Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Το υφάκι του υπ. Παιδείας έγινε θέμα στη Βουλή από τον ΓΓ του ΚΚΕ

Δημοσίευση: 17/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να αλλάξει το   “αθώο  υφάκι” προέτρεψε τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δ Κουτσούμπας, σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Δ. Κουτσούμπας: Ο κύριος Υπουργός κατάλαβε πολύ καλά τι είπαμε για τα ερωτηματικά που έθεσε. Έχουν απαντηθεί επανειλημμένα από το ΚΚΕ και μέσα σε αυτήν την Αίθουσα και κατ’ ιδίαν σε συναντήσεις και στις διάφορες επιτροπές. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Αυτό το αθώο, ξέρετε, υφάκι που χρησιμοποιεί συνήθως ο κύριος Υπουργός Παιδείας καλά θα κάνει, θα του έλεγα, να το αλλάξει γιατί δεν τον τιμά. Είναι προτιμότερο με αυστηρότητα να κάνει κριτικές παρατηρήσεις όπου διαφωνεί και να λέει την άποψή του ντόμπρα και σταράτα και όχι να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει. Είναι γνωστή αυτή η τακτική.

Κ. Γαβρόγλου: Παρ’ όλο που με παρακάλεσε ο κ. Κουτσούμπας, με έναν δικό του τρόπο, να αφήσω το αθώο υφάκι εγώ θα το έχω.

Δ. Κουτσούμπας: Με συγκεκριμένο ύφος σας το είπα. Δεν σας το είπα με περίεργο.

Κ. Γαβρόγλου: Μου είπατε με συγκεκριμένο ύφος να αφήσω το συγκεκριμένο υφάκι μου. Αφήστε, λοιπόν, ο καθένας να συμπεριφέρεται όπως ο ίδιος νομίζει. Είναι μία ελευθερία που την έχουμε κατακτήσει, ξέρετε, εδώ. Δεν ξέρω αν είναι κατακτημένη αυτή αλλού. Αλλά είναι κατακτημένη ελευθερία ο καθένας να μιλάει με το δικό του υφάκι.

Δ. Κουτσούμπας: Ελεύθερος είστε. Και εγώ είμαι ελεύθερος να κρίνω τη στάση σας.

Κ. Γαβρόγλου:  Βεβαίως. Όχι να προστάζετε να αλλάξουν υφάκια διάφοροι. Αυτό είναι άλλων εποχών.

Δ. Κουτσούμπας: Να το πείτε και εσείς αυτό.

Κ. Γαβρόγλου:  Εγώ δεν θέλω. Συνεχίστε εσείς με το ίδιο ύφος σας. Έχετε κάθε δικαίωμα. Και εγώ να έχω το δικό μου ύφος. Τι να κάνω, δηλαδή;

Εκείνο, όμως, που έχει μεγάλη σημασία είναι το εξής: Δεν μου απαντήσατε πάλι. Αν αύριο ήταν να προχωρήσουμε σε αυτές τις προσλήψεις πώς θα το κάναμε αυτό; Θα προκηρύσσαμε αυτές τις θέσεις;

Θα λέγαμε «μήπως ρε παιδιά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτές τις θέσεις»; Είπατε να αλλάξουμε το Σύνταγμα αναγνωρίζοντας ότι το Σύνταγμα το απαγορεύει. Είπατε ότι στην Ευρώπη, τέλος πάντων, αυτά τα άλλα και πάει λέγοντας.

Εγώ σας λέω, με ένα καθεστώς που σήμερα υπάρχει, με τη δυνατότητα που έχουμε για διορισμούς μόνιμους μετά από δέκα χρόνια, θέλετε να γίνουν αυτοί οι διορισμοί;

Γ. Δελής: Μα, ούτε αυτούς δεν έχετε κάνει.

Κ. Γαβρόγλου: Αυτό σας λέω τώρα.

Δ. Κουτσούμπας: Έχετε καταλάβει ότι έχετε κλείσει τέσσερα χρόνια στην κυβερνητική εξουσία; Αυτούς γιατί δεν τους κάνετε; Κάντε δεκαπέντε χιλιάδες με τις προϋποθέσεις που λένε οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Σας έχουν προτείνει πολύ συγκεκριμένα. Γιατί δεν το κάνετε;

Κ. Γαβρόγλου: Θα σας πω.

Εσείς νομίζετε ότι η κρίση που περάσαμε ήταν ένα γενικό θέατρο. Αυτό θεωρείτε. Όχι ότι περάσαμε δια πυρός και σιδήρου και κατάφερε αυτή η Κυβέρνηση να μας βγάλει από την κρίση.

Δ. Κουτσούμπας: Αφήστε τα αυτά.

Κ. Γαβρόγλου: Εσείς, λοιπόν, θεωρείτε ότι όλα είναι μέρος μιας απίστευτης συνωμοσιολογίας. Οι κοινωνίες δεν ερμηνεύονται από συνομωσιολογικά σχήματα. Δεν ερμηνεύονται έτσι.

Εγώ, λοιπόν, σας παρακαλώ, πέρα από τις όποιες εντάσεις κλπ, αν έχετε, να μας καταθέσετε ποιο σύστημα έχετε εσείς για τους διορισμούς εκπαιδευτικών. Θα το θέλαμε να το ξέρουμε έστω και για ακαδημαϊκούς λόγους αν μη τι άλλο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Προεδρεύων (Αναστάσιος Κουράκης): Ευχαριστώ. Να μην προχωρήσουμε, όμως, άλλο.

Δ. Κουτσούμπας: Κύριε Πρόεδρε, μια κουβέντα μόνο.

Προεδρεύων(Αναστάσιος Κουράκης): Ναι, κύριε Πρόεδρε.

Δ. Κουτσούμπας: Μια κουβέντα ότι απλά ο κ. Γαβρόγλου επιβεβαίωσε αυτά που είπα ακριβώς πριν και για τον τρόπο της κριτικής του και το υφάκι, που είπε, αλλά και για την ουσία των υπόλοιπων ζητημάτων.

 

Σχόλια (2)

 
μπα
19 Ιαν 2019 00:23

θα έλεγα ότι θυμίζει
φαναριώτη

 
ΒΓ
18 Ιαν 2019 12:17

Η αλήθεια είναι ότι το ύφος του Υπουργού θύμιζει "καταφερτζή" πωλητή ασφαλιστικών υπηρεσιών. Όλα τα αντιμετωπίζει με συγκατάβαση, και σπάνια λέει Όχι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ