Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Ο Δ. Μπουραντάς ανέλαβε Πρύτανης του New York College

Δημοσίευση: 22/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και γνωστός συγγραφέας, ανέλαβε νέος Πρύτανης του New York College.

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής για πολλά χρόνια των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Διοίκησης Ανθρωπίνου δυναμικού και Executive MBA στο οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων για το Μάνατζμεντ στην Ελλάδα. Μεγάλος αριθμός εργασιών του έχουν δημοσιευθεί στα πλέον έγκυρα επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίως μεταξύ των οποίων Organization Science , Organization studies, The Leadership Quarterly, Long Range Planning, European Management Journal, Revue Franchise de gestion, Journal of Business Ethics, Journal of Managerial Psychology, Personel Review, International Journal of Human Resources Management. Επίσης, πολλές εργασίες του έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή συνέδρια μεταξύ των οποίων της Academy of Management (USA) και της Academy of Marketing.

Έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές που έχουν κερδίσει πρώτα Ευρωπαϊκά βραβεία.

Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί 12 ευπώλητα βιβλία του για το Μάνατζμεντ , την ηγεσία , τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, δοκίμια για το ευρύ κοινό καθώς και μυθιστορήματα. Το βιβλίο του« Όλα σου τα έμαθα, μα ξέχασα μια λέξη» κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και υπήρξε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία ως μέλος διοικητικών συμβουλίων, σύμβουλος και εκπαιδευτής για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων Vodafone, Cosmote, Wind, Titan, Roch, Lilly, Beohringer Ing., PepsiCo, Coca-Cola, Όλυμπος, Λουξ, Apivita, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Unilever, AUDI,ΚΡΙ-ΚΡΙ, Alumil, Costa Navarino, Grecotel, Fraport, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, Motor Oil, Oxford Company, ΕΥΡΟΧΑΡΤΙΚΗ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ATTICA, ΥΓΕΙΑ, ΙΑΣΩ, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον τίτλο « Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχόλια (11)

 
Απορία
22 Ιαν 2019 20:46

Έχει δικαίωμα για πρύτανης σε ιδιωτικό κολέγιο;

 
Οτι να ‘ναι
23 Ιαν 2019 08:03

Ακόμα δεν υπάρχουν νομικά ως οντότητες τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα (καλώς ή κακώς-δεν το σχολιάζω) και μιλάμε για «πρύτανη» ;; Αυτό δεν αποτελεί παραπληροφόρηση; Δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το New York college είναι ισότιμο πανεπιστήμιο με τα δημόσια αλλά ιδιωτικό;

 
Sakis
23 Ιαν 2019 14:48

Προς τον κύριο/α παραπάνω με το όνομα Ότι να ναι δεν πρέπει να ακούω χαζομάρες και να διαβάζω επίσης κουφά. Στην Ελλάδα και πάντα νόμιμα από το 1989 υπάρχουν και με το γράμμα του νόμου Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και είναι επίσης ισότιμα των Ελληνικών ΑΕΙ και με την σφραγίδα του ΥΠΕΠΘ. Βέβαια ο όρος "πρύτανης" για το κολλέγιο. Κανονικά είναι "Πρόεδρος" και όχι "Πρύτανης". Είναι εντελώς εσφαλμένος αλλά δυστυχώς όταν το διαβάζουμε βγάζουμε εντελώς συμπεράσματα.

 
@sakis
23 Ιαν 2019 21:12

Αγαπητέ προφανώς δεν εχετε φοιτήσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Από τα λεγόμενα σας (δεν θα ανταποδώσω το «χαζομαρες» καθως ο καθενας κρίνεται από τα λεγόμενα του ή την άγνοια του..) καταλαβαίνω ότι εχετε φοιτήσει σε ελληνικό κολέγιο. Ξέρετε η διαφορά είναι τρομακτική για να τα θεωρείτε ισότιμα! Μπερδεύεστε με την σχετικά πρόσφατη πατέντα (ελληνική και αυτή) της «αναγνώρισης» των επαγγελματικών δικαιωμάτων.. μέσω της οποίας πρακτικά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος της πολιτείας στα εν λόγω κέντρα σπουδών.
Άραγε ποσά από αυτά τα ιδιωτικά κέντρα θέλουν την αναγνώριση τους με αλλαγή του άρθρου 16 και την εφαρμογή ΕΝΙΑΙΩΝ κριτηρίων αξιολόγησης μελών ΔΕΠ (βλ. π.χ. κατάργηση ωρομισθίων με 6€/ώρα και πρόσληψη μόνιμων αξιόλογων καθηγητών) εγκαταστάσεων κτλ; Μέσω της εν λόγω απάντησης διαφαίνεται κατά ποσό είναι «ισότιμα» με την παρούσα μορφή τους..
ΥΓ αν υπάρχουν ήδη ισότιμα ιδιωτικά πανεπιστήμια από το 1989 (!!) γιατί τα ζητάει η ΝΔ; Χαζομάρες θα λένε κι αυτοί!

 
Sakis
24 Ιαν 2019 00:35

Δυστυχώς γνωρίζω πολύ καλά την κατάσταση των ελληνικών κολεγίων αλλά και των ελληνικών ΑΕΙ. Πρός υπενθήμιση τα ελληνικά κολλέγια από την στιγμή που αξιολογούνται κάθε φορά από 3 διαφορετικές κρατικές Βρετανικές επιτροπές σε σχέση με τα Ελληνικά ΑΕΙ που ακόμα δεν δέχονται αξιολόγηση των προγραμμάτων σπουδών.

 
"Πρύτανης" και ημιμαθείς σχολιαστές
24 Ιαν 2019 09:16

Ένας συνταξιούχος καθηγητής πανεπιστημίου μπορεί νομίμως να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, με όρους που προβλέπει η νομοθεσία (νομίζω να διακοπεί η είσπραξη της σύνταξής του κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του).

Αν δεν είναι συνταξιούχος ο καθηγητής πανεπιστημίου, η απασχόληση ως δήθεν Πρύτανης σε Κολλέγιο είναι πειθαρχικό αδίκημα.

Τα Κολλέγια νομικά συνεχίζουν να δρούν στην Ελλάδα , τα οποία προφανώς δεν έχουν Πρυτάνεις.

Τα σχόλια που διαβάσα παραπάνω ότι "τα ελληνικά ΑΕΙ δεν δέχονται αξιολόγηση προγραμμάτων σπουδών" εδράζονται σε παντελή άγνοια της πραγματικότητας ημιμαθών σχολιαστών για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων στη χώρα. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της ΑΔΙΠ.

 
...τα στερνά τιμούν τα πρώτα...
24 Ιαν 2019 10:21

Αρκετά Ιδρύματα του εξωτερικού αξιοποιούν το κύρος τους παρέχοντας 'προγράμματα σπουδών' και 'αναγνωρίσεις' ανά την υφήλιο σε όσα κολέγια/πανεπιστήμιο κτλ το χρειάζονται.

Η απόφαση Καθηγητή Δημόσιου Ελληνικού Πανεπιστημίου να αποδεχθεί θέση σε σχετικό Ίδρυμα αποτελεί μια πρόκληση για τον ίδιο καθότι απαιτεί να τιμήσει από αυτή την θέση τα όσα έχει διδάξει και προάγει τόσα χρόνια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο...

Πέρα από την επιχειρούμενη διαφήμιση του συγκεκριμένου κολεγίου αναμένω ο καθηγητής να μην περιοριστεί σε μια ακόμα οικονομική απολαβή αλλά να μεταφέρει την ηθική όπως την έχει βιώσει στον χώρο της δημόσιας παιδείας.

 
@Sakis
24 Ιαν 2019 13:23

Εχεις αγνοια. Τα Ελληνικά ΑΕΙ αξιολογούνται, ΕΙΔΙΚΑ ως προς τα προγράμματα σπουδών τους και πολλά άλλα. Ψάξε να δεις τι ειναι η ΑΔΙΠ και τι κάνει. Μη λες ότι νάναι. Οσο για τα κολέγια, μπορεί να αξιολογούνται απο επιτροπές Βρετανικές. Αλλά λειτουργούν στην *Ελλάδα* οπότε καλώς η κακώς θα έπρεπε να αξιολογούνται και αυτά με τον ίδιο τρόπο από το Ελληνικό κράτος, όχι κάποιο άλλο, αν και όταν θελήσουμε να μιλήσουμε περι αναγνώρισης, ισοτιμίας κλπ.

 
Sakis
24 Ιαν 2019 15:59

Επειδή διάβασα με ενδιαφέρον τα σχόλια σας έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:
1. Όλα τα κολλέγια στην Ελλάδα (τουλάχιστον μέχρι και τώρα) δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν δεν έχουν άδεια από το ΥΠΕΠΘ. Και παλιά (εννοώ την εποχή του 80) όσα λειτουργούσαν εποπτευόντουσταν από τον ΕΟΠΠΕΠ. Τουλάχιστον ο ΕΟΠΠΕΠ αυτό αναφέρει. Εκτός και αν ο ΕΟΠΠΕΠ είναι λάθος.
2. Επειδή κάθισα στο εξωτερικό αρκετά χρόνια από τα 52 Ελληνικά Πανεπιστήμια που έχει η Ελλάδα αυτή την στιγμή παγκοσμίως στον χάρτη της Εκπαίδευσης μόνο 3 είναι διακεκριμένα (ο λόγος άγνωστος) και τα υπόλοιπα έχουν πάει για περίπατο?
3. Ο ορισμός "πρύτανης" για ιδιωτικό κολλέγιο είναι απαγορευτικός. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση του άρθρου 16. Όλος ο πλανήτης το έχει λύσει το πρόβλημα και η Ελλάδα καθυστερεί (;).... Γιατί άραγε? Φαίνεται δεν μας αρέσει να είμαστε στην Ε.Ε.
4. Το Ελληνικό κράτος έχει αξιολογήσει και συνεχίζει να αξιολογεί τα ελληνικά κολλέγια ως ισότιμα των ελληνικών σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία από την αρχή της ίδρυσης τους ΑΛΛΑ δεν θέλει να σοβαρευτεί σχετικώς με τις ισοτιμίες των πτυχίων. Πάλι για άγνωστο λόγο.
Τουλάχιστον όσο ήμουν στο εξωτερικό όλοι οι καθηγητές στα Ξένα ΑΕΙ έλεγαν "έχετε κορυφαία πανεπιστήμια αλλά χωρίς να έχουν αξιολογηθεί από κανέναν μας και μας το απαγορεύουν οι πρυτάνεις". Οι πρυτάνεις δεν θέλουν να αξιολογηθούν τα όλα τα ελληνικά ΑΕΙ. Γιατί;

 
Thomas Paschalis
19 Φεβ 2019 08:38

@sakis 23 Ιαν 2019 21:12
«Ξέρετε η διαφορά είναι τρομακτική για να τα θεωρείτε ισότιμα.»
Προφανώς εννοεί ισότιμα επαγγελματικά που σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να την εφαρμόσει.
Μην ξεχνάς όμως πως και η διαφορά των ξένων «καλών» ΑΕΙ σε σύγκριση με τα Ελληνικά είναι τεράστια ωστόσο η νομοθεσία τα θεωρεί ισότιμα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean