Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα οι Συνεντεύξεις των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών

Δημοσίευση: 15/02/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, ενώπιον των μελών του Συμβουλίου Επιλογής.

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολή ενστάσεων επί των αξιολογικών πινάκων των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης (σ.σ. Στους πίνακες υπάρχουν και δύο μη δεκτοί υποψήφιοι).

Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από το Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε τους αξιολογικούς πίνακες των υποψηφίων ΠΔΕ

 

Σχόλια (5)

 
@ Υποψήφιοι Περιφερειακοί ΔΕ
17 Φεβ 2019 01:46

Θα συπληρώσω ότι μερικοί υποψήφιοι που είναι τώρα συντονιστές είναι σχολικοί σύμβουλοι από το 2002 ή το 2007 δηλαδή μέχρι λήξης της θητείας τους θα έχουν από 19 ως 15 χρόνια σε ιεραρχικές θέσεις.Και αφού θα βγούν στην σύνταξη στα 40 και πάνω χρόνια υπηρεσίας σημαίνει ότι τα μισά τους σχεδόν χρόνια τα πέρασαν σαν στελέχη .Νόμιμο μεν αλλά υπάρχει στρέβλωση για την ιεραρχική εξέλιξη.Να συνυπολογίσουμε ότι ο εκπαιδευτικός τάξης δεν έχει χρόνο ή έχει ελάχιστο για διδασκαλίες σε ΑΕΙ ,παρουσιάσεις σε διαλέξεις και όλα τα μοριοδοτούμενα προσόντα γιατί δεν μπορεί να λείπει συνέχεια από το σχολείο ,ενώ τα στελέχη μπορούν,αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους.Οι εκπαιδευτικοί τάξης αδυνατούν να συμμετέχουν για να αποκτήσουν τα μοριοδοτούμενα και συνεπώς στερούνται των ίσων ευκαιριών.Εξ άλλου για τα στελέχη ,λόγω θέσης,ανοίγουν ευκολότερα οι πόρτες παρά σε έναν απλό εκπαιδευτικό.Και έχω απόλυτο δίκαιο.Μπορεί το Υπουργείο από την ημερομηνία απόκτησης των μοριοδοτούμενων κριτηρίων να διαπιστώσει πόσα αποκτήθηκαν όταν ήταν απλοί εκπαιδευτικοί και πόσα όταν ήταν στελέχη.Για αυτόν τον λόγο οι επιλογές δεν είναι ούτε δίκαιες,ούτε αντικειμενικές.Αυτό πρέπει να το μελετήσει το Υπουργείο και να βρει μια δίκαιη λύση.Όπως βαρέθηκα να ακούω στην πολιτικη τα ίδια ονόματα ,βαρέθηκα και στην περιφέρεια μου να ακούω τα ίδια στελέχη για πολλά χρόνια.

 
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Δ.Ε.
16 Φεβ 2019 20:15

Από τους πίνακες υποψηφίων φαίνεται ότι αρκετοί από αυτούς,όπως τόνισε και το εσος, είναι ήδη ΣΕΕ που επιλέγηκαν πριν 4 μήνες . Επίσης άλλοι είναι νυν Διευθυντές Εκπαίδευσης. Κοινό στοιχείο αυτών των δύο κατηγοριών; Είναι πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις ευθύνης είτε σαν ΔΕ ,είτε σαν ΣΕΕ και πριν ΣΣ. Άρα είναι εύλογο το ερώτημα αν θα γίνει ανανέωση του υπάρχοντος στελεχιακού δυναμικού ή θα γίνει πάλι μια ανακύκλωση ίδιων προσώπων από την μια θέση στην άλλη.Άλλο κοινό στοιχείο που προκύπτει από τα δημοσιοποιημένα ΑΜ τους είναι ότι είναι ήδη στο 38ο ή 39ο χρόνο χρόνο υπηρεσίας κάνοντας νόμιμα χρήση του νόμου Κατρούγκαλου του 2016 περί αυτοδικαιης συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.Το ερώτημα είναι ότι αν ήταν σε τάξη αν κάθονταν τόσο.Άρα όπως προκύπτει το στελεχιακό δυναμικό είναι και πάρα πολλά χρόνια στις στελεχιακές θέσεις και επιμένει να μένει σε αυτές ή να τις ξαναδιεκδικεί πέραν των 35 ετών υπηρεσίας χωρίς ελπίδα ανανέωσης για νεώτερες ηλικιακά και υπηρεσιακά εκπαιδευτικές ομάδες.Μήπως πρέπει το Υπουργείο να δει σοβαρά αυτό το θέμα; Να βάλει πχ όριο υπηρεσίας για διεκδίκηση θέσης στελέχους τα 33 χρόνια ; Έτσι θα γίνει ανανέωση των θέσεων από νεώτερες ηλικίες με θετικότερα αποτελέσματα για την εκπαίδευση.Και επιτέλους όλοι δικαιούνται ίσων ευκαιριών.

 
Επιλογές Περιφερειακών
16 Φεβ 2019 18:54

Δηλαδή θα ολοκληρωθούν κατά τον Απρίλιο.Αν γίνουν εκλογές τον Μάιο ερώτημα είναι η νομιμότητα τους.Το θέμα είναι ότι και βουλευτικές να μην γίνουν και οι ευρωεκλογές υπόκεινται στην ίδια νομοθεσία.Επομένως η ΝΔ νομίμως θα τις ακυρώσει και αναρωτιέμαι για ποιόν λόγο γίνονται.Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ επιλογές στελεχών Δημοσίου ένα ή δύο μήνες πριν από εκλογές έστω και ευρωεκλογές.Με προκαλεί ,και το τονίζω πάλι ,έντονο προβληματισμό γιατί γίνονται τώρα αφού και ο πλέον αδαής γνωρίζει ότι δεν θα αναγνωριστούν.Ακόμη και οι διοικητικές πράξεις σταματάνε ένα μήνα πριν από κάθε είδους εκλογές πόσο μάλλον οι επιλογές στελεχών.Ο Γαβρόγλου μήπως πρέπει να απαντήσει σε αυτό;

 
ΠΔΕ
16 Φεβ 2019 07:32

Γιατί τέτοια αργοπορία;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ