Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ένταξη σε μητρώο Συντονιστών – Εμπειρογνωμόνων – Εκπονητών

Δημοσίευση: 24/01/2019
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
Alt Text: 
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
Title Text: 
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ΙΕΠ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Αναβάθμιση περιεχομένου σπουδών στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική εκπαίδευση και στο Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας» - Οριζόντια Πράξη και κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5027220, ΣΑΕ 2018ΣΕ34510269, Άξονες Προτεραιότητας 7, 8, 9, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Η Πράξη εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με την υπ’ αρ. 3866/11-07-2018 Απόφαση Ένταξης (ΑΔΑ:ΨΕ3Υ465ΧΙ8-ΝΧΔ)

Στο πλαίσιο του σχεδίου Απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του Υποέργου 1 «Επιστημονικός Σχεδιασμός, Συγκρότηση Επιστημονικών Ομάδων και Διοίκηση της Πράξης» και ειδικότερα του παραδοτέου ΠΕ 1.1.2, του Υποέργου 2 «Εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών για όλα τα διδακτικά αντικείμενα μαθήματα των τριών τάξεων του ΕΠΑΛ» (Παραδοτέο 2.1) και του Υποέργου 4 «Εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών για το Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας και το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης» (Παραδοτέα 4.1) προβλέπεται η δημιουργία μητρώου Συντονιστών, Εμπειρογνωμόνων  και Εκπονητών Προγραμμάτων Σπουδών, από το οποίο θα στελεχωθούν οι ομάδες που προβλέπεται να δημιουργηθούν στα πλαίσια των υποέργων 1, 2 και 4 ώστε να υλοποιηθεί η αναθεώρηση, αναβάθμιση και επικαιροποίηση των Προγραμμάτων Σπουδών για τα διδακτικά αντικείμενα των τριών τάξεων του ΕΠΑ.Λ. και η αναβάθμιση  των Προγραμμάτων Σπουδών για το Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας και το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης.

Ακόμη, από το μητρώο αυτό θα επιλεγούν τα στελέχη που θα αναλάβουν την προετοιμασία του υλικού της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών (Υποέργα 6 και 7) των ΕΠΑΛ στα νέα Προγράμματα Σπουδών που θα εκπονηθούν αλλά και στα σχολικά εγχειρίδια και λοιπό εκπαιδευτικό υλικό που προβλέπεται να εκπονηθεί σε άλλα υποέργα (3 και 5) της Πράξης

Αναλυτική πληροφόρηση παρέχεται στην «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο συντονιστών, εμπειρογνωμόνων και εκπονητών προγραμμάτων σπουδών του Ι.Ε.Π. για την πράξη με MIS: 5027220. (Αρ. πρωτ.: 13566/21.12.2018 & ΑΔΑ: 6ΗΦ2ΟΞΛΔ-ΑΣΔ)» που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΙΕΠ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://iep.edu.gr/images/IEP/PROKIRIKSEIS-ERGA/Prokirikseis/Proskliseis/...

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση από την 08/-1/2019 στο σύνδεσμο
https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php

Ετικέτες: 
ΙΕΠ

Σχόλια (3)

 
Και κοτσίδα και τιράντα
25 Ιαν 2019 01:10

Κάθε φορά που βλέπω αυτή την προκήρυξη αναρωτιέμαι πως πέρασε έτσι κάτι που φωτογραφίζει και αποκλείει επίτηδες αυτούς που μέχρι τώρα έφτιαχναν τα προγράμματα ναι ναι κυρίες και κύριοι ... τους σχολικούς συμβούλους. Προσέξτε, δεν τους κατατάσει χαμηλά στα προσόντα με κάποια περίεργη μοριοδότηση, αλλά τους αποκλείει ακόμη και να συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης για να μπουν σε αυτά τα μητρώα.
Και πώς το κάνει αυτό; με την πρωτοφανή απαίτηση για πενταετή ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ υπηρεσία στα ΕΠΑΛ και μάλιστα μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια. Με άλλα λόγια, έξω οι πρώην σύμβουλοι, δεν είναι δυνατόν να εχουν πεντε χρόνια στα ΕΠΑΛ αφου ήταν σύμβουλοι τουλάχιστον 6-7 χρόνια μέσα σε αυτό το διάστημα. Αν βέβαια δεν συμβούλευαν εκπαιδευτικούς αλλά συμβουλεύονταν οι ίδιοι και δίδασκαν, θα ήταν εξαιρετικοί κατα τον εμπνευστή των οδηγιών του ΙΕΠ. Και τι μας νοιάζει εμάς θα πει ο αδιάφορος ψηφοφόρος, να μην βγάλει και ο απλός καθηγητής το κατιτίς του; Τι να πω, πιο Σύριζα πεθαίνεις.

 
εδιπακος
25 Ιαν 2019 12:01

στο "μέλη ΔΕΠ / ΕΠ / ΕΕΠ" τι εννοεί;
τα ΕΔΙΠ γιατί αποκλείονται;
το ΕΠ τι είναι;

 
ΕΠ-ΔΕΠ
25 Ιαν 2019 12:49

Το ΕΠ είναι από φέτος ΔΕΠ, για τους (Δ)ΕΠ των ΤΕΙ, που ανήκουν στα ΑΕΙ.
Οι ΕΔΙΠ των ΑΕΙ δεν ανήκουν σε αυτούς, άλλος κλάδος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean