Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύμβουλοι του υπ. Παιδείας «κατεβαίνουν» υποψήφιοι για το ΔΣ του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Παν. Δυτ. Αττικής και την ΠΟΣΔΕΠ

Δημοσίευση: 02/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υποψηφιότητα ως εκπρόσωποι στην ΠΟΣΔΕΠ και για το ΔΣ του νεοσύστατου  Συλλόγου μελών ΔΕΠ του  Πανεπιστημίου  Δυτ. Αττικής, στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Τρίτη, έθεσαν οι Σύμβουλοι του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, Καθηγητές Βεντούρας Ερρίκος και Μπόγρης Αντώνης.

Οι δύο Σύμβουλοι του υπουργού Παιδείας , που παίζουν δραστικό ρόλο στις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με Πανεπιστήμια,  «κατεβαίνουν» στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο «Διακήρυξη Αγωνιστικής Συσπείρωσης»

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποτελεί κατάκτηση πολύχρονων αγώνων για την υλοποίηση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας και έδειξε τον δρόμο για την αναμόρφωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Αποτελεί όμως ταυτόχρονα και πρόκληση για όλες και όλους μας.

Σε αυτή τη διαδικασία της μετάβασης αντιμετωπίζουμε όλες και όλοι τις δυσκολίες πραγματοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος που εκκινούν από πολύ σημαντικές οργανωτικές ανακατατάξεις και καταλήγουν στην επί της ουσίας ακαδημαϊκή υλοποίηση του οράματος του 3ου μεγαλύτερου πανεπιστημίου στη χώρα.

Το ΠΑΔΑ είναι λοιπόν μία πρόκληση ώστε να ανταποκριθούμε στην επί της ουσίας αναγκαία ακαδημαϊκή αναβάθμιση σε σχέση με τα δύο ΤΕΙ από τα οποία συναπαρτίζεται, όχι όμως στα πρότυπα των νεοφιλελεύθερων πανεπιστήμιων, που επιβάλλουν δίδακτρα χιλιάδων ευρώ σε φτωχές οικογένειες, που υποτάσσουν την έρευνα στις ανάγκες της αγοράς, που παραγκωνίζουν την επί της ουσίας ακαδημαϊκή δουλειά και τη χρησιμοποιούν μόνο ως βιτρίνα για να ιδιοποιούνται δημόσιους πόρους και υποδομές για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σε αυτή τη μετάβαση δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να πετύχουμε να θέσουμε γερές βάσεις για ένα Πανεπιστήμιο Δημοκρατικό, Δημόσιο και Δωρεάν με σκοπό τη μόρφωση και την ανάπτυξη της έρευνας και τη σύνδεσή του Πανεπιστημίου με την Κοινωνία σε μία από τις κατά τεκμήριο πιο φτωχές περιοχές της Αττικής.

Παρόλες τις δυσκολίες που προξένησε η οικονομική κρίση, τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας κατάφεραν να είναι υψηλά στην κατάταξη των διεθνών αξιολογήσεων. Η δυνατότητα που δίνεται στο ΠΑΔΑ να παράγει έρευνα και γνώση με αυτοδύναμο τρόπο μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε αισθητή την παρουσία του στα ερευνητικά δρώμενα και να το μετατρέψουμε σε έναν ζωντανό χώρο ανταλλαγής ιδεών και δραστηριοποίησης πολλών νέων ανθρώπων προσφέροντας τους ένα υγιές ακαδημαϊκό περιβάλλον με γνώμονα τη δωρεάν παροχή γνώσης και τη μετεξέλιξη του ΠΑΔΑ σε έναν φάρο γνώσης, μόρφωσης και κοινωνικής αναφοράς και συνεργασίας στη Δυτική Αττική.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΙΟΤΙΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε, όμως σίγουρα ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και πιστεύουμε πως όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η συλλογική δράση είναι η δύναμη μας. Το ΠΑΔΑ έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του με αρκετά προβλήματα που αναδεικνύουν τις αδυναμίες του, αλλά επίσης δείχνουν τον δρόμο των διεκδικήσεων μας. Το νέο Πανεπιστήμιο έχει επιτακτική ανάγκη από νέες θέσεις εργασίας σε όλες τις βαθμίδες (ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικό προσωπικό), ώστε να επιτύχει την ακαδημαϊκή του ολοκλήρωση στην πράξη.

Η περαιτέρω ενίσχυση του ΠΑΔΑ είναι πολύ σημαντικό να διεκδικηθεί από τώρα μιας και υπάρχουν πολλοί που απεργάζονται σχέδια υποβάθμισής του σε Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών (ΠΕΕ) με πρώτο λαλήσαντα τον κ. Μητσοτάκη. Η μετατροπή αυτή μας πάει πίσω και από το 2001 αφού ο θεσμός των ΠΕΕ στην Ευρώπη είναι υποδεέστερος από τα ελληνικά ΤΕΙ τουλάχιστον ως προς τα απαιτούμενα ακαδημαϊκά προσόντα των διδασκόντων. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξει ισχυρή απάντηση από τον Σύλλογό μας, του οποίου η θέση για πανεπιστημιοποίηση προηγήθηκε της δημιουργίας του ιδρύματος, για να προστατέψει τα δικαιώματα πρωτίστως των φοιτητών μας αλλά και όλου του προσωπικού του Πανεπιστημίου. Σε αυτή την συγκυρία πρέπει να δούμε τις ανισότητες που δημιουργούνται με κάποιες διατάξεις για μέλη ΔΕΠ με πολυετή προσφορά στο ίδρυμα. Θεωρούμε ότι έχει ωριμάσει το αίτημα της μετατροπής των λεκτόρων εφαρμογών σε προσωποπαγείς λέκτορες και της μισθολογικής εξίσωσης των προσωποπαγών μελών ΔΕΠ με τα μόνιμα μέλη ΔΕΠ της αντίστοιχης βαθμίδας.  Επίσης είναι σημαντικό να διευθετηθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα τόσο των αποφοίτων ΤΕΙ όσο και των νέων αποφοίτων σε όλες τις ειδικότητες με τρόπο δίκαιο και συνάμα αποδοτικό για τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, μακριά από τις συντεχνιακές αγκυλώσεις και τους διαχωρισμούς του παρελθόντος.

Αυτές οι εκλογές είναι επίσης πολύ σημαντικές γιατί θα καθορίσουν τους εκπροσώπους μας στην ΠΟΣΔΕΠ. Εκεί θα πρέπει να μας εκπροσωπήσουν άνθρωποι που πιστεύουν στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Στο πλαίσιο της ΠΟΣΔΕΠ πρέπει το ΠΑΔΑ να έχει ισχυρή φωνή για να θέσει μετ’ επιτάσεως θέματα που αφορούν την προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από φαινόμενα ιδιωτικοποίησης εντός και εκτός των τειχών, την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση των ελληνικών πανεπιστημίων αλλά και το ζήτημα των χαμηλών μισθών των μελών ΔΕΠ.

Θα είμαστε παρόντες σε αυτή τη συγκυρία και ζητούμε την υποστήριξή σας για να αγωνιστούμε για τη διαμόρφωση του Πανεπιστημίου μας αλλά και του Ενιαίου χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης ώστε να είναι η συνέχεια αντάξια των προσδοκιών των Συναδέλφων, των Φοιτητών και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σχόλια (14)

 
Ναυπηγική 4ο έτος ΠΑΔΑ
02 Φεβ 2019 22:31

Καλησπέρα σας αξιότιμοι πολιτικοί. Τι θα γίνει ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ με τους μηχανικούς του ΠΑΔΑ;;;; θα είναι 5 χρόνια η 4 χρόνια τα έτη φοίτησης;

 
Ναυπηγική 4ο έτος ΠΑΔΑ
02 Φεβ 2019 22:31

Καλησπέρα σας αξιότιμοι πολιτικοί. Τι θα γίνει ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ με τους μηχανικούς του ΠΑΔΑ;;;; θα είναι 5 χρόνια η 4 χρόνια τα έτη φοίτησης;

 
@Ναυπηγική 4ο έτος ΠΑΔΑ
03 Φεβ 2019 10:02

Πάρε το πτυχίο ΤΕΙ που το έχεις σίγουρο και άσε τους μικρομεγαλισμούς. Έτσι κι αλλιώς αυτοί φεύγουν και το ΠΑ.Δ.Α. λίαν συντόμως θα λέγεται Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών. Λίγη υπομονή λοιπόν !

 
@@Ναυπηγικη 4ο έτος ΠΑΔΑ
03 Φεβ 2019 11:19

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει το φαινόμενο να λέει ο καθενας ότι του «κατέβει» απλά για να πει κάτι.. που το είδατε ότι θα γίνει το ΠαΔΑ πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών; Μια φορά το ανεφερε ο Μητσοτάκης και δεν το επανέλαβε (ούτε στο προγραμμα της ΝΔ για την παιδεία) αφού κατάλαβε το αστείο της πρότασης.. Πως θα γίνει αφού επι της αρχής η ίδια η ΝΔ υπερψήφισε το ιδρυτικό νομοσχέδιο του ΠαΔΑ; Όταν θα βγει η ΝΔ (αν βγει με αυτά που λένε) και δεν θα κάνει αυτο που υποστηρίζετε με τόση σιγουριά, θα ζητήσετε άραγε συγνώμη για την παραπληροφόρηση και την προτροπή σε ένα νέο φοιτητή να διαλέξει το πτυχίο ΤΕΙ αντί του ΠαΔΑ; Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ των δυο προγραμμάτων σπουδών για να εκφέρετε άποψη («Πάρε το πτυχίο ΤΕΙ που έχεις σίγουρο και άσε τους μικρομέγαλο ακούς»!!)
Η αλαζονεία αγαπητέ κύριε έχει και όρια, εκτίθεστε..

 
Γιάννης
03 Φεβ 2019 13:08

@Ναυπηγική 4ο έτος ΠΑΔΑ

Εσένα αυτό σε καίει έτσι;Οι άλλοι ας ψοφήσουν...

 
Καμιά σημασία
03 Φεβ 2019 13:53

Και τι σημασία έχει αν είναι εφαρμοσμένων επιστημών ή όχι? Εφόσον είναι 4ετές και με επαγγελματικα δικαιώματα ΤΕΙ, δίνει πτυχίο ΤΕΙ, όπως και να το λένε. Καμιά διαφορά κύριοι.

 
Οτι να’ναι
03 Φεβ 2019 16:09

«Εφόσον είναι 4ετές και με επαγγελματικα δικαιώματα ΤΕΙ, δίνει πτυχίο ΤΕΙ, όπως και να το λένε. Καμιά διαφορά κύριοι»
Νομίζω ότι ξεπεράσετε τον εαυτό σας! Βγάλατε πόρισμα με περίσσεια σιγουριά σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών του ΠαΔΑ -ότι θα είναι ίδια με αυτά των σχολών ΤΕΙ (που πρακτικά δεν υπάρχουν σε αρκετούς κλάδους!)
Τα σχόλια περισσεύουν στην συγκεκριμένη περίπτωση, παρακαλώ συνεχίστε γιατί χρειαζόμαστε λίγο γέλιο όλοι μας!
Μην ξεχνάτε τη σιγουριά σας..

 
Φοιτητής ΠΑΔΑ
03 Φεβ 2019 17:19

@ Ότι να'ναι
Αγαπητέ μου ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε ότι οι παλαιοί πτυχιούχοι σε σχέση με τους νέους θα έχουν ως μοναδική διαφορά το κύρος του πτυχίου.
Διότι κατά τα άλλα τα επαγγελματικά δικαιώματα θα είναι ίδια .
Καλό θα είναι να ανατρέξεις σε προηγούμενες δηλώσεις του για το διαπιστώσεις και ο ίδιος.
Φιλικά .

 
Γιωργος
03 Φεβ 2019 18:57

Μια καλόπιστη ερώτηση για μας που δε γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες των επαγγελματικών δικαιωμάτων: Οταν κάποιος φοιτητής δηλώνει μια σχολή, είναι ή όχι γνωστό εκείνη τη στιγμή το αν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι (και ποιά ακριβώς); Δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο ΦΕΚ που τα ορίζει, η η Σχολή έχει κάποια ανακοίνωση σχετική στην ιστοσελίδα της κλπ; Αν όχι και είναι θολό το πράμα, γιατί δηλώνει κάποιος αυτή τη σχολή εφ'όσον γνωρίζει ότι δεν δίνει επαγγελματικά δικαιώματα; (διότι τώρα/αργότερα κάποιος θα μπορούσε να πει, ΟΚ, αφού ήξερες ότι δεν έχει δικαιώματα, τι φωνάζεις τώρα;).

 
Περίσκεψη
03 Φεβ 2019 19:08

Προσέξτε τα γελια μήπως μετατραπούν σε κάτι άλλο, με αναφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα. Αν ήταν να δώσει κάτι παραπάνω στο ΠΑΔΑ το κράτος θα το είχε ήδη κάνει. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού άλλωστε. Προσέξτε, τα ίδια έλεγαν κάποιοι όταν ανωτατοποιήθηκαν τα ΤΕΙ και γελούσαν στην προοπτική να έχουν ίδια δικαιώματα με τους προηγούμενος αποφοίτους.

 
@Φοιτητης ΠαΔΑ
03 Φεβ 2019 19:56

Επειδή έχω ανατρέξει ήδη και μάλλον καλύτερα από εσένα αγαπητέ δες την τελευταία δήλωση του σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του ΠΑΔΑ και οχι την πρώτη δήλωση που έκανε (καλώς η κακώς «για να χαϊδέψει αυτιά» και να μειωθούν οι αντιδράσεις).
Έτσι κι αλλιώς εσυ πιστεύεις πραγματικά ότι οι απόφοιτοι της νέα σχολής πανεπιστημιακής πλέον -απολύτως ισότιμης όλων των τετραετών του εξωτερικού , θα έχει τα ίδια δικαιώματα με την σχολή ΤΕ που πλέον δεν βγάζει αποφοίτους; Με ποια δικαιολογία όταν ο αποφοιτος πλέον δεν είναι ΤΕ (δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε ευρεως δυστυχώς ) και ειδικά εάν είναι κάτοχος ενός μεταπτυχιακού;
Πιστεύεις ότι ακόμα και αν κάποιοι το προσπαθήσουν θα σταθεί ποτέ σε δικαστήριο;
Το «μεγάλο χαρτί» του διαχωρισμού (βλ. ΤΕΕ) στις σπουδές μηχανικών ΠΕ και ΤΕ χάθηκε (γι αυτό και ο διαχωρισμός θα παραμείνει δυστυχως για πάντα για τους αποφοιτους ΤΕ), δεν θέλει και πολύ σκέψη για να δεις ότι αποκλείεται οι απόφοιτοι ΠΑΔΑ να μείνουν με δικαιώματα ΤΕ.. αυτό που μπορεί να γίνει είναι διαβάθμιση των δικαιωμάτων ανάλογα με το εάν ο απόφοιτος έχει μεταπτυχιακό τίτλο η οχι ή μετατροπή της σχολής σε πενταετής.
Σε κάθε περίπτωση το να σε πείσει κάποιος τι να επιλέξεις ξεφεύγει αρκετά από την κοινή λογική για μένα. Ο καθενας μας είναι υπεύθυνος των αποφάσεων του.

ΥΓ εάν δεν παίζει κανένα ρόλο δεν αναρωτιέσαι γιατί οι απόφοιτοι ΤΕ ζητούν εξομοίωση (και καλά κάνουν υπό κάποιες ομως συνθήκες..)

 
@Φοιτητης ΠαΔΑ
03 Φεβ 2019 21:48

Δεν ανατρέχεις καλύτερα στην τελευταία δήλωση του Υπουργού και οχι στην πρώτη ;
Μάλλον δεν είσαι και πολύ ενημερωμένος..
Φιλικά

ΥΓ είναι δυνατόν ο πανεπιστημιακός τίτλος πλέον με ίδια χρονική διάρκεια με όλους τους ευρωπαικούς να έχει λιγότερα δικαιώματα επειδή είναι ελληνικός;; Σκέψου το απλά,.. δεν είναι ΤΕ πλέον..

 
Αναστασόπούλος Περικλής
05 Φεβ 2019 07:27

Το καινούργιο εργο θα ανεβει σε μερικούς μήνες .... μήνα ... ημέρες ..ποιος ξέρει
...και εκει θα δείτε τι εχει να γίνει .....
το μότο του Υπουργείου ''μεγάλη ανακατωσούρα .... ωραία κατασταση '' λαμβάνει συντομα τέλος

 
@ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
05 Φεβ 2019 10:10

ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ---ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ --
1.ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ <<ΛΕΚΤΟΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ>> ΣΤΟΥΣ ΛΕΚΤΟΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΟΥΣ ΘΕΣΗΣ--ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 35 ΕΩΣ 40 ΕΤΗ ΣΤΑ Α.Τ.Ε.Ι ΚΑΙ ΔΙΑΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ 62 ΕΩΣ 67 ΕΤΩΝ ( ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ)
2.ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ 1-1-2020 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-- ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΟΥΣ ΘΕΣΗΣ ΜΕΛΗ Δ.Ε.Π ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
3. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΚΛΟΓΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΤΟΤΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ