Εγκύκλιος για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ για τη δυνατότητα μετεγγραφής σε Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και των προϋποθέσεων εισαγωγής των διακριθέντων αθλητών

τροποποιούνται τα ποσοστά προσαύξησης των διακριθέντων σε Πανελλήνιους Μαθητικούς - Σχολικούς Αγώνες

08/02/2019

Άκουσε το άρθρο

Ενημερωτική εγκύκλιο για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ για τις πρόσφατες αλλαγές νομοθεσίας σχετικά με τη δυνατότητα μετεγγραφής σε Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και των προϋποθέσεων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των διακριθέντων αθλητών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝΕΓΚΥΚΛΙΟ

Με την ψήφιση του Ν. 4589/2019 «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» (Α ́ 13), θεσμοθετήθηκαν οι ακόλουθες αλλαγές:

Α. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 75 του Ν.4589/2019 (Α ́ 13), ρυθμίστηκε η δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το ειδικό ποσοστό των εσπερινών Λυκείων (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) και όσων μαθητών μετεγγράφονται από την Α ́τάξη ημερησίου Λυκείου στην Α ́τάξη εσπερινού Λυκείου εντός της προβλεπόμενης από τις κείμενες διατάξεις προθεσμίας για μετεγγραφή, καλύπτοντας έτσι και υποψήφιους που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος κατά την έναρξη του σχολικού έτους.

Β. Σύμφωνα με τις περιπτώσεις α και γ της παρ. 6 του άρθρου 75 του Ν.4589/2019 (Α ́ 13), οι υποψήφιοι διακριθέντες αθλητές θα πρέπει πλέον, μετά τον υπολογισμό της κατά περίπτωση προσαύξησης των μορίων τους, να συγκεντρώνουν το σύνολο των μορίων (100%) της ήδη διαμορφωμένης από τις πανελλαδικές εξετάσεις βάσης εισαγωγής στα τμήματα/σχολές στα οποία διεκδικούν την εισαγωγή τους, ενώ οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής με την εν λόγω διαδικασία επανέρχονται σε ποσοστό 3% επί των εισακτέων.

Στην περίπτωση β της παρ. 6 του άρθρου 75 του Ν.4589/2019 (Α ́ 13), τροποποιούνται τα ποσοστά προσαύξησης των διακριθέντων σε Πανελλήνιους Μαθητικούς - Σχολικούς Αγώνες ως ακολούθως: «Για 1η έως 3η νίκη σε Πανελλήνιους Μαθητικούς - Σχολικούς Αγώνες παρέχεται 20% προσαύξηση για εισαγωγή στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. και για εισαγωγή σε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι., παρέχεται προσαύξηση 8% για την 1η νίκη, 6% για τη 2η νίκη και 4% για την 3η  νίκη, υπό την προϋπόθεση ότι ισχύουν για τη διοργάνωση που επιτεύχθηκε η διάκριση οι προϋποθέσεις που ισχύουν για τους Πανελλήνιους Αγώνες, κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα, λογιζομένων, για την εφαρμογή του παρόντος εδαφίου, των σχολείων ως σωματείων.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ