Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διαμαρτυρία του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της ΑΣΠΑΙΤΕ

Δημοσίευση: 14/02/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατά παράβαση κάθε ακαδημαϊκής δεοντολογίας  και παρά την απόφαση και το αίτημα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ στις 6-2-2019, η Διοικούσα Επιτροπή δια του Προέδρου της Καθηγητή κ. Σαριδάκη αρνείται πεισματικά να υιοθετήσει την εύλογη και Δημοκρατική πρόταση του Συλλόγου, δεδομένου ότι είναι το μόνο εκλεγμένο όργανο του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.

Οι ενέργειες αυτές του Προέδρου δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και μεγάλη ανησυχία για την σκοπιμότητα αυτής της άρνησης .

Και τούτο διότι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της Διοίκησης της Σχολής για ανεύρεση πιθανής συνεργασίας με κάποιο άλλο Ίδρυμα έχουν πλήρως αποτύχει. Αναλυτικότερα:

1.    Όταν από τον Απρίλη του 2017, άρχισε η προσπάθεια δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο ΣΕΠ με ψήφισμά του εκδήλωσε την επιθυμία να αποτελέσει η ΑΣΠΑΙΤΕ τον τρίτο πόλο αυτού του εγχειρήματος. Η Διοικούσα Επιτροπή της Σχολής, συστηματικά αγνόησε τη βούληση του προσωπικού, κάνοντας μηδενική προσπάθεια να μπει και η Σχολή μας στο σχήμα αυτό. Το ΔΣ του ΣΕΠ/ΑΣΠΑΙΤΕ, ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό για το θέμα αυτό, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου του 2017. Σ’ αυτήν την συνάντηση, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι μόλις δημιουργηθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η Διοικούσα Επιτροπή αυτού θα συμπεριελάμβανε και την ΑΣΠΑΙΤΕ. Ποτέ όμως η Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ, δεν θέλησε να μπει σε έναν τέτοιο διάλογο διερεύνησης πιθανής ένταξης της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, παρά τα συντριπτικά ψηφίσματα όλων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

2.    Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΕ, κ. Σαριδάκη, ξεκίνησε ένα σενάριο πιθανής συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, χωρίς ποτέ να το έχει ζητήσει η κοινότητα της Σχολής. Το τι έγινε, τι μεσολάβησε και πως τελικά ναυάγησε, κανείς από τη Σχολή δεν γνωρίζει κάτι σχετικό και βεβαίως κανείς ποτέ δεν το πρότεινε.

3.    Στις 9-5-2018, η Ακαδημαϊκή κοινότητα της Σχολής και η ΔΕ γίνεται αποδέκτης μιας πρότασης συνεργασίας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή και συμφέρουσα για την ΑΣΠΑΙΤΕ. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠ με σχετικό ψήφισμα, αλλά ποτέ δεν ξεκίνησε καμία διεργασία για πιθανή συνεργασία, διότι απλά δεν το ήθελε ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ.

4.    Από τον Σεπτέμβρη του 2018, συνεδριάζει η επταμελής επιτροπή, για πιθανή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Και πάλι η κατάληξη ήταν περίτρανα μια αποτυχία, παρά το γεγονός ότι ενώ και πάλι ήταν προσωπική επιλογή του κ. Σαριδάκη, ο ΣΕΠ δεν διαμαρτυρήθηκε εξαιρουμένου βέβαια της σύνθεσης της επιτροπής, κατά το μέρος που αφορά την ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποία περιελάμβανε  τρία διορισμένα και όχι εκλεγμένα μέλη (Ας μη ξεχνάμε ότι για να υπάρχουν εκλεγμένα μέλη πρέπει να έχουν στηθεί κάλπες!).

Και γυρίσαμε σήμερα στην αφετηρία μας, έχοντας ουσιαστικά ΄΄κάψει΄΄ σχεδόν δύο πολύτιμα χρόνια, με αποτέλεσμα να είμαστε το μοναδικό Ίδρυμα επιπέδου ΑΤΕΙ, όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλη την Επικράτεια.

Το σενάριο συνεργασίας της ΑΣΠΑΙΤΕ με το ΠΑΔΑ είναι πλέον υπαρκτό, αλλά η ΔΕ της Σχολής φαίνεται να αγνοεί την εύλογη και δημοκρατική πρόταση του Συλλόγου, για συμμετοχή δύο μελών αυτού στον διάλογο.

Δυστυχώς, η ΔΕ φαίνεται να είναι σε πλήρη δυσαρμονία με το Σύλλογο Μελών ΔΕΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ εδώ και δύο περίπου χρόνια. Ταυτόχρονα, η δυσαρμονία αυτή φαίνεται να έχει ενταθεί και με το πληθέστερο ανθρώπινο δυναμικό της Σχολής, δηλαδή τους φοιτητές, οι οποίοι απέστειλαν στον Υπουργό επιστολή στις 15-1-2019 καταγγέλλοντας επί της ουσίας τον Πρόεδρο της ΔΕ και τα Μέλη αυτής ζητώντας από αυτούς να παραιτηθούν αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΠ/ΑΣΠΑΙΤΕ
Ο Πρόεδρος
Καθηγ. Γεώργιος Ε. Χατζαράκης
Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
Δρ. Μαθηματικών Πανεπ. Ιωαννίνων

Ετικέτες: 
ΑΣΠΑΙΤΕ

Σχόλια (2)

 
Εσύ καλά μου τα 'λεγες...
14 Φεβ 2019 22:10

κ. Υπουργέ ο σύλλογος καλά φαίνεται να τα λέει. Προχωρήστε δυνατά κάντε το δίκαιο πράξη ... βλέπετε οι αρραβώνες χαλάνε πριν περάσουν οι βέρες... πάρτε το επάνω σας...

 
Αντιδραστικος
15 Φεβ 2019 10:41

Επιτέλους τι έχει προσφέρει η ΔΕ στην ΑΣΠΑΙΤΕ; Μόνο αρνητικές υπηρεσίες;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ