Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πολυνομοσχέδιο με 7 πανεπιστημιοποιήσεις ΤΕΙ και άλλες διατάξεις

Μαζί με το Σχέδιο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο
Δημοσίευση: 29/01/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το υπουργείο Παιδείας για την κατάρτιση ενός Πολυνομοσχεδίου, που θα περιλαμβάνει  7 πανεπιστημιοποιήσεις ΤΕΙ καθώς  και άλλες διατάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες του esos από ανώτατη αξιόπιστη πηγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Το Πολυνομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το δεύτερο δεκαπνεθήμερο του Φλεβάρη και θα περιλαμβάνει:

Α. Τη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Αν. Μακεδονίας Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Β.  Τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Γ. Τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου

Δ. Τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Ε. Την μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης σε τρίτο Πανεπιστήμιο της Κρήτης (σ.σ ακόμη αναζητείται ο τίτλος του)

Σε ερώτησή μας  στην ίδια ανώτατη πηγή ότι δεν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις της Επιτροπής “Γαβρόγλου” για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με το Πανεπιστήμιο Πατρών, δεδομένου ότι υπάρχουν κάθετες διαφωνίες από την Πρυτανική Αρχή του ΤΕΙ, μας απάντησε ότι “υπάρχει κι ένα μεγάλο μερος της ακαδημαικής κοινότητας που ζητά να συνενωθεί το ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο” και ότι "το θέμα θα κλείσει ανεξάρτητα εάν κάποιοι αντιδρούν".

Το Πολυνομοσχέδιο , μας δήλωσε η ίδια πηγή, θα περιλαμβάνει και πολλές άλλες διατάξεις από το χώρο της παιδείας,όπως για παράδειγμα τα Πειραματικά Σχολεία και  την κατάργηση του ΣΑΕΠ για την επαγγελματική αναγνώριση των  πτυχίων των Κολλεγίων και των ξένων Πανεπιστημίων.

Μηχανογραφικό

Η ίδια ανώτατη πηγή του υπουργείου Παιδείας μας δήλωσε ότι επιδίωξή μας είναι τα τμήματα που θα προκύψουν από τις συνενώσεις είναι να μπουν στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

Σχόλια (37)

 
Εκπαιδευτικος
29 Ιαν 2019 17:59

Με το "νεο λύκειο " τι πρόκειται να συμβεί? Το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια θα παραμείνει ως Έχει?

 
Διαιτολόγοι ΑΤΕΙΘ
29 Ιαν 2019 18:05

Αυτή η συγχώνευση του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο όλο από αναβολή σε αναβολή πάει...
Υπομονή συνάδελφοι!!!
Το καλό πράγμα αργή να γίνει!!!

 
nikolaos
29 Ιαν 2019 21:11

Η ΑΣΠΑΙΤΕ με το ΠΑΠΕΙ ακόμη να προκύψει πρόοδος. Κρίμα για μια Σχολή με 5 έτη σπουδών .

 
ασεπίτης
29 Ιαν 2019 21:18

με τα ΠΠ τι θα γίνει εκεί στο Αμαρούσιο ρε παιδιά;;;
θα τα κλείσετε ή ξεχάσατε τον Αριστείδη;;;

 
ΑΣΠΑΙΤΕ
29 Ιαν 2019 22:15

Δεν πρόκειται να γίνει αυτή η ένωση ανόμοιων ιδρυμάτων ΑΣΠΑΙΤΕ+ΠΑΠΕΙ. Η μια ειναι σχολή ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ + ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ με μακρά ιστορία το αλλο ένα πανεπιστήμιο χωρίς μηχανικούς, ούτε εκπαιδευτικούς. Οποίος το κανει αυτό θα εχει απέναντι του όλους τους εμπλεκόμενους.

 
ΕΔΙΠ
29 Ιαν 2019 22:24

Ας ελπίσουμε ότι θα επαναφερθεί η δυνατότητα εκλογής με εκτεκτορικό των μελών ΕΔΙΠ με διδακτορικό και ερευνητικό έργο σε θέση λέκτορα, που καταργήθηκε για τεχνικούς λόγους το 2016.

 
Φτάνει πια με τους ΕΔΙΠ
29 Ιαν 2019 22:49

Αυτή η λανθασμένη εμμονή πρέπει να σταματήσει. Συνεχώς επιμένετε σε κάτι που είναι λάθος.

Όποιος έχει προσόντα να διεκδικήσει εκλογή σε θέση ΔΕΠ ...

 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
29 Ιαν 2019 23:11

"Όποιος έχει προσόντα να διεκδικήσει εκλογή σε θέση ΔΕΠ ..."
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΜΕ!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ????

 
@φτανει πια
29 Ιαν 2019 23:16

Με ποιο δικαίωμα χαρακτηρίζετε "εμμονή" την προσπάθεια κάποιων να εξελιχθούν; Ποιος είστε εσείς που θα μας πείτε να μη μιλάμε;

 
@Φτάνει
29 Ιαν 2019 23:16

Φτάνει πια με την τυφλή και υστερόβουλη απάντηση

Να υλοποιηθεί η πρόταση της ΠΟΣΔΕΠ με εκλεκτορικά και κρίσεις αντίστοιχες με τις υφιστάμενες.
Να επανέλθει η πρόβλεψη του Ν. Φίλη 2016, όπως ακριβώς ψηφίστηκε από αυτήν την κυβέρνηση

 
Δρ ΕΔΙΠ με αυξημένα προσόντα σε αναμονή
29 Ιαν 2019 23:18

Αναμένουμε το άρθρο για την δυνατότητα εξέλιξης των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ σε θέση Λέκτορα. Είναι ένα δίκαιο και καθολικό αίτημα με την υποστήριξη της ΠΟΣΔΕΠ. Υπουργέ αναμένουμε την κατάθεση του άρθρου είτε την τροπολογία στο νομοσχέδιο

 
ΕΔΕΠ
30 Ιαν 2019 00:52

καμία αντίρρηση, είναι λογικό να εξελιχθούν οι ΕΔΙΠ σε λέκτορες αν έχουν τα προσόντα.

Ας προκηρύξουν τα περιφερειακά και λιγότερο καλά στελεχωμένα ΑΕΙ τι ανάγκες έχουν και ας υποβάλλουν τα χαρτιά τους αποκλειστικά τα μέλη ΕΔΙΠ με προσόντα. Δημοσιονομικά το κόστος είναι ελάχιστο, υπάρχει μια αξιολόγηση και ωφελούνται και τα ιδρύματα που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Όπως και τα περισσότερα μέλη ΔΕΠ θα ξεκινήσουν "τίμια" από χαμηλές βαθμίδες κάνοντας το "αγροτικό" τους και σιγά σιγά θα έρθουν όλα.

Αν από την άλλη μιλάμε κατευθείαν λέκτορας στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη εκεί υπάρχει μεγάλο θέμα.

 
Καθηγητής Πανεπιστημίου
30 Ιαν 2019 01:41

Πάμε γερά Γαυρόγλου!!! "το θέμα θα κλείσει ανεξάρτητα εάν κάποιοι αντιδρούν" αυτά να τα ακούνε πτυχιούχοι και Πρυτάνεις ΤΕΙ..... αν τελειώσεις αυτό που άρχισες θα σε ευγνωμονούμε.

 
Είναι δίκαιο
30 Ιαν 2019 01:51

Η εξέλιξη να είναι με τους ίδιους κανόνες όπως για όλους .

 
Επιτέλους δικαίοση
30 Ιαν 2019 02:26

Οι ΕΔΙΠ δεν μπορούν να κριθούν από εκλεκτωρικά σώματα. Πρόκειται για ερευνητικό προσωπικό με πολλαπλάσια εμπειρία από πολλούς ΔΕΠ που έχουν ένσημα ακόμα και δεκαετιών. Η ρύθμιση πρέπει να γίνει από το υπουργείο και οσοι έχουν μεταπτυχιακό τίτλο να τοποθετηθούν σε θέση πρωτοβάθμιου ή αναπληρωτη καθηγητή, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ενώ οι υπόλοιποι σε θέση επίκουρου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζετε επ αόριστον.

 
ΕΔΙΠ_ΤΕΙ
30 Ιαν 2019 02:56

Συνάδελφοι απλά ψυχραιμία μην τρελαθούμε σιγά σιγά πιστεύω ότι με τον ένα η με τον άλλο τρόπο θα δικαιωθούμε

 
Rita
30 Ιαν 2019 04:01

Συνένωση ΤΕΙ με Διεθνές Πανεπιστήμιο.
Κάτι δεν πάει καλά!!!

 
Λεκτωρας εφαρμογον
30 Ιαν 2019 08:46

Οι λεκτορες εφαρμογον δεν μπορούν να κριθούν από εκλεκτωρικά σώματα. Πρόκειται για ερευνητικό προσωπικό με πολλαπλάσια εμπειρία από πολλούς ΔΕΠ που έχουν ένσημα ακόμα και δεκαετιών. Η ρύθμιση πρέπει να γίνει από το υπουργείο και οσοι έχουν μεταπτυχιακό τίτλο να τοποθετηθούν σε θέση πρωτοβάθμιου ή αναπληρωτη καθηγητή, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας, ενώ οι υπόλοιποι σε θέση επίκουρου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζετε επ αόριστον.

 
TEO
30 Ιαν 2019 09:10

Αυτο απο εβδομάδα με εβδομάδα με το Διεθνές(πολύ επιτυχία!!!!)!!έλεος με τους ΕΔΙΠ!!! όποιος έχει προσόντα υποβάλλει και κρίνεται σε ανοικτές διαδικασίες.

 
Φ.Ε.
30 Ιαν 2019 09:23

Το πόρισμα για την Συνέργεια - Συγχώνευση ή όπως αλλιώς θέλετε του ΔΙΠΑΕ με τα τρία ΤΕΙ, έχει υποβληθεί, αν δεν κάνω λάθος από τον Αύγουστο του 2018. Έκτοτε οι έγκυρες, κατά τα άλλα, πληροφορίες πάντοτε ανέφεραν πως το Σεπτέμβριο κατατίθεται στη βουλή το σχετικό ν/σ , τον Οκτώβριο και ούτω καθεξής. Στις 19/11/18 σε σύσκεψη υπό τον Κο Υπουργό Παιδείας ανακοινώθηκε επισήμως η ομόφωνη συμφωνία των παραγόντων των εμπλεκόμενων ιδρυμάτων και του Υπουργείου και άρα η δρομολόγηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, ακόμα και μέχρι τέλους του έτους (2018). Ακολούθησε στις 29/12/18 η παρόμοια επιβεβαίωση της συγχώνευσης από τον ίδιο τον Κο Πρωθυπουργό. Και ενώ υποτίθεται ότι θα περίμενε κανείς μέρα με την ημέρα να γίνει το πρώτο βήμα, αυτό δηλαδή που θα έθετε το σχέδιο νόμου, βάση του ομόφωνα συμφωνημένου πορίσματος, σε δημόσια διαβούλευση και αφού στις 21/1/19 ανακοινώθηκε σαν είδηση η εντός της εβδομάδος (προηγούμενης) θα γίνει αυτό, έρχεται η είδηση (29/1/19) από πολύ έγκυρη πάλι πηγή του Υπουργείου ότι πάμε για το Β΄15νθήμερο του Φεβρουαρίου.
Και γεννώνται πια εύλογα ερωτήματα, γιατί η συγχώνευση του ΔΙΠΑΕ εξαρτάται, τελικά, από συνέργειες που δεν έχουν καν καταλήξει σε πόρισμα., γιατί σε τελική κατάληξη παραμένουν όμηροι των διαδικασιών το προσωπικό των τεσσάρων ιδρυμάτων και προπάντων οι χιλιάδες των φοιτητών και οι οικογένειές τους.
Κύριοι λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Σήμερα επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο και όχι πια άλλες έγκυρες πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη.

 
ΤΕο2
30 Ιαν 2019 09:30

Αυτο απο εβδομάδα με εβδομάδα με το Διεθνές(πολύ επιτυχία!!!!)!!έλεος με τον ΤΕΟ !!!

 
κωστας
30 Ιαν 2019 09:48

Αυτή η λανθασμένη εμμονή με το Διεθνές πρέπει να σταματήσει. Συνεχώς επιμένετε σε κάτι που είναι λάθος. Έλεος με τον ΤΕΟ !!!

 
ΒΜ
30 Ιαν 2019 10:41

"το θέμα θα κλείσει ανεξάρτητα εάν κάποιοι αντιδρούν"!!!!!
Ερώτηση προς την ίδια ανώτατη πηγή : Και στη μετονομασία του "Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων" σε "Μηχανικών Περιβάλλοντος" κάποιοι αντιδρούν αλλά εκεί το θέμα γιατί δεν κλείνει;

 
Σόλων
30 Ιαν 2019 10:45

@Rita, @Φ.Ε.

@Rita

Το παράξενο της υπόθεσης που είναι;; 4 ΑΕΙ θα συγχωνευτούν βάσει μιας μελέτης βιωσιμότητας που έχει ήδη κατατεθεί. Ίσα ίσα, η πρόσφατη θέση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στις κατατάξεις των Πανεπιστημίων, δεν τιμούν ιδιαίτερα την υπόσταση και το ''όνομα'' που έχει αφήσει σαν Ανώτατο Ίδρυμα. Το γεγονός ότι δεν διαθέτει Προπτυχιακά προγράμματα, είναι μεγιστης σημασίας για να συγχωνευτεί. Είναι πολύ λίγα τα Πανεπιστήμια στον κόσμο που διαθέτουν εξ'ολοκλήρου 2ο και 3ο κύκλο σπουδών και ο λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου ιδρύματος στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

@Φ.Ε.

Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, στην περίπτωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου έχουμε μια επικείμενη συγχώνευση 4 ΑΕΙ. Το θεωρείτε ιδιαίτερα έυκολο εγχείρημα για να γίνει με διαδικασίας ''fast-track'';;;
Εδώ συγχωνεύσεις άλλων ΑΕΙ (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά και άλλων ΑΕΙ που συγχωνεύτηκαν) πήραν αρκετό χρόνο, πόσο μάλλον η περίπτωση των 4 ΑΕΙ που συνέπεσε με άλλα πολύ πιο κρίσιμα Δημοψηφίσματα πχ. Συμφωνία των Πρεσπών., θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο.

 
Α.Γ.-Α.
30 Ιαν 2019 11:21

Πώς κρίνεται λογικό να συνενωθεί ένα πανεπιστήμιο μεταπτυχιακών προγραμμάτων με ΤΕΙ που δεν είναι εφάμιλλο ούτε με τα προπτυχιακά των Πανεπιστημίων;

 
ΦΕ
30 Ιαν 2019 11:35

Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση. Η ένστασή μου, αν μου επιτρέπετε, έχει να κάνει με την πληροφόρηση ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης του εγχειρήματος.
Ενώ δηλαδή προχωράει η συγκεκριμένη συνέργεια, αίφνης βλέπουμε να συνδέεται με άλλες συνέργειες που όσο τουλάχιστον μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν τυγχάνουν καθολικής συναίνεσης από τους εμπλεκόμενους φορείς,καθόσον εκφράζονται διαφορετικές απόψεις και φυσικά δεν υπάρχουν πορίσματα.
Μου αρέσει η διαφάνεια και οι κρυστάλλινες θέσεις. Τίποτα πρόχειρο και τίποτα βιαστικό, εφόσον έχει να κάνει με την επιστημονική κατάρτιση των παιδιών μας. Ευχαριστώ!

 
@Φ.Ε.
30 Ιαν 2019 12:20

Εξαιρετική τοποθέτηση!οι σοβαρότητα και η εγκυρότητα όλων μας κρίνεται απο τα λεγόμενα και τεκτενόμενα!!υπάρχει μια το λιγότερο μη σοβαρότητα απο την ηγεσία αναφορικά με την υλοποίηση!!!

 
Μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης σε τρίτο Πανεπιστήμιο της Κρήτης
30 Ιαν 2019 14:36

Η αναζήτηση ονόματος του Νέου Πανεπιστημίου Κρήτης καλά κρατεί:
με επικρατέστερα ονόματα:
1. Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης....Προσδίδει με Μεσογειακό χαρακτήρα του
2. Βενιζέλειο Πανεπιστήμιο Κρήτης......Προσδίδει Πολιτικό χαρακτήρα
3. Πανεπιστήμιο Ανατολικής Κρήτης...Προσδίδει Γεωγραφικό προσδιορισμό τοπικού χαρακτήρα.
4. Μινωικό Πανεπιστήμιο Κρήτης....Προσδίδει αρχαίο-ιστορικό προσδιορισμό
Μάλλον η πρώτη και η τέταρτη ονομασία είναι πιο δόκιμη!

 
@Μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης σε τρίτο Πανεπιστήμιο της Κρήτης
30 Ιαν 2019 16:33

Μάλλον
5. Πανεπιστήμιο Κρήτης με έδρα το ουτε τα Χανια ουτε το Ηράκλειο.......ισως Ρεθυμνο.....έτσι Υπουργέ Ανδρέα ???

 
Solwn
30 Ιαν 2019 17:16

Μάλλον είστε βαθιά νυκτωμένος/η, σχετικά με την αξιολόγηση των παραπάνω ΑΕΙ. Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα, έχει εξαιρετικά τμήματα τα οποία θα "ολοκληρώσουν" μαζί με τα υπόλοιπα 2 ΤΕΙ την πανεπιστημιακή εικόνα του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Είναι δυνατόν Πανεπιστήμιο να μην διαθέτει προπτυχιακές σπουδές? Απόψεις όπως η δικιά σας, δυστυχώς παραπέμπουν σε εποχές που τα ΤΕΙ ήταν ανωτερα (Κατεε & Κατεε). Δεν γνωρίζετε ότι τα ΤΕΙ απ'το 2001, ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση , και έχουν προσαρμόσει τα προγράμματα σπουδών με βάσει τα πανεπιστημιακά πρότυπα ίδιων ευρωπαϊκών τμημάτων.?
Τόση αναφορά έχει γίνει σε αυτό. Κοιτάξτε τις αξιολογήσεις και μετά πείτε μας για "εφάμιλλα"

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ