Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Πρότυπα σχολεία για ταλαντούχα παιδιά σε κάθε Περιφερειακή ενότητα- Με εξετάσεις η εισαγωγή των μαθητών

Κέντρο έρευνας πρέπει να γίνει η Δυτική Μακεδονία
Δημοσίευση: 11/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρότυπα σχολεία σε κάθε Περιφερειακή ενότητα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον γίνει Κυβέρνηση.

Στα σχολεία αυτά θα φοιτούν  ταλαντούχα παιδιά, με αυξημένες δυνατότητες και θα εγγράφονται κατόπιν εξετάσεων.

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης , μιλώντας σε κοινή εκδήλωση των ΝΟ.Δ.Ε Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, είπε τα εξής:

 • Προτεραιότητα τρίτη και αδιαπραγμάτευτη για τη Νέα Δημοκρατία της επόμενης μέρας είναι η Παιδεία.
 • Και είναι η Παιδεία διότι η Παιδεία είναι η βάση των αξιών μας. 
 • Η Παιδεία είναι χαρακτήρας, δεν είναι μόνο δεξιότητες. 
 • Η Παιδεία, όμως, είναι και το όπλο το οποίο μας προετοιμάζει για έναν κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα.
 • Θέλω ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε Περιφερειακή ενότητα.
 • Θα υπάρχει πρότυπο σχολείο στα Γρεβενά, θα υπάρχει πρότυπο σχολείο στην Κοζάνη, πρότυπο σχολείο στη Φλώρινα, πρότυπο σχολείο στην Καστοριά.
 • Γιατί επιμένω τόσο σε αυτό; 
 • Επιμένω σε αυτό διότι θέλω τα νέα παιδιά τα οποία είναι ταλαντούχα, τα οποία έχουν αυξημένες δυνατότητες, να μπορούν με εξετάσεις και όχι με κλήρωση, να μπουν σε ένα πρότυπο σχολείο και να αποκτήσουν αυτά τα πρόσθετα όπλα τα οποία χρειάζονται για να μπορούν να διακριθούν στη ζωή τους.
 • Ναι, επιβραβεύουμε την προσπάθεια, είναι στον πυρήνα του αξιακού μας κώδικα αυτό. 
 • Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στις ίσες ευκαιρίες.
 • Όλοι πρέπει να ξεκινάνε από το ίδιο σημείο αφετηρίας, αλλά ο καθένας πρέπει να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του με βάση την εργατικότητα και την προσπάθειά του και να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί μέσα από τη δική του προσπάθεια.

Κέντρο έρευνας

 • Η Δυτική Μακεδονία πρέπει να γίνει ένα κέντρο έρευνας, αλλά και παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γιατί έχει τις υποδομές, γιατί έχει την τεχνογνωσία, γιατί έχει τους ανθρώπους, γιατί έχει τα δίκτυα.
 • Και θα ήθελα, σε συνεργασία και με τα τοπικά πανεπιστήμια, τα ερευνητικά ινστιτούτα, να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε μία τέτοια στρατηγική, ώστε ένα κομμάτι τού δυναμικού από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως ηλιακή ενέργεια, να εγκατασταθεί εδώ.
 • Και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να προσελκύσουμε και στη Δυτική Μακεδονία επενδύσεις οι οποίες θα σχετίζονται με την παραγωγή, διότι είναι μία Περιφέρεια η οποία έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να μπορεί να το κάνει.

 

Σχόλια (12)

 
Γιάνης
11 Φεβ 2019 14:18

''Η Νεα Δημοκρατία πιστεύει στις ίσες ευκαιρίες''

Πότε γελάμε?

 
"ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ"
11 Φεβ 2019 14:24

Είναι παρεξηγημένη η λέξη. Υπάρχουν παιδιά που πετυχαίνουν υψηλές επιδόσεις λόγω επιμέλειας και όχι λόγω ιδιαίτερης ευφυίας..

 
Χαρισματικά παιδιά και σχολεία
11 Φεβ 2019 20:28

Τέτοια σχολεία υπάρχουν σε πολλές χώρες.Για αυτό και στις ΗΠΑ υπάρχουν διδάκτορες και στα 15 αφού τους δίνεται η δυνατότητα να περνούν και δυο τάξεις τον χρόνο,χώρια η παγκόσμια εισαγωγή χαρισματικών παιδιών που κάνουν.Και για αυτό είναι πρώτοι σε όλες τις επιστήμες.Αυτό κάνει η Ρωσία και η Τουρκία.Και εδώ παλαιότερα στα Πειραματικά εισάγονταν με εξετάσεις.Τώρα βέβαια ισχύει η ισοπέδωση προς τα κάτω.Όσο ποιο κάτω τόσο ποιο βέβαια απραξία στα μνημόνια και στην υποδούλωση της χώρας στους ισχυρούς.Τα ηττημένα μυαλά της πολιτικής ελιτ μας οδηγούν στον ραγιαδισμό και στην υποτέλεια.

 
ek.
11 Φεβ 2019 21:02

Προτεραιότητα όλων η παιδεία αλλά ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικοι οι μόνοι που πρέπει να αξιολογηθούν κι ενώ είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και φυσικά για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, οι μειώσεις του ενφια για ... όλους κατά 30% εν μέρει από την επαναφορά του παλιού μισθολογίου ώστε κάποιοι να ξαναπάνε στα 900.

 
Νίκος
12 Φεβ 2019 00:03

@ Χαρισματικά παιδιά και σχολεία
Πόσο "ποιο" (sic) κάτω και "ποιο" (sic) βέβαια να είσαι ένας άλλος από αυτούς που νομίζουν πως με τα σχολεία των χαρισματικών μαθητών θα ξεφύγουμε από το ραγιαδισμό!
Καλά το ότι ξαφνικά ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης έγιναν μυαλά της πολιτικής ελίτ... με ξεπερνά ακόμη "ποιο" (όπως θα έγραφες και εσύ) πολύ.

 
Λευτέρης
12 Φεβ 2019 08:12

@Νίκος
Η έλλειψη επιχειρημάτων οδηγεί σε λογοπαίγνια!
Φυσικά η διαρκής υποβάθμιση της παιδείας οδηγεί νομοτελειακά στην υποβάθμιση της κοινωνίας και τον ραγιαδισμό.

 
ΗΡΑ*
12 Φεβ 2019 15:06

Ωχ, ωχ, ώχ ! Πού σε σφάζει και πού σε πονεί, μικρέ μου φίλε ! Καλύτερα να φορέσεις κράνος, μικρέ μου πρίγκιπα, γιατί άρχισαν να πέφτουν κάτι τούβλα, μα κάτι τούβλα,"ποιο'' βαριά κι απ' τη ... βαριά κι ασήκωτη ανοησία...

 
Χάρης
13 Φεβ 2019 00:15

Ανοησίες ...Δεν ξεχωρίζουμε τα παιδιά σε χαρισματικά και μη. Τι κάνουμε τα ξεχωρίζουμε από τα 12.

 
@Χάρης
13 Φεβ 2019 11:09

Γιατί όχι; Σε πολλές χώρες υπάρχουν προχωρημένες τάξεις σε συγκεκριμένα μαθήματα για χαρισματικά παιδιά. Αφου μερικά παιδιά είναι ταλαντούχα και με αυξημένες διανοητικές ικανότητες, γιατί να μην μπορούν να προχωρήσουν πιο μακριά, πιο γρήγορα;

 
@"ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ"
13 Φεβ 2019 11:47

Αν νομίζεις ότι αυτά τα παιδιά αριστεύουν και μπορούν περισσότερα απο το μέσο όρο "λόγω επιμέλειας και όχι λόγω αυξημένης ευφυίας" τότε μάλλον δε γνωρίζεις την έννοια "χαρισματικό παιδί". Διαβάστε λίγο, έστω και στη wikipedia πλέον, πριν σχολιάσετε.

 
Εκπαιδευτικός
13 Φεβ 2019 12:22

Να είστε βέβαιοι ότι ο Κυριάκος και ο κάθε οπισθοδρομικός κήρυκας της εκλεκτικής προόδου το εννοεί έτσι αθώα και καθαρά αυτό το λαμπρό σχέδιο για τα "χαρισματικά" παιδιά! Να είστε σίγουροι ότι εκεί θα βρουν όντως φιλόξενη στέγη όλα τα λαμπρά μυαλά του κοσμάκη που πασχίζει για την επιούσιο! Να είστε σίγουροι ότι στο μυαλό του ούτε που πέρασε η ιδέα για τη δημιουργία σχολείων ειδικών ταχυτήτων χάριν προνομιούχων οικογενειών, όπως η δική του που τον έστειλε να μάθει γράμματα και να το διαλαλεί ασταμάτητα σε κορυφαία πανεπιστήμια, όχι φυσικά επειδή ήταν το παιδί του μπαμπά του, αλλά επειδή εκτιμήθηκαν οι χαρισματικές του αρετές...

 
Μάκης
13 Φεβ 2019 12:55

Τελικά στην Ελλάδα κανείς δεν εμπιστεύεται κανένα, όλοι είναι ύποπτοι/απατεώνες/πονηροί, και οποιαδήποτε προσπάθεια για να προοδεύσει κάποιος που μπορεί να είναι πιο έξυπνος/εργατικός/ευφυής από εμάς είναι εκ προοιμίου ύποπτη και καταδικαστέα - δε χρειάζεται να εξετάσουμε ορθολογικά τα υπέρ και τα κατά της. Η "κατσίκα του γείτονα" να ψοφάει, και οι ανώτεροι να εξισώνονται με τους κατώτατους για να'μαστε όλοι καλά...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ