Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΤΕΙ Κρήτης: “Βάφτιση” της πανεπιστημιοποίησης με επιλογή μεταξύ τριών ονομάτων

Κατατέθηκε στον υπουργό το πόρισμα “εξπρές” για την πανεπιστημοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης
Δημοσίευση: 01/02/2019
ΤΕΙ Κρήτης
Alt Text: 
ΤΕΙ Κρήτης
Title Text: 
ΤΕΙ Κρήτης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στον υπουργό Παιδείας ανατέθηκε από την Επιτροπή η επιλογή του τίτλου που θα φέρει το τρίτο Πανεπιστήμιο της Κρήτης από την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  που ήδη παρέλαβε χθες το πόρισμα της Επιτροπής που ο ίδιος συγκρότησε, έχει στα χέρια του  τους εξής τρεις τίτλους από τους οποίους θα επιλέξει τον έναν:

1. Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (σ.σ. φαίνεται πως δεν προτιμά αυτό τον τίτλο η διοίκηση του ΤΕΙ)

2. Μινωικό Πανεπιστήμιο (σ.σ. φαίνεται πως δεν  έχει αντίρρηση η διοίκηση του ΤΕΙ)
 
3. Τίτλο που προσδιορίζει γεωγραφικά το ΤΕΙ Κρήτης, όπως για παράδειγμα Πανεπιστήμιο Ανατολικής Κρήτης (σ.σ. φαίνεται πωςσυμφωνεί η διοίκηση του ΤΕΙ)

Κατατέθηκε στον υπουργό το πόρισμα “εξπρές” για την πανεπιστημοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης

Η 11-μελής επιτροπή για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης κατέθεσε χθες  στον υπουργό  Παιδείας Κώστα  Γαβρόγλου το τελικό της πόρισμά με το ακαδημαϊκό οργανόγραμμα του νέου Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εκτιμάται ότι το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τη μορφή πολυνομοσχεδίου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται η  πανεπιστημιοποίηση άλλων   6 ΤΕΙ και άλλες διατάξεις.

Ο υπουργός Παιδείας έχει υποσχεθεί, παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του Βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, το τμήμα Μηχανικών Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας θα παραμείνει στο Ρέθυμνο και θα αναβαθμιστεί σε τμήμα πενταετούς φοίτησης.
 
Το  τρίτο Πανεπιστήμιο  θα στηριχτεί στα γνωστικά αντικείμενα τα οποία θεραπεύει σήμερα το ΤΕΙ και σε μεγάλο βαθμό λειτουργούν συμπληρωματικά του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σε όσους φοιτούν αυτή τη στιγμή σε Τμήματα του ΤΕΙ, θα τους δοθεί η δυνατότητα να πάρουν αναβαθμισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο με επιπλέον μαθήματα.

Το νέο Πανεπιστήμιο Κρήτης, εκτός απροόπτου, θα ενταχθεί στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν  φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ

Τα  μέλη της Επιτροπής “Γαβρόγλου” που συνέταξε το πόρισμα είναι τα εξής:

Ηλίας Γεωργαντάς

Ελένη Βογιατζή

Μανώλης Δρακάκης

Νικόλαος Κατσαράκης

Θρασύβουλος Μανιός

Γεώργιος Παναγιωτάκης

Νεκτάριος Παπαδογιάννης

Ιωάννης Σαριδάκης

Νεκτάριος Ταβερναράκης

Αναστάσιος Τσίνας

Χρήστος Φλώρος

Ετικέτες: 
ΤΕΙ Κρήτης

Σχόλια (23)

 
Mike
01 Φεβ 2019 20:36

Διαδικασίες εξπρες για άμεσο χαντάκωμα των ήδη πτυχιούχων.Μπράβο στο υπουργείο και στον πρύτανη που σεβάστηκαν τους φοιτητές που υποτίθεται πως σχεδόν 20 χρόνια τώρα έμπαιναν σε ανώτατο ίδρυμα.

 
ΑΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
01 Φεβ 2019 20:47

Με τους αποφοιτους τι θα γινει;

 
Απόφοιτος
01 Φεβ 2019 22:41

Οτιδήποτε γίνεται και δεν περιλαμβάνει τους αποφοίτους του ΤΕΙ που "Πανεπιστημιοποιείται" είναι παράνομο. Αγωγές προσωποποιημένες , "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν ", όσων σκέφτονται να πράξουν το ίδιο σε ανάλογες περιπτώσεις. Αν δεν "πονέσει η τσέπη" δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

 
ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
01 Φεβ 2019 22:55

Εάν είναι να θυμόματε για κάποιο σημαντικό λόγο αυτόν τον υπούργο Παιδείας είναι ότι έκανε τα αυτονόητα που δεν έκαναν οι κυβερνήσεις του Πασόκ και της ΝΔ. Έδωσε στα ΤΕΙ την Πανεπιστημιακή θέση, αυτή που έπρεπε να είχαν χρόνια τώρα!

 
Πανεπιστήμιο
01 Φεβ 2019 23:55

Το τει κρητης γιατι δεν συγχωνευεται με το πανεπιστημιο αιγαιου; Αφου υπαρχουν αντιστοιχες σχολες. Η πρυτανης νομιζω πως δεν αρνηθηκε. Τον υπουργο την τον πειραζει αν γινουν ενα τα δυο αυτα ιδρυματα; Δεν χρειαζεται να δημιουργηθει παραπανω πανεπιστημιο στην κρητη. Υπαρχει λυση.

 
Μινωικό
02 Φεβ 2019 09:19

Μμμμμ, ωραίο ακούγεται.
Ούπππςςς! Θα το μπερδεύουν με τις Μινωικές Γραμμές. Εκτός κι αν συγχωνευτούν!
Όσο για το Ανατολικής Κρήτης, μάλλον αγεωγράφητοι είναι, πως είναι δυνατόν με Τμήματα σε Χανιά και Ρέθυμνο;

 
Πάει και αυτό για διαμελισμό!
02 Φεβ 2019 09:25

Πανεπιστήμιο Ανατολικής Κρήτης ή Πανεπιστήμιο Ηρακλείου θα το πουν γιατί οι "μεγάλοι" επιστήμονες θέλουν να κάνουν πάσα τα τμήματα Χανίων και πιθανώς και Ρεθύμνης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ώστε αυτοί να συγχωνευθούν με το Πανεπιστήμειο Κρήτης.

 
Αγωνία
02 Φεβ 2019 11:58

Ως γονέας φοιτητή στο δεύτερο έτος στο ΤΕΙ δεν έχω καταλάβει αν ο γιος μου όταν αποφοιτήσει θα μπορεί να εχει κάποια επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικού.

Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τα παιδιά άμεσα, υπάρχει μεγάλη αγωνία...ακούμε ότι τμήματα θα κλείσουν, θα γίνουν 5 χρόνια, καθηγητές θα φύγουν...

Σκεφτόμαστε να διακόψει τις σπουδές του και να πάει στην Αγγλία. Εκεί έχουμε μάθει ότι μόλις τελειώσει θα εγγραφεί σαν μηχανικός στο εκεί Επιμελητήριο...δεν μπορούμε να ρισκάρουμε το μέλλον του παιδιού σε ένα τόσο πρόχειρα στημένο νέο ΤΕΙ.

...ας απαντήσουν οι καθηγητές του ΤΕΙ τι θα κάνουν τελικά.

 
ΤΡΕ
02 Φεβ 2019 13:02

κανένα δεν είναι καλό αλλά
1. Μεσογειακό Πανεπιστήμιο είναι το προτιμότερο παρότι παρουσιάζει μικρομεγαλισμό καθως αυτοπροσσδιορίζεται σε μια έκταση που περιλαμβάνει διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς

2. Μινωικό Πανεπιστήμιο είναι αρχαιολατρικό και τονίζει τον αναβαθμισμένο σοβινισμό των κρητικών που αρέσκονται στη "γνησιότητα" της καταγωγής τους και του dna τους

3. Πανεπιστήμιο Ανατολικής Κρήτης είναι ανεδαφικό καθώς υπάρχουν τμήματα στα Χανιά

 
Οbservator
03 Φεβ 2019 00:18

To oνομα δεν εχει σημασία. Οι γεωγραφικοι όροι δεν ειναι πάντα επιτυχείς. Θα μπορουσε να λέγεται Παγκρητιο Τεχνολογικο Ιδρυμα αφου εχει Τμηματα σε ολους τους νομους της Κρήτης. Οι οροι που προτεινονται ειναι μη δοκιμοι. Ποτε δεν υπηρχε διαχωρισμος ανατολικη και δυτικη κρητης, ουτε ο ορος μινωικος υπάρχει ως τοπονυμιο αλλα ουτε ο ορος μεσογειακος λεει κατι. Γενικά πέρα απο το ονομα δεν εχουμε δει τι προτασεις υπάρχουν. Για να γινει η μετατροπή σε Πολυτεχνειο πρέπει σε ορισμενα τμηματα να αυξηθει το προσωπικο του κατά 50% αν παραμεινουν τα ιδια τμηματα . Οι γονεις μπορουν να περιμένουν μεχρι τελος του μηνα.

 
@Οbservator
03 Φεβ 2019 10:33

τo όνομα έχει σημασία γιατι λειτουργεί συμβολικά

 
Δημήτρης
03 Φεβ 2019 10:59

Οι ταμπέλες έχουν σημασία για όσους αρκούνται μόνον σε αυτά.
Επί της ουσίας:
Είναι λογικό τμήματα για τα οποία η σχετική επιτροπή εισηγήθηκε αρνητικά για την εκπόνηση διδακτορικών να συνεχίζουν τη λειτουργία τους ενώ άλλα στα οποία δίνεται η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών να τα κλείνουν?
Κάτι μάλλον δεν πάει καλά, και φαίνεται ότι τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει το νέο πανεπιστήμιο, κάθε άλλο παρά ακαδημαικά είναι.

 
Προκόπης
03 Φεβ 2019 11:14

Μινωικό Πανεπιστήμιο - Minoan University είναι η καλύτερη λύση. Δίνει ταυτότητα στο νέο ίδρυμα και καλύπτει όλη τη περιφέρεια. Τα όσα ακούγονται για αρχαιολατρικό δεν ευσταθούν. Δηλαδή το Αριστοτέλειο είναι αρχαιολατρικό ; το ΕΚΠΑ δείχνει κάποια λατρεία στην εποχή του Καποδίστρια ;
Ο Μινωικός πολιτισμός ήταν από την μία άκρη της Κρήτης έως την άλλη, το κύρος και τα επιτεύγματα του είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης, οπότε δεν υπάρχει ούτε καν θέμα 'σωβινισμού'.

 
@Δημήτρης
03 Φεβ 2019 14:50

O τίτλος ενός ιδρύματος δεν είναι ταμπέλα γιατι ενα ιδρυμα δεν ειναι μαγαζάκι της γειτονιάς. Και προφανώς μας ενδιαφέρει το όνομα ανάμεσα σε αυτά που αναφέρεις αλλά και σε πολλά άλλα. Και προφανώς κάποιοι προβληματιζόμαστε και για αυτά που γράφεις.

 
@Προκόπης
03 Φεβ 2019 14:57

Ελπίζω ο υπουργός να έχει καλύτερη αντίληψη... γιατι το "Μινωικό" είναι η χειρότερη επιλογή.

 
βορειοκρητικός υποψήφιος ΑΕΙ-ΑΤΕΙ και δε συμμαζεύεται
03 Φεβ 2019 16:20

το Πανεπιστήμιο Νότιας Κρήτης (κάπου Αίγυπτο) θα μπορεί να εξυπηρετήσει εμένα που δεν θα μπορέσω να περάσω με χαμηλό βαθιμό ; *αφήστε τα εθνικιστικά ιμπεριαλιστικά παγκρήτια , παρακαλώ

 
Αλέξανδρος
03 Φεβ 2019 20:18

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως το ΤΕΙ φυσικων πορων θα γίνει τμήμα Χημικών Μηχανικών? Με τι υποδομες και τι μέλη ΔΕΠ? Εδω το Πολυτεχνείο Κρήτης με αρκετά μέλη ΔΕΠ Χημικούς Μηχανκους ΔΕΝ έχει την υποδομή να στηρίξει τμήμα Χημικών Μηχανικων θα το κάνει το ΤΕΙ Φυσικών πόρων ?

Καμία συναίσθηση δυστυχώς

 
Δημήτρης
04 Φεβ 2019 10:28

Το πολυτεχνείο Κρήτης θεώρησε καλό στο παρελθόν το Τμήμα Χημικών Μηχανικών που είχε ιδρύσει να το αλλάξει σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος.
Το νέο πανεπιστήμιο που θα ιδρυθεί θεωρεί με τις ευλογίες του ΙΤΕ ότι πρέπει να γίνει Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Που είναι το πρόβλημα;
Το Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος κλείνει.
Το πως θα επανδρωθεί το νέο Τμήμα αφήστε το να είναι μέλημα του νέου πανεπιστημίου, εφόσον επιθυμεί τελικά κάτι τέτοιο.

 
@Αλεξανδρος
04 Φεβ 2019 14:11

Ειναι πολυ απλο. Αλλαζεις την ταμπελα κ εγινε. Που δυσκολευεσαι?

 
@@Αλέξανδρος
04 Φεβ 2019 16:32

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεργαστούν τα τρία ιδρύματα στα Χανιά, Ινστιτούτο Πετρελαίου (ΙΤΕ και Πολυτεχνείο Κρήτης) και Τμήμα Χημικών Μηχανικών (ΤΕΙ Κρήτης). Άλλωστε και τα δύο είναι ακόμη στα χαρτιά!

 
@Δημήτρης
04 Φεβ 2019 19:45

Μα από αντλήσατε αυτή την πληροφορία; ότι δηλ. το τμήμα Μηχ.Φυσικών Πόρων του ΤΕΙ θα μετεξελιχθεί σε τμήμα Χημικών Μηχανικών του Νέου Πανεπιστημίου; Πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο....ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε;

 
@Δημήτρης
05 Φεβ 2019 01:35

"Το πως θα επανδρωθεί το νέο Τμήμα αφήστε το να είναι μέλημα του νέου πανεπιστημίου, εφόσον επιθυμεί τελικά κάτι τέτοιο."
Θα ήταν μέλημα του νεου πανεπιστημίου αν ΔΕΝ ηταν με τα χρήματα του ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ που πληρώνει τους ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥΣ καθε ενος που ονειρευεται καθε μεγαλομανία. ΠΟΣΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ χρειαζονται ??? ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ??? Κανεις απο τα υπάρχοντα μελη ΔΕΠ δεν εχει σχεση με ΧΗΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ όπως με μια ματία ειναι φανερο απο το σαιτ . ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ !!!! Αρα κε Δημήτρη.....να ονειρευεστε και ΝΑΣΑ αλλά με τα λεφτα που ΘΑ βρειτε απο ανταγωνιστική διαδικασία οχι απο τους φορους μας.

 
ευτυχώς!
05 Φεβ 2019 19:51

Ευτυχώς που ανακοινώθηκε τελικά το πόρισμα και γνωρίζουμε τι όνομα προτείνει η Επιτροπή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ