Placeholder

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου

Αρχίζει από τις 21 Ιανουαρίου η επιμόρφωση
Δημοσίευση: 16/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας   το πρόγραμμα επιμόρφωσης των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ),  που θα γίνει στο διάστημα από 21 Ιανουαρίου έως 17 Απριλίου στις εξής Θεματικές Ενότητες:

•    ΘΕ 1. Ο ρόλος των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. στον Προγραμματισμό και την Αποτίμηση Εκπαιδευτικού    

•               Έργου

•    ΘΕ 2. Εκπαιδευτική Ηγεσία και Επαγγελματική Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών

•    ΘΕ 3. Ζητήματα ενταξιακής εκπαίδευσης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η επιμόρφωση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου των ΠΕ.Κ.Ε.Σ.»στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Σημειώνεται ότι η διάρκεια της επιμόρφωσης είναι 6 ώρες για κάθε θεματική ενότητα, δηλαδή συνολικά 18 ώρες, θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα τριών εργάσιμων ημερών και είναι υποχρεωτική για όλους τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου. Συνολικά προβλέπονται 20 τμήματα επιμόρφωσης σε όλη την επικράτεια.

Οι επιμορφωτές έχουν επιλεγεί από το Μητρώο Επιμορφωτών και είναι μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Πανεπιστημίων με ειδίκευση στις θεματικές ενότητες.

Σχόλια (5)

 
@ Απορών
17 Ιαν 2019 16:43

Ας μου εξηγήσει κάποιος, πώς αυτοί που ήταν αντίθετοι με την αυτοαξιολόγηση, θα τρέξουν τώρα την Αποτίμηση. Αλλάζουμε ονόματα και αλλάΖουμε και απόψεις, πόση υποκρισία πια....

 
Απορών
17 Ιαν 2019 11:34

Απο πού προκύπτει οτι ο θεσμός θα καταργηθεί; Γιατί τέτοιο μένος; Παντα γίνονταν επιμορφώσεις σχολικών συμβούλων και τώρα γίνονται για συντονιστές. Δεν είναι σε κάθε θητεία οι ίδιοι ούτε αρκεί η μια ή οι δύο ή οι είκοσι δύο επιμορφώσεις. Κατανοητή η πίκρα πολλών ή θεμιτή η διαφωνία τους με τον νέο θεσμό, αλλά ας μην οδηγούμαστε σε τυφλά συμπεράσματα. Δεν είναι μόνο ο περίγυρός μας πραγματικός. Υπάρχουν κι αλλες απόψεις.

 
@ΣΣ 9:46
17 Ιαν 2019 11:13

Οι περισσότεροι Σύμβουλοι έγιναν Συντονιστές και επομένως και γνώση έχουν και εμπειρία.Άρα το σχόλιο σας είναι άδικο.Οι θέσεις ΣΣΕ ήταν λιγότερες από των ΣΣ και έγιναν οι περισσότεροι σύμβουλοι συντονιστές.Δεν μπορούσαν να γίνουν και όλοι και λόγο των λιγότερων θέσεων και ας γίνονταν και κάποιοι νεώτεροι επιτέλους.Οι περισσότεροι από τους ΣΣ και τους ΣΣ που έγιναν ΣΕΕ έχουν ξεπεράσει τα 35 χρόνια υπηρεσίας και είναι στο 38 χρόνο υπηρεσίας εθελοντικά λόγω του νόμου Κατρούγκαλου.Ας μπούν και νεώτεροι. Η ανανέωση είναι μέσα στη ζωή.

 
ΣΣ
17 Ιαν 2019 09:46

Πεταμένα λεφτά και εργατωρες σε ενα θεσμό που θα καταργηθεί οσονούπω. Δυστυχώς το ράβε ξήλωνε συνεχίζει να είναι η μεγάλη κακοδαιμονία της χώρας μας γιατί δεν υπάρχει συνέχεια και όραμα στη χάραξη εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αντι να αξιοποιήσει τους πολλαπλά επιρφωμενους ΣΣ τους κατήργησε για να επιμορφώσει νέους ΣΕΕ . Είμαστε όντως ένα απέραντο φρενοκομείο.

 
Στέφανος
16 Ιαν 2019 23:28

Για τολμήστε...
Που δεν προλαβαίνετε κιόλας...
Αν ξανανομοθετήσετε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα μετακομίσουμε στον Άρη..
Ο λαός θα σας δώσει σύντομα απάντηση!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.