Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οριστική Συμφωνία: Πολυτεχνική στο ΕΑΠ με τα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

Πρύτανης ΤΕΙ Δυτ Ελλάδας: Διαφωνώ με το διαμελισμό του ΤΕΙ
Δημοσίευση: 01/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έκλεισε οριστικά στη σημερινή σύσκεψη του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών  και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Πατρών και ΤΕΙ Μεσολογγίου)η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αποφασίστηκαν τα εξής:

Α. Τα τμήματα της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ θα συγχωνευθούν με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο , προκειμένου μελλοντικά να ιδρυθεί Πολυτεχνική Σχολή.

Β. Συζητήθηκε επίσης η συγχώνευση των τμημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με το  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο , χωρίς ωστόσο να αποφασιστεί κάτι σχετιοκό.

Γ. Τα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ θα συγχωνευθούν με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Για την Πολυτεχνική στο ΕΑΠ θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, τη Δευτέρα , μεταξύ των Πρυτανικών αρχών του  του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας και της Διοικούσας του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Δεν θα υπάρξει άλλη σύσκεψη του υπουργού με τις Πρυτανικές Αρχές των τριών Ιδρυμάτων.

Ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν τηλεδιασκέψεις η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου.

Το Σχέδιο θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, προκειμένου να ενταχθεί στο Πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συγχώνευση άλλων 6  ΤΕΙ   με Πανεπιστήμια.

Το Πολυνομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το δεύτερο 15νθήμερο του Φλεβάρη.

Πρύτανης ΤΕΙ Δυτ Ελλάδας: Διαφωνώ με το διαμελισμό του ΤΕΙ

Ο Πρύτανης  του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Β. Τριανταφύλλου  δήλωσε στο esos ότι στη σημερινή σύσκεψη  διαφώνησε με το διαμελισό του ΤΕΙ, τονίζοντας ότι για μια ακόμη φορά κυοφορείται ένα νέο Σχέδιο Αθηνά.  

Για όλα τα υπόλοιπα ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μας είπε πως στη σύσκεψη    εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και θα τοποθετηθεί σχετικά στη Σύγκλητο.

Σε ερώτησή μας εάν θα γίνει τη Δευτέρα η συνάντηση με τη Διοικούσα του ΕΑΠ, μας απάντησε θετικά διότι όπως μας είπε είναι εντολή του υπουργού Παιδείας.
 

Σχόλια (40)

 
νομικη πατρας
01 Φεβ 2019 19:31

ονειρο ηταν και παει...

 
student
01 Φεβ 2019 19:33

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΕΟ για το ΣΤΕΦ !!!

 
@informer
01 Φεβ 2019 19:33

Πολυτεχνειο εξ αποστασεως
αυτο ειναι φοβερό, για αυτό δε χώραγε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
informer θα θελαμε την αναλυση σου

 
Γιωργος
01 Φεβ 2019 19:49

Πόσες πολυτεχνικες σχολές θα έχει η Ελλάδα?

 
Γιωργος
01 Φεβ 2019 20:01

Πόσες πολυτεχνικες σχολές θα έχει η Ελλάδα?

 
THOMAS
01 Φεβ 2019 20:16

Μπράβο και ένα καλό νέο , να έχουν πρόσβαση σε σπουδές και όσοι δουλεύουν , τα καλά να λέγονται, Ένα μπράβο στον Υπουργό

 
Φανταστικό
01 Φεβ 2019 20:51

Μηχανικοί από απόσταση? Δεν .φαντάζομαι την σύγκριση με τις εργαστηριακές υποδομές άλλων ιδρυμάτων...και την επαγγελματική αποκατάσταση των οποίων αποφοίτων του ΕΑΠ...

..ίσως πάλι όχι, ίσως αναφέρονται σε υβριδικό μοντέλο....ΤΕΙ γίνεται Πολυτεχνείο (Εγγυημενα θα χρειαστούν 10 χρόνια για επαγγελματικά δικαιώματα)...

 
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
01 Φεβ 2019 21:04

ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΑ ! ΤΟ ΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΑΠ. ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΑΠ.

 
Αναβαθμίσεις
01 Φεβ 2019 21:18

Δηλαδή θα κάνουν ΤΕΙ το ΕΑΠ με άλλα λόγια ή το αντίστροφο? Όσο για επαγγελματικά δικαιώματα οι της ΣΤΕΦ ας μην χαίρονται. Το ΕΑΠ δεν φημίζεται για την κατοχύρωση των πτυχιούχων του,....

 
ΠΑΔΑ
01 Φεβ 2019 22:35

Με αυτά και αυτά το ΠΑΔΑ θα μείνει το μόνο υβρίδιο με μηχανικους τετραετους φοίτησης.
Στο τέλος το ΠΑΔΑ θα στηρίζει μόνο τις διετείς δομές

 
Κώστας Σταμ.
01 Φεβ 2019 22:45

Δε θα προλάβουν να κάνουν τίποτα. Βρίσκονται σε πανικό. Έρχεται και η πυκνή ομίχλη. Ο μέχρι χθες ΑΝΕΛίστας συνοδοιπόρος τους, λέει ότι δε θα προλάβουν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αυτό πράγματι θα είναι ένα πολύ καλό νέο !

 
Πατερας φοιτητη
02 Φεβ 2019 00:12

Θα πρεπει οι φοιτητες της ΣΤΕΦ να αγωνιστουν μην το αφησουν να περασει ποιος ειναι ο πρυτανης που δεν θελει τη ΣΤΕΦ Οσο για τον γαβρογλου σε μερικους μηνες δεν θα το θυμαται κανενας.Οτι γινει με τις ΣΤΕΦ στα αλλα ΤΕΙ να γινει και για την ΣΤΕΦ δυτικης Ελλαδας.

 
πολυ καλο
02 Φεβ 2019 01:35

Πολυτεχνικη στο ΕΑΠ

 
Σκεπτόμενος...
02 Φεβ 2019 08:11

Στην Ελλάδα έχουμε ταλέντο να πιάνουμε οποιαδήποτε ιδέα και να ...
της αλλάζουμε τα φώτα!
Εκεί που τα πράγματα ήταν αδιέξοδο και θα οδηγούμαστε στον αφανισμό ενός από τα μεγαλύτερο Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με περί τους 20.000 φοιτητές, υποδομές πολλών χιλιάδων τ.μ. και ανάλογα πολλών χιλιάδων € εξοπλισμό, εμφανίστηκε φως με την προτεινόμενη συνεργασία ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας - ΕΑΠ.
Αποτέλεσμα λοιπόν της πολυαναμενόμενης συνάντησης ήταν ο διαμελισμός δηλαδή πάλι αφανισμός του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας αντί να μελετηθεί σε βάθος μια - κατ΄εμέ - πολύ καλών προοπτικών συνεργασία ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας - ΕΑΠ.
... αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει το όφελος από ένα τέτοιο διαμελισμό . . .

 
Νίκος
02 Φεβ 2019 08:42

Γιατί δεν συνχωνεύτε η ΣΤΕΦ με το Πανεπιστήμιο Πατρών όπως έγινε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συνχωνεύσεων;
To ΕΑΠ παρέχει σπουδές από απόσταση.Τι θα γίνει με το προσωπικό της ΣΤΕΦ και τους Φοιτητές που ήδη φοιτούν;

 
Άκης
02 Φεβ 2019 09:07

Οχι άλλη υποβαθμίσει του ΕΑΠ.
Τα δύο ιδρύματα έχουν διαφορετική αποστολή!
Για ποιο λόγο επέλεξαν την ΣΤΕΦ και όχι τη ΣΔΟ που το ΕΑΠ έχει τμηματα;
Το σίγουρο είναι ότι δύο Πολυτεχνικές σχολές στην Πάτρα δεν χωράνε οπότε δεν θα γίνει ποτέ.
Η μόνη επιλογή της ΣΤΕΦ είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών αν θέλουν να γίνουν μηχανικοί κάποτε αλλιώς ούτε καν εργοδηγοί από ΕΑΠ. Θα περιμένουν επαγγελματικά δικαιώματα μαζί με του αποφοίτους ΕΛΠ.

 
Αλκιβιαδης
02 Φεβ 2019 09:21

Το νέο ίδρυμα θα λέγεται Ανοικτό ΤΕΙ και θα δινει πτυχία μόνο από απόσταση

 
Νίκος
02 Φεβ 2019 09:52

Κανένα πανεπιστήμιο δεν δέχθηκε τις σχολές "μηχανικών ΤΕ" να συνεχίσουν (π.χ. ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΠΑΔΑ κλπ). Το ίδιο γίνεται και τώρα όλες οι σχολές στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και η ΣΤΕΦ στα σκουπίδια. Το οτι ΘΑ γίνει πολυτεχνική σχολή στο ΕΑΠ από τα τμήματα του ΤΕΙ είναι ουτοπία.

 
Informer
02 Φεβ 2019 11:05

Στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος το "πρόβλημα" είναι η ΣΤΕΦ. Όπου υπάρχει ΣΤΕΦ και αντίστοιχη πολυτεχνική σχολή τότε οι καθηγητές του ΤΕΙ μπαίνουν σε Γενικό Τμήμα (δες Θεσσαλία).
Φυσικά υπάρχουν αντιδράσεις όπου προτείνετε Γενικό τμήμα. Στο ΤΕΙ-Πάτρας με την βοήθεια του πρύτανη το τράβηξαν μέχρι τέλους και υποθέτω η ανωτέρω διευθέτηση είναι μία διέξοδος.
Φυσικά τίθεται θέμα με το ΕΑΠ. Τι σημαίνει ότι αποκτά τμήματα ΣΤΕΦ??? Πως αυτά μπορούν να είναι εξ' αποστάσεως??

Έχω την εντύπωση πως το υπουργείο έχει απαυδήσει και θα προχωρήσει από εδώ και πέρα χωρίς να ρωτήσει κανένα με βάση τον αρχικό σχεδιασμό του
(και καλά θα κάνει!!!)

Φοβερό επιχείρημα ο Πρύτανης του ΤΕΙ-Πάτρας ότι διαφωνεί με τον διαμελισμό του ΤΕΙ!!! Όταν το ΤΕΙ παύει να υπάρχει, τι σημασία έχει αν τα τμήματα του πάνε σε ένα ίδρυμα ή σε δύο??? Ή μήπως τελικά είναι θέμα ψήφων και εξουσίας στην μετέπειτα εποχή??? (χάνω ψήφους γιατί θα διαμοιραστούν σε 2 ιδρύματα ενώ εγώ θα είμαι σε ένα!!!!!)

Σημείωση: Νομίζω ότι το Υπουργείο έκανε λάθος που άνοιξε το θέμα Πανεπιστημιοποιήσης του ΤΕΙ Κρήτης πριν κλείσουν οι συγχωνεύσεις των άλλων ΤΕΙ. 'ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΕΙ !!!!

 
Dimitris
02 Φεβ 2019 11:07

Δεν είναι κακή εξέλιξη αρκεί να δούμε το τι θα γίνει με τους αποφοίτους του ΤΕΙ και τον τρόπο εισαγωγής στην νέα πολυτεχνική.
Να μιλάμε για αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση.Και εξηγώ,εάν οι απόφοιτοι των υπολοίπων ιδρυμάτων που συγχωνεύθηκαν δώσουν κάποια μαθήματα για την απόκτηση του νέου πτυχίου ,δεν μπορώ να φανταστώ οτι στοα παιδιά της ΣΤΕΦ θα ζητηθει να πληρώσουν δίδακτρα για την αντίστοιχη διαδικασία.

 
Spioner
02 Φεβ 2019 11:12

Τα τμήματα του ΤΕΙ που θα ενταχθούν θα αποτελεσουν τα πρώτα συμβατικά τμήματα του ΕΑΠ και θα παρέχουν σπουδές δια ζώσης. Το ΕΑΠ θα μπορει να οργανώσει εξ' αποστάσεως προγράμματα σπουδών, δια ζώσηςκαι μικτα προγράμματα δημιουργώντας ένα νέο ακαδημαικό περιβάλλον.
Το τραγικό σε όλη την ιστορία είναι ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών ξαφνικά αποκτά τα 2 τμήματα Γεωπονικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας τμήματα που απο την ίδρυση τους στο ΤΕΙ Μεσολογγίου αποτελούν τα μοναδικά τμήματα πουασχολούνται με τις επιστήμες ζωής.

 
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
02 Φεβ 2019 11:36

Τωρα αν ειναι χαρουμενοι οι της ΣΤΕΦ που πανε σε ενα "ΑΝΟΙΚΤΟ" πανεπιστημιο ,νομιζω δεν εχουν καταλαβει την υποβαθμιση τους!!!

 
student
02 Φεβ 2019 11:47

Γι αυτούς που διαφωνούν με την πρόταση , ποια θα ήταν η καλύτερη λύση από την στιγμή που διαφωνούσε το Πανεπιστήμιο Πατρών;

Όσον αφορά το ΕΑΠ μην έχετε την εντύπωση ότι θα παραμείνει με αυτή την δομή που έχει τώρα....(κατά την γνώμη μου) προωθείτε έμμεσα η δημιουργία ενός 2ου πανεπιστημίου όπως συνέβει στην Κρήτη!

 
Κωνσταντίνος
02 Φεβ 2019 12:20

Δυστυχώς,οι παραπάνω αντιδράσεις των αρθρογράφων είναι όλες απόλυτα δικαιολογημένες,γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχτούν οι λεπτομέρειες αυτού του πρωτοφανούς πειράματος.Εδώ,στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που είχαν αντίστοιχα προβλήματα με την εκεί ΣΤΕΦ χρειάστηκαν περισσότερο από 1,5 χρόνο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των φορέων που εμπλέκονταν,και δεν είχαν άλλο ίδρυμα όπως το ΕΑΠ γιά να ξεφορτωθούν τη ΣΤΕΦ,στην Πάτρα μέσα σε δύο μήνες θα τα καταφέρουν;Με δεδομένο ότι οι ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών ροκανίζουν το χρόνο επίτηδες εδώ κι ένα χρόνο,δεν πιστεύω ότι θα λυθεί το θέμα της συγχώνευσης.
Κι αναφέρω τις μικρές ως μεσαίες εστίες ανάφλεξης:Αν προσέξει κανείς,α)στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας,υπάρχουν δύο τμήματα Λογιστικής,ένα στην Πάτρα κι ένα στο Μεσολόγγι.Αυτό στην Πάτρα λογικά έχει καταργηθεί,αλλά όπως και στη Λάρισα,οι Πατρινοί δε θ'αφήσουν να τους ξεφύγει αυτό το τμήμα και να πάει στο Μεσολόγγι.β)Όμοια υπάρχουν δύο τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων ένα στην Πάτρα κι ένα στο Μεσολόγγι και γ)δύο τμήματα Τουριστικών Επιχειρήσεων ένα στην Πάτρα κι ένα στον Πύργο.Το ίδιο ισχύει και γι'αυτά.Οι Πατρινοί δεν κοντράρουν μόνο όσο αφορά την Πολυτεχνική Σχολή,αλλά θέλουν και αυτά και τα τμήματα του Αιγίου στην Πάτρα.Μιλούμε δηλαδή γιά μεγάλη ισχυρογνωμοσύνη όπως τα ίδια γίνονταν το καλοκαίρι και στο Βόλο. Γι'αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι ακόμα κι αν οι εκλογές διεξαχθούν τέλη Οκτώβρη, ούτε μέχρι τότε θα έχουν βρεί λύση.Δυστυχώς,όταν προτείνονται μεγάλες αλλαγές στον οποιοδήποτε θεσμό κανείς δε θέλει να χάσει τα κεκτημένα του, ακόμα κι αυτά που θεωρεί ως κεκτημένα!
Μία λύση γιά να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα θα ήταν να αφομοιωθούν κι αυτά τα τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας που εδρεύουν στο Μεσολόγγι και τον Πύργο από το ΕΑΠ,γιατί μάλλον το Πανεπιστήμιο Πατρών ο Δήμος Πατρέων θα αντισταθούν μέχρι τέλους.Τα δε τμήματα Φυσικοθεραπείας και Οπτικής να μη φύγουν σε καμιά περίπτωση από το Αίγιο.Γενικά πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μη μεταφερθεί κανένα τμήμα από τις επαρχιακές πόλεις στην Πάτρα. Η Πάτρα έχει ήδη πάρα πολλά τμήματα που είναι σε αναλογία ίσως και περισσότερα από την Αθήνα.

 
φορολογούμενος
02 Φεβ 2019 12:25

ο πρύτανης του τει έχει απόλυτο δίκιο. όλο το τει να ενσωματωθεί στο εαπ προσφέροντας προγράμματα σπουδών δια ζώσης μέσω του μηχανογραφικού χωρίς δίδακτρα. όπως όλα τα συμβατικά πανεπιστήμια προσφέρουν προγράμματα εξ αποστάσεως το ίδιο κ το εαπ να προσφέρει δια ζώσης.

επίσης από ότι γνωρίζω το εαπ εδώ κ δύο χρόνια λόγω έλλειψης χώρων και γειτνίασης με το τει χρησιμοποιεί διδακτικές αίθουσες τα σαββατο κύριακα για τις οσσ, το συνεδριακό του τει για τις ορκωμοσίες του και έχουν κοινό παιδικό σταθμό για τέκνα εργαζόμενων κ φοιτητών.

ως φορολογούμενος δεν θα ήθελα να δω να κατασκευάζονται νέα κτήρια στο εαπ ενώ 1 χλμ πιο κάτω να ερημώνουν οι εγκαταστάσεις του τει γιατί όλοι μεταφέρθηκαν στο ήδη γεμάτο ριο

 
Δεν συμφέρει το ΕΑΠ
02 Φεβ 2019 12:26

Το ΕΑΠ έχει θέματα με τα δικαιώματα κάποιων πτυχίων που ήδη δίνει εδώ και χρόνια. Θα αποκαταστήσει τα πτυχία και του ΤΕΙ τώρα? Δηλ. οι ΤΕ θα γίνουν ΠΕ, το ΕΑΠ τι ακριβώς κερδίζει και τους φοιτητές/ΔΕΠ του ΕΑΠ τους ρώτησε κανείς?

 
ΗΡΕΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
02 Φεβ 2019 12:37

ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ.
1.ΤΟ ΕΑΠ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ "ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ" ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΧ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΛΠ.
2. ΤΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΑΠ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΓΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΛΕΚΕΙ ΕΔΩ. ΕΙΔΑΤ ΕΜΕ ΠΟΣΗ ΑΝΕΣΗ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΚΑΤΕΕ, ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΤΕΡΑ ΑΤΕΙ;;;ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝΤΑΙ.
3. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤ; ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝΠΡΩΗΝΤΕΙ ΠΟΥ Τ ΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΧ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΛΠ
ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΖΑΝΤΕΣ...

 
Περί δικαιωμάτων
02 Φεβ 2019 12:46

Εκεί στο ΕΑΠ και στο υπουργείο με τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων που έχουν θέματα τι σκοπεύουν να κάνουν? Επίσης τι κερδίζει το ίδιο το ΕΑΠ, αν σκεφτούμε ότι οι των ΤΕΙ έστω γίνονται ΠΕ? Καλό θα είναι οι της ΣΤΕΦ να απαιτήσουν τώρα δικαιώματα γιατί αν περιμένουν από το ΕΑΠ...

 
Αφορολόγητος
02 Φεβ 2019 18:40

Δεν βλέπω αναφορά σε Γενικό τμήμα, μπράβο σας;!
Όσο για τη ΣΔΟ, πως θα πάει στο ΕΑΠ αφού υπάρχει ήδη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών με προπτυχιακά αποκλειστικά εξ αποστάσεως;
Τη ΣΔΟ τη ρωτήσατε εάν θέλει ΕΑΠ ή κάνουμε ότι θέλουμε αυτοί που δήθεν εκπροσωπούν τη ΣΔΟ; α;

 
spioner
02 Φεβ 2019 18:41

Ειναι λυπηρό να γράφονται ανακρίβειες αλλά στην Ελλάδα ο καθένας θέλει να έχει άποψη.
Στο ΠΑΔΑ δημιουργήθηκαν 4ετη τμήματα Μηχανικών και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας 4 ετη τμήματα Τεχνολογίας. Στην Ευρωπη τα περισσότερα τμήματα μηχανικών ειναι4ετη. Όποιος δεν καταλαβαίνει τι θα συμβεί με την υποχρεωτική αναγνώριση τίτλων και επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι μακρια νυχτομένος.
Δεν υπάρχουν 2 τμήματα Λογιστικής, υπάρχουν 2 τμήματα Διοικήσης Επιχειρήσεων τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν θα παραμείνουν οπως είναι και το τμήμα του Πύργου δεν είναι αποκλειστικά Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ