ΒΟΥΛΗ

Δέσμευση Κ. Γαβρόγλου για 143 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ και επιπλέον χρηματοδότηση 1,8 εκ σε ΕΚΠΑ, Γεωπονικό και Παν. Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 17/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, δεσμεύτηκε να εγκρίνει 143 νέες θέσεις μελών ΔΕΠ ΕΚΠΑ, Γεωπονικό και Παν. Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα:

  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 65 θέσεις
  • ΕΚΠΑ 53 θέσεις
  • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο 25 θέσεις

Επίσης ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επιπλέον χρηματοδότηση 600.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία Ιδρύματα, μέσω ΕΣΠΑ.

Σχόλια (8)

 
@Διδακτορικά ΕΑΠ
19 Ιαν 2019 13:26

Κάθε ΔΕΠ συμβατικού έχει συγκεκριμένο αριθμό διδακτορικών που μπορεί ν αναλάβει, δεν γίνεται να παραχωρεί θέσεις διδακτορικών δηλώνοντας τυπικά επιβλέπων. Αυτό που λέτε είναι μάλλον αδύνατο να ισχύει, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις ίσως. Πολύ παράξενο για να ισχύει όπως το γράφετε. Πάντως στα άλλα έχετε δίκιο. Μόνο με επαρκή αριθμό ΔΕΠ και αυτοδιοίκηση μπορεί να εξελιχθεί. Δεν ξέρω γιατί η πολιτεία το αφήνει έτσι.

 
Διδακτορικά ΕΑΠ
18 Ιαν 2019 23:52

Οι περισσότεροι συμβασιούχοι διδάσκοντες (ΣΕΠ) στο ΕΑΠ είναι μέλη ΔΕΠ σε άλλα ΑΕΙ (Παν. Πατρών, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Αιγαίου κ.α.). Διαφέρει το ποιος είναι δηλωμένος ως επιβλέπων και άλλος ποιος κάνει ουσιαστικά την επίβλεψη σε μια διατριβή, αυτό συμβαίνει παντού. Τυπική είναι η εγγραφή, εξάλλου δεν υπάρχουν πάρα πολλά διδακτορικά προγράμματα στο ΕΑΠ, τα περισσότερα είναι μεταπτυχιακά και προπτυχιακά.

Είναι φανερό όμως οτι χωρις πρυτανεις και μόνιμο διδακτικό προσωπικό το ίδρυμα θα αντιμετωπίζει διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για να γίνει αληθινά ανεξάρτητο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

 
@ΕΑΠ
18 Ιαν 2019 21:37

Είστε σίγουρος; Πώς είναι δυνατόν ν αναλαμβάνουν συμβασιούχοι ΣΕΠ διδακτορικά, δηλαδή αν το επόμενο έτος δεν εργάζεται κάποιος εκεί πώς θα συνεχίσει να είναι επιβλέπων. Πολύ περίεργο.

 
ΕΑΠ
18 Ιαν 2019 19:31

Στο εξωτερικό, στην Ολλανδία, το εκεί Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΟU) ιδρύθηκε το 1984 και έχει περίπου 700 άτομα προσωπικό και σύγχρονες εγκατάστασεις.

Τα περισσότερα διδακτορικά στο ΕΑΠ τα επιβλέπουν τα ΣΕΠ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί όμως αυτή η κατάσταση για ένα ΑΕΙ.

 
Κώστας
18 Ιαν 2019 00:14

Και πώς κάνει διδακτορικά; Με τους 50 Δεπ;

 
Πρυτανική Αρχή ΕΑΠ
17 Ιαν 2019 21:54

Το ΕΑΠ έχει λιγότερα από 50 μέλη ΔΕΠ και βασίζεται σε Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικού (ΣΕΠ) για να παρέχει ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών (προπτυχιακά/μεταπτυχιακά και διδακτορικά) και σεμινάρια.

Απαράδεκτο ένα ίδρυμα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1996 και είναι ισότιμο με τα άλλα ΑΕΙ να μην έχει ούτε το 2019 πρυτανική αρχή και επαρκές μόνιμο διδακτικό προσωπικό.

 
ΕΑΠ
17 Ιαν 2019 18:05

Αν κάνετε το κόπο να μπείτε στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ, τα γράφει όλα τα στοιχεία που ρωτάτε.

 
ΕΑΠ;
17 Ιαν 2019 16:46

Να μας έλεγε πόσους ΔΕΠ έχει το ΕΑΠ και πόσους φοιτητές. Ξέρει?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.