Ενστάσεις από το ΙΕΠ για το χρόνο ανακοίνωσης των αλλαγών στο Λύκειο και του συστήματος πρόσβασης στα ΑΕΙ

"Χρειάζεται μια δεκαετία για να καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις"

30/01/2019

Ενημερώθηκε: 30/01/2019, 10:00

Άκουσε το άρθρο

"Θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας, πάρα πολύ σύντομα, το αργότερο τον Ιανουάριο του 2018 να έχει κοινοποιήσει το Σχέδιο πρόσβασης στα ΑΕΙ. Δεν γίνεται διαφορετικά. Θα πρέπει μαθητές και εκπαιδευτικοί στις αρχές του 2018 να γνωρίζουν   τα βήματα που θα οδηγήσουν σε ένα νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ".

Αυτό είχε ξεκαθαρίσει τον  Νοέμβριο του  2017  ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε  εκδήλωση της Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας , για τις επερχόμενες αλλαγές στο Λύκειο (σ.σ. Το Ι.Ε.Π. είναι επιτελικός επιστημονικός φορέας του υπουργείου Παιδείας).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Χρειάζεται μια δεκαετία για να καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ο κ. Κουζέλης το ξεκαθάρισε  πως χρειάζεται περίπου μια δεκαετία για να καταργηθούν οι Πανελλδικές Εξετάσεις

“Η κεντρική σκέψη είναι να καταργηθούν οι εισαγωγικές. Προτείνουμε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να λαμβάνεται υπόψη η απόδοση στα τρία μαθήματα της Γ Λυκείου, η εξέταση στα οποία θα γίνεται με έναν τρόπο οργανωμένο από την πολιτεία. Κι επειδή ακόμα είναι κοινωνικά αποδεκτός μόνο ο τρόπος των πανελλαδικών εξετάσεων, διατηρούμε μεταβατικά αυτόν τον τρόπο κεντρικής οργάνωσης, προετοιμάζοντας παράλληλα το σχολείο και την κοινωνία για ένα άλλο σύστημα, στο οποίο η αξιοπιστία των ενδοσχολικών αξιολογήσεων δεν θα αμφισβητέιται. Μέχρι να το πετύχουμε αυτό, που εκτιμώ ότι, θα συνεχίσουμε με τις εξετάσεις που θα συμπεριλαμβάνουν και εκείνες τύπου  πανελλαδικών”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΕΠ.

Πως θα είναι το νέο Λύκειο;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Δεν είναι ο ρόλος του Λυκείου να προετοιμάζει τους μαθητές για το πρώτο έτος του Λυκείου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Για τις Φυσικές Επιστήμες ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Για το τετραετές Γυμνάσιο ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια (3)

ΠΣ Λοβέρδου
|

ΤΟ ΦΕΚ ηταν 2 μερες πριν τις εκλογες.
έχετε υπόψη σας ποσο χρόνο και ποτε οι ομαδες ανέπτυξαν τα προγραμματα σπουδων και ποσο καιρο απαιτείται για τη δημοσιευση των ΦΕΚ (όχι αυτό των Πρεσπων έγινε γρήγορα).
μπορείτε να πετάτε πυροτεχνηματα..μπορείτε να δεχτείτε την πραγματικοτητα;

Νίκος Λέφας
|

@Λύκειο Μπαλτά-Κουράκη

Κάνετε πλάκα τώρα ε; που ο Λοβέρδος δημοσίευσε σε ΦΕΚ τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών 2 μέρες πριν τις εκλογές, που δεν είχε γίνει καμία ενέργεια για συγγραφή νέων βιβλίων (με βάση τα νέα προγράμματα σπουδών), που το εξεταστικό σύστημα "Λοβέρδου" αφορούσε μαθήματα χωρίς να υπάρχουν βιβλία. Πως θα λειτουργούσε ακριβώς το εξεταστικό αυτό;

Λύκειο Μπαλτά-Κουράκη
|

Το 2015 οι αλλαγές ανακοινώθηκαν Μάιο (παραβιάζοντας το νόμο Λοβέρδου ότι πρέπει να έχουν νομοθετηθεί μέχρι τέλη Μαρτίου).
Τότε κύριε Κουζέλη είχατε μόλις αναλάβει τη θέση σας και δεν είχατε ενστάσεις;;

Το κοινό είναι ότι ούτε και τότε ούτε και τώρα το ΙΕΠ συμμετείχε σοβαρά στη διαμόρφωση της πρότασης. Κάνω λάθος; (δεν το νομίζω).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ