Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης συγχώνευσης Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Θεσσαλίας

Τα 6 «βήματα» των Πρυτανικών αρχών
Δημοσίευση: 25/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εγχειρήματος συγχώνευσης δύο ιστορικών και ισχυρών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε ένα, περιέγραψε   ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής  Ζήσης Μαμούρης στην  πρώτη συνάντηση εργασίας με τα μέλη ΔΕΠ, το λοιπό διδακτικό/εργαστηριακό και διοικητικό προσωπικό του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ειδικότερα , πρόκειται για τα εξής 6 «βήματα»:

1.    Διασφάλιση της ομαλής διεκπεραίωσης όλων των μισθοδοτικών διαδικασιών για το σύνολο του προσωπικού του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας.

2.    Διαδικασίες μετάβασης του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στα Γενικά Τμήματα και διασφάλιση της ομαλής συνέχισης όλων των διοικητικών ενεργειών στο εσωτερικό αυτών των τμημάτων (εκλεκτορικά κτλ).

3.    Άμεσες ενέργειες για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης και διασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών πρώτου κύκλου των πρώην τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

4.    Ορισμός προσωρινών γενικών συνελεύσεων νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος καθώς και τριμελών επιτροπών προγραμμάτων σπουδών.

5.    Διασφάλιση της εργασιακής και υπαλληλικής ασφάλειας του διοικητικού προσωπικού του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας σύμφωνα και με τις κείμενες διατάξεις που αφορούν την ένταξη του προσωπικού.

6.    Στη Λάρισα θα λειτουργήσει άμεσα στελεχωμένο Γραφείο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με συνεχή παρουσία των Πρυτανικών Αρχών ώστε να διασφαλισθεί η απαραίτητη όσμωση και αποτελεσματική διοίκηση του νέου πανεπιστημιακού συγκροτήματος της Περιφέρειας.  

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας , στη συνάντηση με την κοινότητα   του ΤΕΙ αναφέρθηκε η σημαντικότητα του εγχειρήματος συγχώνευσης , χαρακτηρίζοντας ισχυρά και ιστορικά τα δύο  Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα   της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στόχο  του εγχειρήματος, τόνισε ο Ζήσης Μαμούρης, είναι η    δημιουργία ενός «άριστου πανεπιστημιακού ιδρύματος μεγάλου μεγέθους που θα παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους νέους ανθρώπους της περιφέρειας και της χώρας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και την παραγωγή της γνώσης και της καινοτομίας»

Στη  συνάντηση επισημάνθηκε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο και προκλητικό και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί δέσμευση των Πρυτανικών Αρχών και των συλλογικών οργάνων του όλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι θα καταβληθούν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε εντός εξαμήνου όλες οι εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές δράσεις του ιδρύματος να επιτελούνται ομαλά, αποδοτικά και ενιαία.

Τη Δευτέρα 28/1/2019 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση στη Λαμία με ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Σχόλια (1)

 
Γιώργος
26 Ιαν 2019 12:55

11 Φεβρουαρίου ξεκινούν τα μαθημάτα για το εαρινό εξάμηνο και δεν έχει γίνει τίποτε για την ανάθεση ωρών και την υπογραφή συμβάσεων των ακαδημαϊκών υποθέσεων. Πότε κ. Πρύτανη θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες; Το μόνο μέλημα είναι να μην καθυστερήσει όυτε μια μέρα η μισθοδοσία των μονίμων. Για την πληρωμή των συμβασιούχων που γίνεται με καθυστέρηση μηνών δεν μας νοιάζει. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, δεν έχουν οικογένειες. Ξεχνάτε όλοι σας ότι κάποτε υπήρξατε και εσείς συμβασιούχοι κάπου και σίγουρα δεν σας άρεσε όταν καθυστερούσε η πληρωμή αλλά τώρα δεν σας νιοάζει, δεν αφορά την τσέπη σας. Πότε θα πάψει το "τα πέρασα και εγώ αυτά, δεν έπαθα τίποτα, ας περιμένουν"; Πότε θα νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο μας ; Αυτό είναι που μένει στο τέλος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.