Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

“Παρθενική” σύσκεψη με Κ. Γαβρόγλου για το “πάντρεμα” ΑΣΠΑΙΤΕ- Παν. Δυτ. Αττικής

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο τα τρία από τα τέσσερα τμήματα (σ.σ. εκτός από το Παιδαγωγικό) , εάν τελικά προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, να μη δεχθούν φέτος εισακτέους
Δημοσίευση: 15/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη πρώτη σύσκεψη η συγκαλεί ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σήμερα  το μεσημέρι,  στο γραφείο του,με  τις τριμελείς Επιτροπές της ΑΣΠΑΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, προκειμένου να συζητηθεί η “εξπρές” συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο τα τρία  από τα τέσσερα τμήματα (σ.σ. εκτός από το Παιδαγωγικό) , εάν τελικά προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων, να μη δεχθούν φέτος εισακτέους δεδομένου ότι θα συγχωνευθούν με τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΔΑ.

Ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες  του esos  θα ζητήσει από τους προέδρους των δύο Διοικουσών του ΠΑΔΑ και της ΑΣΠΑΙΤΕ Κ. Μουτζούρη και Γ. Σαριδάκη να κινηθούν με “ταχύτητα” για την κατάρτιση πρότασης, προκειμένου να ενταχθεί το Σχέδιο συγχώνευσης στο πολυνομοσχέδιο που έρχεται εντός του Μάρτη.

Από το ΠΑΔΑ στη σύσκεψη θα συμμετέχει τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από :

1. Τον Πρύτανη Κώστα Μουτζούρη

2. Το μέλος της Διοικούσας  Δ. Τσελέ, και

3. Τον Κοσμήτορα Π. Μαλατέστα.

Από την ΑΣΠΑΙΤΕ στη σύσκεψη θα συμμετέχει επίσης  τριμελής Επιτροπή, αποτελούμενη από τους  :

1. Σαριδάκη Ιωάννη , Καθηγητή , Πρόεδρο  ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ.

2. Παγιατάκη  Γεράσιμο  , Καθηγητή , Πρόεδρο  Τμήματος Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ.

3. Κουνενού Καλλιόπη του Εμμανουήλ,  Αν. Καθηγήτρια, Πρόεδρο  Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ.

 

Σχόλια (11)

 
Παπαΐτσος Σ.
14 Φεβ 2019 21:31

Το παιδαγωγικό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ δεν δίνει πτυχία και είναι η τροχοπέδη για τους αρραβώνες με τους μνηστήρες...

 
Johny the fox..
14 Φεβ 2019 21:33

Αν δεν γίνει και τώρα ο αρραβώνας με το ΠΑΔΑ. Τα φώτα της ράμπας χαμηλώνουν και πέφτουν τίτλοι τέλους για την ΑΣΠΑΙΤΕ.

 
Τα ίδιά ατομα...
14 Φεβ 2019 21:34

Παρατηρούμε ότι από πλευράς ΑΣΠΑΙΤΕ στην επιτροπή είναι τα ίδια άτομα... μήπως πρέπει να αντικατασταθούν για να υπάρξει αρραβώνας και γάμος??

 
Υπουργέ μας βάλε πλάτη...
14 Φεβ 2019 21:37

κ. Υπουργέ βλέπετε ένα χρόνο τώρα δεν καταφέρνουν τίποτα από την ΑΣΠΑΙΤΕ. Πάρε απόφαση και κάνε το μόνος σου .. ήταν δίκαιο και έγινε πράξη ...

 
UNESCO
14 Φεβ 2019 21:44

Η εξαιρετική αυτή σχολή είναι κρίμα να μείνει έξω από το πακέτο... Αν τα γνώριζε αυτά η UNESCO δεν θα την δημιουργούσε... ούτε η Αντωνακάκη θα ήταν θεμέλιος λίθος της σχολής. Κύριε Γαβρόγλου μην ακούτε τις σειρήνες προχωρήστε δυνατά... για την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΠΑΔΑ. Ποιος είναι υπεύθυνος που στρίβει δια του αρραβώνος ?? διαβάζουμε ένα χρόνο τώρα για αρραβώνες... με διάφορα πανεπιστήμια αλλά δεν θέλει η νύφη...

 
Δεν χρειάζεται
14 Φεβ 2019 21:46

Τι νόημα έχει? Να σμίξουν τη "φτώχεια" τους?

 
Αστρίτης
14 Φεβ 2019 21:53

Η διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ κωφεύει στα καλέσματα του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ, γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Επιτέλους, ας αφουκραστούν μία φορά το σώμα των καθηγητών αυτοί που διοικούν δίχως να είναι εκλεγμένοι. Έλεος!!!

 
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ
14 Φεβ 2019 22:02

Το παιδαγωγικό τμήμα να δίνει παιδαγωγική επάρκεια στους φοιτητές του ΠΑΔΑ.

 
Romeo
14 Φεβ 2019 22:44

Θα γινουν ολα μια υπεροχη ατμοσφαιρα
Ολα Καλα.

 
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
14 Φεβ 2019 23:03

Το πανεπιστημιο δυτικης αττικης κακως που δεν εξελιχθηκε σωστα. Πρεπει να ξανα δημιουργηθει απο την αρχη. Αφου λενε να συγχωνευσουν και την ασπαιτε, τοτε τα τει Αθηνας και Πειραια και η ασπαιτε να συγχωνευτουν μεταξυ τους σε ενα ιδρυμα και το ιδρυμα που θα ιδρυθει να λεγεται πανεπιστημιο αττικης.(δεν ειναι απαραιτητη η λεξη δυτικης. Θα ηταν απαραιτητη μονο αν υπηρχε πανεπιστημιο αττικης). Το νέο Πανεπιστήμιο Αττικής να έχει για έδρα την Αθήνα και να έχει τις εξής σχολές:
1. Σχολή Μηχανικών ή Σχολή Τεχνολογίας
2. Σχολή Διοικητικών και Οικονομικών Επιστημών.
3. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.
4. Σχολή Επιστημών Υγείας.
5. Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού.
6. Σχολή Επιστημών Τροφίμων.

Τα τμήματα που καλό είναι να υπάρχουν στην Σχολή Μηχανικών ή Σχολή Τεχνολογίας (ανάλογα με το πως θα λέγεται η σχολή) είναι: Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, τμήμα Μηχανικών Βιοιατρικής, τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, τμήμα Αρχιτεκτονικής (όπου θα γίνεσαι αρχιτέκτονας μηχανικός. Πιο απλή ονομασία από το να λέγεται αρχιτεκτόνων μηχανικών).
Τα τμήματα που καλό είναι να υπάρχουν στην σχολή Διοικητικών και Οικονομικών Επιστημών είναι: Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Τα τμήματα που καλό είναι να υπάρχουν στην σχολή Κοινωνικών Επιστημών είναι: τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία ( με επαγγελματικά δικαιώματα και Βρεφονηπιοκόμου και Νηπιαγωγού. Το ίδιο να αρχίσει να ισχύει και στα υπόλοιπα αντίστοιχα τμήματα όλων των Ελληνικών πανεπιστημίων).

Τα τμήματα που καλό είναι να υπάρχουν στην σχολή Επιστημών Υγείας είναι: Τμήμα Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας ( με 5ετής σπουδές και με κατευθύνσεις στην φυσικοθεραπεία και εργοθεραπεία από το 5ο εξάμηνο και θα επιλέγεις να γίνεις ή φυσικοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής ή αλλιώς χωρίς κατευθύνσεις και το τμήμα να είναι αυτόνομο 5ετης και θα γίνεσαι και φυσικοθεραπευτής και εργοθεραπευτής, μία από τις δύο περιπτώσεις, αλλά σε περίπτωση που είναι εφικτό να γίνουν αυτά, διαφορετικά ας παραμείνουν ξεχωριστά ως τμήματα), Τμήμα Νοσηλευτικής, τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών (μόνο το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων και ας προσληφθούν και άλλοι καθηγητές για να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των μελών δεπ. Αν υπάρχουν σαν κατευθύνσεις και άλλα τμήματα, έτσι αλλοιώνετε το τμήμα και γίνεται υποτιμητικό).

Τα τμήματα που είναι καλό να υπάρχουν στην σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού είναι: Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

Τα τμήματα που είναι καλό να υπάρχουν στην σχολή Επιστημών Τροφίμων είναι: Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας (έτσι θα λέγεται το τμήμα και στο νέο διεθνές πανεπιστήμιο Ελλάδος).

Θα πρεπει να μην υπαρχουν πια σχολες πολυτεχνικες και πολυτεχνεια. Ειναι παλιομοδητικες ονομασιες και οχι ξεκαθαρες. Να λεγονται οι πολυτεχνικες σχολες, σχολες μηχανικων ή σχολες τεχνολογιας και τα πολυτεχνεια να λεγονται τεχνολογικα πανεπιστημια. Η σχολη αυτη, οπως και αλλες σχολες που παρεχουν 5 χρονια σπουδων να παρεχουν πτυχια επιπεδου 6 και οχι 7, οχι μεταπτυχιακου επιπεδου. Να ειναι 4 χρονια και αυτες οι σχολες, αλλιως, αν δεν γινεται λογο πολλων μαθηματων, τοτε να ειναι 5 χρονια αλλα με πτυχιο ισοτιμο προπτυχιακου επιπεδου.

Συνολικά 6 σχολές και 21 ή 22 τμήματα (ανάλογα με το αν γίνουν ένα τμήμα η φυσικοθεραπεια και η εργοθεραπεια ή δυο τμηματα). Δεν θα ήταν καλύτερο το πανεπιστήμιο έτσι;

 
Νώντας
15 Φεβ 2019 12:14

Αγαπητό esos. Περιμένουμε να μας πείτε τι ειπώθηκε στη συνάντηση καθως και ποτε θα γίνει η επόμενη

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ