Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης

14/02/2019

Ενημερώθηκε: 14/02/2019, 18:35

Άκουσε το άρθρο

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη για την Πανεπιστημιακή αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης, ενημέρωσε σήμερα ο Πρύτανης του Ιδρύματος Νίκος Κατσαράκης.

Στη συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου, ο κ. Κουκιαδάκης ευχαριστώντας τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης για την ενημέρωση, ανέφερε, ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να στηρίξουν την Ακαδημαϊκή αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης, που μαζί με το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείου Κρήτης μπορούν να αποτελέσουν τα κορυφαία Ιδρύματα στη χώρα αλλά και διεθνώς.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε: «Η αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη την οποία στηρίζουμε ανεπιφύλακτα και η εξέλιξη αυτή πρέπει να ενώσει και όχι να διχάσει την Κρήτη. Επίσης δεν φτάνει μόνο να αλλάξουμε την ονομασία από το ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση. Απαιτείται η στήριξη όλων μας. Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο Κρήτης, και το ΤΕΙ Κρήτης μπορούν να αποτελέσουν τα κορυφαία πνευματικά, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα στην Κρήτη, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Εύχομαι καλή συνεργασία και γιατί όχι, τη δημιουργία ενός ενιαίου Πανεπιστημίου Κρήτης».

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Νίκος Κατσαράκης ευχαριστώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για την στήριξη του στο Ίδρυμα ανέφερε: «Είχαμε σήμερα μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον ενημερώσαμε για τις εξελίξεις όσον αφορά το πόρισμα της επιτροπής για την αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης, στο νέο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, τονίσαμε πόσο σημαντικό είναι τόσο για το νομό Ηρακλείου όσο και για ολόκληρη την Κρήτη η αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης σε Πανεπιστήμιο, από τη στιγμή μάλιστα που οι Πρυτανικές αρχές των άλλων Ιδρυμάτων δεν δέχτηκαν να συζητήσουν για τη συνένωση των τριών ή της Κρήτης σε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο.  Αυτή τη στιγμή η αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης η ένταξή του στο Πανεπιστημιακό τομέα μέσω της ίδρυσης ενός νέου Πανεπιστημίου στην Κρήτη είναι η βέλτιστη δυνατή λύση.  Είναι, όπως έχω τονίσει πολλές φορές, ένα χαρμόσυνο εμβληματικό γεγονός και ζητάμε τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων και της Αντιπεριφέρειας.  Η συζήτησή μας με τον κύριο Κουκιαδάκη ήταν πολύ εποικοδομητική  μας τόνισε ότι στηρίζει αυτό το εγχείρημα και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ