Τροποποίηση της “Διαδικασίας Σχεδιασμού, Υλοποίησης και Αξιολόγησης Προγραμμάτων Συνεκπαίδευσης”

15/02/2019

Άκουσε το άρθρο

Υπουργική απόφαση με την οποία τροποποιείται  η  απόφαση «Καθορισμός Διαδικασίας Σχεδιασμού, Υλοποίησης και Αξιολόγησης Προγραμμάτων Συνεκπαίδευσης», δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα η τροποποιητική απόφαση προβλέπει τα εξής:

1. Όπου στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης προβλέπεται η συμμετοχή στη διαδικασία σχεδιασμού, έγκρισης και υλοποίησης των προγραμμάτων συνεκ- παίδευσης αρμόδιων Σχολικών Συμβούλων νοείται η συμμετοχή Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου αρμόδιων για την παιδαγωγική ευθύνη των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

2. Όπου στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης ανα- φέρονται τα ΚΕΔΔΥ νοούνται τα Κ.Ε.Σ.Υ.

3. Όπου στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης ανα- φέρονται οι ΕΔΕΑΥ νοούνται οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ή οι ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών.

4. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του κεφαλαίου Β της υπουργικής απόφασης αντικαθίσταται όπως παρακάτω: «3. Ο σχεδιασμός και υλοποίηση των προγραμμάτων συνεκπαίδευσης εντάσσονται στον προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων και τα ανωτέρω πρακτικά υποβάλλονται στο οικείο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. προς έγκριση και στο οικείο Κ.Ε.Σ.Υ. προς ενημέρωση.».

5. Η παρ. 10 του κεφαλαίου Β της υπουργικής απόφασης αντικαθίσταται όπως παρακάτω:

«10. Βάσει του πρακτικού της ανωτέρω συνεδρίασης
των Συλλόγων Διδασκόντων συντάσσεται έκθεση υλο- ποίησης και αξιολόγησης του προγράμματος, η οποία υποβάλλεται στο οικείο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. κατά τη διαδικασία αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου και κοινοποιείται στο οικείο Κ.Ε.Σ.Υ.».

6. Η περ. γ του τελευταίου εδαφίου του κεφαλαίου ΕΠΙ- ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της υπουργικής απόφασης αντικαθίσταται όπως παρακάτω:

«γ) την υποβολή του πρακτικού και του σχεδίου υλο- ποίησης στο οικείο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. για την έγκριση των αρμόδιων Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου καθώς και στο οικείο Κ.Ε.Σ.Υ.».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ