Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Υφ. Παιδείας: Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει διορισμούς εκπαιδευτικών

"Δίκαιο, αξιοκρατικό και ενιαίο το νέο σύστημα διορισμών"
Δημοσίευση: 21/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Ο  κύριος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν επιθυμεί διορισμούς στην εκπαίδευση. Τόσο απλά, τόσο κυνικά, τόσο απορριπτικός για τις ανάγκες που διογκώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην εκπαίδευση. Παραμένοντας όμως πιστός στις αρχές του, όπως όταν οδήγησε σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικούς ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης”.

Τα παραπάνω τονίζει η υφυπουργός Παιδείας Μ. Τζούφη με άρθρο της στην Εφημερίδα ΑΥΓΗ και σημειώνει:”Εμείς με σταθερά βήματα προχωρούμε στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, τη μείωση των μαθητών στις τάξεις, τη συνέχιση της ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο και την εναλλακτική ενισχυτική στα ΕΠΑΛ, με διορισμούς ψυχολόγων (Δημοτικά, ΕΠΑΛ), με ανάπτυξη δομών για την εκπαίδευση των προσφύγων (και στα ΕΠΑΛ) και με την υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού στα ΕΠΑΛ”.

Δίκαιο, αξιοκρατικό και ενιαίο το νέο σύστημα διορισμών

Σχετικά με το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών η υφυπουργός Παιδείας υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Έπειτα από κοπιώδη προσπάθεια, διαβούλευση και συνεχή έλεγχο της νομιμότητας, εισάγουμε ένα νέο δίκαιο, αξιοκρατικό και ενιαίο σύστημα διορισμών.

Β. Το σύστημα που ψηφίστηκε είναι:

ΔΙΚΑΙΟ γιατί δεν προτάσσει καμία κατηγορία εκπαιδευτικών έναντι των άλλων, ενώ πριμοδοτεί με γενναίο τρόπο την προϋπηρεσία, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που στήριξαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα στις δύσκολες εποχές της κρίσης, αλλά και με ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό και προς τη νέα γενιά να μπορεί να δει τον εαυτό της προοπτικά στο σύστημα για την ανανέωση και ενδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΕΝΙΑΙΟ γιατί για πρώτη φορά οι πίνακες για την πρόσληψη αναπληρωτών και τον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών θα είναι ενιαίοι. Τίθεται με αυτό τον τρόπο τέλος σε ένα καθεστώς πολλών μικρών και μεγάλων πινάκων που οδηγούσε σε αντιτιθέμενα συμφέροντα.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ γιατί τα κριτήρια είναι ίδια για όλους και μπορούν να μετρηθούν χωρίς άλλου είδους παρεμβάσεις.

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ γιατί επιτυγχάνει τον συγκερασμό της προϋπηρεσίας και των ακαδημαϊκών προσόντων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ προς τις πραγματικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με διεύρυνση της υποστήριξης της αναπηρίας σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

Σχόλια (14)

 
Και εσείς κα Τζούφη δεν κάνετε δημοψήφισμα
21 Ιαν 2019 11:13

Κανέναν δεν ακούτε.70% των Ελλήνων δεν θέλουν την συμφωνία σας και ζητάν δημοψήφισμα.Δεν κάνετε δημοψήφισμα,δεν κάνετε εκλογές.Και από πάνω κατηγορείτε την ΝΔ για τους διορισμούς.Εσείς απερχόμενοι ακούτε κανέναν;

 
πιο ψευτης πεθαινεις
21 Ιαν 2019 11:51

Ουτε την ψήφο σας δεν θα βρείτε...πιο πονηρός από τον Μητσοτάκη τελικά δεν υπάρχει....σας αφήσε να χάσετε μόνοι σας απο τον εαυτό σας...το 4% θα φαντάζε παραδεισος αν ειχαμε σε 15 μηνες εκλογές

 
μαζικοί διορισμοί στο τσακ μπαμ
21 Ιαν 2019 12:04

Δίκιο δίκιο κυρία Τζούφη, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
Εδώ και τώρα να διορίσετε όχι 15.000, αλλά 150.000 και παραπάνω, να μην αφήσετε κανέναν αδιόριστο ψηφοφόρο σας, να μην αφήσετε τίποτε όρθιο φεύγοντας.

 
PE19
21 Ιαν 2019 12:44

Διορισμούς για τους διορισμούς ? Να βάζετε στο Δημόσιο κόσμο χωρίς οργανική θέση για πείτε ότι διορίσατε ? Να διορίζετε Πληροφορικούς και μετά να κόβετε ώρες πληροφορικής ? αυτό θέλετε ?
Τι είπε δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης (χωρίς να ξεχνάμε τις διαθεσιμότητες του 13). Να διορίσουμε εκεί που έχουμε πραματικά ανάγκη. Τι σωστότερο και τι ποιο έντιμο. Εδώ γίνετε ο μαύρος χαμός με ποια μαθήματα και πόσες ώρες θα διδάσκονται στο Λύκειο, εδώ μπορεί να σε λίγα χρόνια ο μαθητικός πληθυσμός να είναι ο μισός και σε άλλη κατεύθυνση. Θα διορίσει κόσμο χωρίς να ξέρει αν τον χρειάζεται ? Γιατί να μην γίνει μια μελέτη. Πόσους θέλουμε σε τι ειδικότητες και πότε και μετά να γίνουν οι προσλήψεις.
Τα παραπάνω είναι και προσωπικό βίωμα, αφού ναι μεν παίρνω ένα μεροκάματο σαν καθηγητής, αλλά με την τρέλα, να διορίσω κόσμο και μετά να κόψω ώρες γιατί δεν βγαίνω (ενώ στο σχολείο μου προ κρίσης ερχόταν άλλοι δύο για να συμπληρώσουν τις ώρες που απαιτούνταν) τώρα τρέχω σε 3 σχολεία να συμπληρώσω το ωράριό μου. Το να διορίζει το κράτος κόσμο με δανεικά είναι καταστροφή. Δεν μάθαμε τίποτα τόσα χρόνια ?

 
εκπαιδευτικός
21 Ιαν 2019 12:52

από τις 20.000 διορισμούς επί Φίλη πέρασαν στην αντεπίθεση με 15.000 διορισμούς και πως δεν διορίζει ο Μητσοτάκης. Η μας θεωρούν τόσο βλήματα ή μας αξίζουν όλα αυτά.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
21 Ιαν 2019 14:30

Τα λεφτά θα τα δώσεις ΕΣΥ ή με ξένα κόλλυβα κάνεις μνημόσυνο; Δεν είπε δεν θέλει, είπε ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Μπεεεεε

 
ποιες ανάγκες και με ποιο περίσσεμα
21 Ιαν 2019 16:22

Από τι διογκώθηκαν οι ανάγκες στην Εκπαίδευση κυρία Τζούφη;
Ποια παπαγαλάκια σας τα λένε αυτά;
Εδώ στα Δημοτικά Σχολεία τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε μείωση εγγραφών στην Πρώτη τάξη των σχολείων μας, αφού έχουν μειωθεί οι γεννήσεις λόγω κρίσης και βαίνουν μειούμενες, μην αναφέρουμε το 1.000.000 Ελλήνων που διέρρευσαν στο εξωτερικό.
Τι σόι αύξηση των αναγκών είναι αυτή; Δεν μας το κάνετε λιανά, να το ακούσει και ο Ελληνικός λαός, ιδιαιτέρως οι συνταξιούχοι, που τους τσακίσατε τα κόκαλα. Από το αίμα των πατεράδων και των μητέρων μας θα διορίσεις εκεί που δεν υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες;

 
διορισμοί με υπουργικά κοντύλια
21 Ιαν 2019 17:00

Καλά κάνει ο Μητσοτάκης και δεν υπόσχεται διορισμούς - σπατάλη.
Αν θέλεις διορισμούς κυρία Τζούφη εσύ και οι λοιποί του Υπουργείου θιασώτες των μαζικών διορισμών, να διορίσετε πληρώνοντας από τις τσέπες σας, από τους Υπουργικούς και λοιπούς μισθούς και αποζημιώσεις σας και όχι από το αίμα του Ελληνικού λαού, που στραγγαλίσατε στη φορολογία.

 
Emmanouel
21 Ιαν 2019 22:43

Ας επεστρεψουν πρωτα ολοι οι εκπαιδευτικοι που εχετε αποσπασει σε υπουργεια, γραφεια και δεν συμμαζευεται και οσοι ειναι συμβουλοι των συμβουλων, ω συμβουλοι, και μετα τα λεμε.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
21 Ιαν 2019 22:48

Μια αλλαγή πρέπει να γίνει στο Σύνταγμα: Κυβέρνηση που έχει έλλειμμα στον Προϋπολογισμό (απολογιστικά) άνω του 2% (ή 3,4,5% ανάλογα) χάνει την δεδηλωμένη αυτόματα και το Υπουργικό Συμβούλιο παραπέμπεται σε ειδικό δικαστήριο...Άντε μάθαμε όλοι οι πολιτικάντηδες να γίνονται μάγκες με τα ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ και να πουλάνε ΣΑΝΟ .

 
Ανοίξτε δουλιές .Φτάνουν τα λόγια.
22 Ιαν 2019 01:27

Τον Δεκέμβριο με τα στοιχεία της Εργάνης η ανεργία εκτινάχτηκε στο 1.116.816 στους δηλωμένους άνεργους.Είναι το ποιο αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών.Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ 600.000 κυρίως νέοι εργάζονται σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης..Με στοιχεία του ΕΦΚΑ 1 στους 3 εργαζόμενους αμοίβεται με 319 € μισθό.54,67% των νέων σύμφωνα με την Εργάνη απασχολείται σε δουλειές"λάστιχο".Δεν θέλω να συνεχίσω γιατί θα πω λέξεις που θα κοπούν.Βλάπτετε πια το κράτος και τους πολίτες.Κάντε εκλογές για να φύγετε να ανασάνει ο κόσμος.Να ελευθερωθούμε από σας.Δώστε μας την ελευθερία μας.
Όσο για τους διορισμούς με τέτοια ανεργία,χωρίς εισφορές στο ασφαλιστικό ,χωρίς παραγωγή δεν θα βρείτε τα λεφτά.Φύγετε για να υπάρχει ελπίδα.

 
jimmys_b
22 Ιαν 2019 10:57

@ Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ, ναι και όποιος ενήλικας πολίτης δεν έχει φορολογική δήλωση με εισόδημα μεγαλύτερο από το κατώτατο διαβίωσης να απελαύνεται.
Πόσες ανοησίες θα διαβάσουμε ακόμα .....

 
ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΜΕΙΣ
22 Ιαν 2019 13:44

Δεν είναι δίκαιο ο γονέας που είναι σε διάσταση ή διαζευγμένος να μην λαμβάνει τα μόρια για το ή τα τέκνα του στο διορισμό αν δεν έχει και την επιμέλεια των τέκνων. Η Πολιτεία κάνει λάθος να αντιμετωπίζει τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια των τέκνων του σαν και εκείνον που δεν έχει τέκνα .
Επιτέλους γονεϊκή ισότητα με κοινή επιμέλεια των παιδιών και από τους δύο γονείς! Επιτέλους να ισχύσει και στην Ελλάδα το ψήφισμα του 2015 του Συμβουλίου Ισότητας της Ευρώπης για κοινή επιμέλεια στα τέκνα.

 
Μετεγγραφές ΣΥΡΙΖΑ
23 Ιαν 2019 10:53

Πάρτε και τον Άρη.Με τις μετεγγραφές βουλευτών που κάνετε συνέχεια από άλλα κόμματα ,γίνατε από ΣΥΡΙΖΑ, ΟΗΕ κομμάτων.Λόγω αυτής της εμπειρίας σας, πάρτε και τον Άρη να κάνετε πολύκροτες μετεγγραφές να δούμε άσπρη μέρα,εκτός από τις χιονισμένες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ