Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τοκετός με “βαφτίσια” στο ΤΕΙ Κρήτης - “Νονός” ο Κ. Γαβρόγλου

Αρχικός προβληματισμός εάν τα “βαφτίσια” θα γίνουν στην Αθήνα ή την Κρήτη
Δημοσίευση: 07/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προσωπικά ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θα δώσει το όνομα στον νέο κυοφορούμενο Πανεπιστήμιο στη Κρήτη που θα προκύψει από τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο υπουργός Παιδείας αφαίρεσε από το πόρισμα της Επιτροπής τα τρία ονόματα που πρότεινε η 11-μελής Επιτροπή για το νέο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Ο λόγος της αφαίρεσης ήταν να ανακοινώσει ο ίδιος -μεταβαίνοντας στο νησί της Κρήτης-το όνομα θεωρώντας ότι θα κάνει έκπληξη.

Τα τρία ονόματα που εισηγήθηκε η Επιτροπή είναι τα εξής:

1. Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (σ.σ. φαίνεται πως δεν προτιμά αυτό τον τίτλο η διοίκηση του ΤΕΙ)

2. Μινωικό Πανεπιστήμιο (σ.σ. φαίνεται πως δεν  έχει αντίρρηση η διοίκηση του ΤΕΙ)
 
3. Τίτλο που προσδιορίζει γεωγραφικά το ΤΕΙ Κρήτης, όπως για παράδειγμα Πανεπιστήμιο Ανατολικής Κρήτης (σ.σ. φαίνεται πως συμφωνεί η διοίκηση του ΤΕΙ).

Αρχικός προβληματισμός εάν τα “βαφτίσια” θα γίνουν στην Αθήνα ή την Κρήτη

Στο μεταξύ ενώ αρχικά υπήρξε προβληματισμός στο υπουργείο Παιδείας, εάν  ο Κ. Γαβρόγλου θα μεταβεί στην Κρήτη για τα “βαφτίσια” ή κά θα γνωστοποιηθεί το όνομα με μια απλή ανακοίνωση, τελικά αποφασίστηκε η μετάβαση του υπουργού στο ΤΕΙ να γίνει μόλις είναι έτοιμο το Σχέδιο Νόμου, το οποίο ακόμη γράφεται.

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ενδεχομένως η ανακοίνωση του ονόματος να γίνει παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα , στην Κρήτη, δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

Το 14σέλιδο πόρισμα για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης-Ιδρύεται Πολυτεχνική πενταετούς φοίτησης στο Ηράκλειο

Η ακαδημαϊκή οργάνωση του νέου Πανεπιστημίου που θα προκύψει από την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης  θα  περιλαμβάνει πέντε (5) Σχολές και δέκα πέντε (15) Τμήματα, τρία εκ’ των οποίων θα λειτουργήσουν σε ορίζοντα τριετίας,  σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής “Γαβρόγλου”.

Η προοπτική , σύμφωνα με το πόρισμα θα είναι η ενοποίηση όλων των Πανεπιστημίων της Κρήτης σε ένα μεγάλο, ποιοτικό Πανεπιστήμιο στην Κρήτη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Ειδικότερα η πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης, σύμφωνα με το πόρισμα, θα έχει την εξής δομή:

(Α) Σχολή Επιστημών Υγείας (Ηράκλειο):

• Τμήμα Νοσηλευτικής (Ηράκλειο)

• Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Ηράκλειο)

• Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας*(Σητεία)

(Β) Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (Άγιος Νικόλαος):

• Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Ηράκλειο)

• Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού (Ηράκλειο)

• Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Αγ. Νικόλαος)

(Γ) Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων - πενταετούς φοίτησης- (Ηράκλειο):

• Τμήμα Γεωπονίας (Ηράκλειο)

• Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων** (Ηράκλειο)

(Δ) Πολυτεχνική Σχολή- πενταετούς φοίτησης- (Ηράκλειο):

• Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (Ηράκλειο)

• Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ενεργειακών Μηχανικών (Ηράκλειο)

• Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Ηράκλειο)

• Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Χανιά)

• Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής (Ρέθυμνο)

• Τμήμα Χημικών Μηχανικών**(Χανιά)

(Ε) Σχολή Μουσικών Σπουδών ή Σχολή Καλών Τεχνών (νομός Λασιθίου):

• Τμήμα Μουσικών Σπουδών**(νομός Λασιθίου)

*Η επιτροπή σημειώνει ότι η λειτουργία του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας στο Ηράκλειο, δίπλα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, θα προσέδιδε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες στην ανάπτυξη και τις εκπαιδευτικές / ερευνητικές δράσεις του Τμήματος.

** Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας των συγκεκριμένων Τμημάτων καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πάντως όχι νωρίτερα από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

(α) Η προτεινόμενη ακαδημαϊκή διάρθρωση του νέου Πανεπιστημίου θεμελιώνεται σε στέρεες βάσεις, καθώς στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στα υφιστάμενα Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης, με ενισχυμένα και ευρύτερα επιστημονικά προγράμματα σπουδών, διασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά 2019/2020, με την απαιτούμενη βέβαια ενίσχυση από την Πολιτεία, των Τμημάτων εκείνων που έχουν μικρό αριθμό μελών ΔΕΠ και μελών ΕΔΙΠ/ΕΤΕΠ.

(β) Δε δημιουργούνται, παρά ελάχιστες, επικαλύψεις με το πανεπιστημιακό οικοσύστημα στην Κρήτη, αντιθέτως προτείνονται Τμήματα, είτε από τη μετεξέλιξη των υπαρχόντων Τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, είτε εντελώς καινούργια, που είναι συμπληρωματικά των υφισταμένων στα άλλα δύο Πανεπιστήμια, όπως για παράδειγμα, τα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Υγείας, της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων και της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας.

(γ) Η δημιουργία Τμημάτων πενταετούς φοίτησης στη Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων (Γεωπονίας και Επιστήμης Τροφίμων), ενισχύει τα προγράμματα σπουδών, διασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και κάνει πολύ πιο ελκυστικό το νέο Πανεπιστήμιο στους υποψήφιους φοιτητές.

(δ) Στην Πολυτεχνική Σχολή του νέου Πανεπιστημίου, τα έξι (6) Τμήματα προτείνεται να είναι πενταετούς φοίτησης. Η επιτροπή διαπίστωσε, ότι το ΤΕΙ Κρήτης, έχει πολλές νησίδες ποιότητας και αριστείας, στους τομείς των «φυσικών επιστημών» και της «μηχανικής και τεχνολογίας», όπως άλλωστε διαφαίνεται και από την πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Τα υφιστάμενα Τμήματα, με αναπροσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών τους, θα γίνουν πολύ πιο ελκυστικά για τους υποψήφιους φοιτητές, παρέχοντας σπουδές 5ετούς φοίτησης με σαφή επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους, αντίστοιχα με εκείνα των Διπλωματούχων Μηχανικών ΠΕ.

(ε) Δημιουργούνται τρία καινούργια Τμήματα, τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν την ακαδημαϊκή τους λειτουργία, εντός της επόμενης τριετίας, όταν η Σύγκλητος κρίνει ότι πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις σε ακαδημαϊκό / εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή:

(i) Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών στα Χανιά, ένα Τμήμα συμπληρωματικό των υφιστάμενων Πολυτεχνικών Τμημάτων στην Κρήτη, το οποίο θα έχει σοβαρές συνέργειες με το νέο-ιδρυθέν Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας του ΙΤΕ, καθώς και με άλλα Τμήματα του νέου Πανεπιστημίου αλλά και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

(ii) Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων στο Ηράκλειο, που καλείται να θεραπεύσει ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό γνωστικό πεδίο, έχοντας συνέργειες με το Τμήμα Γεωπονίας, το Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, αλλά και τους επιστήμονες των βιο-επιστημών και του αγροδιατροφικού τομέα στα άλλα Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Κρήτης, ενός τομέα που αποτελεί άξονα προτεραιότητας στην έξυπνη εξειδίκευση της Περιφέρειας Κρήτης.

(iii) Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο νομό Λασιθίου, που θα ανήκει σε μια νέα Σχολή, εκείνη των Μουσικών Σπουδών ή Καλών Τεχνών με έδρα στο Λασίθι, ικανοποιώντας έτσι μια μεγάλη ανάγκη της Κρήτης συνολικά, για την οργάνωση πανεπιστημιακού επιπέδου Μουσικών Σπουδών, σ’ ένα νησί με τεράστια μουσική παράδοση, τρία Μουσικά Σχολεία και ένα μεγάλο δυναμικό νέων και καταξιωμένων μουσικών, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται είτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Ένταξη προσωπικού και φοιτητών στο νέο Πανεπιστήμιο

Για τη διαδικασία ένταξης στο νέο Πανεπιστήμιο του προσωπικού όλων των κατηγοριών, που υπηρετεί σήμερα στο ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και των υφιστάμενων φοιτητών, θα πρέπει να τύχουν εφαρμογής οι νομοθετημένοι κανόνες που διέπουν τη μετεξέλιξη - ένταξη Ιδρυμάτων του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε ΑΕΙ του Πανεπιστημιακού τομέα, έχοντας ως θεσμικό οδηγό τις σχετικές διατάξεις, που ισχύουν και αφορούν την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ν. 4521/2018). Ειδικότερα:

(α) Το ακαδημαϊκό προσωπικό (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ) των Τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, που μετεξελίσσονται ευθέως σε Τμήματα του νέου Πανεπιστημίου, εντάσσονται απευθείας στα αντίστοιχα νέα Τμήματα, ως μέλη της οικείας κατηγορίας προσωπικού του Πανεπιστημιακού τομέα. Μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού Τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης που ολοκληρώνουν την ακαδημαϊκή τους λειτουργία, σύμφωνα με την παρούσα πρόταση, εντάσσονται καταρχήν σε ένα από τα νέα Τμήματα, το γνωστικό πεδίο του οποίου συνάδει και εμπεριέχει το γνωστικό αντικείμενο του εντασσόμενου μέλους.

Οι πρόνοιες και η διαδικασία που προβλέπονται στο άρθρο 4 του ν. 4521/2018, με όλες τις βελτιωτικές τροποποιήσεις τους, όπως ισχύουν σήμερα, εφαρμόζονται για την υπηρεσιακή/οργανική ένταξη του προσωπικού αυτού στο νέο Πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό (επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες, ακαδημαϊκοί υπότροφοι και λοιπές κατηγορίες έκτακτου προσωπικού).

(β) Για την ένταξη των μελών του διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Κρήτης στη διοικητική δομή του νέου Ιδρύματος, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 4 του ν. 4559/2018, διασφαλίζοντας στα μέλη του την οικειοθελή παραμονή και προσφορά εργασίας στο νέο Ίδρυμα από την πόλη που υπηρετούν σήμερα.

(γ) Οι προπτυχιακοί φοιτητές των Τμημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, εντάσσονται στα μετεξελισσόμενα νέα Τμήματα του Πανεπιστημίου, κατ’ αντιστοιχία με τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού των Τμημάτων αυτών. Ύψιστη υποχρέωση των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού, αποτελεί η μέριμνα για τη συνέχιση και ολοκλήρωση της φοίτησης των υφιστάμενων προπτυχιακών φοιτητών, στο πρόγραμμα σπουδών τεχνολογικής κατεύθυνσης που εισήχθησαν, ενώ θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η πρόβλεψη, για όσους φοιτητές ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους εντός 12 τυπικών εξαμήνων, εφόσον το επιθυμούν, να επιλέξουν την παρακολούθηση των επιπλέον μαθημάτων, που θα προβλέπει το νέο, πανεπιστημιακής κατεύθυνσης, πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος και να λάβουν πτυχίο Πανεπιστημίου, σύμφωνα με όσα προβλέφθηκαν για τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου (άρθρο 5 του ν. 4559/2018).

(δ) Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης δεν επέρχεται καμία μεταβολή και ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών εισαγωγής τους, αποκτώντας τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών β’ κύκλου, ως μεταπτυχιακοί φοιτητές του νέου Πανεπιστημίου.

Σχόλια (18)

 
Ερώτηση
07 Φεβ 2019 14:53

Ανέκαθεν κατά την πανεπιστημιοποίηση Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος προβλεπόταν αυτόματη ισοτίμηση του πτυχίου των αποφοίτων με το νέο πτυχίο. Τώρα θα συμβεί κάτι τέτοιο; Ή δεν το επιτρέπουν οι συντεχνίες;

 
@Ερώτηση
07 Φεβ 2019 16:05

Όταν λες ανέκαθεν μπορείς να γίνεις πιο σαφής... Έχεις κάποιο παράδειγμα?

 
η ουσία
07 Φεβ 2019 16:28

Δεν χρειάζονται πανηγυρικές διακηρύξεις, ουσία χρειάζεται.
Και η ουσία μάλλον χάθηκε στην πορεία με τη δημιουργία 12+3 τμημάτων από τα οποία πολλά 5ετούς φοίτησης, δηλαδή αυξημένων αναγκών.
Αν τα βάλεις κάτω, θα διαπιστώσεις ότι τα κουκιά δε βγαίνουν, πράγμα που το καταλαβαίνει και η Επιτροπή αφού ζητάει για τα 3 μόνον νέα Τμήματα 70 θέσεις (40 ΔΕΠ+30 ΕΔΙΠ), χωρίς να αναφέρουν τίποτε για τις νέες ελάχιστες υποδομές κόστους μερικών εκατομμυρίων προκειμένου να λειτουργήσουν αυτά αξιοπρεπώς. Πόσο να αυξηθεί ποια το ΠΔΕ για να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες;
Ή μήπως τελικά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν καθόλου και όλα έγιναν για το Θεαθήναι;
Γιατί ενδώσατε κύριε Υπουργέ σε πιέσεις;

 
@Ερώτηση 2
07 Φεβ 2019 16:42

Μάλλον πως θα χρειαστεί οι ήδη πτυχιούχοι να παρακολουθήσουν επιπλέον μαθήματα για να εξισώσουν το πτυχίο τους. Όμως τίθεται ένα ακόμα ερώτημα! οι πτυχιούχοι που κατέχουν MSc, θα εξισωθούν αυτομάτως αφού ανήκουν ήδη στο 7 πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συστήματος προσόντων ή θα δώσουν και αυτοί επιπλέον μαθήματα;

 
New University of Crete
07 Φεβ 2019 16:47

Πολύς προβληματισμός για το όνομα του Νέου Πανεπιστημίου Κρήτης!!! Πολύς ντόρος για το όνομα.

 
@Ερώτηση
07 Φεβ 2019 16:59

Συντεχνίες πράγματι. Αλλά: ενα από δύο πράγματα συμβαίνει. Ή 1) η ανωτατοποίηση είναι απλά αλλαγή ταμπέλας, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτε ουσιαστικό στο ίδρυμα, τις σπουδές, το επίπεδο, ποιότητα, κλπ., ή 2) η ανωτατοποίηση γίνεται γιατί συνοδεύεται από ποιοτικές αλλαγές στο επίπεδο σπουδών, αναδιοργάνωση κλπ, ώστε όντως να αντιστοιχούν σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Στην περίπτωση 1) το λογικο είναι όλοι οι παλαιοί απόφοιτοι να έχουν αυτόματη ισοτίμηση αφού όλα είναι "στα χαρτια. Στην περίπτωση 2) θα ήταν άδικο για τους νέους απόφοιτους να "συμπαρασύρουν" και τους παλιούς.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι συμβαίνει το 1), οπότε δικαίως θα γκρινιάζουν οι παλιοί απόφοιτοι, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα και ευκαιρία για τους κυβερνώντες να ευχαριστήσουν μερικούς ακόμη ψηφοφόρους.

 
ONOMA και ΧΑΡΗ
07 Φεβ 2019 17:27

Νομίζω το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο περιγράφει καλύτερα το επίπεδο σπουδών που υπάρχει !! Η απόδοση στα Αγγλικά θα ειναι ιδιαίτερα ελκυστική (Medit. UNIversity )

 
Απόφοιτοι
07 Φεβ 2019 18:49

Απόφοιτοι:

Αντίστοιχη εφαρμογή υπήρξε στο Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 376 1989, στο οποίο περιγράφονται μετονομασίες Ιδρυμάτων (ΑΒΣΠ, Γεωπονική σχολή κ.α.) από Ανώτατα σε Πανεπιστημιακά. Αυτόματοι ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ αποφοίτων.

Φωνάξτε όλοι!!!

Οι απόφοιτοι των ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΘΗΝΑΣ οργανώνονται με σύλλογο για την άμεση διεκδίκηση!!!

Πιέστε κοινωνικά, δημοσιογραφικά και πολιτικά!!!

Έρχονται εκλογές ψοφάνε για ψήφους...

 
Δον Κιχώτης
07 Φεβ 2019 19:06

@ New University of Crete
Γιατί διαμαρτύρεστε κύριε;
Είμαστε η χώρα των Πυροτεχνημάτων!
Θυμάστε την πρώτη κορυφαία πολιτική πράξη μόλις ανέλαβαν το Υπουργείο;
Άλλαξαν την ταμπέλα!
Σε μια ρημαγμένη χώρα, σ' ένα ρημαγμένο Υπουργείο, η πρώτη πράξη που έπρεπε να γίνει ήταν η αλλαγή της ταμπέλας!
Η αλήθεια είναι ότι και οι προηγούμενοι έκαναν το ίδιο!
Ηγούμενοι και προηγούμενοι συνεχίζουν το ίδιο έργο...
Πολιτική απάντηση υπάρχει;

 
αποφοιτος
07 Φεβ 2019 20:04

@@Ερώτηση Σιβιτανιδειος σχολη

 
Οbservator
07 Φεβ 2019 20:54

Η μετατροπή ενος τμηματος ΤΕΙ σε τμημα πολυτεχνικο δεν ειναι σαφές οτι σημαίνει και αυτοματη αναγνώριση απο το ΤΕΕ. Το ΤΕΕ εξετάζει σε βάθος πολλές παραμέτρους του προγράμματος σπουδών.

 
Πολυτεχνικη ΠΑΔΑ
07 Φεβ 2019 20:59

Κύριε Υπουργέ κοιτάξτε τι θα κάνετε με τους μηχανικουΣ του ΠΑΔΑ. Αν είναι ποτε δυνατόν να κάνετε μέσα σε μια νυχτα Πολυτεχνειο το Τει Κρήτης, κι εμάς να μας έχετε ακόμα στον αερα. Ελπίζουμε να δούμε σύντομα εξελίξεις και η συγχώνευση με την ΑΣΠΑΙΤΕ να αποτελέσει το βήμα για την πολυτεχνοποιηση

 
Νεο πολυτεχνειο
07 Φεβ 2019 21:00

Κ. Υπουργε θα υπαρξει τμημα Πολιτικων μηχανικων;

 
αποφοιτος μηχανικος ΤΕ
07 Φεβ 2019 21:03

@Οbservator Και τι λαθος ειχαν τα προγραμματα σπουδων των μηχανικων ΤΕ ;
:)

 
Λάτρης των ... συνεργειών
07 Φεβ 2019 22:16

Άξιος και ως νονός!!!
Να σας έχει γερό ο Θεός να στηρίζετε και να αναβαθμίζετε το στερνοπαίδι σας!

 
Ερωτήματα
08 Φεβ 2019 01:58

Το ρεπορτάζ αναφέρει (συμπληρομένο μετα απο μια μερα απο την αρχική ανάρτηση) ότι "Ο λόγος της αφαίρεσης ήταν να ανακοινώσει ο ίδιος -μεταβαίνοντας στο νησί της Κρήτης-το όνομα θεωρώντας ότι θα κάνει έκπληξη."
Η Επιτροπή δεν έχει την αυτονομία της και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αυτού που προτείνει; Και ο Υπουργός με τη σειρά του δεν αναλαμβάνει την ευθύνη αν θα λάβει υπόψη το πόρισμα ή αν θα καταθέσει κατι διαφορετικό στη βουλή; Πως μπερδεύονται οι 2 διαδικασίες; Και πως δεν κατατήθεται πλήρως η πρόταση της επιτροπής κ αποκόπτεται το τελευταίο μέρος; Και πως είναι δυνατόν το μόνο σημείο του πορίσματος που διέρευδε και ανακοινώθηκε πριν την ώρα του (2-3 μερες νωρίτερα) να είναι τα 3 διαφορετικά ονόματα που τελικά κόπηκαν;
Με τα παραπάνω το καλόπιστο συμπέρασμα είναι οτι το πόρισμα της επιτροπής θα γίνει αυτούσια αποδεκτό απο τον υπουργό χωρίς αλλαγές εκτός απο το όνομα του πανεπιστημίου (ή το χειρότερο, οτι η επιτροπή ξεχασε να το συμπεριλάβει και την καλύπτει ο υπουργός ).

 
ηλμηχ
08 Φεβ 2019 18:30

Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά τους παλαιούς και τους νέους απόφοιτους του νέου πανεπιστημίου και πρώην ΤΕΙ Κρήτης (και ειδικότερα τις ασφαλιστικές εισφορές τους) στο ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΕΕ. Θα αποτελέσουν πνοή για το ταμείο, ειδικά μετά το σχετικά πρόσφατο ατυχηματάκι με τα αποθεματικά του.

 
Bενιζελικό Πανεπιστήμιο
09 Φεβ 2019 12:56

θα κάνει κέντα ο υπουργός στην επέλαση στο πολιτικό κέντρο και θα κλαίνε οι μητσοτάκιδες...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ