Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών

Δημοσίευση: 11/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών είναι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση χορήγησε πιστοποίηση στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων (με έδρα το Αγρίνιο), της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του διαδικασίες, με βάση τις αρχές του προτύπου ποιότητας ΠΠΣ της ΑΔΙΠ και με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015).

Για τη διαδικασία Πιστοποίησης του ΠΠΣ συνεργάστηκαν η Διοίκηση του Ιδρύματος και η  Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας με τη διοίκηση της Ακαδημαϊκής Μονάδας. Σημαντική ήταν η συμβολή των μελών ΔΕΠ, φοιτητών, ερευνητών, αποφοίτων και των κοινωνικών εταίρων του Τμήματος. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτόπιες επισκέψεις επιτροπών εμπειρογνώμων από το εξωτερικό.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέδραμαν και εργάστηκαν με αφοσίωση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης ΠΠΣ.

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΑΚΡΟΑΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ»

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της σύνδεσης του με την τοπική κοινωνία, συνεχίζει την υλοποίηση του ιδιαίτερα επιτυχημένου θεσμού του Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.  Στόχος παραμένει η διάχυση της ποιοτικής και έγκυρης επιστημονικής γνώσης με σεβασμό στην επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου  για διαρκή επιμόρφωση. Ο θεσμός αυτός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο σπουδών του, να παρακολουθήσει πανεπιστημιακά μαθήματα, τα οποία ο ίδιος θα επιλέξει από τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Ιδρύματός μας που διαθέτουν μαθήματα για τον σκοπό αυτό. Το Πανεπιστήμιο δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν την αίτησή τους έντυπα ή ηλεκτρονικά από 11 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2019. Τον συντονισμό της δράσης έχει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας, τηλέφωνα  επικοινωνίας 2610.996649 & 2610.969046.
Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο του Πανεπιστημίου Πατρών για τον Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων: http://www.upatras.gr/el/node/6357

ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΑΔΑΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» το Γραφείο Ψυχολογικής Στήριξης Φοιτητών, θα εμπλουτίσει τη δράση του με ομάδες ενδυνάμωσης. Η ομάδα είναι ένας ασφαλής χώρος, όπου άνθρωποι με διαφορετικές ιστορίες και διαφορετικά αιτήματα για βοήθεια, ωφελούνται από τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ομάδας, όσοι φοιτητές επιθυμούν μπορούν να διερευνήσουν τους τρόπους που σχετίζονται με τους άλλους, να δεχτούν και να προσφέρουν υποστήριξη. Οι συναντήσεις των ομάδων θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρες 12.00 έως 14.00 στην Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Οι συναντήσεις ξεκινούν την Τετάρτη 6.3.2019 και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 5.6.2019. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν στις  6.2.2019 και λήγουν στις 28.2.2019.

Για περισσότερες –πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 2610 969696 και στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/EKOupatras/?fref=pb&hc_location=profile_browser

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΕΣ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ HARVARD

Προκήρυξη δύο (2) υποτροφιών για το Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard με το Πανεπιστήμιο Πατρών, χορηγούνται δύο υποτροφίες ύψους 5.025 δολαρίων Η.Π.Α. έκαστη, μία από το Κ.Ε.Σ. και μία από το Πανεπιστήμιο (Επιτροπή Ερευνών). Οι δύο υποτροφίες προσφέρονται σε φοιτήτριες/φοιτητές από το 3ο έτος προπτυχιακών σπουδών και άνω, ή μεταπτυχιακές φοιτήτριες/μεταπτυχιακούς φοιτητές A´ κύκλου (ΠΜΣ), ηλικίας μέχρι και 26 ετών, των Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών της Πάτρας και του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Αγρινίου, για τη συμμετοχή τους στο Θερινό πρόγραμμα 2019 του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα (Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη), με αντικείμενο τις ανθρωπιστικές σπουδές.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα καλοκαιρινά προγράμματα του Harvard (χρονιά εκκίνησης 2002), και στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές από το Harvard, καθώς και Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη από 29 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου 2019. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε καθημερινά εντατικά σεμινάρια, εργάζονται σε εβδομαδιαίες και τελικές εργασίες με τα πρότυπα που θέτει το Harvard, συμμετέχουν σε εκδρομές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και στο τέλος του προγράμματος παραλαμβάνουν την επίσημη βαθμολογία τους από το Harvard.                Τα έξοδα που σχετίζονται με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς και τη διαμονή και ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) των φοιτητριών/φοιτητών, καλύπτονται από την προαναφερόμενη υποτροφία.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Τρίτη 5 Μαρτίου 2019. Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης) σε κλειστό φάκελο.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.summer.harvard.edu/study-abroad/nafplio-thessaloniki-greece-h...
https://chs.harvard.edu/hss-humanities
https://www.upatras.gr/el/node/8204

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας, που θα γίνουν τον Μάιο. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά (http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html). Επίσης, το Εργαστήριο ξεκινά νέα τμήματα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας από 18 Φεβρουαρίου 2019. Μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση ενδιαφέροντος στο http://greeklab.upatras.gr/el/application/  ή να επικοινωνήσετε με το Εργαστήριο: τηλ: 2610 969691 – πρωινές ώρες, email: greeklab@upatras.gr, Website:http://greeklab.upatras.gr/, FB: https//facebook.com/greeklab.upatras

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Μετά την πόλη της Πάτρας, το Εργαστήριο της Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, προχωρά στην εγκατάσταση και λειτουργία ενός πιλοτικού δικτύου μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων στο Δήμο Θέρμης. Τα πρώτα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και ώρα 19.00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Ανδρέας Καζαντζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών θα μιλήσει για τα «Αιωρούμενα σωματίδια στο Δήμο Θέρμης: τις πρώτες μετρήσεις και τις μελλοντικές προοπτικές». Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση για την ιστοσελίδα και την εφαρμογή, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, την υπέρβαση των ορίων και τις απαιτούμενες ενέργειες για αποφυγή επιπτώσεων στην υγεία, καθώς και να πληροφορηθούν για τις συνθήκες ρύπανσης και την ποιότητα του αέρα σε πραγματικό χρόνο. Οι μετρήσεις από τους πρώτους σταθμούς παρουσιάζονται στο www.thermiair.gr.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών

Το Παιδικό Φεστιβάλ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και συνδιοργανώνει με  το  Περιφερειακό  Τμήμα  του Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού-Παράρτημα Πάτρας ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών. Το Πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε δεκατέσσερις (14 ) ώρες και περιλαμβάνει:
•    βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών (Π.Β.)
•    τραύματα
•    εγκαύματα
•    κακώσεις σκελετού
•    ηλεκτροπληξία
•    επιληψία
•    λιποθυμικές καταστάσεις
•    καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση
•    πρακτική εξάσκηση

Οι ομάδες είναι ολιγομελείς και, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς, ο αριθμός των εκπαιδευόμενων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δέκα (10). Να σημειωθεί ακόμη ότι δεν επιτρέπονται απουσίες.

Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία το Πρόγραμμα παίρνουν δωρεάν το βιβλίο Π.Β. του Ε.Ε.Σ. και το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Π.Β. (EUROPEAN FIRST AID CERTIFICATE), το οποίο ισχύει για τρία χρόνια. Στο  Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου  Πατρών.

Η εκπαίδευση ξεκινάει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα εικαστικών του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα θα πρέπει πρώτα να δηλώσουν συμμετοχή στο email του Παιδικού Φεστιβάλ: festival@upatras.gr, μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου  2019. Αναλυτικές πληροφορίες: εδώ

1o MINDSPACE MEETUP PATRAS

To Mindspace είναι ένας σύλλογος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας φοιτητών και νεαρών αποφοίτων, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αθήνα και την Πάτρα. Σκοπός του Mindspace είναι η ανάδειξη της επιχειρηματικότητας ως επιλογή στους φοιτητές και η υποστήριξη των ιδεών και των ομάδων τους. Η Mindspace διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις και workshops με θέμα την επιχειρηματικότητα όπως το «How to Start a Startup», το «Positivity Catalyst», ενώ σε συνεργασία με την PATRAS IQ, οργανώνονται διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και workshops καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Το MeetUp, η νέα δράση του Mindspace, έρχεται φέτος στην Πάτρα. Τα Meetup είναι μια πρωτοβουλία του Mindspace με στόχο τη συνάντηση ανθρώπων που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Το κεντρικό θέμα της συζήτησης είναι: «Πώς, ως απλός φοιτητής μπορείς να αδράξεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται γύρω σου», με ομιλητή τον Οδυσσέα Λαμτζίδη, φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 10.000 ευρώ μέσω crowdfunding, να παρευρεθεί στο MIT Bootcamp 2018 στην Βραζιλία και να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα με το 1ο βραβείο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 στο Bright Side Study Room στην Πάτρα (Φιλοποίμενος 45). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σύνδεσμο: https://www.facebook.com/events/280924465934979/

Από την Πρυτανεία - Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών

 

Σχόλια (1)

 
Η πραγματικότητα είναι άλλη
11 Φεβ 2019 10:12

Από την Πέμπτη 7/02/2019 το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο, τελεί υπό κατάληψη .
Το Συντονιστικό Κατάληψης σε ανακοίνωση του αναφέρει πως αφορμή για αυτήν την κίνηση, αποτελεί η πρόταση του Πανεπιστημίου Πατρών για κλείσιμο του Τμήματος και την ίδρυση στη θέση του μια σχολής Γεωπονικών Επιστημών.
«Η πρόταση αυτή καταστρέφει το Τμήμα μας, τις σπουδές μας και τη ζωής μας . Σε δυο εβδομάδες η κυβέρνηση θα λήξει το ζήτημα με την ψήφιση αντίστοιχης τροπολογίας στη Βουλή. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. Δεν θυσιάζουμε την ζωή μας και το μέλλον μας για τα σχέδια τους. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ», αναφέρει η ανακοίνωση.
Οι φοιτητές του Τμήματος παλεύουν:
-Τη μετονομασία του «Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος».
– Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αντίστοιχων των σπουδών , διεκδικώντας αντάξιο πτυχίο για σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρέπεια.
– Άρση των συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων και σχολών –ακαδημαϊκή αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων.
-Πρόσληψη μελών ΔΕΠ με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας.
– Δημόσια – Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.
«Το πανεπιστήμιο οφείλει να επιμορφώνει και να δημιουργεί ολοκληρωμένους επιστήμονες που θα προσφέρουν στην κοινωνία, και όχι χειραγωγούμενους ανθρώπους που θα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί», καταλήγει η ανακοίνωση

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.