Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Άδεια ανατροφής τέκνου και στις μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Τροπολογία στη Βουλή
Δημοσίευση: 10/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θεσπίζεται το δικαίωμα λήψης άδειας με αποδοχές, διάρκειας έως τριών μηνών και 15 ημερών , στη φυσική, θετή ή ανάδοχη μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό ή μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού  Προσωπικού , που χορηγείται για την ανατροφή του τέκνου της, εφόσον δεν κάνει χρήση του ισχύοντος μειωμένου ωραρίου (δύο ώρες εβδομαδιαίως για τα δυο πρώτα χρόνια από την ημέρα γέννησης του τέκνου και εφόσον βρίσκεται σε ζωή).

Αυτό προβλέπει τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Η εν λόγω άδεια χορηγείται αποκλειστικά μετά τη λήξη της ισχύουσας άδειας μητρότητας (άρθρο 11 παρ 1 του νόμου 2874/2000), ο χρόνος λήψης της δεν μπορεί να μετατεθεί για οποιονδήποτε λόγο και η διάρκειά της δεν μπορεί να παραταθεί, λήγει δε σε κάθε περίπτωση με τη λήξη της εργασιακής σχέσης της διακαιούχου εκπαιδευτικού.

Δικαιούνται , ομοίως , τις προαναφερόμενες άδειες η ανάδοχη και θετή μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ή μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που υιοθετεί ή αναδέχεται τέκνο ηλικίας έως 6 ετών , αμέσως μετά την περαίωση της διαδικασίας της υιοθεσίας.

Το χρονικό διάστημα της χορηγούμενης άδειας λογίζεται ως χρόνος διδακτικής υπηρεσίας και ως χρόνος ασφάλισης στους οικείους κλάδους κύριας σύνταξης καθώς και στους οικείους φορείς επικουρικής ασφάλισης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Σχόλια (14)

 
Δημοκρατική απορία
10 Φεβ 2019 16:31

Ποιος θα τις πληρώσει? Ο ντελιβεράς ή ο άνεργος?

 
Γεώργιος
10 Φεβ 2019 17:03

Ρε τι να σου ..ακού λέει ποιος θα τις πληρώσει ο ντελιβεράς ή ο άνεργος....

 
Γιώργος
10 Φεβ 2019 18:17

Αυτό σε πείραξε απορημένε, δημοκράτη; Τους ανέργους του ΟΑΕΔ ποιος τους πληρώνει; Όλους τους επιδοματούχους ποιος τους πληρώνει; Τις γυναίκες που είναι μόνιμες εργασιακά, ποιος τις πληρώνει όταν γεννούν; Αυτοί που πληρώνουν όλους αυτούς θα πληρώσουν και τις αναπληρώτριες μητέρες. Άλλωστε θα έπρεπε να είναι μόνιμες και να μην τρέχουν κάθε χρόνο από νησί σε νησί! Δεν έχεις ακούσει τίποτε για υπογεννητικότητα; Εκτός και αν προσδοκάς παιδιά από μετανάστες και πρόσφυγες για τον τόπο μας.... Έλεος πια! Δεν αντέχουμε άλλη τέτοια δημοκρατικότητα!!!

 
Δημοκρατική παράνοια
10 Φεβ 2019 19:28

Πιθανότατα το ΕΣΠΑ

 
Λεφτόδεντρα
10 Φεβ 2019 20:01

1, 5 εκατ. άνεργοι, 500.000 νέοι στο εξωτερικό, 3 εκατ. συνταξιούχοι, 3,5 εκατ. φαληρισμένοι μικροεπαγγελματίες, μας μένουν τα ανήλικά και οι υποαπασχολούμενοι μεροκαματιάρηδες. Το ΕΣΠΑ σε ποιο λεφτόδεντρο φυτρώνει ή απλά το τυπώνει το νομισματοκοπείο κι όλα καλά? Α, ξέχασα, θα φάμε το μαξιλαράκι και θα πάρουμε κι άλλο δάνειο. Όλα λυμένα....

 
Επαπειλουμενες
10 Φεβ 2019 20:26

Μετα των επαπειλουμενων ηρθε και η αδεια πανω στην αδεια. Αυτο ειναι κοινωνικο κρατος, οχι παιζουμε

 
Εσφαλμένες πολιτικές
10 Φεβ 2019 20:54

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για προκλητικές αποφάσεις, χωρίς κανέναν σχεδιασμό. Θα μπορούσαν να δίνονται κατάλληλα επιδόματα σε εγκύους και για λίγους μήνες μετά τη γέννα (max 6 μήνες), αλλά να μην καταλαμβάνουν θέσεις εργαζομένων. Γιατί ούτε στην εργασία τους παρευρίσκονται, οι θέσεις μένουν κενές, τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και επιπλέον πιάνουν τις θέσεις άλλων ανέργων εκπαιδευτικών.

 
Θανασης
11 Φεβ 2019 05:38

Τη βρήκατε την σπατάλη στο Δημόσιο ξεφτέρια σχολιαστές.

 
@
11 Φεβ 2019 10:13

λαϊκισμός και χαζομάρες με ιδεοληψίες . φυσικά και οι μόνιμοι έχουν άλλα δικαιώματα και περισσότερα, οι αναπληρωτές ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Άρα για να προστατευθούν οι γυναίκες της αναπλήρωσης και με το παραπάνω (γιατί οι 9 μήνες καθορίζουν ολόκληρη ζωή και επιτέλους να προστεύονται) : εκτός εργασίας χωρίς να πληρωθούν αλλά να πάρουν ΟΛΑ τα μόρια και να μη χάσουν θέση στον πίνακα για τους 9 μήνες και άλλους 3 ή και 6. Απλά πράγματα : όλοι με τα μόριά τους, όσοι δουλεύουν (ένας παραπάνω) τα λεφτά τους και ηρεμία για την εγκυμοσύνη και τη λοχεία.

 
Κωνσταντίνος
11 Φεβ 2019 10:28

Αυτό είναι ένα από τα πολύ λίγα σοβαρά και προς τη σωστή κατεύθυνση μέτρα που πήρε αυτή η κυβέρνηση.Είναι το ελάχιστο που μπορεί να δοθεί σε μία γενιά που ακόμα και στα 50 της επιμένει να μετακινείται στις εσχατιές της χώρας γιά να μαζέψει προϋπηρεσία μήπως καταφέρει να διοριστεί.Είναι αντιστάθμισμα γιά τους νεκρούς και ανάπηρους εκπαιδευτικούς που άδικα χάθηκαν σε δυστυχήματα,μεταφερόμενοι από χωριό σε χωριό από το βορρά ως το νότο γιά να καλύψουν τις ώρες της προϋπηρεσίας.
Επιτέλους,όχι άλλες φωνές γιά άδικα αναδρομικά στους συνταξιούχους που θα τα πληρώσουν ποιοί;οι μετανάστες;Έχουμε καταντήσει χώρα που μιλά μόνο γιά αναδρομικά και πρόωρες συντάξεις,δηλαδή ό,τι πιό παρακμιακό δήθεν δικαίωμα υπάρχει,ενώ μόνο οι γεννήσεις παιδιών θα έπρεπε να είναι το πιό ενδιαφέρον θέμα σήμερα.Δικαιώματα σε λίγο θα ζητούν μόνο οι λαθρομετανάστες,και οι μετανάστες,από ένα κράτος που έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει και δε μεταβάλλει την υπογραφή που έχει βάλει γι'αυτή την απόφαση γιά να μην προσβάλει τα δήθεν δικαιώματα που πρέπει να έχουν όλοι.

 
@Κωνσταντίνος
11 Φεβ 2019 10:39

".Είναι αντιστάθμισμα γιά τους νεκρούς και ανάπηρους εκπαιδευτικούς που άδικα χάθηκαν σε δυστυχήματα,μεταφερόμενοι από χωριό σε χωριό από το βορρά ως το νότο γιά να καλύψουν τις ώρες της προϋπηρεσίας."
Συγνώμη, είσαι σοβαρός; Σε λίγο θα μας πείτε και για τους νεκρούς της ΕΡΤ.
Είναι προκλητικές τέτοιες ρυθμίσεις. Μετά θα ψάχνουνε τους αναπληρωτές των αναπληρωτών, οι οποίοι και αυτοί βεβαίως θα δικαιούνται άδεια. Νομίζουν ότι το σύστημα δουλεύει στον αυτόματο πιλότο, ή οτι τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα.

 
Πάνος
11 Φεβ 2019 13:55

έρχονται εκλογές κόβουμε ράβουμε ότι να ναι

 
!!!
11 Φεβ 2019 14:51

Επιτέλους κάποιος το σκέφτηκε!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ