Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Χρονοδιάγραμμα των Μόνιμων Διορισμών

Νέες Οργανικές Θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., Μεταθέσεις, λειτουργία των Κ.Ε.Σ.Υ., Ο.Π.Σ.Υ.Δ. Ενιαίος Πίνακας Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
Δημοσίευση: 05/02/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Των Αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.)
Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη

Σύμφωνα με σημερινή πληροφόρηση από το Υπουργείο Παιδείας, ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα:

1. Διαδικασία σύστασης νέων Οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - Μεταθέσεις μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2019

•    Έχει  ξεκινήσει η διαδικασία για τη σύσταση των νέων Οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και στόχος του Υπουργείου είναι να τις δώσει προς κάλυψη στις Μεταθέσεις του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. οι οποίες θα διενεργηθούν κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον ερχόμενο μήνα Μάρτιο.

•    Από αρμοδίους του Υπουργείου πληροφορηθήκαμε πως για τη σύσταση των νέων Οργανικών θέσεων θα χρειασθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση(Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, όπως προβλέπει η παράγραφος 4, του άρθρου 34, του νόμου 3699/2008.

•    Βέβαια η ίδια παράγραφος προβλέπει πως η εν λόγω Κ.Υ.Α. εκδίδεται κατόπιν εισηγήσεων του οικείου ΚΕ.Δ.Δ.Υ.(Κ.Ε.Σ.Υ.), των οργάνων του άρθρου 49 του ν. 1566/1985 και του ΚΕ.Δ.Δ.Υ.(Κ.Ε.Σ.Υ.) της έδρας της Περιφέρειας, όμως το Υπουργείο θα στηριχθεί κυρίως στην γνωστή πρόταση της Επιτροπής, που το ίδιο σύστησε γι αυτό το σκοπό - http://seepea-stella.blogspot.com/2018/11/946.html-.

2. Χρονοδιάγραμμα για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

•    Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με το Α.Σ.Ε.Π. για θέματα της διαδικασίας υποδοχής των αιτήσεων. Η προκήρυξη αναμένεται μετά το πέρας της διευθέτησης αυτών των ζητημάτων.

•    Η κατανομή των 4.500 θέσεων θα γίνει μετά το πέρας των υπηρεσιακών μεταβολών(Μεταθέσεις),  δηλαδή μετά τον μήνα Μάϊο.

3. Λειτουργία των Κ.Ε.Σ.Υ. - Πλάνο Επιμόρφωσης - Υλικοτεχνικής ενίσχυσης

•    Σχετικά με τη λειτουργία των Κ.Ε.Σ.Υ., αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού τους, καθώς και για την επιμόρφωση των Ψυχολόγων(ΠΕ23), πάνω στα Αξιολογικά εργαλεία WISC-V (Wechsler Intelligence Scale for Children-Fifth Edition - Κλίµακα Νοημοσύνης για Παιδιά), WPPSI-III (Technical and Interpretive Manual -Τεχνικό και Ερμηνευτικό Εγχειρίδιο) και WAIS-IV (Technical and Interpretive Manual -Τεχνικό και Ερμηνευτικό Εγχειρίδιο).

•    Σε δεύτερη φάση   θα υπάρξει πρόβλεψη για επιμόρφωση στα Αξιολογικά εργαλεία και των άλλων κλάδων του Ε.Ε.Π..

•    Επίσης θα υπάρξει προτυποποίηση των διαδικασιών και των εγγράφων των Κ.Ε.Σ.Υ. καθώς και του εντύπου της Γνωμάτευσης.

•    Βέβαια κατά την εκτίμησή μας μεγίστης σημασίας δεν είναι τα έγγραφα των Κ.Ε.Σ.Υ. αλλά ο τρόπος και το πως αξιολογείται ένας μαθητής, καθώς η αξιολόγηση θα πρέπει να είναι προτυποποιημένη, σταθμισμένη και όπως ακριβώς αξιολογείται παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο να αξιολογείται και στην Κομοτηνή, για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, πρώτα απ όλα.

•    Τέλος αναμένεται το Φ.Ε.Κ. της Μεταφοράς Οργανικών θέσεων του Ε.Ε.Π.(ανακοινοποίηση στο ορθό), καθώς και των Διοικητικών Γραμματέων, στα Κ.Ε.Σ.Υ..

4. Θέματα Ο.Π.Σ.Υ.Δ. και Ενιαίου Πίνακα Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

•    Το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. ασχολείται επισταμένως με θέματα Ο.Π.Σ.Υ.Δ. και εφαρμογής του Ενιαίου Πίνακα για το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.., ενόψει μονίμων διορισμών.

•    Αυτή τη στιγμή οι Π.Δ.Ε. καταχωρούν στο  σύστημα τον Βασικό τίτλο σπουδών (βαθμολογία κ.α), την Ελληνομάθεια (όπου χρειάζεται), Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς τίτλους σπουδών, την Παιδαγωγική Επάρκεια για το Ε.Ε.Π.(μόνον στους ΤΕ καθότι για τους ΠΕ δεν χρειάζεται) και την Ιθαγένεια. Δεν καταχωρείται ακόμη η προϋπηρεσία των μελών Ε.Ε.Π. -  Ε.Β.Π..

•    Θα υπάρξει αργότερα η δυνατότητα διόρθωσης πιθανών λαθών, καθώς και καταχώρισης νέων στοιχείων.

•    Θα υπάρξει μέριμνα και γι αυτούς που αποκλείστηκαν φέτος από τους Αξιολογικούς Πίνακες.

•    Θα υπάρξει η δυνατότητα με τον ίδιο κωδικό να μπορέσει να κάνει κάποιος/α αίτηση και ως Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. και ως Εκπαιδευτικός, όμως αν προσληφθεί πρώτα σε μια ειδικότητα θα πρέπει να απενεργοποιήσει τις υπόλοιπες αιτήσεις.

•    Τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. τα οποία θα προσληφθούν το επόμενο σχολικό έτος, θα αναλαμβάνουν υπηρεσία στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και όχι στις Π.Δ.Ε..

•    Περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος θ ανακοινωθούν συν τω χρόνω.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.