Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αρνητική η Σύνοδος Πρυτάνεων στη μετατροπή των θέσεων ΕΔΙΠ σε βαθμίδες ΔΕΠ

"Θα ήταν απαράδεκτο να αποκλειστούν από την δυνατότητα διεκδίκησης θέσεων στο ελληνικό πανεπιστήμιο προκειμένου να τακτοποιηθούν συλλήβδην όσοι είχαν παλαιότερα την τύχη να προσληφθούν σε θέσεις επικουρικού προσωπικού"
Δημοσίευση: 01/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις τελευταίες ημέρες επανέρχεται το ζήτημα της μετατροπής των θέσεων ΕΔΙΠ σε βαθμίδες ΔΕΠ του Πανεπιστημίου με αυτόματη νομοθετική ρύθμιση ή προσωποπαγή κρίση.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι σε μια τέτοια ρύθμιση και φρονεί ότι η ένταξη σε καθηγητικές βαθμίδες δεν μπορεί παρά να βασίζεται στον προγραμματισμό των τμημάτων ως προς τα επιθυμητά αντικείμενα και την ανοικτή προκήρυξη των θέσεων ώστε να επιλεγούν οι καλύτεροι διαθέσιμοι υποψήφιοι.

Η εμπειρία από τις λιγοστές (σε σχέση με τις ανάγκες) θέσεις που χορηγήθηκαν και προκηρύχθηκαν την τελευταία διετία δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί και καλοί νέοι υποψήφιοι με σημαντικό έργο και δυνατότητες προσφοράς που σήμερα βρίσκονται είτε στο εξωτερικό είτε εκτός της αγοράς εργασίας.

Θα ήταν απαράδεκτο να αποκλειστούν από την δυνατότητα διεκδίκησης θέσεων στο ελληνικό πανεπιστήμιο προκειμένου να τακτοποιηθούν συλλήβδην όσοι είχαν παλαιότερα την τύχη να προσληφθούν σε θέσεις επικουρικού προσωπικού.

Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης
Καθηγητής Άγγελος Κότιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς
Καθηγητής Βασίλης Χρυσικόπουλος, Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου

Σχόλια (75)

 
Δημήτρης
01 Φεβ 2019 14:21

Ακαδημαϊκά: ορθή τοποθέτηση.
Επί τοις ουσίας: είναι δυνατόν να διαταραχθούν οι ισορροπίες τμημάτων με την "ανεξέλεγκτη είσοδο" πληθώρας νέων μελών ΔΕΠ και μάλιστα στις κατώτερες βαθμίδες;
Γι αυτό δε θα γίνει ποτέ, όσο και αν φωνάζουν οι ΕΔΙΠ.

 
ΕΕΠ
01 Φεβ 2019 14:36

μα ουτε η ΠΟΣΔΕΠ ουτε οι ΕΕΠ ουτε οι ΕΕΔΙΠ ΙΙ ζητησαν κατι τετοιο...
τι ακριβως συμβαίνει?

 
Σωστό αλλά...
01 Φεβ 2019 14:55

Επί της αρχής η θέση αυτή είναι ορθή. Ωστόσο, αποσιωπά εντελώς μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με πλήθος νομοθετημάτων, τα οποία ουσιαστικά, δεδομένων των ελλείψεων σε μέλη ΔΕΠ, έχει μετατρέψει τα μέλη ΕΔΙΠ σε μια οιονεί καθηγητική κατηγορία προσωπικού. Το υπουργείο θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να έχει αμιγώς εργαστηριακό προσωπικό ή προσωπικό που θα διδάσκει αυτόνομα. Από τη δεύτερη δυνατότητα, τότε η ύπαρξη εξέλιξης σε θέση ΔΕΠ είναι επιβεβλημένη. Το υπουργείο δεν μπορεί να κλείνει το μάτι στα μέλη ΕΔΙΠ, δίνοντας τους τα τελευταία χρόνια όλα τα καθήκοντα των λεκτόρων (αυτόνομες διδασκαλίες, εκπαιδευτικές άδειες, συμμετοχή σε επιτροπές μεταπτυχιακών εργασιών κλπ), αλλά ούτε, βασιζόμενο στη δουλειά των ΕΔΙΠ, να μην προκηρύσσει νέες θέσεις ΔΕΠ. Πρέπει να αποφασίσει και να ξεκαθαρίσει την πολιτική του είτε διακρίνοντας σαφώς το εργαστηριακό από το διδακτικό προσωπικό είτε ενοποιώντας το στη βάση της δυνατότητας εξέλιξης. Αυτή η μπερδεμένη πολιτική βλάπτει εν τέλει την ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα.

 
ΕΔΙΠ
01 Φεβ 2019 15:03

Μια πρόχειρη θέση χωρίς τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία...ετσι απλά για "να φανούμε και εμείς ότι κάτι λεμε"...χωρις οραμα για το μελλονΧ χωρίς να εχουν μελετήσει την προσέγγιση της ΠΟΣΔΕΠ χωρίς να εχουν διαβάσει το πλήρες και τεκμηριωμένο κείμενο των μελών ΕΔΙΠ που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες...

 
ΕΔΙΠ ΕΕΠ
01 Φεβ 2019 15:07

...Η τοποθέτηση αυτή μου θυμίζει αποστεωμενες και παρωχημένες αντιλήψεις...κρίμα...

 
Πρωτοβουλία Διδακτόρων ΕΔΙΠ
01 Φεβ 2019 15:15

Ευχαριστούμε θερμώς και ειλικρινώς τους τρεις πρυτάνεις για τη συνεισφορά τους στο δημόσιο διάλογο που αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. Η απάντηση της Πρωτοβουλίας θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, αναφερόμενη τόσο στο παρόν σχόλιο όσο και σε επιμέρους σημαντικές παραμέτρους που θα διαφωτίσουν περαιτέρω την συζήτηση..

 
ΕΔΙΠ
01 Φεβ 2019 15:25

Ε ναι, οχι και να αλλάξουν οι ισοροπίες μεσα στις γενικές συνελέυσεις, χωρις μάλιστα να το ελέγξει η υπάρχουσα πλειοψηφία. Δεν θα βγαινουν τα κουκια μετά. Αυτο είναι το προβλημα.
Ουτε συλληβδην, ούτε αυτόματα, "κατόπιν κρίσεως" ήταν το αίτημα των ΕΔΙΠ. Οι οποίοι ούτως ή άλλως εκτελούν καθήκοντα ΔΕΠ με αυτόνομες διδασκαλίες, ερευνητικό έργο κλπ.
Και για να μην κοροϊδευόμαστε, κανένα τμήμα δεν θα προκηρυξει ποτέ θεση ΔΕΠ όσο υπάρχει ΕΔΙΠ που καλύπτει ικανοποιητικά και θεραπεύει το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.
Αλλά ακόμη και να προκηρυχθεί θέση ΔΕΠ για το γνωστικό αντικείμενο, φυσικά και θα προτιμηθεί κάποιος εκτός Παν/μιου και όχι ο αντίστοιχος ΕΔΙΠ, αφου τον ΕΔΙΠ τον έχει ήδη το τμήμα.
Άρα αυτά τα περί ίσων ευκαιριών και αποκλεισμών είναι απλά στάχτη στα μάτια, γιατί τα πράγματα είναι ακριβώς αντίθετα απο αυτο που κάποιοι προσπαθούν να περάσουν.

 
Εργαζομενος
01 Φεβ 2019 15:29

Η άποψη των κύριων πρυτάνεων είναι προσωπική και υποκειμενική...το συλλογικό συμφέρον (των πανεπιστημίων δηλαδη) άλλη θέση προκρίνει..

 
Η εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ στο νέο νομοσχέδιο
01 Φεβ 2019 15:36

Στην δημοκρατία υπάρχουν και οι φωνές που μειοψηφούν. κ. Υπουργέ προχωρήστε και καταθέστε την τροπολογία για την εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ. Είναι δίκαιο το αίτημα και ο καιρός έχει φτάσει πια...

 
ΓΣ
01 Φεβ 2019 16:28

Αυτό μας έλειπε! Η εκλογή σε θέση ΔΕΠ είναι ανοιχτή διαδικασία. Οποιος θέλει ας βάλει υποψηφιότητα, να πάρει τη θέση εφ'όσον κριθεί καλύτερος απο τους συνυποψήφιους. Δεν αποκλείεται κανείς! Αν είναι δυνατόν. Α, και μετά θα κλαίμε για brain drain και δεν επιστρέφουν οι επιστήμονες απ'έξω...

 
ΔΕπ
01 Φεβ 2019 16:49

...Ποτέ έγινε σύνοδος πρυτάνεων και πότε πήρε αυτήν την απόφαση?..

 
Κακος συμβουλος η αγνοια
01 Φεβ 2019 16:51

"Θα ήταν απαράδεκτο να αποκλειστούν από την δυνατότητα διεκδίκησης θέσεων στο ελληνικό πανεπιστήμιο προκειμένου να τακτοποιηθούν συλλήβδην όσοι είχαν παλαιότερα την τύχη να προσληφθούν σε θέσεις επικουρικού προσωπικού"

Κύριοι υπάρχουν και πρωην ΕΕΔΙΠ ΙΙ που προσλήφθηκαν με ανοιχτή διαδικασία και πολλούς συνυποψηφίους. Αυτή η φράση είναι ακαδημαϊκά απαράδεκτη και ανήθικη!!!

 
Δρ ΕΔΙΠ με αυξημένα προσόντα
01 Φεβ 2019 17:32

Υπουργέ της Παιδείας προχωρήστε τώρα στην νομοθετική ρύθμιση για τους Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ. Η ΠΟΣΔΕΠ και η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι συντριπτικά υπέρ της εξέλιξης των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ

 
Άγνοια vol.2
01 Φεβ 2019 17:49

ο "Κακος συμβουλος η αγνοια" παραπάνω εκτιμώ οτιέχει δίκιο. Υπάρχουν ΕΕΔΙΠ Ι και ΙΙ που μπήκαν με ακαδημαϊκές διαδικασίες και κρίσεις εφάμιλλες των μελών ΔΕΠ. Αυτοί δυστυχώς μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τους μεταταχθέντες τα τελευταία χρόνια. Και το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι γιατί τα μέλη ΔΕΠ συναίνεσαν στις μετατάξεις ΕΔΙΠ και ΕΕΠ και δεν ζήτησαν απο το υπουργείο πλήρωση θέσεων με ανοιχτές διαδικασίες; Και στην περίπτωση αυτή το ίδιο ισχύει "Θα ήταν απαράδεκτο να αποκλειστούν από την δυνατότητα ...". Αλλά θα μπορούσε να πει κανείς εκεί δεν επρόκειτο για θέσεις ΔΕΠ.

 
Η εξέλιξη των Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ στο νέο νομοσχέδιο
01 Φεβ 2019 17:52

"Θα ήταν απαράδεκτο να αποκλειστούν από την δυνατότητα διεκδίκησης θέσεων στο ελληνικό πανεπιστήμιο προκειμένου να τακτοποιηθούν συλλήβδην όσοι είχαν παλαιότερα την τύχη να προσληφθούν σε θέσεις επικουρικού προσωπικού". Αυτή η φράση είναι ακαδημαϊκά απαράδεκτη και ανήθικη. κ. Πρυτάνεις έχετε προσβάλλει βάναυσα τρεις κλάδους των ΑΕΙ με την ανακοίνωσή σας: Τους ΕΔΙΠ, τους ΕΕΠ και τους ΕΤΕΠ που προσφέρουν διδακτικά όλα τα χρόνια της κρίσης στα αποψιλωμένα τμήματα λειτουργώντας με αυτοθυσία και πολλές ώρες δουλειάς. Είναι κλάδοι του επικουρικού προσωπικού των ΑΕΙ νομοθετικά κατοχυρωμένοι και αναγνωρισμένοι για την διδακτική προσφορά τους. Δεν είναι τυχάρπαστοι οι κλάδοι των ΕΔΙΠ, ΕΕΠ και ΕΤΕΠ Αναμένουμε και οι τρεις κλάδοι να επανορθώσετε άμεσα

 
Ολίσθημα
01 Φεβ 2019 18:04

Μέγιστο ολίσθημα των τριών κυρίων να μιλάνε για "συλλήβδην" τακτοποίηση και για "επικουρικό" προσωπικό. Κύριοι, δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στα καθήκοντα των ΕΔΙΠ με τους λέκτορες. Αυτοδύναμη ανάθεση σε προπτυχιακό/μεταπτυχιακό επίπεδο, επίβλεψη πτυχιακών/διπλωματικών, ανάληψη έργων ως ΕΥ. Πείτε μας που το βλέπετε κύριοι το επικουρικό προσωπικό. Προκαλεί θλίψη και οργή η συμπεριφορά σας.

 
Αθανάσιος
01 Φεβ 2019 18:13

Η χρήση προσβλητικών όρων και η καταφυγή σε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς χιλιάδων ανθρώπων αποτελεί έσχατο μέσο άμυνας σε κάτι το οποίο κρίνεται από την πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ ως αναγκαιότητα. Οι ΕΔΙΠ κυριοι Ακαδημαϊκοί, δεν έχουν προσληφθεί όλοι με τα κριτήρια που υπονοείτε. Η πλειοψηφία σήμερα αποτελείται από άτομα με πολύ υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, με ερευνητικό έργο πολύ σημαντικό και σε κάποιες περιπτώσεις και με καριέρα στο εξωτερικό τη στιγμή που δεν τους δίδεται η δυνατότητα εξέλιξης στην Ελλάδα.
Επίσης κανείς δεν μίλησε για λεκτοροποίηση όλων. Πρόκειται ουσιαστικά για μετονομασία μια θέσης αφού όλοι σχεδόν επιτελούν το ρόλο του Λέκτορα, όπως βολεύει τα ιδρύματα. Ζητάμε την δυνατότητα εξέλιξης ΜΟΝΟ όσων το αξίζουν. Τώρα, προς τί όλο αυτό το μένος? Προς τι όλη αυτή η ανεξήγητη μανία για ανθρώπους που έχουν μια πορεία πίσω τους τόσο σημαντική?

 
Συνοδος
01 Φεβ 2019 19:23

Αυτή η ανακοίνωση εκφράζει όλη τη Σύνοδο; Δηλαδή όλοι οι πρυτάνεις θεωρούν τους ΕΔΙΠ "συλλήβδην" "επικουρικό προσωπικό" που "είχε την τύχη να προσληφθεί";;;; Όλοι οι Πρυτάνεις θεωρούν ότι οι ΕΔΙΠ προσλήφθηκαν "κατά τύχη";;;;

 
ΘΧ
01 Φεβ 2019 19:24

Πολύ σωστή η τοποθέτηση. Οι ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ κρίθηκαν και επελέγησαν στις θέσεις τους με διαδικασίες και κριτήρια που προβλέπει ο σχετικός νόμος για τις θέσεις αυτές. Αν επιθυμούν να κριθούν για θέσεις ΔΕΠ θα πρέπει να συμμετάσχουν σε νέες κρίσεις μαζύ με όλα τα νέα παιδιά που έχουν υπερ-αυξημένα προσόντα και ικανότητες. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να παραιτηθούν απο τις θέσεις που έχουν επιλεγεί και όχι εκ του ασφαλούς. Δε μπορεί το δημόσιο πανμιο να προβλέπει προνομιακή μεταχείριση για κάποιους εις βάρος της επιλογής του καλύτερου και ποιοτικότερου διδακτικού προσωπικού.

 
Δρ. ΕΔΙΠ Αθήνα
01 Φεβ 2019 20:16

Επειδή ορισμένοι αναμασούν το περί "νέων παιδιών" επιχείρημά τους, λες και απέναντί τους βλέπουν στο πρόσωπο των ΕΔΙΠ τον Δημήτρη Χορν στην ταινία "Αλίμονο στους νέους", ο οποίος επιθυμεί διακαώς να ξανανιώσει για να του αξίζει κάπως η ζωή, να τους θυμίσουμε πως το περί νεότητος επιχείρημα δεν αποτελεί ούτε θεσμικό ούτε λογικό τρόπο διατύπωσης μιας αντίρρησης προς την κοινή βούληση των ΕΔΙΠ για τον απεγκλωβισμό τους από μια κατάσταση ΜΗ εξέλιξης, η οποία δεν έχει προηγούμενο σε καμιά από τις δυτικές χώρες του πλανήτη. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί πως η λειτουργία των ΑΕΙ όπως και κάθε εθνικού δημόσιου ιδρύματος δεν στηρίζεται στην αρχή της ευρέσεως εργασίας παρά μόνο στην περίπτωση του ΟΑΕΔ. Αν αντιμετωπίζετε τα πανεπιστήμια ως δυνητικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και αν η νεότης από μόνη της είναι αξιοσύνη τότε έχετε πραγματικά δίκιο. Αν, από την άλλη, θέλετε να θεωρήσετε τους ΕΔΙΠ ως ανήμπορους γέροντες που επικουρούν για το ψωμάκι τους, τότε μάλλον δεν έχετε παρά μια απελπιστικά θολή εικόνα του ερευνητικού έργου και της αναγνώρισης διεθνώς ενός τεράστιου ποσοστού από αυτούς. Λάβετε λοιπόν υπόψη πως οι ΕΔΙΠ δεν επιλέγονται στις εκλογές μελών ΔΕΠ (μπορείτε να ανατρέξετε στα σχετικά στατιστικά στοιχεία των πανεπιστημίων) για τους λόγους που συχνότατα έχουν επισημανθεί, επομένως παραμένουν ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ. Είναι παράλογο και είναι ανήθικο. Αν έχετε κάποιο σοβαρό επιχείρημα, με χαρά να το ακούσουμε..

 
Μπράβο για την τοποθέτηση των Πρυτάνεων
01 Φεβ 2019 20:57

Σεβασμός στο έργο των ΕΔΙΠ αλλά να μη λέμε ότι θέλουμε. Ανοικτή διαδικασία και αίτηση σε νέες θέσεις ΔΕΠ .

 
ΔΕΠ ΕΚΠΑ
01 Φεβ 2019 21:00

Ορθή η θέση καταρχήν αλλά αγνοεί μια πολύ συγκεκριμένη πραγματικότητα. Το υπουργείο με σειρά νομοθετήματα έχει αναθέσει στο ΕΔΙΠ καθήκοντα ΔΕΠ, πιθανότατα για να καλύψει τα τεράστια κενά σε διδακτικό προσωπικό των τελευταίων ετών. Αυτό σημαίνει ότι έχει σε μεγάλο βαθμό καταργήσει τον εργαστηριακό ρόλο του ΕΔΙΠ στην πράξη. Η άσκηση αυτοδυναμίας διδασκαλίας συνεπάγεται έρευνα και ακαδημαϊκή εξέλιξη. Επομένως, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα στη νομοθεσία. Άλλο το εργαστήριο, άλλο η διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου. Το προσωπικό που κάνει αυτοδύναμη διδασκαλία πρέπει να υποχρεούται σε έρευνα και εξέλιξη είτε είναι ΔΕΠ είτε είναι ΕΔΙΠ.

 
MANOS
01 Φεβ 2019 22:02

Πρωτοβουλία Διδακτόρων ΕΔΙΠ, πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε με σας; Ο αγώνας τώρα ξεκινά, μέχρι την τελική δικαίωση. Έχω επικοινωνήσει και με νομικούς κύκλους και με βεβαίωσαν για το δίκαιο του αιτήματός μας.

 
Νέος Σχολιαστής
01 Φεβ 2019 22:07

Όλα τα μέλη ΕΔΙΠ, τα περισσότερα των οποίων έχουν προσόντα και μάλιστα κάποιες φορές περισσότερα από μέλη ΔΕΠ ξεχνούν ένα βασικό θέμα.
Όταν προκηρύχθηκε η θέση και υπέβαλλαν υποψηφιότητα ήξεραν ποια θα είναι η εξέλιξή τους. Το να έρχονται τώρα και να ζητάνε μεταβολή της θέσης τους σε θέση ΔΕΠ επειδή έχουν προσόντα είναι μάλλον αδιανόητο.
Τότε δεν είχαν τον ίδιο ανταγωνισμό που θα είχαν για μια θέση ΔΕΠ.
Νομίζω ότι πρέπει να τελειώνει αυτή η συζήτηση.
Επίσης πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων κάτοχοι διδακτορικού ή καθηγητές δευτεροβάθμιας έγιναν ΕΔΙΠ. Θα γίνουν και αυτοί στη συνέχεια μέλη ΔΕΠ? Με ποιο έργο?

 
@ Νέος Σχολιαστής
01 Φεβ 2019 22:21

Αγαπητέ φίλε κάνεις το ίδιο λάθος με πάρα πολλούς εσκεμμένα ή όχι. Οι περισσότεροι λοιπόν ΕΕΔΙΠ κλάδου ΙΙ όντως όταν διεκδίκησαν τη θέση ήξερα και τα καθήκοντα και την εξέλιξή τους. Το ίδιο όμως το υπουργείο με ένα μπαράζ νομοθετημάτων έχει αλλάξει πλήρως την αποστολή των (νυν) ΕΔΙΠ. Όχι μόνο με την αυτοδύναμη ανάθεση (που δεν την είχαν), όχι μόνο με την επίβλεψη πτυχιακών (δεν είχαν καν το δικαίωμα συμμετοχής σε τριμελείς επιτροπές) αλλά και με την δυνατότητα διεκδίκησης ερευνητικών έργων ως επιστημονικοί υπεύθυνοι. Το ίδιο το υπουργείο λοιπόν έχει αλλάξει το ρόλο και την αποστολή των ΕΔΙΠ κι εσύ και πολλοί άλλοι συνεχίζετε μια ρητορική που καταντάει κουραστική.

 
ΚΤ
02 Φεβ 2019 09:23

Ωρίμασε η ενταξη με διαδικασια εκλεκτορικού. Το αρθρο 61 που αποσύρθηκε μπορει να επανέλθει με ελαχιστες αλλαγες. Η θεση των πρυτάνεων βέβαια δεν ξαφνιάζει καθως αυτη η μεταβολη θα αλλάξει το status.

 
ΔΕΠ με βοηθούς Δρ ΕΔΙΠ
02 Φεβ 2019 09:36

Κύριοι πρυτάνεις γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση μέσα στα ιδρύματα.Αρκετοι Δρ ΕΔΙΠ προσφέρουν αυτοδύναμο διδακτικό έργο και κάνουν έρευνα οπως και οι ΔΕΠ.Καλυπτουν με αυταπάρνηση τα κενά σε διδακτικές ανάγκες που χωρίς τους Δρ ΕΔΙΠ αρκετα μαθήματα των προγραμμάτων σπουδών δεν θα διδάσκονταν.Η ΠΟΣΔΕΠ έκανε μια εξαιρετική και εμπεριστατωμένη πρόταση με αναγνώριση της προσφορας των Δρ ΕΔΙΠ ύστερα από τις συνεδριάσεις της στις 8/1/19 και 11/1/19.Η ανακοίνωση των τριών πρυτάνεων δεν αναγνωρίζει την διδακτική προσφορά των Δρ ΕΔΙΠ στα ΑΕΙ όλα τα χρονια της κρισης οι οποίοι στήριξαν τα ΑΕΙ και τους προσβάλει άσχημα...

 
Χρήστος
02 Φεβ 2019 11:51

Γιατί να γίνουν αυτόματα ΔΕΠ; Πέρασαν ουσιαστική κρίση; Δεν γίνεται να ισοπεδωθεί η κορωνίδα της ανεξαρτησίας των ΑΕΙ που είναι η ίδια επιλογή των μελών τους. Αν θέλει ένας ΕΔΙΠ να γίνει ΔΕΠ, να υποβάλει υποψηφιότητα και να κριθεί όπως κάθε ΔΕΠ.

 
ΔΕΠ
02 Φεβ 2019 12:25

Στα όρια της συκοφαντίας είναι το "όσοι παλιότερα είχαν την τύχη να προσληφθούν"

 
@Χρήστος
02 Φεβ 2019 12:33

Πάλι τα ίδια. Η πλειοψηφία των ΕΔΙΠ έχει ΗΔΗ τα καθήκοντα ΔΕΠ με μια σειρά από νόμους που έχουν ψηφιστεί από το 2011 και μετά. Γιατί μιλάτε ενώ δεν έχετε γνώση και ενημέρωση; Απορώ γιατί συνεχώς αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ