Ποιοι εκπαιδευτικοί μετατάσσονται σε θέσεις ΕΔΙΠ και ΕΕΠ
Δημοσίευση: 23/01/2019

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Τη μετάταξη σε σε θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) στα Α.Ε.Ι. της χώρας, 45 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Κριτήρια και διαδικασία επιλογής Υποδιευθυντών ΙΕΚ
- Τομείς και ειδικότητες ανά ΕΠΑΛ για το επόμενο σχολικό έτος 2022-2023
- Πανελλαδικές με προβλήματα στο Γραμμικό Σχέδιο, λόγω κακής ποιότητας υλικών που δόθηκαν στους υποψηφίους από το υ...
- Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής:Τα Εξεταστικά Κέντρα- Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας
- Άνοιξαν σήμερα οι κατασκηνώσεις για τους εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους του υπ. Παιδείας
- Κορωνοϊός: 9.652 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας έως 17 ετών μέσα σε μια εβδομάδα
- Το υπ. Παιδείας αποκτά Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
- Αποσπάσεις στο εξωτερικό: Οι τελικοί πίνακες αξιολόγησης υποψηφίων εκπαιδευτικών
- Εγκύκλιος για την αναπλήρωση Διευθυντών - Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. – Υπευθύνων Τομέων Ε.Κ. – Προϊ...
- ΙΕΠ:Η Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης θα είναι ενεργή μέχρι 25 Ιουνίου
Σχόλια (6)
Προς ΕΔΙΠ @Εdiptobe
Μπορείς να αναφέρεις τι κάνει η βασική εκπαίδευση για το προσωπικό υψηλών προσόντων όπως λες? αν ειδικά δουλεύουν στην τεχνική εκπαίδευση η ιδρυματοποίηση είναι δεδομένη. Επίσης δεν έχετε επίγνωση των κενών της βασικής εκπαίδευσης που πλέον αναγκάζει εκπαιδευτικούς με υπηρεσία μεγαλύτερη των 10 ετών να κινούνται αποστάσεις που κοστίζουν μηνιάτικο. Καθηγητές ειδικά μαθηματικών, φιλόλογοι , φυσικοί έχουν χορτάσει ταξίδια. εγώ έχανα 300 ευρω το μήνα και μισή μέρα στους δρόμους για να μένω στο σπίτι μου και όχι σε νοικιασμένο στο μακρινό χωριό που ήταν το σχολείο. μερικοί επίσης δουλεύουν πλέον σε 3-4 σχολεία. φοβερή εμπειρία επίσης. εγώ ήμουν σε 2. Αυτά τα προνόμια καλό είναι να τα χάσει κανείς και να προσφέρει εκεί που μπορεί. Υπάρχει έρευνα και μπορεί κάποιος με έστω μικρά βήματα να προσφέρει σε αυτή ακόμα και από θέση ΕΔΙΠ. Επίσης αν έχεις αυτοδύναμη διδασκαλία μαζεύεις ευκολότερα προϋπηρεσία διδακτική σε σχέση με τους 407 που σήμερα είναι , αύριο ποιος ξέρει. Τώρα τα σχετικά με την ηλικία είναι προσβλητικά και ετερόδοξα. Ίσως είναι η εικόνα των ΔΕΠ στο τμήμα σου, για τους ΕΔΙΠ. Ένας επιστήμονας που σέβεται τον εαυτό του και δουλεύει με μεράκι και ακατάπαυστα δεν έχει ανάγκη από τέτοια στερεότυπα. Στην παιδεία, όπως σε κάθε εργασία, προσφέρεις όταν αυτό που κάνεις το κάνεις με αγάπη και όχι σαν αγγαρεία και για κάποια ευρώ παραπάνω. Γνωρίζω ΕΤΕΠ που κανείς ΔΕΠ στο τμήμα του δεν αγγίζει στις γνώσεις ..
@Εdiptobe
Καλύτερα για εσάς να μη γίνει ποτέ.
Η συγκεκριμένη διάταξη είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος. Από τη μία αποψιλώνει τη βασική εκπαίδευση από προσωπικό υψηλών προσόντων τους οποίους τους φέρνει σε θέσεις χωρίς προοπτική (τουλάχιστον με τον ορθόδοξο τρόπο).
Με το νόμο 4547/18 (δομές τις εκπαίδευσης ) τα απαραίτητα προσόντα για μετάταξη και μόνο δίνουν 11 μόρια στα 17 από το κριτήριο της επιστημονικής συγκρότησης δηλαδή με ελάχιστα επιπλέον προσόντα στο συγκεκριμένο κριτήριο και 13-14 χρόνια διδακτικής υπηρεσίας ένας εκπαιδευτικός έχει σχεδόν σίγουρη θέση ευθύνης.
Σε θέση ΕΔΙΠ ο μισθός είναι μικρότερος (σε ΤΕΙ δε είναι σχεδόν χαρτζιλίκι) ενώ η διαφορά γίνεται χαώδης σε περίπτωση που ο εκπαιδευτικός πάρει θέση ευθύνης. Προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη δεν υπάρχουν. Λεκτοροποιήσεις και κουραφέξαλα απλά είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς, γιατί να μετατρέψεις ένα ΕΔΙΠ σε λέκτορα (αν υπάρχουν τα χρήματα) και να μη προσλάβεις νέο (πολύ καλύτερο) από το εξωτερικό. Αν στα ΑΕΙ υπάρχουν ανάγκες για ΔΕΠ παίρνεις ΔΕΠ δεν κάνεις Αλχημείες. Αν κάποιος τιμούσε το μεροκάματο του στην Α/μια – Β/μια δεν είναι δυνατόν (με εξαίρεση ίσως τις επιστήμες της αγωγής) να μπορέσει να ανταγωνιστεί ένα οποιοδήποτε κάνει pos-doc στο εξωτερικό. Και γιατί να πάρεις κάποιον για λέκτορα στα 40+ ή στα 50 και όχι ένα με καλύτερα προσόντα στα 35.
Αγαπητέ μου φίλε, σαν συμβουλή, μείνε στο σχολείο σου αν μπορείς να μπαίνεις στην τάξη και δεν έχεις αλλεργία στις ηλικίες <18, μείνε στο σχολείο, προσφέρεις περισσότερο, Η παιδεία μας σε έχει ανάγκη περισσότερο στο σχολείο παρά στο ΑΕΙ. (Εκτός και είσαι <35 πολύ ενεργός στην έρευνα και χωρίς πολλές υποχρεώσεις).
Ευχαριστώ
Ας ελπίσουμε ότι δε θα μας προλάβουν πολιτικές εξελίξεις όλους εμάς που αναμένουμε τη μετάταξη.
Σωστά αλλά υπάρχει τέτοια υποστελέχωση στα ΑΕΙ που ακόμα και έτσι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα...
Αυτός ο θεσμός της "μετάταξης" είναι μια απο τις αιώνιες πληγές του Δημοσίου. Οπου υπάρχει ανάγκη για στελέχη/εργαζόμενους κλπ, μπορεί να γίνεται ανοιχτή προκήρυξη, και όποιος θέλει να κάνει αίτηση και να προσληφθεί.
Πολλή γραφειοκρατία με τους ΕΔΙΠ. Γιατί ο κ. υπουργός δεν τα υπογράφει όλα μαζί;