Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

63 σχόλια για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Δημοσίευση: 15/02/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνολικά 63 σχόλια έγιναν μέχρι σήμερα  στις 12 το μεσημέρι, τρίτη ημέρα διαβούλευσης, επί του Σχεδίου Νόμου «Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας».

Από τα 14 άρθρα τα 5 έχουν “μηδέν” σχόλια , ενώ :

Α. Την πρώτη θέση με 28 σχόλια κατέχει το Άρθρο 11 – Ένταξη φοιτητών,  και

Β. Τη δεύτερη με 22 σχόλια το Άρθρο 02 – Σχολές και Τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00΄.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

 

Σχόλια (4)

 
Νίκος, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc
15 Φεβ 2019 13:25

Πρόταση σχετικά με το Νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Νίκος Κ.
Απόφοιτος Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
MSc στην Αναλυτική χημεία και ποιοτικό έλεγχο τροφίμων.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Συγχαρητήρια για το εγχείρημα εξορθολογισμού του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το ζήτημα του ''διαχωρισμού'' μεταξύ των δύο τομέων της Ανώτατης εκπαίδευσης εις βάρος πάντα του Τεχνολογικού τομέα δεν είχε λυθεί εδώ και χρόνια και ήταν αναγκαίο ο Τεχνολογικός Τομέας να καταργηθεί.
Θα ήθελα με την σειρά μου, διαβάζοντας και τα παραπάνω σχόλια των υπολοίπων σχολιαστών να αναφέρω και εγώ κάποιες μεταβατικές διατάξεις που μπορούνε να προστεθούν στο νομοσχέδιο.

1)Αυτόματη ισοτίμηση των φοιτητών που έλαβαν πτυχία των εν λόγω Ανωτάτων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, μετά το 2001.

**Αιτιολόγηση: Τα ΤΕΙ από το 2001 και συγκεκριμένα με τους διαδοχικούς νόμους 2916/2001, 3549/2007 και 4009/2011, καθώς και τον νόμο 4485/2017, εξομοιώθηκαν με τα Πανεπιστήμια ως προς τον σκοπό και τον ρόλο τους. βρίσκονται στην Ανώτατη Εκπαίδευση και οι απόφοιτοι τους λαμβάνουν πτυχία που αντιστοιχούν στο επίπεδο προσόντων (Ε.Ε.Π.) 6 μαζί με αυτά που λαμβάνουν οι απόφοιτοι Πανεπιστημίου.

2) Κατάργηση του Π.Ε. και Τ.Ε. σε νομοθετικό επίπεδο για όλους τους απόφοιτους μετά το 2001. Και κατάθεση σε δημόσιο οργανισμό των αποδεικτικών στοιχείων της αποφόιτησης τους. π.χ. Έγκυρο αντίγραφο πτυχίου επικυρωμένο από την γραμματεία του τμήματος αποφοίτησης.

**Αιτιολόγηση: Ο διαχωρισμός σε Π.Ε. και Τ.Ε. δεν θα έπρεπε να υφίσταται εφόσον τα ΤΕΙ από το 2001 έγιναν ΑΕΙ με τους διαδοχικούς νόμους 2916/2001, 3549/2007 και 4009/2011, καθώς και τον νόμο 4485/2017, σύμφωνα με τον οποίο εξομοιώθηκαν με τα Πανεπιστήμια ως προς τον σκοπό και τον ρόλο τους.. Ο μέχρι σήμερα απαράδεκτος ''διαχωρισμός'' των αποφοίτων ΑΕΙ (Τεχνολογικού και Πανεπιστημιακού τομέα) σε Π.Ε. και Τ.Ε. μας ''τσακίζει'' μισθολογικά και επαγγελματικά αφού στην πράξη είμαστε ''ΤΕ'' με τις ευλογίες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ελπίζουμε στη δίκαιο Κύριε Υπουργέ.

3) Δυνατότητα στους απόφοιτους των σχολών που γίνανε 5-ετείς π.χ. Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με ειδικές κατατακτήριες εξετάσεις ή αυτόματη ένταξη στα τμήματα, να εισέλθουν και να παρακολουθήσουν από το 9ο εξάμηνο σπουδών τα μαθήματα-εργαστήρια και καθώς εξεταστούν επιτυχώς σε αυτά να λάβουν τον νέο Πανεπιστημιακό τίτλο.

**Αιτιολόγηση: Σε προηγούμενες Πανεπιστημιοποιήσεις-Μετεξελίξεις ανώτερων και ανώτατων σχολών με μεταβατικές διατάξεις δινόταν η δυνατότητα σε παλαιότερους απόφοιτους να ''Πανεπιστημιοποιούν'' τα πτυχία τους με βάση των τρόπο που ανέφερα πιο πάνω.

 
Μαρία Καρρα
15 Φεβ 2019 16:17

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΕ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ!!!!!!!!!! ΤΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και τα ονομαζουν "επιβαρυνση για το εκπαιδευτικο υλικο". Δηλαδή όχι τροικα αλλα θεσμοί. Η επέκταση και στα αλλα προπτυχιακα είναι το επόμενο βημα. ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΣΕΙ Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕΙ.

 
Κωνσταντίνος
15 Φεβ 2019 18:54

Προς Μαρία Καρρά: Σας πέφτει βαρύ;Θα το χωνέψετε.Επιτέλους,αυτοί που τους θεωρήσαμε στα νιάτα μας ότι ήταν η ανάπτυξη κι ο εκσυγχρονισμός των ιδεών στην Ανώτατη Εκπαίδευση "μας τελειώνουν" γιατί αποδείχτηκαν μαύρο σκοτάδι κι αυτοί και οι ιδέες τους. Επιτέλους πιά με τις φοβίες μερικών που κατάντησαν τη χώρα μας Αλβανία του περασμένου αιώνα.Αντί να είμαστε κέντρο υποδοχής ξένων φοιτητών με τόσα πανεπιστήμια και τμήματα που δε θέλαμε ούτε τρόικα ούτε τίποτα,στέλνουμε ακόμα φοιτητές στο εξωτερικό κι εξάγουμε συνάλλαγμα πολύτιμο.Δέστε κυρία μου την Κύπρο που τα καταφέρνει χωρίς βιομηχανία και ένα μικρό νησί έχει γίνει το εκπαιδευτικό κέντρο της Μεσογείου. Ρωτήστε και τους φοιτητές μας που φοιτούν εκεί και τους αρέσει να πληρώνουν τις σπουδές τους.Κατά τα άλλα,εσείς να κοιμίζεστε ακόμα με κερκόπορτες,ενώ η Πόλη όπως και η Εκπαίδευση έχουν αλωθεί από τα μέσα. Όπως εκείνοι που αρνούνταν να πάνε να πολεμήσουν στα τείχη,έτσι και σήμερα,η πλειονοψηφία του πνευματικού κόσμου έχει αποφασίσει "να μείνει στο παρόν" της,όπως λέει και το τραγούδι των Κατσιμιχαίων που κι αυτό ευτυχώς πάλιωσε.

 
Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων
20 Φεβ 2019 13:55

Αντιστροφή του ονόματος ίσως βοήθαγε με στην διεκδίκηση των αντίστοιχων επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ