Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

π. Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης: Ο Κ. Γαβρόγλου υπονομεύει το μέλλον του Πολυτεχνείου των Χανιωτών, δημιουργώντας δεύτερη πολυτεχνική σχολή στο Ηράκλειο

“Ο κ. Γαβρόγλου, με την προσφιλή του τακτική, χρησιμοποιεί τη διορισμένη επιτροπή του με εκδικητικό τρόπο προκειμένου να διχάσει τον Κρητικό λαό, να αναστατώσει τα πανεπιστήμια του νησιού και να υπονομεύσει τις προοπτικές ανάπτυξης των ΑΕΙ στην Κρήτη"
Δημοσίευση: 06/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξέσπασε ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης κατά του Σχεδίου Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κρήτη.

“Ο υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου το τελευταίο διάστημα, με καθαρά μικροκομματικές βλέψεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας, υλοποιεί το σχέδιό του για τον  Ενιαίο Χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης” τονίζει με σημερινή δήλωση ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και υπογραμμίζει τα εξής:

Με διορισμένες Επιτροπές και όχι με την ΑΔΙΠ  οι συγχωνεύσεις: Το πράττει χωρίς αξιολόγηση, η οποία θα έπρεπε να γίνει από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), όπως προβλέπει και ο νόμος και όχι από διορισμένες, από τον ίδιο τον Υπουργό, επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν οι διοικήσεις των υπό συγχώνευση ιδρυμάτων.

Τα υψηλού επιπέδου τμήματα των ΤΕΙ: Οι πανεπιστημιοποιήσεις τμημάτων ΤΕΙ γίνονται οριζόντια, ενώ θα έπρεπε να περιοριστούν στα υψηλού επιπέδου τμήματα των ΤΕΙ, που αναμφισβήτητα υπάρχουν και να συνοδευθούν από καταργήσεις τμημάτων χωρίς επαγγελματική προοπτική και επανίδρυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Τα ΑΕΙ της Κρήτης διακρίνονται διεθνώς : Όσον αφορά την Κρήτη, ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διαμορφώθηκε μετά από ευρεία διαβούλευση και συναίνεση όλων των Κρητών, από τη μεταπολίτευση και μετά, προβλέποντας την ίδρυση δύο πανεπιστημίων: του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τις σχολές θετικών επιστημών στο Ηράκλειο και τις σχολές ανθρωπιστικών σπουδών στο Ρέθυμνο και του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τις σχολές μηχανικών στα Χανιά. Με βάση τον παραπάνω σχεδιασμό, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κρήτης αναπτύχθηκαν συμπληρωματικά, έθεσαν την αριστεία και την εξωστρέφεια στον πυρήνα της σύστασής τους, προσέλκυσαν καταξιωμένους επιστήμονες και τους διέθεσαν υψηλού επιπέδου υποδομές και αποδοτικό περιβάλλον λειτουργίας, ώστε σήμερα να διακρίνονται διεθνώς για τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά τους επιτεύγματα.

Νέα Πολυτεχνική Σχολή στην Κρήτη: Η διορισμένη από τον υπουργό επιτροπή για το ΤΕΙ Κρήτης προτείνει την ίδρυση δεύτερης πολυτεχνικής σχολής στην Κρήτη, με 6 τμήματα πενταετούς φοίτησης και με έδρα το Ηράκλειο. Δύο από τα προτεινόμενα τμήματα – των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ενεργειακών Μηχανικών και των Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στο Ηράκλειο – καλύπτουν το ίδιο αντικείμενο με τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης ! Το αντικείμενο του προτεινόμενου τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, επίσης με έδρα το Ηράκλειο, καλύπτεται ήδη από το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ ιδρύεται και στα χαρτιά και ένα τμήμα Χημικών Μηχανικών, προκειμένου να έχει «σοβαρές συνέργειες με το νεο-ιδρυθέν Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ», όπως αναφέρει η επιτροπή, τη στιγμή που το αντικείμενο αυτό καλύπτεται πλήρως από τα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.

Τα   καταστροφικά σχέδια του Κ.  Γαβρόγλου: Αφού οι διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης αρνήθηκαν να συναινέσουν στα καταστροφικά σχέδια του υπουργού, ο κ. Γαβρόγλου, με την προσφιλή του τακτική, χρησιμοποιεί τη διορισμένη επιτροπή του με εκδικητικό τρόπο προκειμένου να διχάσει τον Κρητικό λαό, να αναστατώσει τα πανεπιστήμια του νησιού και να υπονομεύσει τις προοπτικές ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη. Καμία σκέψη για το πώς θα διασυνδεθεί η γνώση με την παραγωγή, για το πώς οι νέοι απόφοιτοι θα βρουν δουλειές, για το πώς θα δημιουργήσουν οι ίδιοι δουλειές, για το πώς θα γίνουν ανταγωνιστικοί σε ένα περιβάλλον που τα εμπορεύσιμα προϊόντα και οι υπηρεσίες παγκόσμια είναι αυτά που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Δεν έχει τη νομιμοποίηση: Ο κ. Γαβρόγλου προχωράει στις αλλαγές αυτές χωρίς γνώμη της ΑΔΙΠ, όπως προβλέπει ο νόμος. Προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση, τη στιγμή που δεν έχει τη νομιμοποίηση για να το κάνει εν μέσω θεσμικής κρίσης, με φαλκιδευμένη εκπροσώπηση του ελληνικού λαού στη Βουλή. Υπονομεύει το μέλλον της ανώτατης παιδείας στην Κρήτη, το μέλλον του Πολυτεχνείου των Χανιωτών, δημιουργώντας δεύτερη πολυτεχνική σχολή στο Ηράκλειο. 

Σχόλια (26)

 
@ AE(ρ)Ι-τζή
10 Φεβ 2019 16:34

Μιλάμε εκ του ασφαλούς περί "συγκρίσεων" Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, όταν ξέρουμε ότι "ανόμια" πράγματα δεν συγκρίνονται. Αλλά εφόσον μας βολεύει, το χρησιμοποιούμε κατά κόρον.
Πως είναι δυνατόν να συγκριθούν τα πανεπιστήμια σε παραγωγή ερευνητικού έργου που υλοποιείται κάτω από μία δομή που σε θεσμικό επίπεδο περιλαμβάνει μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς ερευνητές, ΕΔΙΠ, κ.ά. , ενώ στα ΤΕΙ δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά; Και όταν επιπλέον, η αναλογία χρηματοδότησης προς τα ΤΕΙ είναι ένα μικρό κλάσμα συγκριτικά με τα πανεπιστήμια;
Υπό ίσους πλέον όρους (και μάλλον αυτό είναι που φοβίζει), ελάτε να τα ξαναπούμε σε λίγα χρόνια.

 
 προς ΤΕΙτζή
10 Φεβ 2019 12:59

...ρίξε μια ματιά στα ακαδημαϊκά επιτεύγματα του ΤΕΙ και πείσε ότι είσαι στο ίδιο επίπεδο με το Πανεπιστήμιο ή το Πολυτεχνείο Κρήτης - στην συνέχεια, δείξε τις μελέτες βιωσιμότητας και σκοπιμότητας για μια ακόμη πολυτεχνική σχολή. Τέλος, σκέψου την υποχρηματοδότηση σε όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα της χώρας.

Και επειδή, θα καταλήξεις σε αυτό που συμβαίνει, "δημιουργία πανεπιστημίου νύχτα", με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χώρα, αναστοχάσου λίγο για τα περί "αυτοπεποίθησης" και τις "απορίες" που θα σου "λυθούν" τα χρόνια που έρχονται -
και κάτι ακόμη: η καραμέλα "αξιολογηθήκαμε" δεν πείθει κανένα, οταν στην ουσία τα κριτήρια πρόσληψης και εξέλιξης στα ΤΕΙ (και στο τει κρήτης) ήταν ανέκαθεν χαλαρότερα των Πανεπιστημίων... ή μήπως δεν το ξέρεις?

 
προς ... Μεταβατικό
08 Φεβ 2019 09:31

Αυτό το παραμύθι ότι "κόπηκε" ποιος το έγραψε? Μπορείς να μου βρεις την "είδηση"?. Όσο για τις βάσεις μην εκτίθεσαι και μη βιάζεσαι. Εξάλλου, εάν είναι τόσο χάλια η νέα πολυτεχνική σχολή όπως διατείνεσαι δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Και όποιος δεν φοβάται και έχει αυτοπεποίθηση θα συμφωνήσεις ότι δεν έχει κανένα λόγο να διαμαρτύρεται... Σίγουραοι απορίες σου θα λυθούν στα χρόνια που έρχονται.

 
@προς ... Μεταβατικό
07 Φεβ 2019 20:36

Ειδατε καποια μεταβολή στα "μορια" στο ΠΑΔΑ. Ακριβώς τα ίδια όπως οταν ήταν ΤΕΙ Αθηνας/Πειραια. Το ιδιο πληθος εισακτέων θα υπάρχει. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ??
Πραγματικά ειναι μια ΑΣΤΕΙΑ διαδικασία. Η πρόταση το μονο που αλλάζει ειναι το Τμημα Φυσικών Πόρων & Περιβαλλοντοσ στα Χανία στο ΤΡΑΓΙΚΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ( μηδεν υποδομες-μηδεν προσωπικο)
Απορώ αφού το αλλο μηδενικό (ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ) παρέμεινε ώς έχει, πάρα την υπαρξη ΗΜΜΗΥ στο Πολυτεχνειο Χανίων δίπλα , γιατι αλλάξε το αλλο Τμημα ΜΟΝΟ ?? Ποιός και με ποιο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ το εσπρωξε ??

 
προς ... Μεταβατικό
07 Φεβ 2019 20:23

Χμμμ των 7000 μορίων. Σκέψου πως θα είναι τα πράγματα του χρόνου! Για παράδειγμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Ηράκλειο και Μηχανικών Παραγωγής στα Χανιά. Ας περιμένουμε λίγο τις νέες βάσεις αν και όταν.... Καμιά φορά και οι τελευταίοι έσσονται πρώτοι που λένε....

 
@ Δον Κιχώτης
07 Φεβ 2019 20:15

Πασιφάειο - Μυλοποτάμειο Πανεπιστήμιο
Pasifaio-Milopotamio -University (Pasifaio M.UNI)

 
Ευλάλιος
07 Φεβ 2019 18:10

Πασιφάειο - Μυλοποτάμειο
Μινωικό,
Βενιζέλειο
Ανατολικής Κρήτης ( για Βόρειας δεν λέμε έχει κακούς συνειρμούς)
Γιατί όχι και Ν. Καζαντάκης ή Μάνος Χατζηδάκις

 
Λίγος συναγωνισμός δεν βλάπτει!
07 Φεβ 2019 17:57

Το Πολυτεχνείο "Χανίων!!!" σύντομα θα γίνει η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δεν θα συνεχιστεί για πολύ η χρηματοδότηση ως πανεπιστημίου των μόλις πέντε (5) τμημάτων (πατέντα - μονοτμηματικών σχολών!) του Πολυτεχνείου "Χανίων"!!!

Πλέον το Πολυτεχνείο "Χανίων"!!! ΕΙΝΑΙ το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ πανεπιστήμιο της χώρας.

 
Μεταβατικός
07 Φεβ 2019 17:35

...ας ονομαστεί "Μεταβατικό Πανεπιστήμιο",
αφού ο στόχος τους όπως λένε είναι να ενωθούν με κάποιον άλλον...

εναλλακτικά, ας ονομαστεί "Πανεπιστήμιο για όλα τα γούστα"
ή "Πανεπιστήμιο των 7000 μορίων"
(μόρια=βάση εισαγωγής, όχι κάτι άλλο, μην παρεξηγηθούμε...)

 
Δον Κιχώτης
07 Φεβ 2019 16:14

@ Μυλοπόταμος....
Εγώ πατριώτη προτείνω να ονομαστεί Πασιφάειο - Μυλοποτάμειο προς τιμή της πιο μυθικής ερωτικής γυναίκας του τόπου μας και των πιο πρωτοποριακών καλλιεργητών
της σύγχρονης Κρήτης. Έτσι, για να σκάσουν οι οχθροί μας... που τα θέλουν όλα δικά τους.

 
Μυλοπόταμος....
07 Φεβ 2019 14:51

Προτείνω το νέο πανεπιστήμιο που θα προκύψει από την ανωτατοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης να ονομαστεί Μυλοποτάμειο και να είναι το πανεπιστήμιο των Μυλοποταμιτών.... Άλλη μια περίπτωση οιωνεί βουλευτή που ξέχασε την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου. Κύριε Διγαλάκη ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και ειδικά τον καταναλωτή. Που στην περίπτωση αυτή είναι οι υποψήφιοι επιστήμονες.... Θα δούμε ποτέ κάποιον πολιτικό να γίνει πρύτανης? Όλο το αντίστροφο γίνεται...

 
Πάνω από όλα η ακαδημαϊκότητα!!!
07 Φεβ 2019 14:19

Ο κ. Διγαλάκης μιλάει (α) ως κλασική αντιπολίτευση στον Σύριζα αναφέροντας την "φαλκιδευμένη εκπροσώπηση του ελληνικού λαού στη Βουλή" και (β) ως Χανιώτης και μέλος του "Πολυτεχνείου των Χανιωτών" .
Πιο "αντικειμενικός" πεθαίνεις!!!

 
έπαιξε και έχασε
07 Φεβ 2019 11:27

το Πολυτεχνείο όταν είχε τη δυνατότητα να καθορίζει τις εξελίξεις. Αν είχε μπει σε διάλογο και αποφάσιζε τη συνένωση θα μπορούσε να καθορίσει πόσα και ποιά τα τμήματα του τει θα γίνουν πολυτεχνείο. Αύριο όταν θα κλειθεί να ξανασυζητήσει, πλέον ή συνένωση θα γίνει με άλλους όρους. Και τότε μάλλον το Πολυτεχνείο είναι που θα αποροφηθεί απο την μεγαλύτερη πολυτεχνική σχολή του Νέου Πανεπιστημίου.

 
Ευλάλιος Παπαδόπουλος
07 Φεβ 2019 10:56

Δεν ωφελεί κ. Πρύτανη να διχάζετε τους Κρητικούς για πρόσκαιρα οφέλη.
Τι θα πει Πολυτεχνείο Χανιωτών ? Μου φαίνεται ότι σπέρνονται άνεμοι να να θεριστούν θύελλες !!!!
Μετά το ΚΤΕΛ, το εφετείο να σου και το Πολυτεχνείο !!!!!

 
@Ηello
07 Φεβ 2019 10:32

...όπως και ΤΕΙ των Λασιθιωτών και των Ρεθυμνιωτών άλλωστε. Γιατι ποιός ο ακαδημαικός λόγος να έχεις ένα μόνο τμήμα αποκομένο σε μια πόλη (και 2 στα Χανιά), παρα για να ικανοποιήσεις τοπικά οικονομικά/πολιτικά συμφέροντα;
Για να μας πείσει το ΤΕΙ για τις ακαδημαικές του προθέσεις θα έπρεπε να συγκεντρώσει τα διάσπαρτα τμήματα στο Ηράκλειο αντι να δημιουργεί ένα ακόμα αποκομένο τμήμα στο Λασίθι.

 
@ΧΨ το μέλλον του Πολυτεχνείο των Χανιωτων
07 Φεβ 2019 09:58

"Μπράβο στον πρύτανη που λέει αληθειες."?
Εγώ προτείνω κάθε πόλη,κωμόπολη,νησί κτλ να έχει το δικό της πολυτεχνείο... πχ:
"Πολυτεχνείο των Χανιωτών" , "Πολυτεχνείο των Συριανών", "Πολυτεχνείο των Σαντορινιών","Πολυτεχνείο των Τηνιακών" κ.ο.κ. Γιατί όχι? και όπου υπάρχει πολυτεχνείο να απαγορευτεί η λειτουργία οποιουδήποτε άλλου ΑΕΙ δια νόμου!
Άντε από εκεί, που θέλετε κοντά στο "Πολυτεχνείο των Χανιώτών" να υπάρχει και δεύτερο, Ντροπή! Δεν φτάνει που δεχόμαστε φοιτητές από άλλες πόλεις?? Τι άλλο θέλετε πια...

 
Hello
07 Φεβ 2019 09:24

"Πολυτεχνείου των Χανιωτών..."
Σοβαρά τώρα; Των Χανιωτών;
Ανάξιο περαιτέρω σχολιασμού το άρθρο.

 
@κ. Διγαλάκη
07 Φεβ 2019 09:18

Καθαρά προεκλογική και φυσικά αναμενόμενη τοποθέτηση. Βέβαια διαστρεβλώνει λίγο την αλήθεια, η οποία είναι ότι ο νυν Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης ναι μεν αρνήθηκε να συζητήσει το ενδεχόμενο συγχώνευσης ΤΕΙ Κρήτης - Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ότι θεωρεί το ΤΕΙ Κρήτης το 1ο στη χώρα και άξιο πανεπιστημιοποίησης η οποία θα προάγει και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ όλων των ιδρυμάτων της Κρήτης.
Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας διχασμός σε επίπεδο πολιτών, είτε στο Ηράκλειο, είτε στο Ρέθυμνο, είτε στα Χανιά. Όποιον απλό πολίτη και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι η αναβάθμιση/ανανέωση/ανάπτυξη του ΤΕΙ Κρήτης και οποιουδήποτε άλλου ιδρύματος στο νησί, μόνο οφέλη θα έχει για τη τοπική κοινωνία.

 
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
07 Φεβ 2019 08:55

Το τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης να ενσωματωθεί άμεσα με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης ώστε να αποτελέσουν από κοινού ένα ισχυρό Πολυτεχνικό τμήμα για την προστασία του Περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής τεχνολογίας στην Κρήτη εν όψη και της εξεύρεσης των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων. Έτσι θα ικανοποιηθούν και οι δύο δομές ΑΕΙ στα Χανιά [Πολυτεχνείο και ΤΕΙ] και ο Χανιώτικη κοινωνία και οι φοιτητές και οι Πρύτανης κ. Διγαλάκης.

 
Thomas Paschalis
07 Φεβ 2019 08:41

«Υπονομεύει το μέλλον της ανώτατης παιδείας στην Κρήτη, το μέλλον του Πολυτεχνείου των Χανιωτών, δημιουργώντας δεύτερη πολυτεχνική σχολή στο Ηράκλειο.»
Και γιατί υπονομεύει το μέλλον του πολυτεχνείου των Χανιωτών? Μήπως φοβάστε τον ανταγωνισμό? Το ΤΕΙ Κρήτης όπως και όλα τα ΤΕΙ στην επικράτεια παρέχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Ως πανεπιστήμια αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο και έτσι πρέπει να αναγνωρίζονται και στην Ελλάδα.

 
ΧΨ το μέλλον του Πολυτεχνείο των Χανιωτων
07 Φεβ 2019 08:14

Μπράβο στον πρύτανη που λέει αληθειες. Ο κ.Γαβρογλου γιατί δεν συνενωσε το ΕΜΠ με το ΤΕΙ Αθηνών; Έχει το δικαίωμα να λειτουργεί κατά το δοκούν λες και η ανώτατη εκπαίδευση είναι τσιφλίκι του πατέρα του?

 
Και μονο στην σκεψη..
07 Φεβ 2019 08:08

η αντίδραση ήταν άμεση και αστραπιαία! Εύγε στα καλά αντανακλαστικά της αυτόνομης σχολής-grecouniversity!
ΥΓ αγαπημένη ατάκα που κρατάμε αποτελεί ότι το αντικείμενο του προτεινόμενου τμηματος Μηχανολόγων μηχανικών καλύπτεται από το τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης.. αφού το λέει ο κ. Πρύτανης το ίδιο προγραμμα σπουδών θα είναι!

 
"... το μέλλον του Πολυτεχνείου των Χανιωτών"
07 Φεβ 2019 06:53

πολύ εγωιστικό και σωβινιστικό ακούγεται αυτό και ειδικά όταν ακούγεται από το στόμα ενός πρώην πρύτανη.
Τα Ιδρύματα δεν γίνονται για να ικανοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες κ. Διγαλάκη.
Βέβαια, εκλογές έρχονται και όπως ίσως γνωρίζεται, ο κ. Διγαλάκης ορέγεται υπουργικές θέσεις.

 
Κωνσταντίνος
07 Φεβ 2019 01:05

Τί να κάνουμε;Τα ίδια που είπα γιά ιδρύματα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους,ισχύουν και γιά το Πολυτεχνείο Κρήτης.ΑΕΙ με πέντε μόλις τμήματα που ανάγει την ίδρυσή του στις συνθήκες των δεκαετιών του 1960 και 1970 πριν από την πετρελαϊκή κρίση,όταν η Ελλάδα είχε ανάπτυξη και παρήγαγε βιομηχανικά προϊόντα.Την εποχή του σχεδίου "Αθηνά",το 2014,το εν λόγω ίδρυμα αντιστάθηκε σθεναρά,δίκην καπετανάτου σε συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης που ήταν και το σωστό γιά μία σοβαρή κυβέρνηση που σέβεται τα έσοδα από τους φόρους των πολιτών της και τα κατευθύνει όχι σε ικανοποίηση κεκτημένων,αλλά σε ικανοποίηση πραγματικών και επιτακτικών αναγκών.Τώρα,αφού του βγήκε η επανάσταση,ζητά και περισσότερα.Κι εμείς,πάντα ευαίσθητοι σε θέματα δήθεν δημοκρατίας,τα χωνεύουμε αμάσητα.
Δυστυχώς,τα ίδια ισχύουν και γιά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.Όσο γιά τον προηγούμενο σχολιαστή,τί να πώ;Ότι με τους δημαγωγούς που μας κατευθύνουν,θα μπορούσαμε και χειρότερα να λέμε και να κάνουμε: Πανεπιστήμιο και στην Ιεράπετρα και στα Σφακιά και στον Άγιο Νικόλαο και στη Σούδα!

 
Ιωάννης Παπαδόπουλος
06 Φεβ 2019 23:14

Άρχισαν τα όργανα !!!!

 
ΕΥΓΕ !!!
06 Φεβ 2019 22:05

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ-ΤΕΙ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΤΟ ΤΕΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΗΝΑ, ΧΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ......
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ. ΤΕΛΟΣ !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ