Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρύτανης ΤΕΙ Κρήτης: Μονόδρομος η μετεξέλιξη του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη τη Συνέντευξη Τύπου
Δημοσίευση: 12/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“H  δημιουργία ενός τρίτου Πανεπιστημίου στην Κρήτη, το οποίο θα προκύψει από την εξέλιξη και την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης, ήταν και παραμένει η μόνη δυνατή λύση, μετά την άρνηση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης να συμμετέχουν σε συζήτηση για τη συνένωση των τριών ΑΕΙ του νησιού”.

Αυτό τόνισε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης  Νίκος Κατσαράκης, στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, ενώ άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο -όπως περιγράφεται και στο πόρισμα της Επιτροπής “Γαβρόγλου”-μελλοντικής συνένωσης με το Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο  Νίκος Κατσαράκης, εξέφρασε την ελπίδα ότο το Σχέδιο Νόμου θα κατατεθεί από τον υπουργό παιδείας ΛΚ. Γαβρόγλου, προς ψήφιση, στη Βουλή    ως το τέλος του Φλεβάρη, προκειμένου τα τμήματα  να ενταχθούν στο νέο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

“Πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα” είπε ο κ. Πρύτανης διατύπωσε την ανησυχία του ότι είναι ορατός ο κίνδυνος το μοναδικό ΤΕΙ να μείνει στην Κρήτη και να υπάρξουν δυσμενείς συνθήκες, με υποβάθμιση όλων των ΑΕΙ της Κρήτης”.

Ο  Νίκος Κατσαράκη τόνισε πως δεν έγινε  συζήτηση με τα υπόλοιπα Ιδρύματα, δεν βρήκαμε θετικές αντιδράσεις και σημείωσε πως “ Η Επιτροπή όμως διαβάζοντας όλα τα δεδομένα, έκρινε ότι δικαίως το ΤΕΙ πρέπει να αναβαθμιστεί,με την αξία του και όχι χαριστικά εντάσσεται στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση”.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους ήδη φοιτούντες και αποφοίτους του ΤΕΙ δήλωσε:

“Υπάρχουν τρεις κατηγορίες φοιτητών και αποφοίτων: Οι εισακτέοι από το νέο ακαδημαϊκό έτος, θα ακολουθήσουν κανονικά το νέο πενταετές πρόγραμμα σπουδών.

Αυτοί που ήδη φοιτούν (φοιτητές ν+2 έτη) αυτή τη στιγμή,  προβλέπεται να κληθούν να επιλέξουν αν θα θέλουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα σπουδών που ήδη βρίσκονται ή εάν επιθυμούν να ενταχθούν στα νέα προγράμματα σπουδών για να λάβουν πανεπιστημιακό πτυχίο, με επιπλέον μαθήματα για την αναβάθμιση του πτυχίου τους

Για τους απόφοιτους του ΤΕΙ Κρήτης, σίγουρα δεν μπορεί ο Πρύτανης του ΤΕΙ να δώσει λύση. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες απόφοιτοι του ΤΕΙ και σίγουρα θα δοθεί συγκροτημένη λύση από την Πολιτεία. Μια λύση που θα αφορά όλα τα ΤΕΙ της χώρας”.  

Σχετικά με την ονοματοδοσία στο νέο Πανεπιστήμιο ο Ν. Κατσαράκης είπε πως:  “Υπάρχουν διάφορες προτάσεις και το όνομα θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο. Αφού θα κατατεθεί το Νομοσχέδιο πολύ σύντομα, σε αυτό σίγουρα θα υπάρχει και το όνομα του νέου Πανεπιστημίου της Κρήτης”.

Σχόλια (21)

 
Γιατί τέτοια διάκριση ειδικά σε ένα τμήμα
12 Φεβ 2019 17:32

Απογοήτευση. Ακούσαμε τον πρύτανη του ΤΕΙ στην Κρήτη να λέει μια δύο φορές ότι οι χημικοί μηχανικοί είναι εξέλιξη των φυσικών πόρων αλλά και κάτι για ν+2 και ορίζοντα τριετίας. Δηλαδή η κόρη μου που είναι στο 4ο έτος δεν θα μπορεί να πάρει πτυχίο πανεπιστημίου γιατί τρία χρόνια μετά θα είναι στο ν+3. Γιατί το τμήμα δεν ξεκινά άμεσα; Στη νέα Κρήτη ο πρόεδρος του τμήματος αυτού είπε ότι μπορούν να κάνουν από τώρα τα δυο πρώτα έτη. Ποιος ο λόγος να μας δημιουργήσετε πρόβλημα. Και ένα χρόνο να καθυστερήσετε τα παιδιά που είναι τώρα στο ν+2 και παντού στα άλλα τμήματα και στα άλλα τει τους πιάνεις ο νόμος, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠ' ΕΞΩ! Στο πόρισμα σας, ακόμη χειρότερα, κλείνετε το τμήμα και καταστρέφετε όλους τους νυν φοιτητές.

 
φοιτητής Χανιά
12 Φεβ 2019 17:50

Να ξεκινήσει άμεσα το χημικών μηχανικών μαζί με τα άλλα τμήματα. Είμαστε οι μόνοι φοιτητές που δεν θα μπορούμε να κάνουμε παραπάνω μαθήματα για να αναβαθμίσουμε το πτυχίο μας και να έχουμε κι εμείς επαγγελματικά δικαιώματα, που σήμερα δεν έχουμε καθόλου στο τμήμα φυσικών πόρων όπως δεν έχουμε και εστία. Αγώνας και επαγρύπνηση για τα δίκαια αιτήματά μας!

 
@
12 Φεβ 2019 18:21

Το ένα πτυχίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το άλλο.
Αν δεν έχετε καταλάβει καλά, το Τμήμα Φυσικών Πόρων κλείνει.
Καλά θα ήταν να μην σας παραμυθιάζουν, φοιτητές και γονείς.
Και κάτι άλλο: Ποιος πιστεύει ότι με βάση εισαγωγής 6500 μόρια, θα μπορούν οι φοιτητές να ανταπεξέλθουν σε ένα απαιτητικό τμήμα που οι βάσεις του στις άλλες πόλεις ξεκινούν από 16500 μόρια;

 
«Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» το Ρέθυμνο
12 Φεβ 2019 18:27

«Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» μοιάζει να διεκδικεί το Ρέθυμνο που επιθυμεί να έχει δικό του πολυτεχνικό τμήμα, αλλά και να πάρει την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής. Το Ρέθυμνο διεκδικεί επίσης και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού.

Παράγοντες και καθηγητές από τα Χανιά φέρονται κατ’ αρχάς να αντιδρούν κάθετα στη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής στο Ρέθυμνο. Κατά δεύτερον, δείχνουν να θέλουν, εφόσον δημιουργηθεί νέα Πολυτεχνική Σχολή, ασφαλώς να έχει έδρα τα Χανιά, προκειμένου να λειτουργούν εκεί… δύο Πολυτεχνεία.

 
σκοπιμότητες
12 Φεβ 2019 18:29

Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ιδρύσει ένα ακόμα πανεπιστήμιο στην Κρήτη, στη λογική του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εισπράξει πολλαπλά οφέλη, τόσο για την πολιτική του βούληση, όσο όμως και για να «κερδίσει» πολιτικό κοινό σε ηλικίες που βρίσκονται κοντά στα 17.

Με το όποιο πολιτικό όφελος, η κίνηση κατ’ αρχάς κρίνεται θετική. Όταν όμως βουλευτές, κόμματα και ακαδημαϊκοί αρχίζουν να πιέζουν, γνωρίζοντας πως κερδίζουν σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε εκπαιδευτικό, τότε η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Προς το παρόν φαίνεται ότι οι πολιτικοί και οι ακαδημαϊκοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και όφελος από τις αλλαγές, πιέζουν πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα στο Ηράκλειο ωστόσο «βοά» για το μένος και τις σκοπιμότητες που θέλουν το ΤΕΙ Ηρακλείου πλήρως απαξιωμένο, καθώς επίσης και για τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες δεκάδων χιλιάδων σπουδαστών που παρακολουθούν τις εξελίξεις αμήχανα.

Ασφαλώς ούτε στη σημερινή ενημέρωση για το νέο πανεπιστήμιο, αλλά ούτε και στην επίσκεψη του υπουργού στην Κρήτη, προβλέπεται να παραδεχτεί κανείς τις πιέσεις που υπάρχουν και τις κομματικές σκοπιμότητες που επιχειρούνται. Είναι όμως γνωστό σε όλους το τι συμβαίνει, ενώ οι εξελίξεις θα έρθουν να επιβεβαιώσουν το αν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά τελικά σε μεταρρυθμίσεις χωρίς να δέχεται πιέσεις ή αν έχει μπει σε μια λογική στην οποία εξυπηρετούνται συμφέροντα σε βάρος της Παιδείας.

 
Αντώνης
12 Φεβ 2019 18:47

Επίσης καλό θα ήταν να σταματήσει η αρνητική προπαγάνδα και αναρτήσεις καταστροφολογίας σε κάθε είδους ΜΜΕ ανθρώπους εντός του ΤΕΙ Κρήτης, αποχωρούντες και μη. Η προσπάθεια που ξεκίνησε έχει δυσκολίες αλλά υπάρχουν ικανοί άνθρωποι να τις αντιμετωπίσουν και να δώσουν στους φοιτητές και στο προσωπικό του ιδρύματος αυτό που τους αξίζει.

 
ν+2 ΑΤΕΙ Αθηνας
12 Φεβ 2019 20:30

Το αστείο είναι ότι οι ν+2 πρέπει να περάσουν τα μαθήματα του πανεπιστημίου για να πάρουν πτυχίο ΑΤΕΙ.Ευτυχώς που τα προγράμματα σπουδών είναι σχεδόν ίδια και δεν αλλάζουν και πολλά.
Έτσι κι αλλιώς τα ΑΤΕΙ ήταν Ανώτατα γιατί όλο αυτό ένας Θεός ξέρει

 
ΙΟΒ
12 Φεβ 2019 20:37

=> Σήμερα το ΤΕΙ Κρήτης έχει 5 Σχολές και 13 Τμήματα, εκ των οποίων:
+ στο Ηράκλειο την έδρα του Ιδρύματος, 3 Σχολών και 8 Τμημάτων,
+ στα Χανιά την έδρα 1 Σχολής και 2 Τμημάτων,
+ στη Σητεία την έδρα 1 Σχολής (πράγμα που ποτέ δεν έγινε πράξη) και 1 Τμήματος,
+ στον Άγιο Νικόλαο την έδρα 1 Τμήματος, και
+ στο Ρέθυμνο την έδρα 1 Τμήματος.

=> Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, το Νέο Πανεπιστήμιο της Κρήτης προτείνεται να έχει 5 Σχολές και 12+3 Τμήματα, εκ των οποίων:
στο Ηράκλειο την έδρα του Ιδρύματος, 2 Σχολών και 8+1 Τμημάτων,
στον Άγιο Νικόλαο την έδρα 1 Σχολής και +1 Τμήματος,
στο Λασίθι την έδρα 1 Σχολής και 1 Τμήματος,
στα Χανιά την έδρα 1+1 Τμημάτων,
στη Σητεία την έδρα 1 Τμήματος,
στο Ρέθυμνο την έδρα 1 Τμήματος.

=> Τι παρατηρούμε:
1) Η Σχολή Επιστημών Διοίκησης & Οικονομίας (νυν ΣΔΟ) μετακινεί την έδρα της από το Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο και παραμένει με 3 Τμήματα.
2) Η Σχολή Επιστημών Υγείας (νυν ΣΕΥΠ) του Ηρακλείου αποκτά ακόμα 1 Τμήμα (το Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας της Σητείας).
3) Η Σχολή Γεωπονίας & Τροφίμων (νυν ΣΤΕΓ-ΤΕΤ) γίνεται 5ετούς φοίτησης (όπως στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο), μετακινείται και τυπικά από τη Σητεία στο Ηράκλειο, και παραμένει με 2 Τμήματα μετά την ίδρυση του νέου Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων.
4) Η Πολυτεχνική Σχολή (νυν ΣΤΕΦ και ΣΕΦΕ) γίνεται 5ετούς φοίτησης (όπως και στις άλλες Πολυτεχνικές Σχολές) και μένει με 5+1 (από τα 6 σημερινά) Τμήματα.
5) Εξελίσσονται άμεσα τα 12 από τα σημερινά 13 Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Τμήμα Χημικών Μηχανικών (που αν και είναι μετεξέλιξη του σημερινού Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος) εξομοιώνεται με τα 2 νέα υπό ίδρυση Τμήματα.
6) Το Λασίθι ενισχύεται και από 1 νέα μονοτμηματική Σχολή Καλών Τεχνών, που περιλαμβάνει το νέο Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

=> Συμπέρασμα:
Σε όλες τις άλλες, εκτός των Χανίων, πόλεις της Κρήτης, το Νέο Πανεπιστήμιο της Κρήτης αναβαθμίζει ή τουλάχιστον διατηρεί την παρουσία του σημερινού ΤΕΙ Κρήτης.
Μόνο στα Χανιά, που σήμερα έχουν 1 Σχολή και 2 Τμήματα Μηχανικών, το Νέο Πανεπιστήμιο περιορίζει την παρουσία του σε μόλις 1+1 Τμήματα.

=> Ανάγκη για διόρθωση της αδικίας (σε βάρος των Χανίων και του σημερινού Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος) του πορίσματος της Επιτροπής:
Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών (που αποτελεί μετεξέλιξη του σημερινού Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος με 13 υπηρετούντες καθηγητές, 824 ενεργούς φοιτητές, 607 πτυχιούχους, λειτουργία από το 1999 στα Χανιά και μεγάλες υποδομές) πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την εκπαιδευτική λειτουργία του με εισακτέους από τον Σεπτέμβριο 2019, όπως και τα υπόλοιπα 12 Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης που εξελίσσονται στο Νέο Πανεπιστήμιο.
Είναι τουλάχιστον άστοχο το Τμήμα Χημικών Μηχανικών (που αποτελεί μετεξέλιξη σημερινού Τμήματος των Χανίων) να εξομοιώνεται με τα 2 νέα Τμήματα Μουσικών Σπουδών Λασιθίου και Επιστήμης Τροφίμων Ηρακλείου (που δεν έχουν ούτε προσωπικό, ούτε φοιτητές, ούτε υποδομές).

 
Δυτική Κρήτη πριν και μετά
12 Φεβ 2019 21:17

Μέχρι σήμερα στην Δυτική Κρήτη υπάρχει 1 Σχολή (ΣΕΦΕ) με 3 Τμήματα (2 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο).
Το πόρισμα για την Δυτική Κρήτη προβλέπει 0 Σχολές και 2 Τμήματα (1 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο).
Το μοναδικό Τμήμα που κλείνει σε όλο το ΤΕΙ Κρήτης είναι στα Χανιά, με ένα ευχολόγιο για μετεξέλιξη σε Χημικών Μηχανικών το 2100!
Τα δύο όντως νέα Τμήματα που ιδρύονται ειναι στην Ανατολική Κρήτη (1 στο Ηράκλειο, 1 στο Λασίθι).

 
διορθωτικές κινήσεις
12 Φεβ 2019 21:44

1) Η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής να τοποθετηθεί στα Χανιά. Αν εφαρμοστεί το πόρισμα ως έχει δεν θα υπάρχει καμία Σχολή στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνης, ενώ Ηράκλειο και Λασίθι θα μοιράζονται και της 4 Σχολές του νέου Πανεπιστημίου.
2) Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών να ξεκινήσει τη λειτουργία του άμεσα. Το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη των φοιτητών του τμήματος είναι ανήθικο.

 
μηχανικος δομικων εργων
12 Φεβ 2019 23:20

Για τμημα πολιτικων μηχανικων παλι δεν ειπωθηκε τιποτα

 
@διορθωτικές κινήσεις
12 Φεβ 2019 23:55

1. Δηλαδή σε μια μικρή επαρχιακή πόλη να υπάρχουν 2 ΠΟΥΤΕΧΝΕΙΑ !!!
2. Αμα δεν εχει τις υποδομές σε διδασκοντες και εργαστηρια πως να ξεκινήσει αμεσα??

Ο ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!

 
Φοιτητής Χανιά ΦΠΠ
13 Φεβ 2019 01:34

Δεν καταλαβαίνω τα ακαδημαικά κριτηρια της επιτροπης. Κλείνει ένα τμήμα στα Χανιά και παντού ανοίγει ή αναβαθμίζει τμήματα. Ο κος Ταβερναράκης με τις τόσες βραβεύσεις από όλο το κόσμο που κανει όλους εμάς από τα χωρια της Κρήτης υπερήφανους (από χωριό είναι) το είπε στη τηλεόραση ξεκάθαρα: ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ είναι τα καλύτερα του ΤΕΙ, γιατί τα κλίνουν;;; δήθεν ανοίγουν άλλα στη θέση τους αλλά μετά το 2021 αν και εφόσον και αφού κτλ........στον κόκκινο Μάη

 
@ Φοιτητής Χανιά ΦΠΠ
13 Φεβ 2019 08:42

Άκου να καταλάβεις:
Το ίδιο το τμήμα ζήτησε να "εξελιχθεί" σε τμήμα χημικών μηχανικών.
Έλα όμως που ένα τμήμα χημικών μηχανικών θέλει χημικούς μηχανικούς και πολλά, μα πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά εργαστήρια.
Με ανεμογεννήτριες και σεισμογράφους δε γίνεσαι χημικός μηχανικός όπως καταλαβαίνεις.

 
Κωνσταντίνος
13 Φεβ 2019 10:32

Μία από τις ασθένειες των αρχαίων Ελλήνων που δυστυχώς πέρασαν και σε μας τους νεοέλληνες είναι ο φατριασμός,η πολυδιάσπαση και οι πολλές κεφαλές. Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε ο θεσμός της πόλης-κράτους που όπως γνωρίζουμε μάχονταν όλες μέχρι θανάτου ακόμα και στο τέλος που τους κατέκτησαν οι Ρωμαίοι.Δεν έβαλαν μυαλό όταν πήγαν οι Μακεδόνες να τους ενώσουν ενάμισι αιώνα πριν και θεώρησαν την πρώτη ενοποίηση της χώρας υπό τους Μακεδόνες,αντιδημοκρατική και καταπιεστική.Τελικά αυτός ο θεσμός ξέπεσε ως παρωχημένος τρόπος παραγωγής μέσα στη ρωμαϊκή σκλαβιά.
Έπειτα,υπήρξε κι άλλος φατριασμός αμέσως μέσα στο θεσμό της χριστιανικής Εκκλησίας και η πρώτη Εκκλησία που αναγνωρίστηκε ως αυτόνομη ήταν αυτή της Κρήτης μόλις τον 1ο αιώνα μ.Χ..Το φαινόμενο συνεχίστηκε και μέσα στην αυτοκρατορία της Ρωμανίας που ακολούθησε μεταξύ κυρίως των συγγενών της εκάστοτε βασιλικής οικογένειας που διεκδικούσαν κομμάτια της αυτοκρατορίας.Γι'αυτό το σκοπό συχνά συμμάχησαν με τους Δυτικούς όπως στην πρώτη άλωση της Κων|πολης από τους Λατίνους το 1204 και με τους Οθωμανούς που κατέληξαν στη δεύτερη άλωση της Πόλης απ'αυτούς το 1453.
Στα νεότερα χρόνια ο φατριασμός και η πολυδιάσπαση θεωρήθηκαν ευεργεσία και καλό πράγμα αφού συγκαλύφθηκαν πίσω από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που κερδήθηκαν στις διάφορες ευρωπαϊκές επαναστάσεις.
Έτσι,σε μία από τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών ιδεών και των διασπάσεων αυτών,ήρθε στη χώρα μας ο κομμουνισμός,αλλά και οι διασπάσεις του,γι'αυτό στη χώρα μας δρούν και ζούν έξι εφτά τέτοια κόμματα.
Η Δημοκρατία στη χώρα μας μεταλαμπαδεύθηκε με δυσλειτουργικό τρόπο γιατί καθένας από τα έντεκα εκατομμύρια που ζούν εδώ την αντιλαμβάνεται αλλιώς και θέλει η χώρα να λειτουργεί όπως θέλει εκείνος,γι'αυτό και υπάρχουν πολλές αναθεωρήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα,γι'αυτό ειδικά τα χρόνια της κρίσης αναβίωσαν κάθε λογής καπετανάτα που κρύβονται πίσω από τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που παρέχει το υπάρχον Σύνταγμα.
Σ'αυτές τις συνθήκες θεωρείται πολύ φυσιολογικό να έχει μία χώρα 11 εκατομμυρίων 36!!!Πανεπιστήμια και μία γεωγραφική περιφέρεια όπως η Κρήτη με 600.000 κατοίκους τρία πανεπιστήμια!Το παρελθόν μας κυνηγά όχι μόνο με τα καλά του,αλλά και με τα κακά του.

 
Άκης
13 Φεβ 2019 11:00

Και στη συνέχεια ένα μητροπολιτικό πανεπιστήμιο Κρήτης. Χωρίς αντιρρήσεις για τη συγχώνευση των δύο καθώς θα είναι και τα δύο πανεπιστήμια.

 
Απλή λογική
13 Φεβ 2019 12:16

Κανονικά τα τμήματα στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, αφού δεν απορροφήθηκαν από το Πολυτεχνείο θα έπρεπε στο Νέο Πανεπιστήμιο να κλείσουν, καθώς υπάρχουν ήδη οι έδρες του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου.
Η λειτουργία του τμήματος Χημικών Μηχανικών από Σεπτέμβρη με τις υποδομές είναι τουλάχιστον αστεία!
Το ότι δηλώνεται ως μετεξέλιξη δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.
Το λάθος λοιπόν δεν είναι ότι έκλεισε το Φυσικών Πόρων αλλά ότι δεν έκλεισαν κι άλλα προκειμένου να υπάρχουν πιο ισχυρά νέα τμήματα με περισσότερα μέλη ΔΕΠ και υποδομές!

 
@ Απλή λογική
13 Φεβ 2019 14:36

Κανονικά τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής στο Ηράκλειο, αφού δεν απορροφήθηκαν από το Πολυτεχνείο θα έπρεπε στο Νέο Πανεπιστήμιο να κλείσουν, καθώς υπάρχουν ήδη οι έδρες του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου.
Το λάθος λοιπόν δεν είναι ότι έκλεισε το Φυσικών Πόρων αλλά ότι δεν έκλεισαν κι άλλα προκειμένου να υπάρχουν πιο ισχυρά νέα τμήματα με περισσότερα μέλη ΔΕΠ και υποδομές!

 
@ Απλή Λογική
14 Φεβ 2019 00:14

Το σωστό θα ήταν φίλε μου το αντίθετο από ότι λες. Ο στόχος πρέπει να είναι πάντα ένα πανεπιστήμιο στη Κρήτη. Δηλαδή το καινούργιο πανεπιστήμιο θα έπρεπε να έχει:
Μηχανικούς στα Χανιά, Οικονομολόγους, Ανθρωπιστικούς κτλ στο Ρέθυμνο, θετικούς και παραιατρικούς στο Ηράκλειο και για να έχει κάτι και το Λασίθι πχ Γεωπόνους και Τρόφιμα . Με αυτό το τρόπο σε 4-5 χρόνια θα ήταν σίγουρη η συνένωση και με ορθολογικό τρόπο.
Τώρα βλέπω πάλι συνένωση αλλά παρά φύση και αυτό πάντα έχει πόνο!

 
1 πανεπιστήμιο στην Κρήτη
14 Φεβ 2019 08:11

Απλή η κατανομή, θετικές σπουδές στο Ηράκλειο, θεωριτικές στο Ρέθυμνο και πολυτεχνικές στα Χανιά.

 
Canna-bolomics
19 Φεβ 2019 10:10

"Σύμφωνα με την είδηση που αναπαράγουν διεθνή Μέσα σαν το PR Newswire και το Picante, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο GB Sciences και μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου της κάνναβης «εγκαινιάζει ένα νέο έργο» στο Τμήμα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών."

το ΤΕΙ Κρήτης να διεκδικήσει την αριστεία και να ιδρύσει ειδικό τμήμα στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ