Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ιδρύονται κατευθύνσεις σε Τμήματα του Παν.Δυτικής Αττικής

Δημοσίευση: 12/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ίδρυση κατευθύνσεων  προχωρημένου εξαμήνου στα ακόλουθα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μετά από σχετική εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος :

Σχόλια (6)

 
THOMAS
12 Φεβ 2019 13:38

Γιατί δεν έχω καταλάβει καλά, αυτά τα προχωρημένα τμήματα είναι για απόφοιτους Πολυτεχνείου ??

 
Δημήτρης
12 Φεβ 2019 20:04

Στους μηχανικούς το "Πανεπιστήμιο" Δυτικής Αττικής είναι ακόμα ΤΕΙ.

 
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
12 Φεβ 2019 22:27

THOMAS
Τι εννοεις; Οπως και να χει, το πανεπιστημιο δυτικης αττικης κακως που δεν εξελιχθηκε σωστα. Πρεπει να ξανα δημιουργηθει απο την αρχη. Αφου λενε να συγχωνευσουν και την ασπαιτε, τοτε τα τει Αθηνας και Πειραια και η ασπαιτε να συγχωνευτουν μεταξυ τους σε ενα ιδρυμα και το ιδρυμα που θα ιδρυθει να λεγεται πανεπιστημιο αττικης.(δεν ειναι απαραιτητη η λεξη δυτικης, ισως να ηταν απαραιτητη μονο σε περιπτωση που υπηρχε και αλλο πανεπιστημιο που θα περιειχε και την λεξη αττικη). Το νέο πανεπιστήμιο αττικής να έχει για έδρα την Αθήνα και να έχει τις εξής σχολές:
1. Πολυτεχνική Σχολή ή Σχολή Μηχανικών (αν θελουνε η σχολη να λεγεται μηχανικων και με 4 χρονια σπουδων τοτε αυτο να γινει σε ολα τα πανεπιστημια της Ελλαδας, οχι μονο σε μερικα, αλλιως, να λεγεται πολυτεχνικη σχολη, με 5 ή 4 χρονια σπουδων, αλλα σε ολα τα πανεπιστημια το ιδιο).
2. Σχολή Διοικητικών και Οικονομικών Επιστημών.
3. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.
4. Σχολή Επιστημών Υγείας.
5. Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού.
6. Σχολή Επιστημών Τροφίμων.

Τα τμήματα που καλό είναι να υπάρχουν στην Πολυτεχνική σχολή ή σχολή Μηχανικών (ανάλογα με το πως θα λέγεται η σχολή) είναι: Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, τμήμα Μηχανικών Βιοιατρικής, τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Τα τμήματα που καλό είναι να υπάρχουν στην σχολή Διοικητικών και Οικονομικών Επιστημών είναι: Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Τα τμήματα που καλό είναι να υπάρχουν στην σχολή Κοινωνικών Επιστημών είναι: τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία ( με επαγγελματικά δικαιώματα και Βρεφονηπιοκόμου και Νηπιαγωγού. Το ίδιο να αρχίσει να ισχύει και στα υπόλοιπα αντίστοιχα τμήματα όλων των Ελληνικών πανεπιστημίων).

Τα τμήματα που καλό είναι να υπάρχουν στην σχολή Επιστημών Υγείας είναι: Τμήμα Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας ( με 5ετής σπουδές και με κατευθύνσεις στην φυσικοθεραπεία και εργοθεραπεία από το 5ο εξάμηνο και θα επιλέγεις να γίνεις ή φυσικοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής ή αλλιώς χωρίς κατευθύνσεις και το τμήμα να είναι αυτόνομο 5ετης και θα γίνεσαι και φυσικοθεραπευτής και εργοθεραπευτής, μία από τις δύο περιπτώσεις, αλλά σε περίπτωση που είναι εφικτό να γίνουν αυτά, διαφορετικά ας παραμείνουν ξεχωριστά ως τμήματα), Τμήμα Νοσηλευτικής, τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών (ίσως μόνο το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων και ας προσληφθούν και άλλοι καθηγητές για να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των μελών δεπ. Αν υπάρχουν σαν κατευθύνσεις και άλλα τμήματα, έτσι αλλοιώνετε το τμήμα και γίνεται υποτιμητικό).

Τα τμήματα που είναι καλό να υπάρχουν στην σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού είναι: Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

Τα τμήματα που είναι καλό να υπάρχουν στην σχολή Επιστημών Τροφίμων είναι: Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας (έτσι θα λέγεται το τμήμα και στο νέο διεθνές πανεπιστήμιο Ελλάδος).

Συνολικά 6 σχολές και 21 ή 22 τμήματα (ανάλογα με το αν γίνουν ένα τμήμα η φυσικοθεραπεια και η εργοθεραπεια ή δυο τμηματα). Δεν θα ήταν καλύτερο το πανεπιστήμιο έτσι;

 
THOMAS
13 Φεβ 2019 08:27

@Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Αυτό που θέλω να πω είναι, αν μπορεί να πάει κάποιος με Πτυχίο ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιου ( συναφούς ειδικότητας ) και να πάρει μια κατεύθυνση ;

Για Παράδειγμα κάποιος που τελείωσε την ΣΤΕΦ ή την Πολυτεχνική μπορεί να κάνει εγγραφή στο 5ο εξάμηνο Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής σε κάποια κατεύθυνση ;

 
@THOMAS
13 Φεβ 2019 11:49

Εννοείται ότι μπορεί κάποιος να πάει με πτυχίο ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου (συναφούς ή μη-ειδικότητας μηχανικού ή μη-μηχανικού) και να πάρει μια κατεύθυνση (όποια θέλει). Αυτή η διαδικασία παλαιόθεν είναι η "κατατακτήριες εξετάσεις" (1-15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις κάθε έτους για όλα τα ΑΕΙ), το έχει αναφέρει προσφάτως και το Υπουργείο. Οπότε στρώσου στο διάβασμα αν ενδιαφέρεσαι...

Στην προβλεπόμενη διαδικασία λοιπόν και μετά από επιτυχία σε αυτές, ο (νέος) φοιτητής εγγράφεται βάσει των σχετικών κανονισμών κατάταξης είτε στο 1ο εξάμηνο (σπανιότερο και αφορά τα πολύ άσχετα πτυχία ΑΕΙ, π.χ. φιλόλογος), είτε στο 3ο εξάμηνο (συνηθέστερο, οι περισσότεροι Πανεπιστημίου & ΤΕΙ παρόμοιων γενικόλογα ειδικότήτων, π.χ. θετικές σπουδές, πολυτεχνικές σπουδές, πτυχίο ΤΕΙ), είτε στο 5ο εξάμηνο (αφορά συνήθως τις αρκετά συναφείς Πανεπιστημιακές ειδικότητες -ενδεχομένως να υπάρχει καμιά εξαίρεση για πτυχιούχο ΤΕΙ- και βάσει του νέου νόμου αυτό είναι το μέγιστο εξάμηνο εγγραφής... παλιότερα ήταν το 7ο).

Παράλληλα, ο κάθε ενδιαφερόμενος καταθέτει με την εγγραφή του και την αίτηση αναγνώρισης μαθημάτων (τα όποια μαθήματα πιστεύει, ότι τα έχει ξανακάνει μαζί με τους οδηγούς σπουδών των προηγούμενων προπτυχιακών πτυχίων του) και αναμένει αν του αναγνωριστούν από το κάθε μέλος ΔΕΠ του νέου πτυχίου που θέλει (συνήθως δύσκολα εκτός αν είναι ήδη πτυχιούχος του ίδιου ΑΕΙ). Αυτόματα αναγνωρίζονται μόνο τα 3 μαθήματα που εξετάστηκε στις κατατακτήριες. Φυσικά το ότι μπήκε στο 3ο ή 5ο εξάμηνο και μέσω της διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων (ό,τι του αναγνωριστεί) μετά θα υποχρεούται να πετύχει σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα όλων των εξαμήνων.

 
Μηχανικος
13 Φεβ 2019 16:55

Οι απόφοιτοι του πα.δα τι επαγγελματικά δικαιώματα έχουν ρε παιδιά ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ