Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία για την ίδρυση 2 Ινστιτούτων στο Παν, Θεσσαλίας , στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 17/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου την τροπολογία (σ.σ. ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία) των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Κατσαβριά-Σωτηροπούλου, Παν. Βράντζα, Χ. Καφαντάρη και Σπ.  Λάππα, η οποία προβλέπει την ίδρυση δύο Ινστιτούτων στο ΠΕΚ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , με έδρα την Καρδίτσα.

Πρόκειται για

1.  Το “Ινστιτούτο  Βάμβακος και Αγροτικής Εκπαίδευσης”, και

2. Το Ινστιτούτο  Ξύλου- Επίπλου και Ξύλινης Συσκευασίας”.

 

Σχόλια (9)

 
Τμήμα αγωγής στην προσχολική ηλικία
17 Ιαν 2019 17:40

Τι θα γίνει με το τμήμα προσχολικής αγωγής; Οι εγκαταστάσεις είναι διαθέσιμες, αν δεν λειτουργήσει από τη νέα χρονιά δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Δεν μπορείς να απομακρύνεις βίαια πετυχημένα τμήματα κι απλά να "τάζεις" άλλα για το μέλλον, υπό μια άλλη κυβέρνηση. Οι ψηφοφόροι δεν ξεχνούν.

 
Τι παραδίδετε;
17 Ιαν 2019 17:55

Πήρατε 5 τμήματα και παραδίδετε 4, απομακρύνοντας το ισχυρότερο και πολυπληθέστερο. Η μόνη πόλη στην οποία Σχολή δεν ιδρύεται, ένα σκορποχώρι τμημάτων με αβέβαιο μέλλον.

 
Κωνσταντίνος
17 Ιαν 2019 19:05

Μόνος σας απαντάτε αγαπητέ:ένα σκορποχώρι τμημάτων με αβέβαιο μέλλον. Ευτυχώς που μέσα στο παράπονό σας λέτε την αλήθεια:Από την αρχή,επειδή η Καρδίτσα δεν ήταν μέσα σε κανένα σχεδιασμό εδώ και είκοσι χρόνια, παρέμβηκαν οι τοπικοί παράγοντες και έκοψαν τμήματα ιατρικής κι άλλων κατευθύνσεων,χωρίς όμως σαφές πρόγραμμα και τα φύτεψαν στην Καρδίτσα. Φυσικά,δε ρωτήθηκαν οι πανεπιστημιακοί τότε,αφού όλα τα ρύθμιζαν οι πολιτικοί-πελατειακοί παράγοντες.Η νεότατη πανεπιστημιακή ιστορία θα γραφτεί κάποτε και θα φανούν οι αλήθειες,όπως η ίδρυση στην Καρδίτσα περισσότερων τμημάτων από τα Τρίκαλα που είναι μεγαλύτερα σε πληθυσμό και σε ένα δίκαιο σχεδιασμό θα προτιμούνταν έναντι εσάς.Η αλήθεια δεν κρύβεται κάτω από άδικα αποκτηθέντα κεκτημένα. Μία σχολή Νηπιαγωγών είχατε όταν ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,η οποία και καταργήθηκε. Σήμερα έχετε τέσσερα .Και πολλά σας είναι.
Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το ΤΕΦΑΑ Σερρών που σε κοντινή απόσταση λειτουργεί το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης,ενώ ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως η νότια Ελλάδα δεν έχουν καθόλου ΤΕΦΑΑ. Είναι ισομερής περιφερειακός σχεδιασμός αυτός ή γίνεται ό,τι αποφασίσει η κάθε φορά πλειονοψηφία;Αλλά αυτό είναι που σας αρέσει,έτσι;

 
@Κωνσταντίνος
18 Ιαν 2019 00:09

Μόνο για τα Τρίκαλα μας λέτε αγαπητέ.

 
Άτοπος σχολιασμός
18 Ιαν 2019 00:26

Ο συνσχολιαστής που μιλάει υπέρ των Τρικάλων δεν έχει κατανοήσει πως το "σκορποχώρι" είναι αυτό που φτιάχνεται με το νέο νομοσχέδιο και πως ο νομός του είναι πίσω ακριβώς γιατί κάποιοι κοιτάνε τους αλλους αντί να δημιουργήσουν οι ίδιοι

 
Αστοχο σχόλιο
18 Ιαν 2019 00:40

Περαν των άλλων ανακριβειών από πότε έχουν τα Τρίκαλα μεγαλύτερο πληθυσμό; Επίσης, εδώ δεν είναι ενότητα για την πόλη αυτή.

 
Θεσσαλος
18 Ιαν 2019 00:52

Ο κυριος που σχολιαζει συνεχως για τα τρικαλα κατηγορει συνεχως αλλες πολεις. Αλλοτε την Καρδιτσα, αλλοτε Σερρες, Θεσσαλονικη κοκ. Με τετοιες λογικες κανεις ποτε δεν πηρε τμηματα. Αντι να υπαρχει περιφερειακη συνειδηση επιβιωνει ακομη το καταλοιπο να ψοφησει η κατσικα του γειτονα. Ευτυχως μακροχρονια τετοιες πρακτικες εχουν πενιχρα αποτελεσματα αποδεδειγμενα.

 
Κωνσταντίνος
18 Ιαν 2019 12:04

Φαίνεται ότι δεν έχετε παρακολουθήσει άλλες παρεμβάσεις μου υπέρ της ίδρυσης τέταρτης Νομικής στην Πάτρα,ούτε καταλάβατε τίποτα που είπα γιά τη στρέβλωση που υπάρχει στην κατανομή των ΤΕΦΑΑ με τη συγκέντρωσή τους στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες,ούτε έχετε δει ότι μιλώ συνέχεια εναντίον της διαμάχης Βόλου και Λάρισας γιά το ποιός θα πάρει τα περισσότερα τμήματα.Ούτε ακόμα και γιά το συγκεντρωτισμό της Πάτρας έναντι του Αγρινίου και του Πύργου όσο αφορά τα πανεπιστημιακά τμήματα.
Και βέβαια εσείς είστε τοπικιστές,αφού και τα Τρίκαλα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γιά το οποίο γίνεται το νέο νομοσχέδιο και υπάρχει η παρούσα ενότητα.Όταν κάνεις κριτική,πρέπει να την κάνεις συνολικά,χωρίς να μεροληπτείς υπέρ κανενός, ειδικά όταν έχουν γίνει αδικίες και στρεβλώσεις,τις οποίες φυσικά εσείς θεωρείτε ως δεδομένες. Ποιά είναι η γνώμη σας λοιπόν και γιά άλλες πόλεις όπου οι άρχοντες έκαναν τα ίδια μ'αυτά που έκαναν σε σας;
Και γιά να μιλήσουμε γιά την ουσία και όχι με θεωρίες.Πού είναι η έδρα της Σχολής Επιστημών Υγείας;Στη Λάρισα.Ωραία.Εκεί έπρεπε να είναι όλα της τα τμήματα. Γιά ρωτήστε τους καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι είναι και περισσότερο αρμόδιοι και εκτός από διδασκαλία και έρευνα,αποφασίζουν και τα του οίκου τους ως αυτόνομοι:Μπορεί ένα Πανεπιστήμιο να είναι αποκεντρωμένο σε διάφορες πόλεις,που και εγώ συμφωνώ κι επιχειρηματολογώ συνέχεια γι'αυτό,αλλά οι σχολές του όμως;Ε,αυτό έγινε με τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που την τεμάχισαν σε τρεις πόλεις,μία από τις οποίες ήταν και η δική σας.Αυτό όμως είναι ελληνική πατέντα(ευρεσιτεχνία).Απλά και καθαρά.

 
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 2025
18 Ιαν 2019 19:36

Δεν μπορούν τα ΑΕΙ στην Ελλάδα να συνεχίσουν να διατηρούν τμήματα σε πέντε πόλεις (Βόλος, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λαμία).

Το ίδιο και το Παν. Πελοποννήσου (Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Σπάρτη, Κόρινθος) - το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχουν τμήματα ή σχολές απλωμένες σε πέντε ή έξι νησιά!

Δεν μπορεί το ΕΚΠΑ να έχει ένα αποκομμένο τμήμα στην Χαλκίδα ή τα Ψαχνά Ευβοίας και το ΑΠΘ ένα τμήμα στις Σέρρες!

Αυτός δεν είναι σοβαρός ακαδημαϊκός / χωροταξικός σχεδιασμός για μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων και σε μερικά χρόνια θα συζητάμε για νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ