο Άνω Βροντούς.
16 Ιαν 2019 14:00

Κάντε ΑΕΙ και στην Άνω Βροντού,στην Κάτω Ραχούλα,κάτω στου Πειραιά στα Καμίνια.Με την υπογεννητικότητα φοιτητές που θα βρείτε;Μια λύση είναι επειδή ,είμαστε φτωχευμένοι,για να αποφύγουμε τα έξοδα λειτουργίας τόσων ΑΕΙ να στέλνετε τα πτυχία με κούριερ απ ευθείας στα σπίτια.
Στείλτε τα πτυχία με τα ταχυδρομεία.

 
@Πανεπιστήμιο Άνω Βροντούς
16 Ιαν 2019 14:49

Ξέχασες το σημαντικότερο: το χαλάκι στην εξώπορτα...

 
ΛΑΡΙΣΑ
16 Ιαν 2019 15:00

ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΏΡΑ. ΑΦΉΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ

 
Solwn
16 Ιαν 2019 16:55

@Φοιτητές Αλεξάνδρειου ΤΕΙ

Φίλτατε, είναι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη συγχώνευση που έχει γίνει στην χώρα. Λίγη υπομονή. Μέσα στην εβδομάδα αυτή ή την επόμενη θα κατατεθεί προς δημόσια διαβούλευση. Πρέπει πρώτα να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όλα θα γίνουν.

 
Σοφία
16 Ιαν 2019 16:58

@Πανεπιστήμιο Άνω βροντούς

Δεν νομίζω να έχεις διαβάσει καν, το νομοσχέδιο και η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Δεν δημιουργείται κανένα "επιπλέον" ΑΕΙ , ήδη υπάρχοντα ΑΕΙ συγχωνεύονται και γίνονται Πανεπιστήμια. Τώρα αν εσυ κόπτεσαι για το ότι ένα ΤΕΙ γίνεται Πανεπιστήμιο Καλύτερα συζητησε το με τον Μητσοτάκη.

 
Πανεπιστήμιο Άνω Βροντούς.
16 Ιαν 2019 20:09

@Σοφία .Επί χούντας υπήρχε το σύνθημα:"Κάθε πόλη και στάδιο,κάθε χωριό και γυμναστήριο" .Επί Δημοκρατίας το σύνθημα άλλαξε σε :"Κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο,κάθε κωμόπολη και ΤΕΙ" και έφευγαν τζάμπα τα χρήματα των φορολογούμενων και των ξένων δανείων.Τώρα που συνενώνονται ΑΕΙ και ΤΕΙ με διάσπαρτα τμήματα σημαίνει ότι κάθε πόλη,κωμόπολη και κεφαλοχώρι έχουν και σχολές και τμήματα ή και παραρτήματα.Η Άνω Βροντού και η Κάτω Ραχούλα αδικήθηκαν κατάφορα γιατί δεν έχουν τίποτα.Το νομοσχέδιο το διάβασα λεπτομερέστατα και η ημιμάθεια διακρίνει ανθρώπους που δίνουν ετικέτες στους ανθρώπους που τολμάν ναι τολμάν να διαφωνούν μαζί τους.Όπως εσείς πχ που επειδή διαφώνησα γράψατε στην τελευταία σειρά να το συζητήσω με τον Μητσοτάκη Αυτή η κατηγοροποίηση είναι σταλινικής νοοτροπίας ημιμαθών ανθρώπων .Τα πτυχία δεν κάνουν τον άνθρωπο.

 
@Πανεπιστήμιο Άνω Βροντούς
16 Ιαν 2019 22:23

Δεν υπάρχουν ΑΕΙ και ΤΕΙ. Υπάρχουν ΑΕΙ που χωρίζονται σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ακριβώς επειδή υπήρχαν πολλά διάσπαρτα τμήματα είτε πανεπιστημίων είτε ΤΕΙ σε κάθε κορφοβούνι και χωριό γίνεται η συγχώνευση. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν προς τί το σχόλιό σου;

 
Λαρισαίος
17 Ιαν 2019 09:23

Νομοσχέδιο ντροπή για τη Λάρισα.Θα πάρει κι άλλο πανεπιστήμιο η Κρήτη και σε εμάς καταργούν το ΤΕΙ.

 
Κωνσταντίνος
17 Ιαν 2019 11:38

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται κι από το Σεπτέμβριο οι φοιτητές των τμημάτων Μηχανικών Αυτοματισμού,Διοίκησης Επιχειρήσεων,Λογιστικής του ΑΤΕΙ Ψαχνών και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισα)θα αρχίσουν καταλήψεις.Και θα έχουν δίκιο γιατί οι περισσότεροι θα χάσουν το πτυχίο τους αν έστω την τελευταία στιγμή δεν προταθούν τροπολογίες από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.Εντάξει κύριοι βουλευτές,η ψηφοφορία γιά την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση τελείωσε. Υπάρχουν κι άλλα θέματα και προπαντός χιλιάδες φοιτητές που όχι απλά θα αδικηθούν,θα εξαπατηθούν μπροστά στον οδοστρωτήρα του κατά τα άλλα θετικού νομοσχεδίου.Εκτός κι αν ήδη έχουν προγραμματίσει να μην ξανα φοιτήσουν στις σχολές τους.

 
Εξαφάνιση Τει
17 Ιαν 2019 12:11

Τώρα που όλα τα ΤΕΙ γίνονται ΑΕΙ οι μαθητές των επαλ που θα εισαχθούν ;Ανέφερε κανείς αν θα αλλάξει το ποσοστό εισαγωγής στα νέα ΑΕΙ η απλά θα τους πετάει στα νεοσυστατα ΚΕΕ (Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης)

 
ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
17 Ιαν 2019 14:23

Με το τμημα λογιστικης και χρηματοοικονομικης.. του τει στερεας ενα τμημα απο την εποχη του τει χαλκιδας δεν εχει καμια μετεξέλιξη τι θα γινει θα μας πουν αν θα μπορεσουμε να παρουμε πτυχιο απο το εκπα;

 
Παναγιώτης
17 Ιαν 2019 14:48

Που είναι η ισοτιμία κύριε υπουργέ;
Γιατί δεν διατηρείτε το τμημα Ιατρικών Εργαστηρίων ως κατεύθυνση (ειδικότητα) στο Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όπως στο ΠΑΔΑ και Θεσσαλονίκη;
Αντί να διατηρήσετε τμήματα με βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση τα καταργείτε και δημιουργείτε τμήματα που θα βγάζουν ανέργους.

Κρίμα.

 
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΕΙ
17 Ιαν 2019 14:51

Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ. Δεν έχει γίνει καμιά πρόβλεψη για το εξάμηνο που θα έρθει , πως θα τρέξει και πως θα λειτουργήσει διοικητικά η νέα "αρχιτεκτονική" . Προβλέπω ότι φοιτητές θα χάσουν το εξάμηνο διότι πολλά μαθήματα από το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών θα είναι αδύνατον να διεκπεραιωθούν. Έρχονται δύσκολες μέρες. Στο γόνατο σχεδιασμός με τραγικές συνέπειες.

 
Βαλάντης Ζ.
17 Ιαν 2019 14:54

Το αυτονόητο, θα μπαίνουν στα πανεπιστήμια.

 
αποφοιτος μηχανικος ΤΕ
17 Ιαν 2019 15:33

@Εξαφάνιση Τει
Τα ΤΕΙ ειναι ΑΕΙ απο το 2001. Κριμα που ολοκληρη η Ελλαδα εχει φαει τοσο παραπληροφορηση.

 
Solwn
17 Ιαν 2019 16:38

@Εξαφάνιση τει

Τα ΤΕΙ ειναι ΑΕΙ απ'το 2001.

 
Sask
17 Ιαν 2019 17:21

@Πανεπιστημιο Άνω Βροντους

Για τα περιφερειακά ΤΕΙ κοπτεστε, ενώ για τα περιφερειακά Πανεπιστήμια που είναι διάσπαρτα ούτε λόγος! Καλά κάνει ο Υπουργός και τα συγχωνεύει, έτσι να κλείσουν κάποια στόματα να ξεθυμάνει το παραμύθι του "ΑΕΙ-ΤΕΙ" που τόσα χρόνια αναφέρεστε στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια. Μια χαρά θα δουλέψει το νομοσχέδιο, και σας πειράζει τώρα που η Λάρισα δεν πήρε ίσο κομμάτι από την πιτα

 
Εξαφάνιση Τει
17 Ιαν 2019 19:33

@ Βαλάντης Ζ. Στα τει μαθητές από επαλ διεκδικούσαν το 20% των θέσεων ενώ στα ΑΕΙ 5% αν δεν αλλάξει αυτό το ποσοστό με πιο τρόπο θα μπουν;

 
Φοιτητής
17 Ιαν 2019 20:02

Υπουργέ μου, κάνε το σωστό και διατήρησε τα ιατρικά εργαστήρια. Μην μας καταστρέφεις χωρίς λόγο και αιτία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ